Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Spoedige herbouw 3e tempel ?!!

Opening Hurva synagoge is genoemd als vervulling van een oude rabbijnse profetie, aldus een artikel in Israel Today eerder en in het bijzonder de uitspraak, dat dan aansluitend
de  3e tempel zal worden herbouwd!

Verbijsterend om dan te zien, dat moslims in Yerusahalyim vervolgens een opstand beginnen, terwijl de bouw al jaren gaande is, maar nu in eens zou het een probleem zijn, want, zo staat in Elsevier en zag ik op RTL4 nieuws van 16 uur d.d. 16 maart, de Hurva synagoge staat vlak bij de Al Aqsa moskee, wat een keiharde onzinnige leugen is.
Daar zitten honderden meters tussen, in de oude stad resp. op de tempelberg, waar helemaal niets naast die Al Aqsa staat.

Gebeld met de redactie van RTL4, men erkende het als fout, maar ondertussen wel uitgezonden! De manipulatie van moslimleiders ter plekke en de bevooroordeelde media hier is hiermee weer duidelijk bewezen, zo gaat het vaker en dat is typerend, want waarom?????

Puur antisemitisme en weigeren neutrale journalistiek te bedrijven, liever de moslims een schijnbaar begrijpelijke reden geven om tot opstand te komen en zelfs binnen die leugencontext is het totaal geen reden, want waarom zou Israel in haar eigen hoofdstad en dan nog het onomstreden Joodse deel geen synagoge mogen herbouwen, die door Jordaanse moslims is plat gebombardeerd?

jr100314g1

Maar goed,  het wordt profetisch gezien nog spannender: de lijn wordt doorgetrokken naar het Joodse jaar 5777 oftewel 2016/17, dat dan de Mashiach ben David zal komen, waarbij  volgens de Bijbel  dan ook door alle Joden zal worden begrepen, dat Hij  dezelfde is als de lijdende Mashiach (ben Jospeh Yeshua dus oftewel Jezus Christus), zie Zach. 12:10-14 en Zach. 14.

Profetiën over herbouw Tempel en komst Messias
Dinsdag 16 maart is mogelijk ook uitgekozen vanwege een 18e eeuwse profetie van de Rabbijnse authoriteit Vilna Gaon, die luidt dat er een Derde Joodse Tempel komt op het moment dat de Hurva Synagoge, die in zowel 1721 als in 1948 verwoest werd door de Moslims, weer herbouwd zal zijn. In 2001 werd het besluit tot de herbouw genomen en aanstaande maandag 15 maart zal de Hurva Synagoge opnieuw worden geopend.

Eeder dit jaar werd bekend dat de Joodse organisatie Korban Pesach nog in 2010 het offeren op de Tempelberg wil hervatten. Korban Pesach is één van de Joodse organisaties die streeft naar de herbouw van de Joodse Tempel op de Tempelberg.

Bijna 800 jaar geleden profeteerde Rabbi Judah Ben Samuel dat Ottomaanse Turken 8 jubeljaren (400 jaar) over Jeruzalem zouden heersen. Dit kwam precies zo uit: In 1517 veroverden de Ottomaanse Turken Jeruzalem, om er in 1917 verdreven te worden door de Britten.

De profetie van Rabbi Ben Samuel voorzag daarna één jubeljaar (50 jaar) waarin de status van Jeruzalem onbepaald zou zijn. Ook dat kwam uit, want precies 50 jaar later werd Jeruzalem in 1967 heroverd door Israël. Vervolgens zou er nog een laatste Jubeljaar aanbreken, dat zou worden afgesloten met komst van de Messias. In 2017 zullen we dus weten, of ook het derde deel van Rabbi Ben Samuels profetie zal blijken te kloppen.

Deze info is ook in een artikel van Jan van Barneveld in Het Zoeklicht te lezen geweest en verder op http://xandernieuws.punt.nl/?id=580223&r=1&tbl_archief=& afkomstig uit het magazine Israel Today, dus ik vermeld het hier met dank aan hen.

