Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

TV 1 maart, Schepper & Co, Bart Jan Spruyt / Ben Kok e.a.

Dank voor de vele positieve reacties in de mail, per telefoon.

Bekijk hier onder de gehele uitzending van Schepper & Co, of ga naar de website van uitzending gemist – http://player.omroep.nl/?aflID=10708036.

Hieronder mijn commentaar op de uitzending, met daarin mijn verbazing over de inbreng van Bart Jan Spruyt:

Het CDA bleek vaag en grijs en was zols Jack de Vries recent aangaf: “als ze maar 5 dagen in de week werken, maakt mij het niet uit, of ze dan nog een dag in de moskee zitten”.
Het CDA wenst gewoon niet gehinderd te worden door enige kennis van zaken, gaat van 3 zetels in Almere nu naar 1? Het woord “islam” komt niet voor in hun lokale beleidsplan 2006-2010 en  slechts minimaal (1 keer) in hun plan 2010-2014 en dat zegt me genoeg.

Dan de SGP, die mijn term “joods-christelijk geloof” wel begreep en zelfs overnam in het gesprek, maar bleef hangen in de eigen kreet “nuancering verkoopt niet” en dat is jammer, want juist de nuancering is zo waardevol en die heb ik ook aangegeven in bijv. het onderscheid tussen islam als systeem en de individuele moslim, die tussen bijna seculier en zeer orthodox zweeft en ook nog vanuit diverse stromingen binnen de islam denkt, zij het wel allemaal uit dezelfde koran/hadith.
En verder kwam er vanuit de SGP geen afwijzing van de islam in onze democratie, gelijkwaardige posities voor alle religies en ismes blijft de insteek.

Moslims moeten als gasten in ons land kunnen wonen, welkom!

Het meest verbaasd heb ik me over Bart Jan Spruyt, die ik  toch meende te moeten inschatten als een ontmaskeraar en tegenstander van de islam.

Dat zal op een aantal momenten ook wel het geval zijn, maar helaas begon hij al direct op te merken, dat ik zonder onderscheidingsvermogen Wilders en de  PVV waardeer en dat zonder dat we elkaar ooit gesproken hebben;ik zou niet begrijpen  “hoe erg Wilders is” en zou beter moeten weten.
Onzin wat mij betreft, ik kies PVV omdat ze de onbetaalde rekening van de kerken en christelijke partijen betalen,  ze zijn de enige partij, die echt wat wil doen tegen de islamisering en  daarnaast zie ik echt wel  punten, die ik graag meer in overeenstemming met de Bijbel zou zien, dat blijft zo, maar net zo goed bij  CDA/CU en SGP.
Je mag van Bart Jan blijkbaar niet op de PVV stemmen, maar waar gaat hij zelf op stemmen?????

Dan beschuldigde Bart Jan me nog van”retoriek”, toen ik zei, dat het de islam als systeem vergelijkbaar is met het nazisme (en alle totaltitaire systemen).
Retoriek is “bombast, woorden zonder inhoud”  in negatieve zin bedoeld of ook in positieve zin ” vormwelsprekendheid”; ik houd het maar op het laatste, maar het eerste werd bedoeld helaas.
En dat vind ik hoogst opmerkelijk, gezien de grote  overeenkomst tussen islam en nazisme: antisemitisme, man belangrijker dan vrouw, totalitair systeem wat dus per definitie dictatoriaal is zoals in vele islamlanden is net als in Nazi-Duitsland en beiden systemen , die de wereld willen overheersen, kalifaat of  “das dritte Reich”, what ‘s in a name ?

Zie Ariel Bruens op  http://contradicere3.wordpress.com/2009/01/25/de-overeenkomsten-tussen-de-islam-en-het-nazisme en Martien Pennings op het weblog van Joost Niemoller http://www.joostniemoller.com/2009/12/nazisme-en-islam-een-geschiedenis , die mijn vergelijking volledig ondersteunen en onderbouwen.

Er zitten wel kwalijke kanten aan de islam, maar dat moet je niet bestrijden met dit soort retoriek, je moet een aansprekend en overtuigend christenleven leven, aldus Bart Jan en op zich ben ik dat met hem eens, maar koester geen enkele illusie over de effectiviteit daarvan in wereldwijde of nationale zin, gezien de slappe christenheid qua kerkorganisaties en partijen.

