Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Interviews tv, radio en kranten nalv. ons manifest ‘steun van voorgangers e.a. coalitie VVD/CDA/PVV’

Bekijk hieronder de uitzending van Netwerk.

Diverse verzoeken uit de media voor interviews, allemaal op donderdag 19 aug. :

Eigen interview (Tora-Yeshua productie) met ds. Hans Wachtmeester te Hengelo, PKN , tegen de PVV in gesprek met Ben Kok, link volgt later.

Al die belangstelling is zeer te waarderen en we hopen, dat meer voorgangers e.d. zich uitspreken en hun naam met functie en evt. website onder de verklaring willen zetten; even reageren via “contact” op tora-yeshua.nl.
En graag uw gebed voor een zo goed mogelijke nieuwe regering, waarin de islam een halt toe wordt geroepen, met liefde voor de moslimmedemens en de samenleving als geheel.

Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

9 Responses to Interviews tv, radio en kranten nalv. ons manifest ‘steun van voorgangers e.a. coalitie VVD/CDA/PVV’

 1. Op 19 augustus 2010 @ 19:45 schreef Menno schreuder

  Beantwoorden

  Gelukkig ook nog andere geluiden uit chr. hoek. Laat de PVV meeregeren!
  Een aantal jaren geleden, ik was voorganger in Zevenhoven/Woerdense Verlaat, sprak ik een R.K. priester die jarenlang in Afrika had gewerkt. Hij vertelde: Zolang de moslims in de minderheid zijn, zijn ze meelevend en meegaand, maar o wee als ze eenmaal de meerderheid hebben, zijn christenen hun bezittingen en soms ook hun leven, niet meer veilig. Ik zie dit in de toekomst ook in Nederland gebeuren als het tij niet keert. Ik ben het niet in alles met Wilders eens, maar zijn opvattingen over de gevaren van een radicale Islam onderschrijf ik.
  Menno Schreuder

  • Op 19 augustus 2010 @ 20:42 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Bedankt Menno; ben je nog steeds voorganger? Zo ja, teken mee als je wilt en stuur in dat geval even de juiste naam, functie en website, shalom, Ben
   PS: je steun wordt hoe dan ook gewaardeerd uiteraard!

 2. Sta volledig achter de oproep om een coalitie met Wilders te steunen en zo wellicht de Isalisering tegen te gaan.

 3. Op 20 augustus 2010 @ 09:39 schreef cees lock

  Beantwoorden

  Gelukkig dat er ook voorgangers zijn die zich voor de PVV durven uit te spreken.
  Het grootste gedeelte van NL ziet niet in hoe bedreigend de Islam is, niet alleen voor NL, maar voor heel de wereld.

  Succes met de actie.

 4. Beste Menno jouw reactie kan ik geheel onderschrijven. Jij ZIET en ONDERKEND tenminste dat de Islam niet ‘zomaar’een godsdienst is. Voor een godsdienst heb je trouwens ook een ‘god’nodig die je je wil dienen(de naam zegt het al) en ik weet eigenlijk niet wie of wat die allah is. Mischien dat het een ‘god’is ik weet het niet. Wat ik wel weet dat wij als gelovigen de Here God hebben de Schepper van Hemel en aarde en ik weet ook dat er maar een Weg is tot God en dat is via Jezus. Andere ‘wegen’ leiden tot de dood.

  Het doet mij deugd dat er heel veel predikanten en schrijvers zijn die het islamgevaar weldegelijk onderkennnen al zullen ze dit niet allen kenbaar maken aan de buitenwereld want : ‘stel je voor’. Men wil toch niet met zo’n ‘vreselijke man’ in verband worden gebracht.

 5. Op 20 augustus 2010 @ 21:55 schreef Gerrit Romkes

  Beantwoorden

  Geachte heer Kok,

  Goed dat er uit chr. hoek ook eens een krachtig geluid komt. De Islam is een gevaarlijke en totalitaire ideologie, actie is geboden. De hedendaagse softe christen laat over zich heen lopen. Strijd voor het christendom betekent strijd tegen de islam, nu kan het nog.

 6. Op 23 augustus 2010 @ 12:09 schreef Natuurmens

  Beantwoorden

  Laad de PVV meeregeren. Ja een partij die eindelijke het christelijk en Joods geloof weer in de Nederlandse samenleving tot zijn recht komen. Ja we moeten onze eigen Nederlandse indemniteit zien terug te vinden. Laten we wel zijn velen partijen in dit land vertegenwoordig niet meer het Nederlands volk maar hun eigen portemonnee. Wonen in een veilige dure woning en of huurhuis. Word de man met de pet niet meer gehoord we horen een christelijke, joodse samenleving te zijn. Maar voor moslims voldoen we niet en ja zelf in Pakistaan mogen christelijke mensen geen hulp ontvangen om moslims gaan voor. Dat het CDA een christelijke partij is, die deze waarden uitdraagt is ook niet meer het geval, de zwaarste lasten komen terecht op de mensen met de zwakste schouders, dan ziet het verkiezing program van PVV er toch wat socialer uit. Ik ben nog draag uw christelijk geloof uit door daten. Helaas kan ik door een ongeval niet meer mee doen aan de maatschappij maar loop nu ruim 30% op koopkracht achter. Maar ja Staken kan ik niet mijn stem heeft geen kracht in deze samenleving. Toch fijn dat iemand PVV steunt ik heb zie geen christelijke waarde en normen meer in het CDA vertegenwoordig. We hebben meer zwervers, meer rand groepen in deze maatschappij de velen verbeteringen die men de afgelopen jaren heeft ingevoerd zijn achteraf verslechteringen geweest en worden nu weer terug gedraaid. Mijn indruk is eigenlijk dat men toch een eigen klasse instant wens te houden.

 7. Hallo meneer Kok,
  Ik wil graag weten wat u vindt van mensen die moslim zijn geworden. Die eerst christelijk waren bijvoorbeeld.
  Kunt u mij daar een antwoord op geven?
  Bedankt.

  • Op 30 augustus 2010 @ 08:19 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Liesbeth, goede vraag. Zie 2 Petrus 2:20-22; de tekst, die ik ook in het artikel van die 300 voorgangers, die in de USA hun zeer foute verklaring af hebben gelegd, aanhaal: http://torayeshua.nl/cms/?p=1313
   De Bijbel leert ons, dat het daar niet best mee is, maar onze Vader kent de harten en oordeelt als Enige.
   Afval is wel degelijk mogelijk , zie Joh. 15, de tak die van de wijnstok af gaat, verdort, wordt verbrand. Het is heel tragisch. Maar: elk mens kan zich in berouw over zijn fouten tot onze Vader keren, zie de verloren zoon, dus er is altijd hoop voor mensen, die hun zonden belijden.
   Dat zou ik als uitgangspunt nemen: Vader, ik heb me helemaal vergist, of bewust een foute keuze gemaakt. Wilt u me vergeven en me helpen Uw leiding in mijn leven door Uw Geest te volgen van uit de Bijbel?
   Onze Vader omhelst in Zijn liefde elke berouwvolle zondaar, dat is het zeer goede nieuws.
   Shalom, reageer gerust als je nog verder op deze vraag wil doorpraten.
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*