Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Radio 1, progr. “Lijn 1” met Hassnae Bouzza en Ben Kok over: “kunnen moslims tegen kritiek” ?

Het programma (18 sept. 10.30 – 11 uur) is hier te beluisteren , met reacties per mail:

http://lijn1.ntr.nl/2012/09/18/kritiek-op-de-islam-amersfoort/

Kan ook met: http://radiobox.omroep.nl/fragment/read_sitestat_fragment/58451/58451.mp3

Allereerst: dank voor de uitnodiging in jullie originele “Lijn 1 bus”, schitterende oude gele  schoolbus en de vriendelijke aanpak  in het geheel; ik maak het graag nog es mee.
Ik hoor nog graag, wat jullie van onze DVD “islam en waarheid” vinden, die ik aan alle medewerkers kon meegeven. Voor wie deze DVD met  Ayaan Hirsi Ali, Afshin Ellian,  Peter Velle ( alle 3 ex-moslim),Kees vd Staaij,   Hans Jansen,en de imams Fawaz Jneid en Salah Soltan wil aanvragen, in feite gratis, zie
http://tora-yeshua.nl/2010/06/breaking-news-intro-van-de-film-islam-en-waarheid-on-line/

Maar dan het thema: “kunnen moslims tegen kritiek”?

Het blijkt al meteen, dat  moslims daar moeite mee hebben: Abdelkader El-Fassi  (journalist) zegt op het laatste moment af , ontloopt de discussie dus.
Maar  Hassnae Bouzza, moslima, schrijfster, columniste,  kan invallen. Tijdens het gesprek blijkt, dat ze niets wil horen over de islam als bron, die voor alle moslimagressie zorgt en daarmee laat ze zien, dat ze niet tegen kritiek op de islam kan.
Het geweld is uitsluitend politiek gemotiveerd, kijk maar naar de demonstratie van Nasrallah in Libanon 17 sept., aldus Hassnae.
Nasralhah, de leider van Hezballah, , dat is 2 keer Allah, zie de doelstelling van Hezballah, heeft niets met islam te maken????

Naeeda Aurangzeb, ook moslima en presentatrice van het programma, wil ook niet ingaan op mijn  opmerkingen, dat de al de agressie van moslims uit de koran/ahadith komt en vanuit het voorbeeld van Mohammed, moordenaar, polygamist en pedofiel, karavanenberover, manipulator.
In die zin is de trailer van “Innocence of moslims” prima, de feiten over Mohammed, zoals bekend uit zijn biografie van Ibn Ishaq kloppen  met de feiten in de film.
Maar Naeeda vind de trailer  helemaal fout, legt niet uit waarom helaas.

Beetje jammer ook, dat ze mijn opmerking over de moslims op het Museumplein (“niet mee te praten, iedereen moet moslim worden”) gewoon op de heel anders denkende  Hassnae plakt; ik zeg juist dat er allerlei soorten moslims zijn.
Een inspreekster per telefoon was zondag j.l. naar het Museumplein en “er was best wel een beetje met sommigen te praten”. Mogelijk, enige vooruitgang moet er zijn, ik zag er ook 1 op het NOS journaal, maar die andere 100 zag ik ook, gebogen in gebed tot hun afgod, als Taliban gekleed.
Ik was in 2009 op het Museumplein, toen stonden er  ca. 2000 zeer verhitte moslims, kijk maar es hoe gezellig die in gesprek wilden:
http://tora-yeshua.nl/2009/01/verslag-anti-israel-hetze-museumplein/ , konden ook erg goed tegen kritiek.

Naeema beweert, dat Bijbel en koran hetzelfde over agressie zeggen en dat het NT niet Joods is, helaas nogal ondeskundig. Ik leg uit, dat in de Bijbel “liefde” centraal staat en in de koran “haat en onderdrukking”,  lees beide boeken maar, dan zie je dat dit waar is.

Dan komt het nieuws over Rushdie, die een nieuw boek heeft geschreven , waarna van uit Iran de prijs op zijn hoofd is verdubbeld door de ayatollah’s, die dan blijkbaar ook al niet tegen  kritiek kunnen, net als bij het eerste boek.

Vandaag weer 12  doden in Afghanistan door de Talibanmoslims, die  dat doen uit wraak voor de film over Mohammed, blijkbaar kunnen die moslims ook al niet tegen kritiek.

