Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

All info about the movie “Islam and Truth”, in English en Nederlands.

Click here for the Enlish version on DVD (high quality)  https://tora-yeshua.nl/?p=1017

en klik hier voor de Nederlandse uitvoering van de film “Islam en waarheid”  op DVD  (in HD opgenomen en in hoogste kwaliteit op DVD gezet)
https://tora-yeshua.nl/2010/06/breaking-news-intro-van-de-film-islam-en-waarheid-on-line/

Shalom,
Ben Kok (jewish-christian pastor)

Navigeer naar andere artikelen

24 Responses to All info about the movie “Islam and Truth”, in English en Nederlands.

 1. Op 21 juni 2010 @ 21:24 schreef Hans Langbroek

  Beantwoorden

  Als ik op die film klik, dan krijg ik gewoon weer deze site in beeld, maar dan in een nieuw venster.

  • Op 21 juni 2010 @ 22:54 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Hans, gaan we gelijk achteraan, zal morgen de webmaster spreken, shalom, Ben
   PS: gelukkig is de DVD prima in orde.

 2. Op 28 juni 2010 @ 11:38 schreef Mattheus

  Beantwoorden

  Geachte heer Kok,

  Als u daadwerkelijk eerlijkheidshalve wilt handelen, eis ik van u dat u het gesprek met Fadel Soliman ook plaatst op uw website. Meerdere malen wordt u het zwijgen opgelegd in dit interview, dat n.a.v. van uzelf is gehouden.

  Hoogstwaarschijnlijk was u niet op de hoogte van het feit dat deze man zo geleerd is.

  Daarnaast bemerk ik tevens een enorm slechte manier van interviewen. Uw vragen zijn erg subjectief en objectiviteit is ver te zoeken.

  Wanneer de heer Soliman u vragen stelt over specifieke Christelijke handelingen, verdedigt u zichzelf door te zeggen dat wij enkel moeten kijken naar de Bronnen van het Christendom.

  Waarom stelde hij deze vragen aan u kunnen wij onszelf afvragen?

  U stelde hem slechts vragen gebaseerd op specifieke handelingen van specifieke Moslims in het verleden. Wanneer hij antwoordde vanuit de Bronnen van Islam, en waarom deze specifieke handelingen niet voortvloeien uit deze bronnen, en dus afkeurenswaardig zijn, wilt u dit niet accepteren.

  Dit is uiterst tegenstrijdig, en u heeft uw intenties hiermee meer dan duidelijk bewezen. U klampt vast aan valse vooroordelen en daarmee verliest u oprechtheid en objectiviteit.

  Denk voordat u spreekt, het kan namelijk uw valkuil zijn.

  Voor degenen die willen weten waar het over gaat, ik adviseer u het volgende filmpje te bekijken. Het is 70 minuten maar zeker de moeite waard.

  http://www.youtube.com/watch?v=JE2Z5vBmbSI

  Met vriendelijke groeten,

  Mattheus

  • Op 28 juni 2010 @ 12:43 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Beste Mattheus, het lijkt me niet, dat je in de positie bent , wat dan ook van mij te eisen.
   En verder verwijs ik je naar het antwoord aan Jan, wat ik hieronder dan maar even kopieer. Daar kun je lezen, dat alle antwoorden gaan komen; de waarheid in niet moeilijk te verdedigen, die verdedigt zichzelf en zoals je weet, zegt Yeshua (Jezus) in Joh. 14:6 “Ik ben de weg ,de waarheid en het leven, niemand komt tot de Vader dan door Mij”
   Shalom,
   Ben

