Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Discriminatie Antisemitisme neemt toe; Bolkestein: ‘Joden, emigreer!’

Uit De Pers geciteerd, met dank voor dit waarschuwend artikel. http://www.depers.nl/binnenland/529411/Joden-emigreer.html

Zie verder in dit verband ook de gelukkig verhinderde poging tot een aanslag op de Joodse gemeenschap in Antwerpen; ik heb aan de redactie een meelevende mail gestuurd,
http://joodsactueel.be/2010/12/05/joodse-gemeenschap-van-ons-land-was-doelwit-van-mega-aanslag

Voor bewuste joden is er geen toekomst in Nederland, meent Frits Bolkestein. Reden: het antisemitisme onder Marokkaanse jongeren.

‘Bewuste joden moeten zich realiseren dat er voor hen geen toekomst is in Nederland’, aldus VVD-prominent Frits Bolkestein. Tegenover De Pers bevestigt hij zijn uitspraak van deze strekking in Het Verval, een onlangs verschenen boek van Manfred Gerstenberg over het jodendom in Nederland.

‘Met bewuste joden doel ik op joden die als zodanig herkenbaar zijn, zoals orthodoxe joden’, aldus Bolkestein. ‘Voor hen zie ik geen toekomst hier vanwege het antisemitisme onder vooral Marokkaanse Nederlanders, die in aantal blijven toenemen.’

Volgens de oud-eurocommissaris kunnen ze daarom hun kinderen maar beter aanraden om te emigreren naar Amerika of Israël. Hij heeft weinig vertrouwen in de huidige plannen om het antisemitisme te bestrijden, zoals het inzetten van ‘lokjoden’ – een voorstel van PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch.

‘Ik ben pessimistisch’, vertelt Bolkestein. ‘Want het Palestijns-Israëlisch conflict – dat vooral over de Westoever gaat – blijft woekeren. Ik voorzie geen spoedige oplossing en dan blijft ook het antisemitisme bestaan. Veel Marokkaanse en Turkse jongeren zullen zich niets aantrekken van de maatregelen.’ Arabische tv-zenders, die hier via de schotel bekeken worden, spelen in zijn ogen een kwalijke rol in dat proces.

Beveiligers
Het met name sinds 9/11 toegenomen antisemitisme in Nederland staat sinds afgelopen zomer hoog op de politieke agenda. In de Tweede Kamer vond een spoeddebat plaats toen bekend werd dat in Amsterdam-West, een stadsdeel met veel islamitische bewoners, een ‘schuilsynagoge’ bestaat en dat veel instellingen – zoals joodse scholen – beveiligd moeten worden.

Het CIDI, een joodse lobbyorganisatie, telde vorig jaar 55 procent meer antisemitische incidenten (waaronder bedreiging en geweld) dan het jaar ervoor. Overigens zijn daar ook autochtone daders bij, die er vaak extreem-rechtse sympathieën op nahouden.

In Het Verval wordt dan ook een somber beeld geschetst. Zelfs op bar mitswa-feesten zijn tegenwoordig beveiligers aanwezig. Een jonge Rotterdammer hield een week lang een dagboek bij over hoe hij keer op keer wordt uitgescholden voor ‘kankerjood’. Om die reden zouden orthodoxe joden er vaker voor kiezen om hun keppeltje niet op te doen in het openbaar. En op sommige scholen is het vrijwel onmogelijk om les te geven over de Holocaust, vanwege de vijandige reacties van allochtone leerlingen.

Tot zover dit artikel.

Mijn commentaar: als de Nederlandse bevolking dit toelaat en niet in staat wil zijn, haar  Joodse burgers te beschermen, opnieuw dus, dan zal dit land in een duisternis komen, die vreselijk is.
De  Ene  ware God, de God van Abraham, Isaak en Jacob, heeft beloofd: Wie Israel zegent, wordt gezegend en wie het vervloekt (dwz. in de steek laat, overlaat aan gedwongen verbergen en loslaten van de Joodse identiteit via de gesubsidieerde islamisering),  die wordt vervloekt. Gen. 12:3

Gods plan gaat evengoed door, in 12:3 eindigt met deze woorden:……en met u Abraham, Isaak  en Jacob, heel het nageslacht dus, zullen alle geslachten des aardbodems gezegend worden.
Yeshua zegt in  Joh 4:22 ” het heil (opperst geluk en zegen) is uit de Joden”, nl. via Tora en Yeshua ha Mashiach.