Niettemin kan ik tussen de regels door  genoeg duidelijk maken, luister zelf.

Er zijn ook inbellers, tweets en mensen, die langs komen op straat mogen ook hun  reactie geven.

Ene “El” uit  Tunesie: “de islamitisch wereld gaat eigenlijk best goed om met het ongenoegen van de gewraakte film. Het is net als bij voetbal, Feijenoord, dan is er ook agressie”.
Ja hoor,  meer dan 10 doden, ambassades in de brand, net het zelfde als bij voetbal. “El” betekent “god”, maar dat nivo heeft deze inspreker nog niet echt.

Iemand komt nog met Karin Armstrong aan als een theoloog, die  leert dat “islam compassie is”. Als je alles gehad hebt , krijg je de interreligieuze ex-non  Armstrong, dienares van de NWO, die leert, dat het om “Dezelfde God” gaat in koran en Bijbel.
Een Surinaamse moslim , ene Angelo: moslims worden slecht behandeld, als er 1 wat fout doet, dan krijgen alle moslims de schuld. Dat doen Nederlanders  en Israeli’s dan.
Aan het eind roept Angelo nog even, dat Israel met drones fout bezig is en dat legt hij later nog even uit , na de uitzending.
Hij stelt, dat Israel voortdurend op haar buren schiet met raketten en via drones en als ik dan zeg, dat het net andersom is en dat Iran met een atoombom Israel wil wegvagen, dan zegt Angelo als moslim:” dat is toch normaal?”.
Ik ben werkelijk geschokt en weiger met de man nog 1 woord te wisselen. Het maakt enorme indruk als een mens dat  zo maar even zegt, 7 miljoen inwoners van Israel mogen wat hem betreft met 1 druk op de knop worden uitgemoord.
Daar ben ik uren later nog geschokt van.

Al met al komt in de uitzending een duidelijk antwoord op de vraag, lijkt me. De moslims, die aan het woord waren, kunnen niet de minste kritiek aan op de islam en als ik het over de islam ga hebben, wordt alles gedaan om dan geen kritiek  aan de orde te laten komen.
Dat zegt genoeg over de innerlijke onzekerheid van moslims, ze zitten voortdurend in een identiteitscrises, want ze weten dat hun systeem/ideologie/religie zo fout is als wat: onderdrukking, discriminatie, agressie, zware sociale controle op elkaar,  moord en brandstichting bij Rushdie, Mohammedcartoons, trailer van 13 min. van film over Mohammed, om het bij recente moslimagressie te houden.

Graag had ik in dit programma uitgelegd, hoeveel liefde  de God van Abraham, Isaak en Israel voor alle mensen heeft, dus ook voor moslims.
Je hoeft niet te blijven hangen in een zeer fout systeem, lees http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/

Reageer als je wilt, hieronder kan dat.
Shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

16 Responses to Radio 1, progr. “Lijn 1” met Hassnae Bouzza en Ben Kok over: “kunnen moslims tegen kritiek” ?

  1. Op 18 september 2012 @ 15:04 schreef Michael, Shabbatsvierder

    Beantwoorden

    Je hebt je best weer gedaan Ben, meer kun je niet doen…

  2. Tja, in een cultuur waarin liegen en bedriegen officieel geleerd wordt, valt moeilijk eerlijk te discussiëren. Ook de beide dames, ze roepen maar wat. Ik vind het knap zoals je in zo’n situatie nog netjes weerwoord blijft geven.
    De moslimwaanzin gaat maar door, maar het wordt dus gebagatelliseerd met de onzinnige opmerking dat christenen het ook doen. Zo zie je maar dat deze moslima het in feite goedpraat en daarmee aantoont dat alle moslims vastzitten in datzelfde waanzinnige denken.

  3. Het is vechten tegen de bierkaai. Het is praten tegen een muur.
    Communisten nemen ook niet aan en gaan door met moorden.
    Zo ook de islam. Hoe frustrerend
    Maar desalnietemin zullen we de Waarheid niet verzwijgen.

    Shalom cornelia

  4. Hi Ben, de zwijgende meerderheid is nog nooit zo stil geweest.
    ~we bidden dat onze Vader het gebruikt en dat is al het geval, ik kom daar nog op terug~
    zeg je. Je moet inderdaad wel innerlijk gemotiveerd zijn.

