Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Egypte: 36 doden bij kerk door moslimmoordenaars/updates!

tientallen-doden-en-gewonden-aanslagen-kerken-egypte

Tientallen doden en gewonden na aanslagen op kerken Egypte

Foto: AFP

Gepubliceerd: 09 april 2017 10:20Laatste update: 09 april 2017 14:52

(meet dank overgenomen van
http://www.nu.nl/buitenland/4606407/tientallen-doden-en-gewonden-aanslagen-kerken-egypte.html

Bij twee afzonderlijke bomaanslagen in en nabij kerken in de Egyptische steden Tanta en Alexandrië zijn tientallen mensen om het leven gekomen. Ook raakten meer dan honderd personen gewond.

De explosie in Tanta vond plaats in de koptische St. George kerk. Bij de aanslag in Tanta vielen 25 doden.

Egyptische staatsmedia melden dat het aantal gewonden boven momenteel richting de tachtig gaat. Er wordt daarom gevreesd dat het dodental nog verder stijgt.

Tanta ligt in de Nijldelta, zo’n honderd kilometer ten noorden van de Egyptische hoofdstad Caïro. Tijdens het moment van de explosie was het erg druk in de kerk in verband met de viering van Palmzondag.

Het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de aanslag in Tanta in ieder geval bestempeld als een terreurdaad.

Mensen stormen naar buiten na explosie in Egyptische kerk

Mensen stormen naar buiten na explosie in Egyptische kerk

Alexandrië

Ook in de Egyptische kustplaats Alexandrië is zondag een bom afgegaan in een kerk. Berichten hierover zijn bevestigd door de Egyptische minister van Volksgezondheid. Autoriteiten melden dat in Alexandrië inmiddels elf doden zijn gevallen. Ook zouden in Alexandrië zeker twintig mensen gewond geraakt zijn.

Door staatsmedia wordt gemeld dat de bomaanslag in Alexandrië is gepleegd door een zelfmoordterrorist.

Aanslagen op kerken in Egypte

Claim

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) claimt verantwoordelijk te zijn voor beide bomaanslagen in Egypte. Of de Egyptische autoriteiten IS ook verantwoordelijk houdt voor de aanslagen, is nog niet bekend.

In Egypte komen de laatste maanden vaker aanslagen voor. In december kwamen in een koptische kerk in Caïro 25 mensen om het leven door een explosie. Ook toen raakten tientallen mensen gewond. IS zei ook verantwoordelijk te zijn voor die aanslag.

De Nederlandse regering heeft de aanslagen veroordeeld.

Update 1: http://www.jpost.com/Middle-East/Initial-At-least-4-killed-in-blast-at-Egyptian-church-486551

CAIRO – A suicide bomber killed at least two people and injured 21 in front of a church in Alexandria, Egypt on Sunday, state television said.

The blast occurred hours after a bombing rocked a Coptic church in Tanta in Egypt’s Nile Delta, killing at least 25 people and injuring 60.

Update 2, inmiddels 36 doden, zie de link met foto’s en video :

Egypt: Muslims Bomb Two Christian Churches on Palm Sunday, at Least 36 killed, 100+ Wounded

http://www.nu.nl/buitenland/4606407/tientallen-doden-en-gewonden-aanslagen-kerken-egypte.html

https://www.washingtonpost.com/world/blasts-rocks-egypt-church-killing-at-least-13-and-injuring-scores/2017/04/09/089122a2-1d00-11e7-be2a-3a1fb24d4671_story.html?hpid=hp_hp-top-table-main_egypt-540am%3Ahomepage%2Fstory&utm_term=.b566b82981b1

En hier een hele lijst van moordpartij door moslims op christenen in Egypte”
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_aanslagen_in_Egypte

______________________________________________________________

Mijn commentaar: 

Nu.nl /ANP vermelden niet wie de daders zijn, dat is voor hen niet van belang blijkbaar en van overheidswege wordt er gezwege(n). Pas in 2e instantie wordt IS genoemd , omdat die de aanslagen hebben geclaimd, de islam als oorzaak wordt uiteraard niet genoemd.
Maar gelukkig wordt er in alle kerken vandaag op zondag bij “stil gestaan”;oeps, zelfs dat niet eens, want men is niet geïnteresseerd.
Alleen Alexander Pechtold loopt vandaag “hand in hand” met een Koptisch christen op het Binnenhof, toch ….?
O ja, overal protest vanuit de 500 moskeeën in Nederland, dat ook dit weer “niets met de islam te maken heeft”.
Een prettige zon-dag en zaaaaalig Pasen/vruchtbaarheidsvoorjaarsfeest.

Wij houden het dan toch liever op het Feest van JHWH, Pesach, vieren maandagavond de seideravond als start van de Pesachweek en geloven , dat Zijn komst in de gestalte van Yeshua ha Mashiach op de Olijfberg ons de enige shalom brengt.
En aan dat geloofsleven mag iedereen gaan deelnemen. Ieder die eerlijk wil zijn en Yeshua als zijn/haar Verlosser wil aanvaarden en alle afgoden inclusief de koranallah achter zich laat.
Of wil veranderen van “gristen-lijk” of “nepjood” in oprechte Bijbelse gelovige.

Chaq Pesach sameach,

Ben Kok (joods-chr .pastor)

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to Egypte: 36 doden bij kerk door moslimmoordenaars/updates!

 1. In gedachten vier ik Pesach met jou mee Ben! Jammer dat we dit jaar voor het eerst dit niet (meer) gezamenlijk in Amersfoort kunnen vieren. Ik vond dat altijd zeer bijzonder en ook nog heel erg gezellig!

  Dat die explosies in die Egyptische kerken aanslagen zijn uit extreem islamitische hoek, dat staat voor mij buiten kijf! Men durft of wil of mag het niet benoemen uit angst voor?????????? Vul het maar in!

  Shalom,

  Paul

  • Hi Paul,
   Bedankt, gewoon doorgaan met de Feesten van JHWH, waarin Hij als Yeshua centraal staat.
   Doorgaan met Zijn evangelie door te geven, met ontmaskering van de duisternis en vanuit de Tora te leven en de tekenen des tijds te zien .
   Shalom,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*