Oproep: laten we massaal aan de “Zegen Israel met nieuwe bomen op de Karmel” meedoen en daarmee een signaal afgeven.
Vervolgens: massaal PVV  of SGP stemmen, want alternatieven, die werkelijk wat tegen de islamisering doen, zijn er niet en dat gegeven zegt meer dan genoeg over CU en CDA + links.
De VVD is bij monde van Bolkestein goed aan het waarschuwen, maar wat gaan ze er tegen doen? Geen woorden maar daden graag. Hun rapport van mr. Frankenvrij, Telderstichting, was uitstekend, maar er is nooit iets mee gedaan, lees het op http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=7674

En dan: al eerder voorgesteld, we gaan allemaal als Israelvrienden een speldje, keppeltje, stropdas e.d. dragen als protest tegen het antisemitisme en als steun aan Israel en het hele Joodse volk wereldwijd.
Alle moslims welkom om mee te doen, als ze dat menen, kunnen ze laten zien, dat ze maling hebben aan al die haat tegen niet-moslims in de koran en de ahadith.

Ook: we zijn zoveel mogelijk aanwezig bij anti-Israel bijeenkomsten , met Israelvlag en gebruiken ons democratisch recht op vrijheid van meningsuiting, door met argumenten en op beschaafde wijze uit te leggen, dat antisemitisme hier en nu stopt.
Op deze website kunt u lezen, wat er zo van tijd tot tijd door ons en door anderen gedaan wordt en hoe u betrokken kunt zijn.

Profetisch klokkenluiden in de kerken, want velen  zijn nog volop besmet met de vervangingstheologie (vieren het geloof in Yeshua los van Israel door het evangelie op heidense feesttijden te vieren (Zon-dag, Paas (voorjaarsvruchtbaarheids)feest, Kerst ,  Oud/Nieuwjaar) ipv. de Feesttijden des Heren, de Moadiem te houden met Yeshua centraal.
Dus: shabbath, Pesach, Shawoeoth, Sukkoth en ook Chanoeka, zoals Yeshua Zelf allemaal vierde en ook de gemeente na Zijn opstanding in de eerste paar eeuwen, totdat de kerk in 325, Nicea, keizer Constantijn, het antisemitisme legitimeerde!!!)
Graag kom ik bij u een spreekbeurt  houden hierover in kerkdienst, Bijbelstudie, gemeenteavond etc.

Oproep aan alle Joden: heeft u last van antisemitische uitlatingen, meld dat dan aan ons. Ik weet dat u ook bij het  CIDI terecht kunt, doe dat vooral in de eerste plaats, maar laat het ons ook weten, zodat we in goed overleg met u, desgewenst  CIDI e.a., kunnen reageren.
Namens allen in onze  Tora-Yeshua gemeentes  zeg ik u: wij accepteren op geen enkele wijze de treurige waarheid van dit artikel in  De Pers, maar we gaan doen wat mogelijk is en zijn Jood met de Joden.

Shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)
tora-yeshua.nl

PS: zie interview EO over de ernst van het antisemitisme met  rabbijn Evers en zijn moeder, mevr. Bloeme Evers, overlevende van Auschwitz http://player.omroep.nl/?aflID=11809346

Ook interview met  rabbijn Evers in AD http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/548757/2010/12/07/Ik-zal-nooit-capituleren-voor-jodenhaat.dhtml

Navigeer naar andere artikelen

19 Responses to Discriminatie Antisemitisme neemt toe; Bolkestein: ‘Joden, emigreer!’

 1. Heel erg jammer Frits. Echt een onacceptabele uitspraak van je. Hopelijk ben je een vent en neem je het terug.

  Dit is koren op de molen van straat-terroristjes.