   Verzonden op: 28 juni 2010 om 08:34

   Dag Jan, sportief, zei je? Geen probleem.
   Wij zijn heel erg voor een open discussie, dus ook als een moslim van de Dar al Ilm organisatie zegt, dat hij het interview, wat ik exclusief had met dr,Soleiman, ter controle wil filmen, vind ik dat goed.
   Hij wilde dat uitdrukkelijk alleen doen, om te voorkomen, dat we het mogelijk zouden misbruiken, dus we lieten dat maar zo.
   Maar nu staat ons interview met dr. Soleiman dus op You Tube, ca. 3 weken na opname, gestolen door deze moslim van Dar al Ilm, je moet dan nog maar over “sportief” durven praten.
   Hij heeft dat gedaan tegen alle afspraak in, zonder enig nader overleg met ons; mocht je naam en telefoonnr. van deze man hebben, dan houd ik me aanbevolen, es zien of hij ook zo bij de hand is om in verder gesprek te gaan.
   Wij wilden dit interview eerst verwerken in de bestaande of een volgende film en van commentaar voorzien, wat we ook gaan doen natuurlijk.
   Maar daar konden sommige moslims niet op wachten en gaan dus met gestolen materiaal aan de gang.
   Dat is dan vast het eerste commentaar op deze link; de rest volgt en ondertussen kunnen sommige moslims vast een cursus “sportiviteit” volgen wellicht?
   We werken aan een inhoudelijk commentaar op dit interview, zoals gepland en zullen dan het interview met commentaar publiceren; we hopen dan op een verder gesprek, mogelijk met dr. Soleiman zelf, ook als we de film “Islam en waarheid” in de Rahmanmoskee te Amersfoort gaan vertonen in sept. a.s.,
   wat is afgesproken met de leiding van deze moskee en in het AD is aangekondigd in het artikel over de geslaagde premiere , ik zal het verslag op deze website zetten binnenkort.
   En we hebben weer wat geleerd over taqiya, liegen in het zgn. belang van de jihad, de strijd tegen alle niet-moslims.
   Al eerder hoor, heel wat afspraken bleken niet te worden nagekomen door moslims, bijv, met islaam.tv, die me de opnames van een interview met mij zouden geven, maar dat later gewoon niet deden. Sportief?
   Shalom,
   Ben

 3. Op 28 juni 2010 @ 19:50 schreef Mattheus

  Beantwoorden

  Geachte heer Kok,

  Bedankt voor uw reactie, echter is dit inhoudelijk totaal geen reactie op mijn bericht. We zullen met geduld wachten op uw film en dan zien we wel weer verder.

  Betreft uw beschuldigingen jegens specifieke organisaties kan ik slechts zeggen dat u veel van de Moslims kunt leren wat betreft moraal.

  Met vriendelijke groeten.

 4. Op 28 juni 2010 @ 19:51 schreef Johan van den Top

  Beantwoorden

  @ Mattheus:

  Ik snap nu niet waar je naar toe wilt. Ik heb de hele film (op you tube) gekeken en naar aanleiding daarvan jouw reactie hier nog eens gelezen, maar om eerlijk te zijn:
  het raakt in mijn optiek kant noch wal. Verwacht niet dat de heer Kok een volleerd professioneel journalist is, maar zelfs dat niet in ogenschouw nemende vind ik niet dat je kan spreken over subjectiviteit. Wil je daar wel over spreken, raad ik je aan eens te letten op de heer Soliman. Als historicus (en ik neem aan mensen met enig geschiedkundige kennis) merk en zie je dat deze man te pas en onpas historische feiten verdraaid c.q. in zijn straatje laat passen.
  Temeer daar deze man prat gaat op zijn alwetendheid zou hij moeten weten hoe er door Mohammed gesproken werd over de mensen van het boek.

  De kern waar de heer Kok over wil praten (lijkt mij) is om een vergelijk te maken tussen wat de Qur’an en Ahadith zijn volgelingen dicteert en wat de Bijbel leert.
  En als je dus enige kennis zou hebben van de Qur’an en Ahadith dan zie je dat deze man niet naar volle waarheid spreekt, daar zijn simpelweg teveel historische bronnen voor die dit tegenspreken. Dan is het mijns inziens toch logisch dat men zoiets niet accepteert als zijnde de waarheid?
  Wat is er gebeurt met die tijd dat mensen zich kritisch op durven te stellen en te controleren wat mensen beweren?

  Ik vraag me, in alle openheid, toch wel een beetje af wie er hier nu vooringenomen is.

