Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Geen 100, maar bijna 200 bomen voor Israel, na de brand rond de Carmelberg.

Hartelijk dank aan de velen, die hebben mee gedaan aan onze actie “Bomen voor Israel” n.a.l.v. de brand. Het resultaat is  heel goed: bijna 200 bomen, de actie loopt nog, dus wie weet halen we dat ook nog.

Om precies te zijn, vandaag, maandag 13 dec., staat de teller op 170 bomen, die betaald zijn via onze St. Gospel Proclaiming Media (= Tora-Yeshua) en daarnaast weet ik van 2 vrienden, die totaal 10 + 3  bomen hebben betaald door onze actie, maar dan rechtstreeks aan het JNF.
Dus 183 bomen, bijna 200 inderdaad, heel bijzonder, baruch ha Shem!

U krijgt allemaal een certificaat, met een eigen tekst, die u dan wel door moet geven aan JNF -medewerkster Barbara,   zie alle gegevens in het artikel over de actie op https://tora-yeshua.nl/2010/12/israel-zegenen-met-nieuwe-bomen-tora-yeshua-actie-nu/

Uiteraard dient uw betaling eerst binnen te zijn en wat ik kan zien op onze bankrekening, is er al 2500 euro binnen, dus eind deze week maak ik de balans op en stuur ik uw giften in 1 bedrag naar het JNF.
Mocht er iemand onder u geen bericht krijgen van het JNF ivm het certificaat, mail dan Barbara met cc aan mij, want we willen er voor zorgen, dat alles op de cent nauwkeurig naar het JNF gaat.

Uiteraard volgt er nog een laatste bericht over de eindstand en toelichting, hoe het JNF dit geld verder in bomen omzet.
Shalom,

Ben

Navigeer naar andere artikelen

8 Responses to Geen 100, maar bijna 200 bomen voor Israel, na de brand rond de Carmelberg.

 1. Proficiat Ben, maar het aantal valt mij tegen, maar ja.. het is Israel he…Want er zijn OOK christenen (althans zo noemen ze zich) die NIET achter HET volk staan!!! Trouwens nog even ter informatie, morgenavond 17 dec. op ned. 2 vijf voor negen, in het prog. ‘altijd wat’komt ene belgische priester Bodard (als ik het goed zeg)op TV. Hij is in Israel geweest samen met een paar anderen, en hij zal ons eens even uit de doeken doen hoe het nu precies zit met HET conflict. Vandaag (16 dec.) heb ik heb daar over gehoord op radio een!! Shalom H.L.te E.

  • Op 16 december 2010 @ 23:48 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Bedankt Henk, Bodard nemen we wel even op, want morgenavond hebben we Tora-Yeshua bijeenkomst in Purmerend.
   En: de bomenaktie vond ik grandioos, ipv. 100 zelfs 200 bomen, boven in elk geval mijn verwachting. Alle gevers hartelijk dank, ik kom er nog op terug natuurlijk.
   Shalom,
   Ben

 2. He Ben,

  Ik heb geen mail meer ontvangen waarheen het bedrag gestort moest worden.
  Kan dat nog of is het nu te laat.
  Gr Susanna

 3. Ik hoorde van deze actie. Weten jullie wel dat een boom hier te koop is voor maar 36 NIS – dat is ongeveer € 5,00. VIJF EURO! Ik heb het vandaag nog gehoord toen ze me kwamen vragen of ik een boom wilde planten voor het bos op de Karmel. Jullie kunnen me emailen als je hier voor € 5,00 een boom willen laten planten op de Karmel, hoor. Voor € 15,00 plant je er dus al drie. Maar wat gebeurd er voor de mensen die geen huizen meer hebben en niet door de regering geholpen worden dan? Doen we daar nog wat voor?

  • Op 24 december 2010 @ 16:19 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Rosa, we wisten geen betere mogelijkheid dan via het JNF t.t.v. de brand, dus dat is wel de afspraak , die is gemaakt. Ik zal met ze overleggen, wat we zouden kunnen verbeteren.
   Maar ik hoor graag wat voor actie jij dan hebt als alternatief.
   Het JNF doet dit al 100 jaar en ik hoor graag welke organisatie je vertegenwoordigt en/of hoe er voor de gevers een goed toezicht op de uitvoering is.
   Uiteraard kan er meer gedaan worden, maar gelukkig zijn er ook andere hulporganisaties en voor een bescheiden organisatie als de onze is 200 bomen een geweldig succes.
   We hopen zeker meer steun aan Israel te kunnen geven, dus laat in elk geval weten, wat je mogelijkheden en controle middelen zijn, zodat we weten wie en wat we op enig moment evt. aan onze achterban voorstellen.
   Shabbath shalom,
   Ben

 4. Op 1 januari 2015 @ 14:31 schreef Eugenie Hartog

  Beantwoorden

  graag aanmelden voor uw nieuwsbrief

  • Hi Eugenie,
   Dank voor je aanmelding; blijf echter vooral onze site lezen, de nieuwsbrief moet opnieuw worden opgestart, vraagt wat meer tijd.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*