Ik vind het ronduit naïef om te denken dat dat de oplossing zou zijn om de islam in 57 landen, oprukkend naar meer, want er zijn veel te weinig van dat krachtige, overtuigende soort christenen en hoewel we dan wel doorgaan als roependen in de woestijn, weten we, dat het in deze eindtijd van de NWO, de antichrist die gaat komen, Charter for Compassion, verklaring “In Vrijheid Verbonden”  (zie de artikelen op mijn website hierover) steeds slechter gaat worden.

Tot dat door de geboorteweeën heen  Yeshua als Koning Mashiach ben David de wereld gaat regeren vanuit Yerusahalyim.

Wel individueel, daar gebeuren mooie dingen, als moslims het totale failliet van hun islamsysteem erkennen en op zoek gaan naar de waarheid, die dan vinden door Yeshua ha Mashiach (Jezus Christus) in de Ene ware God van Abraham, Isaak en Jacob, dan veranderen ook fanatiek moslims in liefdevolle mensen, zie https://tora-yeshua.nl/2010/02/the-green-prince-strijd-tussen-de-god-van-de-tora-en-de-afgod-van-de-koran/ (genezen van islam, een wonder dat vaker voorkomt dan je denkt).

Wilders zegt precies hetzelfde (een totalitaire ideologie, letterlijk in zijn vraag aan Arie Slob, wat in deze uitzending wordt getoond) en blijkbaar werkte die overeenkomst  tussen Wilders en mij als een rode lap op een stier, kwam er een  “de druiven zijn zuur” reactie vanuit de breuk in het verleden met de PVV en geen inhoudelijke reactie.

Slob had, zeer zwak, geen antwoord en hij had volgens  Bart Jan het CU standpunt moeten verwoorden van Segers (WI van het CU), “persoonlijk vind ik islam niets, maar ze moeten wel een gelijkwaardige vrijheid in onze democratie hebben” en dat is dan tevens het standpunt van Bart Jan, zij het met de toevoeging “vrijheid tot op zekere hoogte”, wat dat dan verder ook beteken mag.

Wat dan? In alle duidelijkheid de islam ontmaskeren als een  kwalijk totalitair systeem (ook in alle nuances blijft dat het geval met dezelfde koran/hadith, waar de haat volop in staat) en niet langer toestaan, dat de democratie wordt ondermijnt met deze boodschap van islamdominantie in 6oo moskeeen en meer dan 1000 islamstichtingen, buurthuizen, scholen etc. in ons land.

Eisen dat moslims afstand nemen van alle haat naar de niet-moslims in hun bronnen koran/hadith/leven van Mohammed en dit islamsysteem op geen enkele wijze verder fasciliteren.

Bovendien een intensieve voorlichtingscampagne over wat islam is onder de hele bevolking, zodat men weet, wat er gaande is; niks “koran verbieden” maar een speciale uitgave maken met alle haatteksten vet gedrukt en van commentaar voorzien!

En een campagne onder joods-christelijke gelovigen en alle joden en christenen om hun eigen geloof es werkelijk goed te doordenken en te herbeleven, want de lauwe kerken/synagoges  komen vaak niet als “zoutend zout” en “licht op een berg” over, maar als tegendeel.

De uitslag van de ND enquete zegt genoeg, 77% van alle voorgangers/predikanten raadt, net als Bart Jan, af om op de PVV te stemmen, zonder een alternatief aan te geven.

Shalom, reacties hartelijk welkom en wellicht kunnen  Bart Jan en ik er es over verder praten, bij deze de uitnodiging,

Ben Kok (joods-chr. pastor)
tora-yeshua.nl

Navigeer naar andere artikelen

18 Responses to TV 1 maart, Schepper & Co, Bart Jan Spruyt / Ben Kok e.a.

 1. Het blijft verbazen. Ben je nu als Christen op de wereld, of van de wereld? Hoezo als privé persoon vind ik de Islam niet o.k., maar ik ben ook politicus en dan vind ik het wel o.k.? Misschien moet je dan wel ophouden politicus te zijn. Wie zich voor mij schaamt… Bart Jan, je moest je schamen!

