Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

BELUISTER: Radiogesprek met RK-pastoor Harm Schilder (Tilburg), Fatima Lamkharrat (PvdA-raadslid R’dam) en Ben Kok (joods-chr.pastor)

Beluister hier het hele programma: debat begint op +- 15 minuten

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Met actuele vragen van 23 november, zoals agressie in de sport, subsidie aan  religieuze instellingen, werkende vrouwen en gezinsstructuur in het kader van vrouwenemancipatie, burgemeester van Zaltbommel met honkbalknuppel ter verdediging tegen inbrekers, in het NTR programma “Dicht bij Nederland” van 21 -24 uur, in het 2e uur dus, 22-23 uur.

Fatima Lamkharrat, raadslid voor de PvdA, deelgemeente R’dam Noord, zat in de studio en begon over een moslima, die als wijnkenner een prijs wint en als sommelier werkt. En een moslimvoetballer met een playmate, Affalai. Moslims moeten dat wel kunnen doen, aldus Fatima.
Harm Schilder en ik zaten elk thuis aan de telefoon.

Uiteraard vroeg ik Fatima, waar ze het vandaan haalde, dat vrouw en man gelijkwaardig zijn in de islam, want dat hield ze vol.
Ze had een bepaalde religieuze vorming gehad, (welke bleef onduidelijk) en daarin had ze deze gelijkwaardigheid mee gekregen.De gespreksleidster ging snel over op een muziekje, toen er te scherpe vragen dreigden aan te komen en op het eind was ze duidelijk blij het einde van het programma aan te kunnen kondigen, zoiets van “saved by the bell”.

Maar ik kon gelukkig op de valreep voorstellen met Fatima later verder te praten over de islamisering en dat vond ze prima. Ik kom met een update, als het verdere gesprek er inderdaad komt en uiteraard dan ook met de inhoud van dat gesprek.

Volgens Fatima is het allemaal cultuur, als die gelijkwaardigheid niet uit de verf komt; de koran is natuurlijk goed.
Je mag dan wel meer vrouwen hebben, maar het is beter om het bij 1 te houden volgens de koran, aldus  Fatima.
We gaan de koranverzen er maar es bij halen en de diverse ahadith, dat schept duidelijkheid.
Toen ik heel duidelijk stelde, dat de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in het leven van het rolmodel Mohammed compleet zoek was, 1 man met uiteindelijk 40 vrouwen in totaal, werd het zo pijnlijk, dat de muziek  een noodzakelijke pauze was.

Harm Schilder gaf terecht aan, dat hulpverlenend werk van moslims in het niet valt bij wat aan dergelijk werk vanuit de christenheid wordt gedaan.

Luister zelf verder, hoe de 3 genoemde gesprekspartners  door dit uurtje heen gingen.

Shalom,
Ben Kok (joods-chr.pastor)

Navigeer naar andere artikelen

7 Responses to BELUISTER: Radiogesprek met RK-pastoor Harm Schilder (Tilburg), Fatima Lamkharrat (PvdA-raadslid R’dam) en Ben Kok (joods-chr.pastor)

 1. Op 25 november 2010 @ 16:26 schreef Franz Biberkopf

  Beantwoorden

  Ben,

  Wordt het niet eens tijd om die moslims volledig te negeren? Op het moment dat de Rijksdag wordt aangevallen door dit soort figuren, zijn de rapen gaar in Europa. Nog even geduld dus.

 2. Hallo Ben,

  zou jij mij kunnen helpen aan de vindplaatsen v/d teksten die gaan over deze zaken, zoals omgang met vrouwen, christenen en joden. Ik ken nml een turkse buurvrouw die in een ontzettende vervelende levenssituatie zit en al haar hoop op Allah vestigt. Ze ziet echter ook in dat ze geen hulp hoeft te verwachten van haar moslimbroeders en zusters. Ik probeer haar op een liefdevolle manier te laten ervaren het verschil tussen de Enige Ware God en haar afgod. Ze wil mij binnenkort een film laten zien die nog niet uit is over het samengaan van het christendom en de islam, als je daar interesse in hebt dan neem ik ‘m mee naar Amersfoort.

