Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

TV en Radiointerviews met Ben Kok

mei 2007

Interview op http://www.nioweb.nl/2007/07/01/nioscoop-afgelopen-zondag , een uitzending van 30 minuten op de  Nederlandse Islamitische Omroep vanaf ongeveer  de 15e minuut, de 2e helft dus, over de protestaktie, waarbij tijdens de opening van de El Fathmoskee mei 2007  een uur lang een vliegtuigje overvloog met de tekst “Jezus de enige weg tot de Vader”, bedoeld als alternatief voor iedereen, die zijn of haar doodlopende weg wil verlaten.

2009, 3 jan.  anti-Israel demonstratie Museumplein    http://www.dumpert.nl/mediabase/350291/4b73ff56/isra_lische_vlag_tijdens_demonstratie_amsterdam.html

2009, 9 mei:

Gesprek met de joods-christelijk pastor Ben Kok. De volgende vragen worden getackeld: ‘is de God van de bijbel dezelfde als die van de koran?’ Ook zijn 1 mans aktie op het museumplein in amsterdam tijdens een pro hamas demonstratie waar hij de euvele moed had met een israelische vlag te gaan zwaaien. Voor meer info: tora-yeshua.nl
http://www.eo.nl/programma/eyeopener/2009-2010/page/-/episode.esp?broadcast=9961963

23 mei 2009
Gesprek met Ben kok. Hij noemt zichzelf een joods-christelijk pastor. Is dit aanmatigend? Ook is hij de man die als eenling met een israelische vlag tijdens een pro-Hamas betoging stond te zwaaien. En ook het vliegtuigje dat rondvloog met de sleep “Jezus de weg tot God de Vader” tijdens de opening van een moskee in Amersfoort was van zijn hand. Genoeg om over te praten dus.
http://www.eo.nl/programma/stemindestilte/2008-2009/page/Ben_Kok/episode.esp?episode=9961341

19 sept. 2009
Moslims en christenen, aanbidden we dezelfde God? Het lijkt een simpele vraag, maar dat is het niet. Veel mensen beantwoorden de vraag klakkeloos met ‘Ja’. Is dat terecht? Over die vraag vindt aanstaande dinsdagavond, 22 september, een discussie plaats in de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Aanleiding is de presentatie van een vertaald boek over dit thema, van de Australische theoloog Mark Durie, getiteld ‘Dezelfde God? Jezus, heilige Geest, God in het christendom en in de islam’. Deelnemers aan de discussie zijn onder meer de bekende arabistHans Jansen en de Joods-christelijk pastor Ben Kok. Met de laatste vandaag een gesprek in EO.nl.

Voor meer informatie en voor bestelling van het boek: www.dezelfdegod.nl
http://www.eo.nl/programma/eonl/2009-2010/page/-/episode.esp?broadcast=10585482


5-12-09
Radiointerview met  prof. B.Reitsm (theoloog aan de VU/PKN) en Ben Kok (joods-chr. pastor) olv Andries Knevel, Radio 5, 5-12-2009 : Dezelfde God in Bijbel en koran?  Oftewel is Allah de duivel zelf?
http://www.eo.nl/programma/andriesradio/2009-2010/page/-/episode.esp?broadcast=10582271

Navigeer naar andere artikelen

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*