Zie de volgende links, die ik van een mede gelovige uit Israel ontving,  voor meer info: 

Part of the historical text above is from the Jewish Quarter website  http://www.jewish-quarter.org.il/atar-hurva.asp

News article and video about the Hurva Synagogue:  www.israelnationalnews.com

Additional historical details at: http://en.wikipedia.org/wiki/Hurva_Synagogue

Dan is er het overleg tussen het weer opgerichte Sanhedrin en  moslims over een soort gezamenlijk heiligdom op de tempelberg, zie mijn artikel hierover
“Mohbama, de antichrist?”

Verder is er  dezer dagen de mede door ons ondersteunde actie  (zie mail hieronder)van Netanyahu om de Tempelberg tot Joods historisch erfgoed te verklaren, wat een opmerkelijke en terechte stap  mag worden genoemd.

Dear Prime Minister Netanyahu,

I am writing to express my deep concern regarding the Temple Mount. As you know, the Temple Mount is the holiest site in the world for the Jewish people, yet the Muslim authorities, aided by Israel Police, systematically deny the right of religious expression on the Mount to all non-Moslems. On numerous occasions the High Court of Justice has upheld the Jewish people’s right to pray at the site, yet the police continue to prevent this. Furthermore, Jewish visitors are harassed and degraded. This discrimination is a grave trampling of civil rights. Israeli law is not recognized by the Wakf authorities; illegal digging has destroyed priceless historical remnants of Jerusalem’s Jewish history.

Please, end this travesty and allow Jewish freedom of expression at the Temple Mount. I urge you include the Temple Mount in your “Heritage Plan” of sites significant to the Jewish people.

Sincerely,

Ben Kok (jewish-christian pastor)
The Netherlands

tora-yeshua.nl

PS: I was together  with my wife able to visit this wonderfull place and nevertheless this  awfull islambuildings, I felt the Presence of the only  one God, the God of Abraham, Isaac and Jacob, baruch Hashem.
I learned about Him through Yeshua ha Mashiach, as Mashiach ben Joseph, Who will return as Mashiach ben David.
May that be very soon as the most  wonderfull blessing for the world.”

Waar enerzijds het antisemitisme toeneemt en de islamisering, zien we anderzijds, dat de Ene ware God van Israel, de God van Abraham , Isaak en Jacob, Zijn plan volvoert en volgens Psalm 2  spot met al die menselijke pogingen om via de NWO, Charter for Compassion, VN resoluties, Verklaring van In Vrijheid Verbonden en Kairosdocument (zie hierover de artikelen op deze website, gebruik de zoek machine op de voorpagina) toe te groeien naar een wereldheerschappij via de antichrist.

Laten we dus voorbereid zijn op de komst van de komende Koning, Yeshua ha Mashiach, want de door Hem genoemde tekenen des tijds (Matth. 24)  ontwikkelen zich voor onze ogen!

Bidden voor alle mensen , dat ze hun zonden belijden en door Gods Geest overtuigd Yeshua aanvaarden als Degene, die voor ons allen de doodstraf droeg, zie het artikel:”hoe leer ik de Ene ware God kennen?”  https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/ ; wijs mensen op de mogelijkheid dit artikel te lezen, leg ze het evangelie uit, waar men het horen wil.
Als joods-christelijk gelovige eerlijk voor God leven, in Hem verbonden, zodat Zijn Geest door ons heen naar anderen kan werken; luisteren naar Zijn stem om dagelijks te wandelen in de goede werken, die Hij tevoren bereid heeft, Ef.2:10

Kom op voor Israel, altijd nog Gods uitverkoren volk, ook waar ze niet vanuit de Tora leven en niet Yeshua herkennen als Mashiach ben Joseph; God gaat Zijn weg met hen en gelukkig zijn er honderduizenden Joden wereldwijd, die wel Yeshua hebben aanvaard; voor meer info over  Yeshua-belijdende gemeentes in Israel  zie www.cgi-holland.nl en zo zijn er wereldwijd vele Tora-Yeshua gemeentes, vaker bekend als Messiaanse gemeentes.
Welkom op  onze Tora-Yeshua-gemeenteavonden,  zie op de voorpagina van deze website in de bovenbalk voor  meer info en zie ook in verband met  de gedachten over de wederkomst  http://www.danielstimeline.com/ waar we op een volgende Tora-Yeshua avond ( 10 april) meer over gaan zeggen.

