Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Islamdebat in De Balie verziekt door links onbenul en islamarrogantie en angst.

Is de Islam Gevaarlijk? – Een debat met o.a. Frits Bolkestein

zondag 19 december van 17.10 u tot 18.55 uur in De Balie te Amsterdam.

Debat over de aard van de islam, naar aanleiding van de publicatie van het spraakmakende zwartboek ‘De islam. Kritische essays over een politieke religie’ (Sam en Wim van Rooy).

Een prima boek met vele deskundigen en ik zag uit naar dit debat, maar het voldeed maar ten dele aan de verwachtingen.
-te zwakke leiding van het debat, met diverse moslims, waarvan sommigen nogal eigengereid zich manifesteerden, was een krachtiger aanpak zonder  meer nodig geweest, maar ook naar het panel toe ontbrak die daadkracht.

De 2 linkse journalisten hadden een inbreng, die irriteerde door ondeskundige en van de hoofdzaak afleidende opmerkingen en dat werd te weinig in  de kiem gesmoord door de moderator.
-historica Machteld Allan schrijft beter dan dat ze in dit panel spreekt voor een zaal mensen ( ze heeft een prima artikel in het gepresenteerde zwartboek”Islam, kritische essays”) en kwam niet uit de verf helaas.
-Frits Bolkestein zette zijn mening zelfverzekerd  en goed islamkritisch neer, maar was veel te optimistisch over “2 glorie periodes in de islam”, omdat
hij niet vermeldde, dat  het in die periodes allemaal ging om  gestolen wijsheid van de Grieken en gestolen Joods/christelijke wijsheid.
Hij kwam later in het debat ook niet meer echt voldoende aan bod.
-Wim van Rooy, die met zijn zoon Sam het boek heeft samengesteld en gezorgd heeft voor de uitgave, redde het debat door zijn grote deskundigheid en     zijn rustige, adequate antwoorden, alle waardering!
De discussie met de zaal ging als te verwachten met deze moderator, rommelig en dat was wat een van de insprekers dan ook terecht zei:” ik heb nog nooit zo’n rommelig debat meegemaakt”
Niettemin: het was ook een openbaar debat, waarin er toch duidelijk een steviger islam kritischer toon werd neergezet, als in vele andere “theedrink-sessies” en indirect en direct  werd er een antwoord gegeven aan de islam, toen een moslim, die zich als “docent” voorstelde, vroeg:
“wat is nu de oplossing van het spanningsveld met de islam?”
Wim van Rooy gaf antwoord:” op het moment, dat je ex-moslim durft te zijn, is de zaak opgelost”
Schitterend antwoord, in al zijn eenvoud de simpele, duidelijke waarheid.
Helaas deed de vragensteller er niets mee, want hij gaf voor deze vraag al aan, dat Wim van Rooy zich eerst maar es moest verdiepen in de islam; het toppunt van arrogantie, want Wim heeft een kennis van zaken, waar geen imam ook maar aan kan tippen.
Daarom was het antwoord ook zo terecht, maar zal wellicht enige kortsluiting geven in de hersens van deze moslimdocent.
Feitelijk was dat antwoord ook de boodschap van Machteld Allen en Frits Bolkestein, maar  dat bleef te indirect, Wim zei waar het op staat.
Ik kreeg de kans niet om in te spreken, de moderator durfde/wilde daar blijkbaar niet aan, ik moest me beperken tot het aanbieden van onze DVD “Islam en waarheid” aan de panelleden en  diverse aanwezigen. Zie https://tora-yeshua.nl/2010/06/breaking-news-intro-van-de-film-islam-en-waarheid-on-line/ met info hoe deze DVD  te verkrijgen en een trailer voor een eerste indruk.
Prima om een evenwichtig beeld te krijgen van de islamisering in Nederland, met fundamentalistische imams, Ayaan Hirsi Ali, Afshin Ellian, Hans Jansen, PvdA burgemeester Aleid Wolfson en Rouvoet in een politiek correcte hoofdrol, Kees v.d.Staaij, Peter Velle (ex-moslim uit Belgie).
Al in de tram naar De Balie had ik een plezierig gesprek met iemand, die ook naar het debat ging,DVD mee gegeven en zo zijn er diverse gevolgd.
Na afloop kwam een moslima, Sabrina M. genaamd, wat vragen stellen en ze wilde graag weten, waarom mensen als Hans Jansen en ik steeds scherper worden over de islam en wat ik dan toch van “de aardige moslim als mens, zoals zij zelf” dacht?
Mijn antwoord:” Uit liefde voor alle mensen en dus ook voor de in het islamsysteem gevangen moslims leg ik de islam onder een vergrootglas en samen zien we dan, wat een verderfelijk  systeem het is. Immers, als je een afgod volgt, die geen enkele liefde heeft voor de niet-moslim, alleen maar haat, zie de vele koranteksten, m.n.  soera 9:5,29 en 123 en de moslims als slaven behandelt, dan word een verstandig mens daar niet vrolijk van.
En dan een rolmodel als Mohammed, een polygamist, pedofiel, moordenaar en manipulator  navolgen, dat schiet ook al niet op.
Hoe beleef je dat zelf Sabrina, als 1 van de 4 vrouwen van je man, die ook nog overal “tijdelijke huwelijken” mag sluiten? “
M.n. de laatste vraag zette haar toch aan het denken, zo leek het.
Maar ze bleef stellen, dat de islam heel mooi was en ze beloofde me te mailen met een aantal namen van mensen, die me dat haarfijn zouden kunnen uitleggen, dus daar wachten we dan op.
Net als op Yusuf Altuntus,(Milli Gurus) die me verwijst naar “de imams”, zoals hij zegt in onze DVD.
Net als Yasin Inan van het CMO (Contact Orgaan Moslims Overheid), die ons in de film beloofd in gesprek te gaan, maar een uur laten mailt, dat hij van alles afziet.
Net als Nur Hamarcu,woordvoerder  Rahman Moskee en bestuur Milli Gurus, die in het AD  heel stoer roept: “kom die DVD maar in de moskee vertonen” en dan vervolgens na enkele maanden meedeelt, dat hij in overleg met het bestuur van de Rahman moskee in Amersfoort er van af ziet, want “de film is zo slecht” .
Ja hoor, zo slecht, dat iedereen er verder zeer enthousiast over is en we inmiddels aan een 2e druk bezig zijn, ondertiteld in 6 talen.
Net als op een moslimdeelraadvoorzitter, die via een aanwezige atheist de DVD aan hem heeft gegeven, met de verwachting, dat hij graag met mij in gesprek zal willen gaan.
Als het net zo gaat als in vele vorige gevallen, dan is het niet best, want dan gebeurt er niets anders dan: men komt niet opdagen, men houdt zich niet aan beloftes om videomateriaal in kopie te sturen (islaam.tv), men  gebruikt zonder toestemming ons videomateriaal en zet dat misbruikt op internet, men haakt af na  1 of 2 gesprekken wegens het niet hebben van antwoorden.
Recent, 23 nov., had ik op de NTR radio “Dichtbij Nederland ” een gesprek met PvdA- er Fatima Lamkharrat , deelraadlid Rotterdam Noord, die in de uitzending beloofde het gesprek met me voort te zullen zetten.
Na diverse mails en telefoontjes met PvdA kaderleden in Rotterdam  en uiteraard aan haar gericht, heb ik van niemand enig antwoord na bijna een maand wachten; deze moslima en de PvdA zijn beiden te laf, te onbeleefd ook en te ondeskundig om maar een simpel gesprek aan te gaan.
Maar Sabrina heeft de kans het goed te maken, dus we gaan het zien.
Het islamsysteem is zo duidelijk fout, dat mensen die er lid van zijn of het steunen, geen enkele kans maken, als de islam eerlijk wordt doorgenomen op de feiten van geschiedenis, van bronnen en van actualiteit.