 2. Frits bedoelt het als een waarschuwing. Als er niets veranderd in Nederland is er in de nabije toekomst een groot risiko voor Joden in Nederland.
  Ik denk dat Wilders gelijk heeft als hij zegt dat de Joden de kanarie in de kolenmijn zijn. Na de joden zijn er velen anderen aan de beurt, homo’s, zigeuners, pro-joodse christenen, anti-islamitische pvv aanhangers, etc… Totdat alleen de socialisten, anti-semitische christenen en de moslims overblijven. Daarna rekent de Islam af met de socialisten en de rest van de christenen net zoals in Iran en wordt de onzichtbare Ayatollah zichtbaar.
  Dit is een waarschuwing, we moeten ophouden tolerant te zijn met de intoleranten, anders gaat dit land en zijn democratie kapot!

 3. Ik denk dat dhr.Bolkestein een discussie wil starten met zijn uitspraak en aandacht wil voor een groeiend probleem. En dat is met deze uitspraak aardig gelukt. Ik deel zijn gevoel van pessimisme.
  Ik draag een kettinkje met en Davidster en een Kruisje. Mijn dochter zei me laatst, dat als zij dat op school zou dragen, zij op zijn minst uitgescholden zou worden . En misschien nog wel erger.

  Shalom

 4. ik heb een joodse opa dus ben ik voor de joodse wet niet joods. maar ik draag wel een davidster want ik voel me wel joods en ik blijf hem dragen die moslims kunnen van mij de pot op.

 5. Ik denk dat we doordraven wat betreft moslims. De meeste gevallen van straat-terrorisme komen voort uit opgeschoten jeugd die totaal geen opvoeding hebben gehad.
  Ook op gebied van islam zijn ze even onbenullig als over de rest van de wereld.
  Als het echt iets islamitisch was hadden er in Ethiopie, Israel, Marokko en andere delen van de islamitische wereld allang geen joden meer gewoond.

  Ik denk dat we beter juist moeten focussen op de eeuwen waarin er wel normaal werd samengeleefd en dit als norm proberen te verduidelijken.

  Verder moet de wet gewoon zeer strikt worden nageleefd op dit gebied, en moet Frits geen rare dingen roepen.

  • Op 7 december 2010 @ 23:33 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Het lijkt me,dat je even het interview met rabbijn Evers in het AD van vandaag moet lezen Jan, of naar het interview op Ned. 2 vanavond bij Knevel met dezelfde rabbijn en zijn moeder, Auschwitz overlevende. http://player.omroep.nl/?aflID=11809346
   Of het radiogesprek wat ik gisteravond had rond 21.30 op radio 5, NTR, bij “Dichtbij Nederland” met een vrl. rabbijn, mevr Benima en Jaap Hamburger van EAJG.
   Er is wel degelijk een groeiend probleem van uit de haat in de koran/ahadith tegen niet-moslims en in het bijzonder ook tegen Joden.
   Natuurlijk scheren we niet alle moslims over 1 kam, maar we kunnen er niet om heen, wat hun bron leert en ook niet, dat er teveel naar handelen mbt. antisemitisme en haat tegen niet-moslims.
   De brand in Israel is volgens diverse bronnen aangestoken op meerdere plaatsen en moslims hebben dat vaker gedaan, staan nu ook te juichen, althans sommigen.
   Normaal samen leven gaat niet lukken met dit soort korangif in de harten van kinderen zaaien, wat elke dag gebeurd in moskee, koranles, Al Jazheera etc.
   Alleen met ex-moslims en moslims, die er uit willen, kun je wat beginnen qua samenleving.
   Shalom,
   Ben

 6. Ik heb de meeste discussies wel gehoord de laatste dagen en ook de argumenten. Ik blijf erbij dat het enkel de interpretatie van de bronnen is, en dat er ook hele sterke andere interpretaties zijn.

  Het was voor de Moslims heel makkelijk om in de eeuwen alle christenen en Joden in het midden-oosten uit te roeien onder hun bewind.

  Ik denk dat er momenteel teveel nadruk word gelegd (ook door onszelf) op de agressieve vorm van de islam tov anderen.

  We zouden juist het alternatief moeten benadrukken, en de polarisatie tegen gaan. Uiteindelijk is negatieve reklame ook reklame en zal het een self-fulfilling-profecy worden.

  Wanneer je iemand altijd zegt dat hij een jodenhater is zal hij dit vroeg of laat ook worden.