Shalom,

Ben Kok (joods-chr.pastor)

Navigeer naar andere artikelen

29 Responses to Spoedige herbouw 3e tempel ?!!

 1. Prachtig Ben.
  Nu wordt het weer tijd hem van binnen te bekijken.

  Shalom,

  ChrisABYW

  • Op 15 maart 2010 @ 20:16 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Helemaal goed Chris en dan kunnen we gelijk de 3e tempel zien, als het allemaal een beetje opschiet.
   Shalom,
   Ben

 2. Ontroering en blijdschap overvallen me tijdens het lezen van dit bericht.Had dit goede nieuws eveneens vernomen bij XanderNieuws,maar tóch weer die brok in de keel.
  Zo zien we maar weer dat,ondanks de vele ontberingen,YWHW zich aan Zijn Woord houd! Hij alléén kan Liefde,Geluk,Blijdschap,Veiligheid en Zekerheid geven aan ons mensen.
  De wereldese politiek is een enorm overbeladen,inmiddels zinkend schip. Kijk naar de uitslagen en gedragingen van politici na de gemeenteraadsverkiezingen,je ziet de burgers hun ongenoegen tonen. Sarkozy verliest in Frankrijk ook zijn gezicht,al ziet hij dit niet in. Dit dankzij de enorme balk voor z’n ogen. Barack Obama is ook steun en trouw aan het verliezen.
  De komende NWO|’t laatste ‘redmiddel’ in de ogen van satan| blijft effkes ‘drijven’,máár zal uiteindelijk ‘snel’ wegzinken en vergaan. Hallelujah,de Verlosser doet Zijn intrede!!

  God Bless en Shalom,
  Anneke.

 3. Het is opvallend, dat iedere stap op weg naar het einde er eindeloze pogingen worden gedaan om dit voorkomen. Is het door de leugen, dan weten wij wie hierin aktief is geweest. Het is bijna een kompas te noemen naar de waarheid. Aan de ene kant is het verheugend, dat wij er niets aan hoeven te doen en aan de andere kant beangstigend dat het onmogelijk is om dit profetisch spoorboekje te ontwijken. Enfin, de wereld waarin wij leven heeft haar fundamenten verloren. De leugen regeert. Gelukkig wordt de tijd ingekort. Rest ons nog te bidden en het evangelie met nog meer kracht te verkondigen. Hierbij niemand overslaand. En voorts bidden, dat voor Openbaringen 14:20 de Vader de paarden doet liggen. God’s zegen en een vast geloof gewenst. Dré

  • Op 16 maart 2010 @ 21:45 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Komt helemaal goed Dre, Yeshua is met ons, al de dagen, tot aan de voleinding der wereld en uiteindelijk zal alle knie zich voor Hem buigen in erkenning, bewondering, respect en liefde, Ph. 2:5-10
   shalom,
   Ben

 4. Op 20 maart 2010 @ 14:53 schreef Kees T.

  Beantwoorden

  “Toch woont de Allerhoogste niet in een huis dat door mensenhanden is gemaakt, zoals de profeet zegt: “De hemel is mijn troon, de aarde mijn voetenbank. Hoe zouden jullie dan een huis voor mij kunnen bouwen – zegt de Heer –, een plaats waar ik kan rusten? Heb ik dit alles niet met eigen handen gemaakt?”

  Halsstarrige ongelovigen, u wilt niet luisteren en verzet u steeds weer tegen de heilige Geest, zoals uw voorouders ook al deden. Wie van de profeten hebben uw voorouders niet vervolgd? Degenen die de komst van de rechtvaardige aankondigden hebben ze gedood, en zelf hebt u nu de rechtvaardige verraden en vermoord, u die de wet ontvangen hebt door tussenkomst van de engelen, maar er niet naar hebt geleefd.’ (Hand. 7:48-53).

  Wakker worden Ben!

  Jezus óf zijn Vader, zullen NOOIT, maar dan ook NOOIT meer in een stenen tempeltje wonen.

  Of is Stéfanus soms is voor niets vermoord?