Shalom,
Ben Kok (joods-chr.pastor)
tora-yeshua.nl

Volg de herhalingen van dit programma via http://www.debalie.nl/live t/m a.s. dinsdag. Video over enige tijd ook opvraagbaar via http://www.debalie.nl/terugkijken

Met:

oud-eurocommissaris Frits Bolkestein
NRC journalist Sjoerd de Jong,
historicus Rob Hartmans,
publicist Wim van Rooy,
historica Machteld Allan.

Het debat staat onder leiding van Marcel van den Boogert (Nexus Instituut).

Navigeer naar andere artikelen

7 Responses to Islamdebat in De Balie verziekt door links onbenul en islamarrogantie en angst.

 1. Op 8 maart 2011 @ 13:08 schreef nancy stelder

  Beantwoorden

  Als aanwezige bij voornoemd debat, vind ik de samenvatting van deze bijeenkomst evenals de samenvatting die op de site van de Balie staat, precies zoals ik het heb ervaren. Ik heb me ontzettend zitten ergeren over het zeer vage optreden o.a. n.a.v. van mijn vraag: “heeft het nut de discussie over het gevaar van de Islam te voerenals hier zoveel heren met oortjes aanwezig zijn” van mevrouw Allan. Was het angst of onbenul!!! Grote hulde door de opstelling en kennis van Wim de Rooy.
  Na net de bijeenkomst “Is de Islam gevaarlijk” op de Balisite te hebben kunnen terugkijken, kwam er weer de- zelfde ergenis/woede bij mij op, die ik tijdens het debat heb ervaren.
  Vanavond ben ik door Dieuwertje uitgenodigd het toneelstuk van Rayhana in het kader van de Wereldvrouwen dag. Ik weet niet of ik het allemaal moet geloven, maar de voor mij overwegend gelijkluidende negatieve berichten over de gedachtegang van mevrouw Samira Bouchibti, doen me toch werkelijk afvragen waarom deze mevrouw tijdens het toneelstuk van Rayhana de leiding heeft. De opvattingen die zij erop nahoudt, lijken mij nu niet echt overeenkomen met waar de Wereldvrouwendag voor staat.