 2. Op 3 maart 2010 @ 10:44 schreef Mat Peeters

  Beantwoorden

  Mijn opmerking is ook waarom mensen gelijk een oordeel hebben over wat Wilders duidelijk wilt maken, ik ben het niet helemaal met hem eens hoe hij het naar buiten brengt.
  Maar ik geloof wel dat hij goede informatie heeft ingewonnen over de Islam en weet wat het gevaar is. En waarom dat die andere fractie voorzitters dat niet doen of willen er ze geen weet van hebben met andere woorden de kop in het zand steken.
  Of we houden onze mond maar voor de lieve vrede, en de waarheid niet onder ogen durven zien.
  Daarom staat er in Den Haag een grote doofpot en er hangt een grote balk.

  • Op 3 maart 2010 @ 13:14 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Inderdaad Mat , gelijk WIlders demoniseren in veel gevallen en dat is, omdat men de boodschapper van slecht nieuws niet wil horen.
   Want als we moeten erkennen, dat de islam echt zo kwalijk is, dan zouden we er wat aan moeten doen en dat is lastig met 1 miljoen moslims; vandaar dat men zich als struisvogels met de kop in het zand gedraagt: niets aan de hand, politiek correct verder.
   Wij dus niet, in liefde ontmaskeren we de afgoderij, opdat mensen er uit weg gaan en de enige Weg tot God vinden in Yeshua ha Mashiach.
   Shalom,
   Ben

 3. Op 3 maart 2010 @ 15:20 schreef Anneke v.d.Zalm

  Beantwoorden

  De islamisering,zie dit proces als een forse kwaadaardige kankercel die het lichaam(Nld.-Eur.-Wereld)geleidelijk aan opvreet! Grof gesproken,maar voor vele ogen een bikkelhard feit. Helaas ziet de politieke wereld het totaal anders! Zie de islamisering als een voorloper van de komende Eindtijd,één van de velen voorlopers. Politici zijn zich niet bewust van het gevaar dat straks de NWO met zich mee zal brengen.Zie ze maar als marionetten van de big,high-soceity,de illuminatie van deze wereld. Terwijl CDA-,CU- en SGP-ers toch beter dienen te weten.Een geweten heeft men absoluut niet meer,dit geldt voor alle fronten van onze ruige samenleving.
  De opmerking:-nuancering verkoopt niet- van de jonge SGP-er toont een zwákke reactie. Met een nuancering worden de zgn. puntjes op de i gedrukt,daar houdt men duidelijk niet meer van. Waarheid wordt al jàren uitgesloten,men is doodsbang van de(soms harde)waarheid.
  Bart Jan Spruyt is de weg óók kwijtgeraakt,weet zelf niet meer waar hij aan toe is;wat hij wil. Durft voor z’n eigenlijke mening niet meer uit te komen(?/!)
  Wat me óók enorm ergerde was de reactie op de Joods-Chr.wortels,alsof men zich schaamde en maar snel een tegen-opmerking gaf over het misbruik van de term Joods-Christelijk.Terwijl(ware)christenen héél goed moeten weten dat we indirecte verwanten zijn van elkaar.Jezus Chr.is ook van Joodse huize! Schrijf héél bewust ‘is’ daar Hij niet is verdwenen;Hij is nog steeds onze Verlosser,komende Koning.
  Shalom en God Bless, Anneke.

  • Op 3 maart 2010 @ 16:51 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Bedankt voor je wel doordachte commentaar Anneke; graag hoor ik zo mogelijk wat over jouw betrokkenheid en verdere geloofsvisie; kan via contact (komt dus niet op website) of gewoon onder een artikel.
   Shalom,
   Ben

 4. Op 3 maart 2010 @ 16:50 schreef Anonyma

  Beantwoorden

  Mijn reactie op uw andere site was voor dit onderwerp bedoeld.
  Nog maar een keer, als het mag, had een kopie onder de muisknop.

  Onderstaand was mijn reactie op Elsevier.nl n.a.v. Rouvoet’s opmerking dat dhr G. Wilders hofleverancier was van dieptepunten, wat een aanmatiging.

