Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

demonstratie Dam Amsterdam 12 – 14 uur zaterdag 16 jan.

Beste Tora-Yeshua vrienden,

Deze week zijn er 8  christenen in koelen bloede vermoord bij het verlaten van de kerk in Egypte, door moslims, die vinden dat  christenen de grootst mogelijke zonde begaan door te geloven dat God een Zoon heeft, die voor  de mensen de doodstraf draagt.

Ze denken, dat onze God  dezelfde is als Allah en die mag geen “genoot of metgezel of zoon “worden toegeschreven, is  Allah-lasterlijk.

Na de moord zijn er  100 christenen als gijzelaars opgepakt, om  de aanklachten van de familie bij justiitie te voorkomen en onder druk te zetten!!!

Waar bemoeien ze zich mee, zou je zeggen. Maar de koran/hadith roept op tot het onderdrukken en doden van alle niet-moslims en dus doen sommige moslims dat af en toe, zie www.thereligionofpeace.com in navolging van de beste moslim ooit, moordenaar, polygamist, manipulator en kindmisbruiker  Mohammed.

Lees op www.aina.org de details; vandaag voor  het eerst in Nederlandse media in het RD een kort artikel hierover, zie ook  www.koptischekerk.nl

Ik heb met de pater in Amsterdam gebeld,  Arsenios El Baramousy en hij is dankbaar voor onze steun; ze willen morgen van 12-14 uur protesteren op de Dam en verwachten uit meerdere Nederlandse steden zo’n 3000  koptische christenen.

Mag ik jullie vragen zo veel mogelijk aanwezig te zijn, om meet hen te protesteren tegen deze schandalige moorden van uit de islam? Nu in Egypte, maar elke dag wereldwijd!

Als  er zoveel vredelievende moslims zijn, verwacht ik dat de Dam morgen zwart ziet van de moslims! Of weer niet, oorverdovend stil!

Maar laten wij er zijn en in liefde voor alle mensen protesteren tegen de moordopdracht in de islam en de praktijk er van!

Geen Israelvlaggen mee, want dat slaat in dit geval niet op de situatie natuurlijk; ik zal proberen wat foldermateriaal te regelen om  onze gedachten op papier uit te delen.

Kom, bidt en leef mee, zoals dat ieder op het hart is op deze korte termijn.

Shalom,

Ben Kok (joods-chr.pastor)

tora-yeshua.nl

Over 100 Coptic Christian Teenagers Arrested in Egypt

GMT 1-13-2010 19:0:26
Assyrian International News Agency
To unsubscribe or set email news digest options, visit http://www.aina.org/mailinglist.html

Egypt (AINA) — Egyptian State Security has intensified its intimidation of the Coptic Church and Christians in Nag Hammadi, and neighboring Bahgoura, by carrying out random arrests of Christian youth. The campaign against Christians started on Friday January 7, 2010 and is continuing; multiple members of families have been arrested without warrants. Most arrests are being carried at dawn. More than one hundred Christian youth have been arrested without charge.

Arrests of Copts after every sedition is the usual scenario as a pressure card in the hands of State Security to force the church and Copts to accept “reconciliation”, in which Coptic victims give up all criminal and civil charges against the perpetrators. Because of the reaction in Egypt and worldwide to the shootings and the role of the State Security, Bishop Kyrollos was asked issue statements downplaying the negligence of State Security. It is believed the arrests of the Coptic youth is a pressure tactic to force him to recant his accusations.

Anwar Samuel, a head teacher from Nag Hammadi, told Freecopts that State Security came to their home at four o’clock in the morning, looking for his nephew Mohareb, who happened to be in Kuwait. “Instead they arrested my three other nephews, Fadi, Tanios and Wael Milad Samuel, and took them away in their pajamas.” He said they have been subjected to electric shocks.

Coptic News Bulletin contacted several families who confirmed that males as young as 16 were taken away by the police. In an aired interviews, affected families told how the Police tricked their sons into going with them, by telling them that Bishop Kyrollos wanted them to do so for their safety.

Habib Tanios was arrested on charges of firing on people who burnt his home in Bahgoura, although he has no rifle.

Families of the arrested Copts congregated all day near police station waiting for news

According to sources close to Freecopts, strict state security instructions were issued to the clergy in the parish of Nag Hamadi, to suppress any move by the Copts affected by the events and the families of those killed, to demonstrate or protest, accompanied by explicit threats that police will be using live ammunition.

After the Nag Hammadi shooting on January 6, in which 8 Copts were killed and 15 injured as they came out of Coptic Christmas Eve mass (AINA 1-7-2010, 1-10-2010). Bishop Kyrollos of Nag Hammadi Diocese criticized the lack of police protection of the church, which is usual during such events. He held State Security responsible especially that he had received death threats, and was the intended target of the shootings.

Conflict between State Security and Bishop Kyrollos arose due to his insistence on compensation for the Copts of Farshout who lost property and businesses caused by Muslim mob violence against them end November 2009 (AINA 11-22-2009, 11-23-2009, 11-29-2009). None of the state officials attended the celebrations at Church which many took as a sign of their knowledge of the forthcoming shootings.

By Mary Abdelmassih

This item is available as: html

Copyright (C) 2010, Assyrian International News Agency. All Rights Reserved. Terms of Use.

Navigeer naar andere artikelen

One Response to demonstratie Dam Amsterdam 12 – 14 uur zaterdag 16 jan.

  1. Goed gedaan Ben. Prachtig al die prachtige Kopten op de Dam.
    Volgende demonstratie ben ik zeker van de partij!

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*