  Met vriendelijke groet,

  drs. Johan van den Top

 5. Laat de mensen zelf oordelen over het interview. Het was eerlijk en open. NIet achteraf gaan knippen en plakken.

  Dar a;l ilm ken ik verder niet en daar kan ik u niet mee helpen.

 6. HOERA!! Applausje voor Jan en Matheus! Ze hebben bewezen dat de heer Kok een niet professionele journalist is die niet op alles een antwoord heeft, bravo!!!

  ….Feit blijft nog steeds dat Mohammed een perverse immorele moordenaar was met pedofiele neigingen, en daarnaast een psychoot met racistische denkbeelden. (Wat is de reden dat “mannen” van 40 met meisjes van 12 kunnen trouwen anno 2010 in Saudi Arabie? DUH! Kinderverkrachting noemt men dat hier)

  Meneer Fadel kan daarentegen alleen maar met ongefundeerde oneliners komen zoals dat God ‘ignorant’ zou zijn omdat Hij aan Adam vroeg waar hij was, my goodness wat een onwetendheid van deze Fadel. Misschien moet hij het hele hoofdstuk maar eens gaan lezen.

  • Op 28 juni 2010 @ 23:46 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Jan en Mattheus hebben alleen maar bewezen, dat een moslim van Dar al Ilm de afgesproken controle opnames heeft misbruikt om ons interview voortijdig en eigenmachtig op You Tube te zetten, wat neer komt op stelen van ons interview.
   Kennelijk uit angst, dat mijn stevig commentaar , wat nog komt op het interview, niet te hanteren zal zijn voor hen.
   Op het feit van misbruik en stelen komen Jan en Mattheus niet terug, dat is dan wel weer jammer.

   En Jp, het is nog veel erger, volgens de ex-moslim Sam Solomon mag elke moslim een verlovingscontract met zelfs een baby sluiten, als het meisje dan 9 jaar is, moet ze het huwelijk met een haar onbekende oudere perverseling invullen volgens dat contract met een huwelijk, want Mohammed huwde Aisha ook op haar 9e jaar.
   Je vraagt je af, waarom moslims niet massaal tegen dit soort zieke gekte protesteren.
   Shalom,
   Ben

 7. FAdel Soliman heeft elke argument van BEn compleet weerlegd. LAten we anders eens contact zoeken met Fadel zodat we een live debat ofzo organiseren.
  Dan kan Ben zijn “verpletterende” commentaar live geven en kan Fadel daar weer op reageren.

  Niet kinderachtig doen over de video op Youtube , ze hebben er niet in geknipt dus het maakt totaal niks uit of het er staat of niet. Het doet niks af aan je eventuele commentaar. Het geeft wel duidelijk aan dat je met deze video geen grappen kan uithalen Ben.

  • Op 29 juni 2010 @ 09:43 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Kijk Jan, daar haak ik nu af in het gesprek met jou.
   Je bagatelliseert het stelen van ons interview door deze moslim, je erkent niet het foute van dit misbruik van ons materiaal en je erkent ook niet, dat het hele interview niet af is, het zou door ons van aanvullend video materiaal en commentaar worden voorzien, net als in de film “Islam en waarheid”.
   Ik had gisteravond een gesprek met 2 moslims, wat wel in openheid verliep en van weerszijden als zinvol en prettig ervaren werd. Verslag volgt nog.
   Ik heb geen zin met jou in verder gesprek te zijn en blokkeer je voor de 2e keer, want je onoprechtheid was al eerder duidelijk; beetje zonde van mijn tijd.
   t.Z.t. zie je het interview met Soleiman inclusief ons commentaar wel op deze website.
   Shalom,
   Ben

 8. Alleen maar weer een bewijs dat Islam is gebaseerd op angst en het terroriseren van haar eigen volgelingen. Wanneer een moslim ook maar enige twijfel uit of kritische vragen stelt over bepaalde leerstellingen of teksten uit de koran wordt deze simpel in elkaar geslagen in opdracht van de Imam.