  In de tijd dat de C van het CDA te grabbel gegooid werd (en nu lijkt de CU datzelfde met haar C te doen) zei iemand:
  Dan zijn er politici die zeggen:
  Als Christen vind ik dit maar als politicus vind ik dat…
  Dat is het meest bespottelijke dat men bedenken kan. Eén van die beide persoonlijkheden in één persoon is verwerpelijk. Wat een ongein.
  De Koning van Belgie trad gewoon (tijdelijk) af toen hij een godloze wet moest ondertekenen, toch sloeg dit niet aan als voorbeeld voor andere “”Christenen””.

  En zou dit nog aankomen bij dhr Rouvoet e.a??
  http://www.youtube.com/watch?v=qMlh7Ox_4eQ

  PS. Op het forum van Elsevier wilde ik niet zover gaan om bovenstaand iets uitgebreider te verduidelijken, omdat ik daar al eens een ban gekregen had.
  Maar als iemand zegt: Als Politicus vind ik dit en als Christen vind ik dat….. dan moet één van de 2 meningen in één persoon veroordeeld worden, niet alleen door mensen, maar hoe zou de Heere God daarover denken, hoe kan men dat verantwoorden? Welke persoon moet dan geoordeeld worden? De Christen komt niet in het oordeel door het geloof maaar hoe moet het dan met de Politicus? Het is dezelfde persoon…….

  • Op 3 maart 2010 @ 17:06 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Jedeha, dank voor je perfecte film van Wahid Shoebat; daar kunnen Rouvoet c.s. heel wat van leren, o.m. door niet als schizofreen door het leven te gaan, met hun enerzijds als christen en anderzijds als politicus.
   We gaan gewoon door vol goede moed, Mashiach ben David komt spoedig door deze gekte en rampen heen, als Koning te Yerushalayim.
   Shalom,
   Ben

 5. Gisteren zag ik de overwinning van de PVV gevierd worden in Den Haag en Almere. Het feest en de woorden die daar werden gebruikt zouden al genoeg reden moeten zijn om als christen niet op de PVV te stemmen.

  Daarnaast denk ik aan de woorden van Jezus in Johannes: “Ik zeg u niet alleen, heb uw naaste lief als uzelf, maar ook: Hebt uw vijanden lief en zegen wie u vloeken”. Hoe kunnen we deze boodschap rijmen met de boodschap van de PVV om de Islam aan te pakken? Hoe kunnen we mensen uitsluiten en zwartmaken die net als ons geschapen zijn en in de zonde leven?

  Laten wij eerst naar onszelf kijken, naar onze fouten en gebreken. Laten wij liefde uitstralen naar de wereld. Want haat zal niet overwinnen, maar de liefde van Jezus Christus, die zal overwinnen.

  Martin Luther King (werden negers in Amerika ook niet in een hoek gezet) sprak de woorden: “Indien wij haten, wij zullen gehaat worden. Indien wij vloeken, wij zullen vervloekt worden. Indien wij oorlog voeren, wij zullen door het zwaard vergaan. Maar indien wij liefhebben, wij zullen overwinnen. De liefde overwint alles.”

  Maar natuurlijk, ook ik zie de problemen die er leven in de samenleving. Ik studeer elke dag met allochtonen, ik loop elke dag door Rotterdam en dan zie ik de problemen. Maar de oplossing is niet om de Islam te bestrijden met het zwaard. Wij moeten hen opnemen in onze huizen, met liefde behandelen, aan het werk helpen, problemen verhelpen. Soms geweld en misdaad voorkomen en bestrijden, maar bovenal liefde uitstralen.

  Laat Jezus ons ten voorbeeld zijn die zijn vijanden niet aanviel, maar voor hen bad en sprak: “Vader, vergeef het hun, want zij weten niet wat zij doen.” Wij zijn gekomen op deze wereld; niet om te haten, maar om lief te hebben.