  • Op 21 maart 2010 @ 01:38 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Kees,
   Zei ik dan dat onze Vader dan wel Yeshua in die tempel gaan wonen? Dacht het niet. De antichrist zal er zich zetten, om zich te laten vereren als een god.
   Daarna de bijna-verwoesting van Yerushalayim, waarna Yeshua als Mashiach ben David het Joodse volk en de stad komt redden, waar bij mogelijk die hele 3e tempel al weer verwoest is.
   Lees Ez. 40-48 waar er weer een tempel staat in het 1000 jarig rijk met tempel en offerdienst compleet.
   UIteindelijk zie je in Opb. 21:22, dat er geen tempel meer is, watn God Zelf en het Lam zijn dan de tempel.
   Shalom,
   Ben

 5. Op 21 maart 2010 @ 09:36 schreef Kees T.

  Beantwoorden

  Hallo Ben,

  Jezus en de apostelen spraken over de wedergeboren mens als tempel. Daarin woont de Vader d.m.v. zijn H. Geest.

  De antichrist (het beest uit de aarde), zal dus zelf een tempel zijn maar met inwoning van de koning van de afgrond Apollyon, (het beest uit de zee) als tegenbeeld.

  Een aardse tempel is daarom in het nieuwe verbond totaal onbelangrijk en geheel niet meer aan de orde.

  Jezus is al vanaf zijn werkzame leven op aarde en nu nog steeds mensen aan het redden door middel van zijn lichaam, de gemeente. Maar wel wereldwijd en zonder aanziens des persoons. Zowel Griek, vrije als slaaf.

  En Ezechiël profeteerde over de voor óns bestemde redding.

  Beste Ben, wanneer ga je begrijpen dat het koninkrijk der hemelen een gééstelijke zaak is. Met een hemelse hogepriester, een hemelse stad en hémels burgerschap.

  Abraham begreep dit wel. Hij zocht een ander vaderland dan een landje aan de Middelandse zee. Nu jij nog.

  • Op 21 maart 2010 @ 13:18 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Kees,
   Ik zou het waarderen, als je wat meer op basis van gelijkwaardigheid sprak en met uitleg en argumenten komt en ook op de mijne ingaat.
   Komt er volgens jou dus geen 3e tempel?
   Ik denk van wel omdat daar de antichrist zich zal laten vereren; ik gaf al aan, dat het alleen een profetische vervulling is, die ons laat zien dat de komst van Yeshua nabij is en dat die 3e tempel op zich geen aanwinst is.
   Wat is jouw verklaring van de tempel in Ez. 40-48 en de tempeldienst er om heen? De voor ons bestemde redding, hoe bedoel je?
   Dat het allemaal een geestelijke zaak is, is waar, maar ook concreet uitgedrukt in een hemels Yerushalyim neerdalend vanuit de hemel op aarde met het Koninkrijk van God op aarde lijkt me helder, of hoe zie jij dat?
   Ik leer graag bij, leg maar uit als je wilt.
   Shalom,
   Ben

 6. Op 22 maart 2010 @ 11:08 schreef Kees T.

  Beantwoorden

  Hallo Ben,

  Als je mijn antwoord niet wilt publiceren, komt dit op de lezers over alsof ik niet reageer op jouw z.g. willen “bijleren.”

  Mvgr,
  Kees

  • Op 22 maart 2010 @ 12:46 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Kees, ik heb je net gemaild met het verzoek even met elkaar te bellen; helaas kreeg ik de mail retour
   Kun je mij even je telefoonnummer sturen via deze website, contact?
   Dan praten we even bij,
   shalom,
   Ben

 7. Op 25 maart 2010 @ 08:26 schreef Gerbrig Arends

  Beantwoorden

  Hoi Ben, dank voor je mooie artikel. Ik geloof net als jij dat er nog zeker 2 tempels moeten komen.
  Ik heb nog een andere vraag, er moet in de Tenach een profetie zijn voor wat er zal gebeuren wanneer de laatste ruine in Jeruzalem herbouwd zal zijn. De Hurva synagoge is de laatste ruine in Jeruzalem die herbouwd is, en Hurva betekent ook nog eens ruine! Weet jij, of iemand anders, toevallig waar dat staat?
  Allemaal gezegende Pasen/Pesach, en shalom,
  Gerbrig

  • Op 25 maart 2010 @ 15:14 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Gerbrig, bedankt; geen idee van die “laatste ruine”, maar als iemand van de lezers het weet, horen we het graag natuurlijk.
   Heb je meer aanknopingspunten?
   shalom,
   Ben

 8. Zoals de Bijbel zegt: “Ter bestemder tijd zal [de koning van het Noorden = Rusland] zal terugkeren” (Daniël 11:29a). Het betekent ook het uiteenvallen van de Europese Unie en de NAVO. Kort daarna, zal de nucleaire oorlogsvoering worden (Daniël 11:29b, 30a; Mattheüs 24:7; Numeri 24:23, 24; Openbaring 6:4). “Een groot zwaard” = een nucleaire zwaard. Dit zal het begin zijn van de geboorte weeën (Mattheüs 24:8).

