Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Bizarre schending persvrijheid mbt. ons persbericht !

Ons persbericht met aankondiging van de film “islam en waarheid” zou om 9 uur volgens bevestigde afspraken met ANP verstuurd worden, maar is geblokkeerd, omdat het woord “islam” er in voorkomt!!!
In welke DDR republiek leven we?
ANP Den Haag heeft het bericht als gebruikelijk via ANP Engeland verstuurd en daar moet het eerst door een Nederlandse taaldeskundige worden beoordeeld; het woord “islam” is het punt van zorg dus.
NB: het betreft hier bovendien een contractuele afspraak, met betaling voor het versturen en het is dus geen vrijblijvend persbericht, waarbij geen zekerheid van plaatsing bestaat.
Shalom,schakel al je politieke vrienden in, dit kan niet, hier is de persvrijheid in het geding!
Ben Kok

PS: laatste nieuws om 14.15 uur per telefoon: het ANP deelt mee, dat het bericht definitief niet wordt doorgestuurd, omdat er in het bericht gemeld wordt, dat PvdA, CDA en CU weigerden aan de film mee te werken en ook, omdat geen enkele omroep de film wilde uitzenden.
Een nadere verklaring van de afwijzing heb ik inmiddels ontvangen en daar ook weer vragen over gesteld aan het ANP, want in de verklaring stonden geen
argumenten, maar alleen een wollig verhaal en excuses voor de “verwarring” die ze zelf creëren.

Inmiddels heb ik de EO, het RD en De Telegraaf e.a. geinformeerd over dit met voeten treden van de persvrijheid

EO: helaas hebben we geen ruimte in onze programmering,noch voor aandacht voor de film, noch voor het punt “persvrijheid
De Telegraaf, journalist Dik van Zanten:” nee, daar maken we ons niet druk om, u kunt naar de Ned. Ver. voor Journalisten en anders zoekt u het maar met het ANP uit.
RD heeft het tkn.
PVV: tkn, maar wegens verkiezingsdrukte nu even niet.
SGP: tkn.


Navigeer naar andere artikelen

10 Responses to Bizarre schending persvrijheid mbt. ons persbericht !

 1. Mag je tegenwoordig geef feiten meer vermelden in een persbericht? Dit is zeer ernstig. Het ANP stelt zich op als het propaganda orgaan van het politbureau in een totalitair land.

 2. Wat een waanzin zeg. Ik wist dat het al ernstig gesteld was met de dhimmitude in de mainstream media maar nu is er weer een nieuw dieptepunt bereikt.

  PS Ben, is het niet een idee om de film te ondertitelen in het Engels en ook via buitenlandse kanalen beschikbaar te maken? Er zijn een aantal Amerikaanse conservatieve websites en blogs die waarschijnlijk wel de film willen promoten dmv een artikel of reclamebanner op hun sites.

  • Op 2 juni 2010 @ 16:20 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Wordt aan gewerkt JP, kan even duren.
   We gaan vol goede moed voort, in de liefde en kracht van onze Heer, Yeshua ha Mashiach.
   Shalom,
   Ben

 3. Op 2 juni 2010 @ 19:32 schreef Richard

  Beantwoorden

  Shalom allen,

  Voor de Engelstalige ondertiteling heb ik goede software liggen waar ik al heel veel ervaring mee heb.
  Het is echter heel erg tijdrovend om die teksten, indien nog niet beschikbaar, op te vertalen en vervolgens onder het beeld op de juiste momenten op te voeren (met wisselende tijdsduur indien noodzakelijk).

  Geef maar aan (bijvoorbeeld via e-mail) of mijn bijdragen hieraan, voor zover ik die kwa tijd en energie kan leveren, op prijs wordt gesteld… en indien alle teksten al in het Engels zijn vertaald (door deze of gene) dan zou ik die na ontvangst van de DVD kunnen samenvoegen.

  Met vriendelijke groeten,
  Richard.

 4. Pingback: ANP bant Entartete film - AmsterdamPost

 5. Pingback: Documentaire Ben Kok: “Islam en waarheid” (met transcript) :: Liberties Alliance

  • Op 3 juni 2010 @ 14:38 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Bedankt voor jullie support; stuur maar door naar de aanverwante links; we werken nog aan een Engelstalige ondertitteling.
   shalom,
   Ben

 6. De giro met gift om deze film in bezit te krijgen gaat morgen op de brievenbus. Bovendien heb ik een link gemaakt vanaf mijn eigen website naar dit bericht: http://www.gvi1966.nl/pageID_9704048.html

 7. Censuur in Nederland ?Ja het bestaat lokaal en internationaal.Het is niet allemaal waarheid wat men ziet via de media en we worden ongemerkt beinvloed
  Beinvloeding van de publieke opinie hier en in de rest van de westerse wereld? Obama blijft draaien en her defineren van moslim / islamitisch vriendelijke uitlatingen.
  Wie zijn die mensen die dat bepalen.
  Shavoea Tov le koelam

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*