  • Op 29 juni 2010 @ 09:45 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Jp, op wie of welke reactie reageer je hiermee? Dit is een stevige uitspraak, die je wel van bewijs moet voorzien en je zegt in je eerste zin, dat dat bewijs er is, dus help even en geef aan waar dat genoemd wordt.
   Shalom,
   Ben

 9. @ Matheus,

  Een paar reacties terug zeg je dat we nog wat kunnen leren over de morele waarden van de moslims. Graag zou ik van je vernemen wat de Koran en/of Hadiths leren met betrekking tot onderstaande morele kwesties:

  – Wat leert de Koran/Hadiths over liegen? Is het toegestaan of niet?
  – Wat leert de Koran/Hadiths over seksuele gemeenschap met kinderen?
  – Wat leert de Koran/Hadiths over stelen? Is het toegestaan of niet?
  – Wat leert de Koran/Hadiths omgang met niet-gelovigen (niet-moslims)?
  – Wat leert de Koran/Hadiths over moslims die van hun geloof afkeren. Wat moet er gebeuren met deze mensen?

  Als je je antwoorden zou kunnen onderbouwen met verwijzingen naar de betreffende teksten in de bronnen zou dat fijn zijn. Mocht je een serieus antwoord geven dan ben ik uiteraard ook bereid om de Bijbelse visie op deze vragen te geven onderbouwd met specifieke teksten.

  mvg,
  Jp

 10. Op 29 juni 2010 @ 09:52 schreef Shalom Aleichem

  Beantwoorden

  Shalom Ben,

  heb je enig idee waar en wanneer het interview geplaatst wordt, openbaar wordt? ik ben erg benieuwd!

  Jp, goede vragen, en eigenlijk ben ik bij voorbaat benieuwd naar jou antwoorden. Gisteren ‘Duizend schitterende zonnen’ van Khaled Hoesseini gelezen. Prachtige ingetogen eerlijke literatuur, betreffende een specifieke staat; Afghanistan.
  En vandaag begin ik met ‘Malalai Joya’ een vrouw tussen krijgsheren. Wat een verdrukking voor alle vrouwen daar, en een uitzien naar waardigheid en eerlijkheid voor hen. Geen misbruik, slaan of wat ook meer; geen ‘bezit’ meer zijn voor een man, maar een waardig ‘tegenover’. Ik zou dit niet zonder meer aan de islam verwijten overigens, het is ook de cultuur van machthebbers dat sowieso niet in G’ds Koninkrijk past!

  shalom!liever anoniem

  • Op 29 juni 2010 @ 10:46 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Shalom A., interview met Soleiman kan wel even duren, de vakantie breekt aan, misschien geef ik een eerste reactie in tekst binnenkort, als ik de tijd kan vrijmaken.
   Ik heb nl. nog “een paar dingen” te doen.
   Shalom,
   Ben

 11. Dank voor je kritische vragen Ben, ik zal er een passend antwoord op proberen te geven.

  “Het bewijs” is een reactie op jou vraag waarom moslims niet massaal protesteren tegen de goedkeuring van het misbruik van kinderen door Mohammed. De basis hiervoor is naar ik meen de angst die moslims hebben voor repercussies door de geestelijke leiders en zeer toegewijde moslims.

  Dat kritische moslims in opdracht van de Imam worden mishandeld daar zijn verschillende getuigenissen van beschikbaar in o.a. de volgende bronnen;

  Boek: Breakthrough: The Return of Hope to the Middel East (Tom Doyle, 2009)
  Boek: Geheime Gelovigen (Anne van der Bijl, Open Doors Nederland, 2009)
  DVD: Sterker dan Striemen (Open Doors, 2007)

  Ik hoop dat e.e.a. zo verduidelijkt is.

  mvg,
  Jp

 12. Op 1 juli 2010 @ 13:47 schreef moslima

  Beantwoorden

  Geachte Ben Kok

  Ik bidt zodat God je leidt naar de waarheid, naar de islam. Ik heb alleen medelijden met jou. Ik hoop vanuit mijn hart dat je het licht van de islam zult zien en de liefde van de echte God zult meemaken en de rust zult ervaren die alleen de islam kan geven