  “De gruwel der verwoesting” = “het beest” = de Wereld overheid (Daniël 11:31; Mattheüs 24:15, 21, 22; Openbaring 11:2, 7; 13:1, 2, 7).

  Daniël 11:40-43 = de Vierde Wereldoorlog (Mattheüs 24:29; Lukas 21:25; Openbaring 6:12; 13:3; Jesaja 5:26-30; Daniël 7:11; Ezechiël 32:2-16; 39:23-29; Habakuk 1:5-17; Zefanja 1:14-18; Joël 2:1-11).

  Ezechiël 43:11 = de derde tempel (Ezechiël 37:24-28; Romeinen 11:25-32).

  Daniël 11:45 = Ezechiël 38:8-23 = de aanval van Gog van Magog.

 9. Op 31 mei 2011 @ 12:04 schreef Tom Leemburg

  Beantwoorden

  Lieve mensen gegroet in de naam van de eeuwige.
  Ik las al jullie recensies. Het klopt dat de tempel zal worden herbouwd.
  De fundering ligt er al.

  Inderdaad zal dit de residentie worden van de antichrist.
  Hij zal zich laten vereren als een God.
  3,5 jaar zal hij een wereld wonder doen. Onder anderen in de economie etc etc
  Dan komen er 3,5 jaar waarin hij een tiran wordt en zal moorden en satan zal proberen de aarde over te nemen.

  Israel: alle landen zullen dan tegen Israel optrekken.
  En uit G’d zijn neus zal een hitte komen en alles zal worden verast.
  De aarde zal niet weer vernietigt worden door water. Maar door vuur.
  G’d zal voor Israel strijden. Maar eest zal Israel moeten zien. Hij die doorstoken is.

  Shalom naar julle allen Tom Leemburg

 10. Weinigen, die het “ZIEN”!!
  Israël moet je niet alleen gezien hebben, maar bovenal “beleven”. Eén belangrijke beleving wil ik u vertellen. Het was tijdens ons bezoek aan de tempelberg in afgwelopen mei. Een Jood komt hier niet en zeker niet met een keppeltje op, want dat is ook verboden….. De tempelberg staat namelijk onder Palestijns beheer. De christenen die de tempelberg (berg Moria) bezoeken mogen geen zichtbaar kruis of andere christelijke symbolen dragen. Ook het meenemen van een Bijbel is op de tempelberg ten strengste verboden…. Tassen worden van tevoren gecontroleerd. De Islam is, daar waar ze de macht hebben, helaas niet zo tolerant als wij hier gewend zijn. Maar….. wat ontdekte mijn vrouw daar…..? Tussen het vele puin op de tempelberg groeien en bloeien massa’s klaprozen….. In het hart van elke klaproos is een prachtig kruis zichtbaar…….
  Op dezelfde plaats, waar nu de Omar moskee (gouden koepel) overheen staat bevindt zich de rots waar Abraham Izaäk moest offeren. Hier vroeg Izaäk naar het “offer”. Abraham sprak toen profetische woorden, die we vinden in Genesis 22: 7 en 8
  ‘Vader,’ zei Isaak. ‘Wat wil je me zeggen, mijn jongen?’ antwoordde Abraham. ‘We hebben vuur en hout,’ zei Isaak, ‘maar waar is het lam voor het offer?’ 8 Abraham antwoordde: ‘God zal zich zelf van een offerlam voorzien, mijn jongen.’ En samen gingen zij verder.
  Waar alle symbolen van het offer van Jezus Christus verboden zijn, heeft God Zelf massaal in het “symbool van het offerlam” voorzien……. Niemand die het “ziet”…..