  Gezegende Sabbath,
  Shalom,
  Soraya

 3. Heb de uitzending gehoord en vond dat de presentatrice zich af en toe niet goed raad wist met de ‘ontstane situatie’. Zeker als het ging over de moslims versus de christenen en Joden. Een muziekje bracht voor haar verlossing.
  En Ben heb je al een inhoudelijk diepgaand gesprek gevoerd met Fatima Lamkarat??
  Haar reactie dat ‘t merendeels om cultuur gaat,klinkt niet vreemd in de oren. Religie,cultuur èn politiek zijn merendeels toch met elkaar verweven.Zijn afhankelijk van elkaar geworden. Al lijkt dat hier in het westen niet zo te zijn,het tegendeel is waar. Kijk maar rond in de samenleving en vergelijk het gedrag van moslims en andersgelovigen.
  In mijn ogen is religie niet gelijk aan het ware,welgemeende,geloof van mensen in G-d de Vader,G-d de Zoon en G-d de Heilige Geest. “Religie is nog geen geloof”.

  SUCCES en G-d Blesssssss!
  Shalom,uit Tilburg.

  • Op 5 december 2010 @ 14:14 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Anneke; nee, Fatima heeft na nu 2 weken nog steeds niet gereageerd. Ik heb de PvdA fractie Rotterdam op de hoogte gesteld en die zouden het verzoek nogmaals doorgeven, na mijn mails aan haar adres.
   Wordt vervolgd, shalom, Ben

 4. Beste Ben,

  Het is allerminst mijn bedoeling om iemand hier te beledigen maar ik vind je aanval t.o.v Fatima en de Islam niet zo fair.
  Het Jodendom is nog strenger voor de vrouw dan de Islam.
  Sterker, indien je de orthodoxe versies van de 3 religies toepast, is het Jodendom de strengste religie en vechten de Islam en Christendom het uit voor de 2de plaats.
  Indien een atheist vindt dat Islam te streng is voor de vrouw dan kan ik me da makkelijk bij neerleggen, maar van een pastoor of rabbijn verwacht ik meer empathie.
  Fatima is trouwens het levende bewijs dat vrouwen niet onderdrukt hoeven te worden in de islam.
  U kan met voorbeelden aankomen van onderdrukte vrouwen in de islam maar er lopen veel meer Fatimas in Nederland rond, onafhankelijke moslimas die het in alle takken van de samenleving gemaakt hebben.
  Groeten, een trotse moslim uit Belgie,die met iedereen ongeacht religie,afkomst,politieke voorkeur of geaardheid overweg kan en haatzaaierij afkeurt.

  • Dag Hicham,
   Je noemt jezelf “een trotse moslim uit Belgie”.
   Waar ben je trots op als moslim? Op de islam dan blijkbaar, zie
   https://tora-yeshua.nl/2012/10/bill-warner-met-de-feiten-over-de-islam-1400-jaar-kijk-deze-video-sta-stil-bij-270-miljoen-moorden-door-moslims/
   Een agressief, totalitair systeem, wat moslims onderdrukt (onderworpene aan de koranafgod en aan de sharia en de umma) en vol haat en agressie naar de niet-moslim.
   Soera 98 leert jullie , dat de moslim de betere mens is en de niet-moslim is minderwaardig.
   Zie https://tora-yeshua.nl/2012/10/gebed-van-egyptische-president-morsi-allah-vernietig-de-joden-en-hun-vrienden/ met het “gebed” van Morsi, blijkbaar de Hitler van Egypte.
   In Iran hebben ze ook zo’n exemplaar, A-mahdi-ne-jihad en dan hebben we Mohbama nog, zet em maar es in de zoekmachine hier.
   Jij keurt haatzaaierij af?
   Da’s mooi, dan ben je een moslim, die de koran niet serieus neemt, want daar staan vele haatteksten naar de niet-moslim in en ook naar de “gematigde moslim”.
   Soera 9:5,29,123 bijvoorbeeld, hak ze de koppen af waar je ze maar vindt, die kafirs.
   En wie de koran niet heel letterlijk als de ultieme waarheid aanvaardt en Mohammed (moordenaar, polygamist, pedofiel, manipulator) niet als “de beste moslim”, het ultieme voorbeeld, is geen ware moslim .
   Leg es uit, waar jij nou toch trots op bent, ik hoor het graag.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*