  Daarom heb ik besloten om niet te gaan en mij daarmede weer ergernis/woede die ik eerder in de Balie heb ervaren te besparen. We komen nu waarschijnlijk met deze gespreksleidster tot de essentie van het gevaar van de Islam voor de vrouw.

 2. Op 10 oktober 2011 @ 18:12 schreef nancy stelder

  Beantwoorden

  Goeienavond Ben,

  Hier mijn reactie (beter laat dan nooit) op het toneelstuk “A mon age je me cache encore pour fumer” zie de link http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1083492/2010/01/16/Dramaturge.dhtml

  Achteraf ben ik toch naar het toneelstuk gegaan in de Balie en hetgeen ik verwachtte kwam precies uit. Frits Bolkestein was ook weer aanwezig maar liet zich niet veel horen. Het toneel stuk werd door een stuk of 6 acteurs/actircestices voorgelezen en was hartverscheurend. O.a. werd vermeld hoe een kind van 10 jaar
  in naam van de Islam en door een huwelijk, legitiem werd verkracht. Haar erbarmelijke relaas schokte de hele zaal.
  Na het eerste deel werd de zaal om een reactie gevraagd. De naderhand pas bekende “Islam fanaat” was ook hier aanwezig. Om niet in herhaling te vallen heb ik hieronder een mail aan de Telegraaf journalist Charles Sanders gekopieerd.

  ” Ook ik en velen met mij hebben deze man meegemaakt tijdens de Wereldvrouwendag in de Balie, zie link hieronder. http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/03/waarom-rotterdam-een-kritisch-stuk-over-de-islam-niet-mag-zien

  Als eerste nam hij hij woord in een discussie over de vrouw in de Islam, specifiek in Algerije. Een hartverscheurende reading van het toneelstuk van Rayhana, een vrouw die in Parijs al in de brand is gestoken vanwege haar toneelstuk “A mon age je me cache encore pour fumer”.

  Het was een schreeuw om aandacht en vooral om steun van deze vrouw, die zelf niet aanwezig was. En wat gebeurde er; meneer de Islam fundamentalist nam, zoals gezegd als eerste het woord, identiek zoals hij dat in het Concertgebouw recentelijk deed. Mijn haren gingen recht overeind staan, temeer daar hij ook vrouwen geen hand gaf en dat op Wereld-vrouwendag!!! Ik was de enige die hem aan durfde te pakken en later presteerde een vrouw uit het publiek het nog zich te verontschuldigen over mijn gedrag tegenover hem, dat weliswaar heel scherp en cynisch was, maar beschaafd.

  Waar waren alle feministen van het eerste uur die aanwezig waren, gebleven, om nu ook op te staan tegen deze grenzeloze onderdrukking van de vrouw. Hun stem te laten horen tegen de in Algerije en zoveel andere Arabische, (lees Moslim) landen, door het huwelijk gelegitimeerde kinderverkrachting. Ik ging ontzettend ontgoocheld weer naar huis. Hoe zou deze vrouw die gelukkig voor haar, niet aanwezig was, zich gevoeld moeten hebben na de laffe houding van deze vrouwen in het publiek. Er was geen enkele steun, alleen maar het bekende Cohen geleuter. Ik hoop dat ze inmiddels, na enige reflectie, met schaamte hun toenmalige houding in de Balie zullen bezien”.

  Zover mijn kopie waarin je alles duidelijk moet zijn. Wat een gemiste kans en wat jammer. Groet, Nancy Stelder

 3. Op 10 oktober 2011 @ 21:20 schreef nancy stelder

  Beantwoorden

  Ach, al die mensen die zo lyrisch zijn over de Arabische Lente, wat een naievelingen. Echt ik wens die mensen daar alle goeds, alleen heb ik er weinig vertrouwen in dat het ze dat zal brengen. De hele revolutie zal wel gekaapt worden door de beter georganiseerde fanatieke Moslims, Moslim Broeders. Ik denk dat ze dan niet van de “regen in de drup” komen maar van de “drup in de regen”. En als ze daar achter zijn zullen veel verdrukten wel weer richting Westen komen.

  Nahed Selim heb ik ook een keer in een Balie Debat gevolgd op internet. De manier waarop Anja Muelenbelt deze vrouw, die de Islam toch van binnenuit door en door kent, wegzette, getuigde van weinig beschaving.

  Tja, ook de eerste van de 2 tv uitzendingen van Felix Rottenberg droop weer van het Cohengehalte. Waar bleven de echt kritische vragen!!!.
  Laat ik wel zijn, natuurlijk moeten ALLE andersdenkenden, ook die dat uitspreken in een ander geloof dan het Moslimgeloof, de zelfde rechten hebben in de Arabische- lees Moslim landen. Maar het woord recht komt niet in hun vocabulaire voor.
  Verder heb ik het een beetje gehad met alle geloven, vooral als ze fundamentalistisch zijn. Als ik zie wat het ons in de geschiedenis en tot nu toe, allemaal voor ellende heeft gebracht. Afgezien dan van de prachtige kunstuitingen geïnspireerd door allerlei geloven.

  Groet, Nancy

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*