  • Op 1 juli 2010 @ 17:51 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Bedankt anonieme moslima, voor je goed bedoelde wensen. Zie echter mijn artikel “hoe leer ik de Ene ware God kennen” http://torayeshua.nl/cms/?page_id=178
   Dan begrijp je dat ik Hem in Yeshua heb leren kennen en hoe groot het verschil is met de koranafgod.
   De rust en vrede van de islam zie ik nergens, alleen maar veel haat in de koran/hadit tegenover alle mensen, die na voor de keuze te zijn gesteld, geen moslim willen worden.
   Ik hoop , dat je na lezing van genoemd artikel en van de Bijbel ook het verschil gaat zien en dan bid ik voor je, dat je door Gods Geest wordt overtuigd, van zonde, gerechtigheid en oordeel en dan Zijn liefde in Yeshua bewezen aanvaardt.
   Shlaom,
   Ben

 13. Dag ‘moslima’,

  Hoe kan alleen een religie rust geven, kan niet alleen God dat? Daarnaast vraag ik mij af hoe je ware rust kunt ervaren zonder de zekerheid te hebben om vergeven te zijn van al je zonden? Ook geeft de gedachte dat ik geen zekerheid heb of ik na mijn dood voor eeuwig bij God kan zijn of misschien naar de hel moet, mij geen rust. De ware God, Jezus Christus, geeft mij beide daarentegen!

  mvg,
  Jp

 14. Op 5 juli 2010 @ 15:31 schreef Micheal

  Beantwoorden

  Naar mijn weten is er een tegen-film vanuit de Islamitische hoek gemaakt. Deze is te vinden op:

  http://islaam.tv/?p=1674

  MVG

  • Op 5 juli 2010 @ 19:23 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Michael, hier het antwoord wat ik al eerder aan Henk gaf:

   Hi Henk, ik heb het bekeken.
   Kom er op terug, maar het verhaal is als volgt: ik heb met islaam.tv. een interview gedaan van ca. 2uur, verliep plezierig en open.
   We spraken af, dat ik een kopie van al het materiaal zou krijgen en dat ik van hen zou horen hoe het gebruikt zou worden, na mijn goedkeuring.
   Men weigerde daarna de kopie te geven en kwam met de voorwaarde, dat ik eerst het materiaal wat ik had van sjeik Fawaz voor onze film “Islam en waarheid” aan hen zou geven.
   In het filmpje van islaam.tv staat n.b. dat dit Fawaz materiaal eerst door sjeik Fawaz moest worden goed gekeurd en dat is ook gebeurd, is voor ons door Al Yaqeen vertaald en precies zo gebruikt.
   Uiteraard konden wij dit materiaal niet geven en dat was ook nooit afgesproken, werd een paar weken na het interview met mij als nieuw bedachte voorwaarde gesteld, om de beloofde kopie te verkrijgen.
   Zo werkt dus taqiya: ” gewoon beloftes doen en dan niet nakomen”, in het geval van dit team van islaam.tv.

   Dan misbruiken ze het interview met knippen en plakken en weglaten van mijn antwoorden her en der.
   Het geeft het nivo aan, meer niet.

   Het goede nieuws is wel, dat mensen toch aan het denken worden gezet en iedereen, jood,moslim en christen en noem maar op, zal tot een aantal antwoorden moeten komen op de aangereikte vraagstukken.
   Daar gaan we op deze website met woord en beeld ook gewoon verder mee.
   Shalom,
   Ben

 15. Op 25 juli 2010 @ 20:56 schreef Anonyma

  Beantwoorden

  Een beetje late reactie.
  Voor allen die de Heiland der wereld nog niet kennen of niet MOGEN kennen.

  http://www.youtube.com/watch?v=iW4EDy7rxqI

  http://www.youtube.com/watch?v=lW-5VrK3CVI

  deeltje nr 4 van een korte serie van 1-4

  http://www.youtube.com/watch?v=c2Ym7fKOAUI&feature=related

  nr 1
  http://www.youtube.com/watch?v=yUCbHFOmBHQ

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*