  • Op 4 maart 2010 @ 21:48 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Ardian, dank voor je mening; ik deel die niet, want zo dachten ze er in 57 landen over, die voor heen christelijk waren grotendeels en via jihad en miljoenen vermoorde christenen moslimland zijn geworden.
   Zie voor de onderbouwing daar van: http://torayeshua.nl/cms/?p=535
   Shalom,
   Ben

 6. Op 5 maart 2010 @ 11:08 schreef Raymond

  Beantwoorden

  @Ardian

  Jouw standpunt en argumentaties zijn nou net de clichees die doorbroken moeten worden binnen de christelijke gemeenschap. Je suggereert dat de PVV haatdragend is. De PVV is VERRE van perfect. Maar op één punt haalt de PVV voor ons wel de kastanjes uit het vuur en die erkenning is toch wel het minste wat ze verdienen.

  In een vrije samenleving zou elk systeem vrij bekritiseerd moeten kunnen worden. Een liberaal mag de zwakke plekken van het socialisme bespreken, een christendemocraat mag de zwakke plekken van het liberalisme bespreken, een atheist mag de zwakke plekken van het christendom bespreken, een christen mag de zwakke plekken van het boeddhisme bespreken etc. Maar gaat het om de islam, dan is dat ineens “haatzaaien” en ben je als islamcriticus “rechts” of “xenofoob”. In jouw ogen ben je dan “onchristelijk”. Waarom mag de islam als systeem niet bekritiseerd worden? Waarom verdient de islam die status van onschendbaarheid? Is het systeem zo volmaakt of ben je er gewoon bang voor?

  Ik draai de rollen om: het feit dat moslims zulke lange tenen hebben, illustreert m.i. dat ze nog niet kunnen omgaan met democratie en vrijheid. En waar komt die onervarenheid met de vrijheid vandaan? Moeten wij ons daaraan aanpassen? Dan kunnen we net zo goed meteen de democratie afschaffen en onze vrijheid bij de vuilnis zetten! De vrijheid is mijn norm voor de islam en niet andersom! Ik beschouw een emanciperend beschavingsoffensief niet als verkeerd, maar als een oproep van de Waarheid en mijn geweten. Dat is mijn christendom. Wil je mensen vrij maken of wil je hen die vrij zijn geweld aandoen terwille van een tiranniek geloofssysteem waar jij uit angst je mond niet over durft open te doen? Bovendien,als zij verontwaardigd zijn over kritiek op de haatpassages van koran/hadith bewijst dat dat ze zich er niet van gedistantieerd hebben. Want zouden ze zich bewust gedistantieerd hebben van zulke passages, zouden ze ook niet verbaasd zijn als wij erdoor geschokt worden.

  Juist omdat je christelijke waarden onderschrijft, zou je je moeten uitspreken tegen de oproepen tot haat en oorlog in de islamitische bronnen en zou je je moeten uitspreken tegen al die onmenselijke praktijken in de islamitische wereld. Maar jij ontdoet het christendom van zijn profetisch geluid. Nu moet de atheïstische Wilders de profetenrol oppakken die jij als christen verloochent! Schaam je! In plaats daarvan promoot je een tandeloos en werkeloos toeziend christendom.
  Je promoot een absolute weerloosheid die uiteindelijk neerkomt op toestemmen met de eliminatie van de vrije westers christelijke samenleving. Want vrijheid bestaat niet vanzelf, vrijheid moeten we actief in stand houden. Vrijheid is niet voor watjes. Je moet clichees doorbreken, tegen de stroom in durven gaan en vooral onvrije haatsystemen in de weg gaan staan. Al die mooie en hoogdravende woorden over tolerantie en diversiteit verbergen een levensgevaarlijke tendens naar onverschilligheid, lafheid en culturele zelfrelativering cq zelfvernietiging.

  En dan jouw woorden van M.L.King: “Indien wij haten, wij zullen gehaat worden. Indien wij oorlog voeren, wij zullen door het zwaard vergaan.” Schijnbaar creëert de islam dan z’n eigen probleem. Want als die woorden ergens van toepassing op zijn….

 7. @ Raymond

  Kern van jouw betoog is dat ik de verkeerde waarden hanteer voor vrijheid en christelijke waarden. Daarmee schiet je totaal langs mijn verhaal. Ik zal het nog eens duidelijk uitleggen.