  5. Ik heb een gedeelte van uw ‘discussie’ met Hasna vanmiddag aangehoord en ik maak me ernstig zorgen over deze moslims die aan de ene kant beweren best kritiek te kunnen verdragen maar aan de andere kant alle feitelijke discussiepunten naast zich neer leggen als zijnde subjectieve nonsens. Ik had gehoopt dat iemand dat duidelijk wilde maken maar heb helaas niet gehoord of iemand dit punt onder de aandacht bracht. Verder was die Hasna niet om aan te horen.

    • Goed opgemerkt Wirbel! Ik heb het geschreven in mijn commentaar, ook zij kan niet tegen kritiek op de islam, als hoger opgeleide moslima, goed Nederlands talig en geintegreerd.
      Als die het ook al niet snappen (en ik ken er meer zo), dan weet je het wel.
      Shalom
      Ben

  6. Ik ga morgen, donderdag naar de Bijbel school, ben benieuwd wat ik daar te horen krijg.Dus niet vandaag Woensdag.Bewapend met copien van verhalen uit de bijbel en versen uit de Koraan en a Hadith.Ik ben benieuwd of ze het willen lezen.

    • Hi LB, ik ben ook benieuwd, wat ga je uitdelen?
      Shalom
      Ben

      • Soera 8 helemaal en De Jihad uit Bukhari Moslim en nog eentje ook helemaal.
        En wat Jezus zei over leugenaars en die het geloven.

      • De koranAllah blijkt een oude afgod te zijn, Tammuz; dit heb ik van je gecopieerd; en ik heb ook de huwelijk wetten van de islam gecopieerd. Dan weten wij tenminste wat met onze dochters gebeurd als ze op een moslim verliefd wordt.Zo lang hij niet zijn liefde voor Allah heeft ontdekt,dan is alles goed maar zo dra hij het heeft ontdekt , dan leef ze in een hel.En geen wet kan haar beschermen. alle kinderen hoort bij de vader.Ook de kinderen dat niet van hem zijn.

    • Perfect artikel Michael; laat inderdaad de “stilzwijgende meerderheid” de moed es hebben om zich uit te spreken, zowel in de islamwereld als in de christenheid als ook Jodendom en iedereen verder.
      Op basis van feiten , de bronnen en naastenliefde.
      Shalom,
      Ben

  7. Ik vraag me af hoeveel kritiek jullie kunnen hebben op jullie gevoelige punten:
    Ik bedoel hiermee een aantal punten rondom de gebeurtenissen tijdens de tweede wereldoorlog. Op sommige van die punten is kritiek in veel landen zelfs strafbaar. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet!

    • Dag Peter,
      Wie bedoel je met “jullie”? Christenen, Israel-vrienden, Joden ? En of “we” dan open staan voor kritiek? Geen enkel probleem en ook over de shoa kun je prima met ons praten, zolang het over de verifieerbare feiten gaat.
      Als je bij moslims de feiten aantoont van uit de islambronnen, de geschiedenis en de actualiteit, dan heb je een feitelijk verhaal van een zeer slecht rolmodel, Mohammed, moordenaar, struikrover, polygamist, pedofiel, manipulator, leugenaar met 1,5 miljard volgelingen op dit moment.
      Gelukkig is het grootste deel analfabeet en zijn ze afhankelijke van imams, die het zo aardig mogelijk vertellen. De “ware moslims” kent de koran, ahadith en sira en kan zich helemaal als het grote voorbeeld uitleven, velen heten dan ook Mohammed.
      “Wij” volgen de Tora, die door Yeshua wordt samengevat als :” de Ene ware God,de God van Abraham, Isaak en Jacob, JHWH dus, liefhebben boven alles met je hele hart, ziel en verstand en de naast als jezelf”
      Dat geeft een heel ander resultaat, want als je JHWH, zichtbaar in Yeshua (Jezus) volgt, krijg je liefde, rechtvaardigheid, vrede, genade.
      Als je Mohammed volgt, krijg je haat, onderdrukking, moord, brandstichting, vernedering van vrouwen etc..
      Zie je inmiddels het verschil tussen de “pot en de ketel” ?
      Shalom,
      Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*