  • Op 8 december 2010 @ 21:49 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Jan, je schrijft:Het was voor de Moslims heel makkelijk om in de eeuwen alle christenen en Joden in het midden-oosten uit te roeien onder hun bewind.”
   Of dat normaal is !!!!!!!!
   Op zijn minst zou je conclusie moeten zijn, dat dit gemak door de koran gelegitimeerd werd en voorgeleefd door ene Mohammed. En dat is vervolgens niet bij de eerste eeuwen gebleven, inmiddels zijn er 57 landen de klos en ook daar blijft het niet bij, de hele wereld 1 groot Kalifaat, dat is het einde. Maar dan in negatieve zin, wat de God van Abraham, Isaak en Jacob zal verhoeden.
   En hou toch op met die self fullfilling prophecy mbt antisemitisme! Je bent toch wel een beetje zelf verantwoordelijk voor wat je denkt en doet, wat een dwaze opmerking.
   Antisemieten kiezen er voor eenzijdig en leugenachtig geïnformeerd te blijven.
   Shalom,
   Ben

 7. In de koran(primaire bron islam) word Maria(joodse vrouw) als meest verheven vrouw van alle vrouwen van alle tijden.Dus boven Fatima,Aisja, en zelfs de moeder van Mohammed.

  Dit strookt toch niet met het argument dat anti-semitisme direct uit de koran/islam komt?

  Het is duidelijk iets van de laatste tijd, en dit is te bestrijden door de andere geluiden te laten horen en de idioten met anti-semitische gedachten te laten gaarkoken in hun eigen haat.
  Wanneer wij aandacht aan ze geven zullen ze gaan leven en teren op die aandacht, net als een slecht opgevoed kind leeft van negatieve aandacht.

  • Op 9 december 2010 @ 10:09 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Jan, zie het volgende verslag van haat in de koran, lees het even door en zeg dan nog es dat er geen antisemitisme wordt geleerd in de koran/islam. Shalom, Ben

   Statistical Islam, Part 6 of 9

   Case 5: Jews
   One of the biggest examples of ethical dualism in Islam is the Jews. The Meccan Koran is filled with stories about Moses, Noah, Adam, and other Jewish figures. The early Koran is very Jewish. The perception of the Jews completely changes in Medina. Every verse, story, and hadith is negative and anti-Jew. The Trilogy devotes a great deal of material to the Jews .

   The Trilogy of Medina is even more negative about the Jews than Hitler’s Mein Kampf. What marks the biggest difference between Mein Kampf and the Trilogy is that Hitler did not write a first section in Mein Kampf detailing how much he admired the Jews. There is a contradiction about how the Koran treats Jews in Mecca and how they are treated in Medina. Due to dualistic reasoning, both attitudes about the Jews are true, at the same time.

   Case 6: The Good in the Koran
   In the face of these negative statistics, everyone knows of good verses in the Koran. Exactly how much material in the Koran is positive for Kafirs? There are 245 verses, 4,018 words, in the Koran that say something positive about Kafirs. This is about 2.6% of the total Koranic text . However, in every case, the verse is followed by another verse that contradicts the “good” verses. Also, except for 7 verses (58 words), the “good” verse is abrogated later in the same chapter. The other 7 verses are contradicted in later Suras.

   The media emphasizes Islam’s positive verses about the People of the Book, the Jews and Christians. Even this turns out to be illusive. Christians and Jews receive the goodness of Islam only if they agree that their sacred texts are corrupt, the Koran is true, and that Mohammed is a prophet of the Christian and Jewish religion.

   In the end there is no unmitigated good for Kafirs in the Koran. What good can be found in the 2.6% of the text is denied later.

   To see the entire article in PDF, go to: http://www.politicalislam.com/downloads/Statistical-Islam.pdf

 8. @ Samuel

  Met slechts 5% moslims in Nederland wordt dat een onhaalbare klus. Helemaal als je bedenkt dat met iedere generatie het aantal moslims kleiner wordt. Het aantal PVV-aanhangers is vele malen groter. Daarnaast zijn Nederlandse moslims soenniet, en hebben dus geen Ayatollahs.

  Hoe erg incidenten ook zijn, het zijn er slechts 14 per jaar. Er zijn in ons land moskeeën die vaker belaagd worden dan alle Nederlandse sjoelen bij elkaar. Daarnaast zijn niet al de 14 incidenten door moslims gepleegd, we hebben ook nog altijd een groepje ouderwetse autochtone antisemieten. Tenslotte zijn christenen een stuk langer antisemiet dan moslims, Auschwitz was geen islamitische uitvinding.