  • Mooie ontdekking Ernst! en sterker nog, in de grondtekst staat: God zal Zichzelf van het offerlam voorzien. “Het” offerlam is wel heel specifiek en wijst , zoals jij ook weet natuurlijk , op Yeshua.
   Niet zomaar wat, maar JHWH in mensengestalte, het vleesgeworden Woord.
   Shalom,
   Ben

 11. Op 22 januari 2012 @ 20:41 schreef Ales Gino

  Beantwoorden

  Ik heb volgende vraag:wanneer men spreekt over de eindtijd wordt veel gerefereerd naar 1948(en deze generatie zal geenszins voorbijgaan……
  In de bijbels staat echter: dit geslacht…
  Kan men het woord” geslacht”zomaar zonder meer vervangen met”generatie en hoe staat het precies geschreven in de grondtekst?
  Bedankt, Giorgio.

  • Hi Ales Gino,
   Het woord “generatie” kan hier ook en mogelijk beter worden vertaald met “ethische groep” oftewel het Joodse volk. Dus”dit (Joodse) volk zal niet vernietigd worden (voorbij gaan) , voordat dit alles (de woorden van Yeshua over de eindtijd en Zijn komst) zal zijn geschied” Matth. 24:35
   Het woord “genea” kan vertaald worden met “tijdvak,generatie, periode, natie” en heel interessant lezen we in Ps. 102:19 over het “uiterste, laatste geslacht”, waar het dan gaat over degenen , die de shoa hebben meegemaakt, zo valt op te maken uit vs. 1-12
   Een generatie kan Bijbels 70 jaar zijn, dus dan is de gedachte, dat Joden , die de shoa hebben overleefd, als lid van die generatie niet voorbij zullen gaan (sterven) voor de komst van de Mashiach.
   We zijn nu 72 jaar na 1940 en 67 na 1945, dus we zitten aan die 70 jaar. De verwachting is, dat Yeshua ha Mashiach spoedig komt, vele tekenen in Matth. 23 zijn vervuld, dus het is zaak geestelijk voorbereid te zijn op Zijn komst.
   Hoor graag, hoe jij er over denkt,
   Shalom,
   Ben

 12. Ik heb bij toeval deze site gevonden,via een tip van iemand op een mooie site van Appie.abspoel.nl Ik heb een vraag alsvolgt:Ik woon in Rotterdam en ik zou graag in een gem.zoals tora-yeshua willen komen,maar ik weet er gene.Helaas ben ik slecht ter been en ik hoop dat het met ov goed te bereiken is ik kan niet al te best lopen.Ben,weet je zoiets?Ik heb het artikel gelezen,met interesse.Ysrael=de oogappel van Adonai.

 13. Op 31 maart 2012 @ 16:18 schreef Henriette

  Beantwoorden

  johannes 2(19):”Breek deze tempel af en in drie dagen bouw ik hem weer op”. Jezus sprak over de tempel van zijn lichaam.Jezus is de nieuwe tempel.De meest reine en heilige tempel.En het NIEUWE ISRAEL;dat waren de joden ,die WEL het nieuwe verbond met God zijn aangegaan .DOOR hun geloof in Christus. als de Messias.en Jezus’dicipelen richten in de hemel,gezeten op tronen,de twaalf stammen Israels . (Lucas:22-30)De overigen zijn verhard ,tot heden aan toe..Zij zijn wel God’s beminden door de uitverkiezing van de aartsvaders :maar! het NIEUWE volk van God,dat zijn DIE joden die een Nieuw Verbond zijn aangegaan door het bloed van Jezus Christus .Daar het volk het verbond van hun vaderen van HUNkant verbroken hadden.(jeremia 31-31)moesten zij ook weer van HUN kant aangaan.Van Die joden die het Nieuwe Verbond zijn aangegaan spreekt God”:Zoo zal ik hun ten God en zij mij ten volk zijn’Later sloten ook de heidenen zich aan bij het nieuwe volk van God omdat ook op hen God’s Heilige Geest was neergedaald.(handelingen 11-18)en toen pas gingen allen zich christenen noemen(joden & niet joden)Zo kwam de voorspelling uit,eens door God aan Abraham gedaan:Gij zult vader worden van vele volken. En met de naam van uw zaad (Jezus’)zullen alle volken zich zegen toebidden.

