Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Interview Radio 5 in “Dichtbij Nederland” 25 febr. over “koranafgod Allah”

De uitzending  begint om 22 uur en duurt tot 1 uur, we zitten in het 2e uur, aanvang 23.17 tot 24 uur, na te luisteren op
http://dichtbijnederland.nps.nl/page/09_radio de volgende dag.

Samen met Peter Frans Koops van de Spakenburgse Vrijheids Partij (SVP) en een pastoor uit Tilbur ga ik praten over het thema:” de Allah, zoals in de koran beschreven is een totaal andere figuur dan de Ene ware God van Abraham, Isaak en Jacob, zoals de Bijbel beschrijft”.
Aangezien er maar 1 God kan zijn, behoort de rest tot de afgoden en we hopen duidelijk te maken, hoe groot het verschil is en waarom derhalve deze koranafgod een grote misleiding is en een doodlopende weg.

Eerder sprak ik over dit thema met prof. Bernard Reitsma, zie  https://tora-yeshua.nl/2009/12/radiointerview-met-prof-reitsma-theoloog-aan-de-vu-pkn-en-ben-kok-joods-chr-pastor-olv-andries-knevel-radio-5-11-12-uur-zaterdag-5-dec-2009-dezelfde-god-in-bijbel-en-koran/ bij Andries Knevel te gast en deze theoloog staat op het standpunt, dat het geen verschillende goden kunnen zijn, dus is Allah gewoon een andere beschrijving van dezelfde God; naar mijn mening verbijsterende Godslastering, want het verschil is veel te groot om dat te kunnen beweren.
Hij zegt dan wel, dat je alleen in Christus God de Vader leert kennen, maar dat gaat onmogelijk samen met de dan uit zijn denken voortvloeiende uitspraak, dat in Christus dan ook Allah als Vader wordt herkend.
In de islam is het nl. de grootst mogelijke zonde voor elk mens, om aan Allah een genoot/metgezel toe te kennen, laat staan een zoon en wie dat gelooft, zal voor eeuwig in de islamhel gemarteld worden.

Helaas delen vele voorgangers dit m.i.  dwaze standpunt en wie als christen beweert, dat deze wrede koranafgod een andere beschrijving is van de liefdevolle, genadige God van Abraham , Isaak en Jacob, kent zijn hemelse Vader niet!
Immers, als je het enorme verschil niet wil zien en verdoezelt, dan is dat al vreemd en als je het wel ziet, maar niet als relevant beschouwd, dan heb je geen idee, wie je hemelse Vader is.

Van harte hoop ik, dat de uitzending velen tot verder nadenken aan zal zetten en inzicht zal geven, wie God is en hoe Hij Zich in Bijbel en bovenal in Christus aan ons bekend maakt.

Shalom, met liefde voor alle mensen,
Ben Kok (joods-chr.pastor)

Navigeer naar andere artikelen

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*