  Vrijheid is voor mij niet alleen een vrijheid om als christen te leven in deze maatschappij. Vrijheid is voor mij ook dat anderen in deze samenleving hun plaats hebben. Of zou je willen stellen dat moslims hier niet mogen leven en christenen wel? Juist met die vrijheid als uitgangspunt kunnen wij in deze samenleving vrij als christen leven.

  Natuurlijk zie ik ook de problemen die de islam met zich meebrengt. Heel goed zelfs. Natuurlijk gaat het mij ook aan het hart dat er meer moskeeën worden gebouwd dan kerken. Maar is de oplossing dan om te gaan schreeuwen over de problemen van de moslims of moeten christenen ook de hand eens in de eigen boezem durven te steken? Ik denk dat zaken als liefde en respect geen cliches zijn uit een ver verleden. Deze zaken zijn een sleutel.

  De vrijheid die we hier hebben moeten we inderdaad verdedigen. Dat doen we echter niet door te verbieden, maar door een open discussie. Als we praten over ‘kopvodden’ dan kwetsen we en slaan we juist die discussie dood. Als we praten over mohammed als pedo dan kwetsen we en is discussie uitgesloten. Laten we met open vizier de strijd in gaan. De islam als systeem is inderdaad een gevaar, maar de enige manier om die te bestrijden is de wapens van de vrijheid hanteren. Discussie en gesprek. Over waarden, over normen. Dan moeten we uitgaan van christelijke standpunten. Niet beledigen, niet onderhandelen, maar uitdragen. Liefde, respect, gelijkheid en vrijheid. Daar sta ik voor.

  • Op 8 maart 2010 @ 17:52 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Ardian,
   Je schrijft “Liefde, respect, gelijkheid en vrijheid. Daar sta ik voor.” Nou, ik ook dus dat treft.
   Zodra je echter in die vrije leefruimte een totalitaire systeem als communisme (Noord Korea), Nazisme (Hitler) of islam (Mohammed) toe laat, is het gebeurd met die samenleving, want, om bij het laatste te blijven, de islambronnen leren onderwerping (letterlijk “islam”) en praktiseren dat met de overgave of dood van alle niet-moslims, soera 9:5 e.d.
   Dus de enige oplossing is dit soort systemen niet te accepteren, wil je de vrijheid in stand houden.
   shalom,
   Ben

 8. Wat is er gebeurd met Bart-Jan?

  • Op 8 maart 2010 @ 19:40 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Tonio, vraag het Bart Jan zelf; heb ik ook gedaan op zijn weblog, krijg al een week geen antwoord.
   Blijkbaar leeft hij nog steeds uit de frustratie van de scheiding met Geert Wilders, die inmiddels de grootste partij van Nederland leidt (volgens de peilingen van De Hond, zondag j.l.).
   En Bart Jan? heel stil, alleen.
   Misschien dat zijn oplossing niemand aanspreekt: door duidelijk christen zijn in gesprek moslims helpen uit de islam weg te gaan.
   Hoe naief kun je zijn, ik ben het er op individueel nivo zeker mee eens, maar 2 problemen, waardoor het nooit structureel helpt:
   1. de politiek correcte lauwe christenheid heeft geen idee en geen verlangen dit op grote schaal te praktiseren, hoe tragisch!
   2. de moslims zijn amper of niet geinteresseerd in gesprek, willen de monoloog, niet de dialoog, is mijn ervaring; ook hier de individuele gevallen ,die wel tot bekering komen, daargelaten.

   Er is een krachtige aanpak nodig, zo bleek net bij 1 VAndaag, 18.20, de problematiek onder Marokkaanse jongeren blijft toenemen in de grotere steden, aldus de burgemeesters.
   Aleid Wolfson van Utrecht, PvdA was ook in beeld, zie mijn interview met hem 25 jan., heel bar. http://torayeshua.nl/cms/?p=764