 14. Op 29 maart 2013 @ 17:09 schreef m.v.d.wal

  Beantwoorden

  dag beste mensen
  ik heb het artikel gelezen en wilde niet inhoudelijk reageren op het gedeelte , maar een aanvulling geven.
  zelf had ik ezra doorgelezen en er op gelet hoe het volk door voorzegging van God werden wegevoerd naar babel , in jeremia staan verwijzingen die aangeven dat God hun niet zou verlaten als ze daar in babel waren en dat Hij ze na 70 jaar weer zou doen laten terugkeren naar het land israel om jeruzalem en de tempel op te bouwen ,door op bevel koning kores is dat tot stand gekomen. ik vond het zo mooi dat daniel de brief van jeremia bestudeerde en tot conclussie kwam dat de 70 jaar bijna voorbij waren , daniel boog zich en bad vergeving voor de zonden van hem zelf en van het volk, [emotioneel]. de oproep werd beantwoord en er gingen uiteindelijk 43000 en nog wat terug naar het land israel om de boel op te bouwen . onder zware druk. deze lijn door trekkend naar 1948 zien we dat van af die tijd tot nu anno 2013 de opbouw van israel onder grote druk is gedaan , en nog vliegen de raketten met dreigingen van islamitische landen hen om de oren . ik ben ook tot conclussie gekomen dat die 70 jaar belangerijk is net zoals in de tijd van ezra , dus de komst vande Here Jezus is dicht nabij , om het verhaal af te maken ,de zon zal niet schijnen en de maan zal bloed rood worden als die dag zal aan breken ,nu schijnt het zo te wezen , en dat vind ik zeer spannend dat vogens de nasa [ onderzoekers over de ruimte en sterren ] dat zij aangeven dat in 2014 op 15 april een maanverduistering optreed ,en dat betekend een bloed rode maan ,precies op pesach,
  en ook op 8 okt 2014 zal er een maanverduistering zijn, precies op loofhuttenfeest, maar zelfs in 2015 gebeurd het weer , wat volgens de nasa zeer uitzonderlijk is, en het mooie is dat het ook weer gebeurd op de beide feestdagen ook al verschillen de datums van de opvolgende jaren, want in 2015 valt pesach op 4 april en tisjri sukkot op 28 sept.
  naast deze 4 maanverduisteringen volgen ook 2 zonverduisteringen in 2015 en ook die zullen precies vallen op 2 bijzondere joods feestdagen, voor mij zijn dit tekenen dat God zegd ; Ik kom er aan ; deze gegevens over de verduisteringen zijn terug te vinden op http://www.succatyeshua.nl
  verder wens ik een ieder Gods zegen , wijsheid en kracht toe
  zegen en groet m.v.d.wal

 15. Op 3 november 2016 @ 21:40 schreef Bert Hoogendoorn

  Beantwoorden

  Weet niet of een reactie nog kan gezien de verstreken jaren. Zal op internet de samenkomst zoeken en ze graag bezoeken. Wat leven we in een bijzondere tijd. Denk dat 2017 een cruciaal jaar wordt (50 jaar na 1967). Maar weet het uiteraard niet zeker. Gelukkig is het de God van Abraham, lees de Vader, Isaak, lees de Zoon en Jacob, lees de Geest (Jacob twistte immers met God en werd Israel) die bepaald en niet de mens. Shalom. Bert Hoogendoorn

  • Hi Bert,
   De Tora-Yeshua samenkomsten zijn gestopt, men wenst in Nederland geen “Handelingengemeente, die zowel de Tora praktiseert als ook de duisternis , w.o. islam, ontmaskert.
   Zie https://tora-yeshua.nl/samenkomsten/
   Hoog uit op enkele plaatsen Tora praktijk , maar dan zonder de duisternis van de islam te bespreken en te ontmaskeren en dan nog met de nodige misleiding op Bijbelse punten in diverse gevallen, zoals de Godslastering van de “3-Godenleer” en dat “Yeshua niet JHWH is , maar een mens, die niet de menselijke verschijning van JHWH is, maar een Tora-getrouw mens”.
   We gaan voort met deze website, welkom om mee te lezen en te reageren.
   Shalom,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*