  @ torayeshadmin

  Kafirs zijn heidenen, dwz polytheïsten. De delen in de koran over kafir gaan dus niet over ons. Trouwens, de twee van brandstichting verdachte tieners zijn druzen, geen moslims.

  • Op 10 december 2010 @ 15:53 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Josh,
   Zie de uitzending met Bolkestein, bij P&W gisteravond, “een kleine minderheid onder die 5% kan enorme ellende aanrichten”. En dat weet jij ook best, dus doe niet alsof er geen ernstig probleem is.
   Soennieten hebben geen ayatollah’s volgens jou. Wat een flauwekul argument! Alle moslims hebben de koran, de ahadith, Mohammed als voorbeeld , de sharia, hun imams, dus wat is je punt?
   Al die haat zit al in die bronnen, wel of geen ayatollah maak niets uit voor de haat tegen alle niet-moslims van uit de islambronnen.
   Waar haal je 14 incidenten per jaar vandaan? Het aantal is veel hoger, maar zaken als poep door je brievenbus (zoals Bolkestein in de uitzending aanhaalt), daar doen mensen niet altijd aangifte van, de politie doet er toch niets mee.
   En een scheldwoord , daar doen ze ook niets mee.
   Vanmorgen in de supermarkt: loopt er een moslim van ca. 18 jaar achter de cassiere langs en fluistert haar iets in haar oor en loopt door. Kennelijk iets zeer kwalijks aan haar reactie te zien.
   Wat doe je er aan? Niets, het gebeurt voor je neus, als ik me er mee had bemoeit, had het slachtoffer in kwestie waarschijnlijk uit angst ontkent, dat er iets vervelends was gebeurd.

   Moslims zijn antisemiet per definitie, aldus de koran en andere islambronnen sinds het begin in de 7 e eeuw! Dat moeten ze zijn , vanuit hun geloofsleven!
   Auschwitz was in de 20e eeuw, iets later dus, maar ik zal je helpen, tot mijn verdriet: kerkelijk antisemitisme bestaat sinds de 2e eeuw, gelegitimeerd door de RK kerk in de 4e eeuw.
   Maar nergens gelegitimeerd door de Bijbel!!!!
   Het wordt tijd, dat je dat verschil ziet.
   Een moslim is volgens zijn bronnen per definitie Jodenhater, een christen is volgens zijn Bron, de Bijbel, iemand die Joden liefheeft!

   O ja, kafirs zijn alle niet-moslims en christenen zijn volgens moslims ook meergodendienaars, want volgens hun foute idee van christelijk geloof stellen moslims, dat christenen in 3 Goden geloven, God, Maria en Jezus.

   En verder: er zijn regelmatig brandstichtingen in Israel door moslims. Wie het nu hebben gedaan, wordt uitgezocht, het waren niet alleen die 2 jongens, er waren meer brandhaarden, zie de links in mijn artikel.

   De islam is dermate verdorven, dat ik niet begrijp, dat er nog iemand is, die zonder zich te schamen moslim durft te noemen en er lid van blijft.
   Zie dat es eerlijk onder ogen, zoek wat beters, lees mijn artikel ” hoe leer ik de Ene ware God kennen” op de voorpagina.
   Shalom,
   Ben

 9. shalom Ben
  Je zegt dat we het niet moeten accepteren,dat onze joodse medeburgers zo behandeld worden.
  Daar heb je gelijk in,helaas mijn familie heeft het al eens mee gemaakt,ook toen keek men weg en wilde niets zien.
  Het gevolg de shoa, het waren brave nederlandse burgers en kerkmensen,die niets wilde zien en horen.
  Geloof me Ben ik weet waarover ik praat.
  Heb de oorlog aan de lijve ondervonden(ook al was ik toen nog een kind.
  En weer zien we het gebeuren vlak onder onze ogen,als je eens wist hoevaak en hoeveel er gewaarschuwd is naar regeerders en koningshuis en geestelijke leiders.
  Een paar hebben ooit gereageerd indertijd.
  Zelf ben ik nu 75 jaar en heb heel wat mee gemaakt,mijn roots liggen in het joodse volk.
  Toch Beste Ben ben ik blij ,dat jij op de bres staat voor mijn volk en tegen de leer v.d.islam.