 9. Net even uitzending gemist zitten kijken, Ben je zei het heel duidelijk en het is de Waarheid, maar aan de lichaamstaal was duidelijk te zien dat men aan tafel de Echte Waarheid niet kan en wil aanhoren. Alzo gaan zij verder met het bijéénvergaderen van mensen om elkaar de oren te kittelen. Mijns inziens echter heeft Wilders de hele islam kwestie gekaapt en aangezien hij geen theoloog is zal hij nooit in staat zijn om de kern van het probleem aan te kunnen kaarten. Die kern zei jij zelf al in het programma, de islam is een systeem dat als een onkruid het groene gras zal overwoekeren en verstikken.
  Ongeacht dat een Christen verplicht is om zorg te dragen voor de nieuwe huisbewoners, kan het niet zo zijn dat die nieuwe huisbewoner uiteindelijk de huiseigenaar eruit zet. Mocht dat zover komen dan zijn Christenen als een goed huisvader verplicht om de roede te hanteren om de nieuwe inwoner duidelijk te maken tot welke grens zijn recht van inwoning is.

  Vr. Gr. Pineut

  • Op 10 maart 2010 @ 09:35 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Dank Pineut, ik kreeg net gisteren excuses aangeboden van een medewerker van Schepper & Co; hij gaf aan dat er diverse klachten waren binnen gekomen over het feit, dat ik inderdaad te weinig ruimte kreeg.
   Helaas was er geen aanbod voor een herkansing, want ik ben te weinig in de politiek correcte lijn en spreek te weinig “his mistress voice”
   Maar wonderen gebeuren, ik mocht immers aanwezig zijn in deze uitzending en ik heb mijn waardering daarvoor benadrukt, dus we gaan het zien met Jacobien.
   Shalom,
   Ben

 10. Op 13 maart 2010 @ 00:28 schreef Gonny van Spijk

  Beantwoorden

  Ardian,als Christen vind jij dus dat wij onze manier van leven op moeten geven omwille van een oosterse cultuur? Een cultuur waarin niks en niemand floreert behalve oorlog en geweld.Ik kan niet geloven dat jij Christen bent want dan zou je opkomen voor dit land met zijn Joods-Christelijke cultuur.Wat betreft de dialoog en praten met de moslims:dat doet men nu al veertig jaar,een lange praktijk en het levert niets,nul,nada,nothing op.Behalve misschien dat ze ons nog meer gaan minachten.Het ligt ook niet aan ons dat we zo gehaat worden door moslims.Wij,de Nederlanders,hebben ze hier zeer goed en vriendelijk ontvangen en benaderd toen de eersten hier arriveerden.Wij boden ze onze hulp aan,wat ze gretig accepteerden en niemand had last van elkaar.Tot ze met velen waren en allemaal samen bij elkaar kropen,eerst in dezelfde straat,dan in dezelfde buurt en tenslotte allemaal in dezelfde wijk.Die beschouwden ze al spoedig als hun wijk en vele Nederlanders werden uit die wijken weggepest.En daar komt niemand voorop,geen politic,geen kerken,niemand.En nu blijft nog over de rest van het land.Het zal niet lang duren voor Nederland helemaal van hen is,dankzij de politieke landverraders ofwel de laffe “”leiders”” van wat eens een fijn land was.Maar praat jij lekker verder tegen dovemansoren,ik zal vechten voor een vrije maatschappij.Iets anders kunnen en mogen wij onze kinderen en kleinkinderen niet nalaten.In Godsnaam.

 11. Op 14 maart 2010 @ 15:07 schreef Anneke v.d.Zalm

  Beantwoorden

  @Gonny van Spijk: Een goed realistisch verhaal!
  Helemaal mee eens. We hebben de islamitische gastarbeiders van weleer veel te veel in de watten gelegd!! Wat was de generatie voor ons INMENS naïef,zeg.
  Een groot gros ging meer en meer MISbruik maken van de zorgstaat Nederland. Met(groot)gemak konden ze een uitkering bemachtigen,GOEDE controle was er TOTAAL niet. Het uitkeringstelsel is altijd zo lek als een mandje geweest,met alle gevolgen van dien.

  Effect: de WAO is sinds 2004(?)uitgerangeerd!!
  Enorm veel ware chronisch zieken – en gehandicapten die nu MOETEN gaan werken en HELEMAAL niet aan ‘t werk komen;al hebben ze nog zo’n goede opleiding. De politiek maakt zich om deze groep mensen totaal niet druk,ze tellen allang niet meer mee!!
  De INheemse Nederlanders zijn/worden gedegradeerd naar tweederangs-burgers.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*