  Dank hiervoor,lichaamijk ben ik niet meer in staat om veel te doen.
  Maar bidden kan ik nog en soms ook schrijven(gaat niet altijd door Rheuma).

  DE ZEGEN van DE EEUWIGE is met jou en je dierbaren.

  Shalom in YESHUA HAMASSJIACH. Lou.

  • Op 11 december 2010 @ 13:29 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Lou, we leven de komst van Yeshua ha Mashiach ben David tegemoet en we weten, wat, dat de eindtijd turbulent zal zijn en de Joden aliyah zullen maken.
   Dus enerzijds helpen bij aliyah maken, wellicht mee gaan, anderzijds protesterend tegen dit schandalige antisemitisme , daarbij ook antisemieten op Yeshua wijzend, net als vele Joden, die Hem nog niet zien.
   Shabbath shalom,
   tot ziens wellicht es,
   Ben

 10. Hoi Ben,wordt het niet eens de hoogste tijd om een pro Israel/Joodse protestmars vol Joodse symbolen te gaan houden/organiseren in bv.Amsterdam?
  Er zullen daarnaast genoeg bekende Nederlanderse sprekers uit Joods/christelijke en politieke hoek te vinden zijn die sterk verbaal kunnen protesteren.
  We kunnen/mogen niet blijven wegkijken!

  Terecht merkte Wilders meermalen op “that Israel is fighting our war”
  als de Joden wegtrekken uit Nederland zijn wij ongetwijfels ook aan de beurt want de islam duld niemand naast zich.
  Ik hoor het wel je weet m’n tel.nummer.

  • Op 11 december 2010 @ 19:48 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Bedankt Gert, dan zijn we alvast met 2 man en waar er 2 of 3 vergaderd zijn in Zijn Naam, daar is Hij in het midden.
   Ik ben ook aan het nadenken , wat een goed moment is, je hoort het tijdig,
   shalom,
   Ben

 11. Heb zo het idee dat het anti-semitisme nooit helemaal verbannen is,na de WW-II.
  De politiek heeft net gedaan alsof ze ineens heel Joods-lievend was, maar heb zo m’n enorme vraagtekens. We weten ook dat de politici en vooraanstaanden overgeleverd zijn aan de Vrijmetselarij,satanisten.
  Heel bewust is de wereldse multi-FLUT-samenleving geboren om er vervolgens overal een inmense CHAOS tot stand te laten komen. Wat zeggen de politici achter de schermen:
  “Laat de spanningen maar fiks toenemen, dan kan onze Nieuwe Wereld Orde een feit worden”. Goed nieuws:
  -De totstandkoming van één wereldregering gaat niet van een leien dakje-
  Het is ze nog steeds NIET gelukt;dankzij Yhwh.
  Shalom!!

 12. Inderdaad Gert, eerst kunnen de Joodse inwoners OPHOEPELEN, dan de christelijke broeders en zusters en dan zijn de a-theïsten aan de beurt. Tenzij……..
  -Men zich bekeerd tot de islam-.

  Heb me ietwat grof uitgedrukt,betr.het woord-ophoepelen-,dit ‘dankzij’ de frustratie/ergernissen.
  Er is wel volop plaats en aandacht voor de hoofddoeken, burkah’s;ect. De steden moeten volgebouwd worden met moskeeën en de sharia willen ze in feite ook al van kracht laten gaan.
  “Ochhhhhhhhh jeeeeeeeeehhhhhh”…Het hek is straks van de dam !! (letterlijk en figuurlijk)
  YHWH is en blijft met ons;een pak van m’n hart !!

  Shalom!!

 13. Beste Ben, en Gert,

  Nodig je mij ook uit voor je demonstratie? Ik heb net een Israelische vlag gekocht! :-)

  Ik zend je uit als schapen tussen de wolven zei de Heer toch?

  Dit gezegt hebbende, we moeten toch eens nadenken om meneer Shoebat naar Nederland te smokkelen, we hebben hem nodig hier in het hol van de leeuw!

  Shalom

  Samuel

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*