Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Politie moet verplicht aan de koranafgod Allah gewijd halal voedsel eten !

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8512118/__Agenten_krijgen_halal-lunch__.html?sn=binnenland,buitenland

Het is praktischer, dat het hele politiekorps halal eet, dan kan er ook niets fout gaan naar islamtraditie.
Dat is de mening van het korps Zwolle en diverse anderen, volgens het genoemde artikel in  De Telegraaf.
Wat men zich niet realiseert, is dat een halal geslacht dier niet alleen onnodig lijdt als het even mis gaat, maar dat het dier gewijd wordt aan de koranafgod Allah onder de kreet “Allah hu akbar”.
Het is daarmee aan de afgoden gewijd vlees en dat is iets, waar ik als joods-christelijk gelovige niet aan mee wil doen; geloofsgenoten bij de politie en wellicht elders krijgen dat dan ongeweten vaak ook nog , opgedrongen.

In  1 Cor. 8 legt Paulus dit allemaal prima uit, de essentie is, dat het ons niets doet als we dat vlees eten, want voor ons zijn al die afgoden a.h.w. niet bestaand, wij dienen de Ene ware God van Abraham, Isaak en Jacob.
Maar mensen, die dat allemaal niet zo goed beseffen en ex-moslims, die nog in een  geloofsontwikkeling zitten, worden door dat halal gedoe in twijfel gebracht en er door besmet in hun denken.
En om deze beginnende joods-christelijke gelovigen met een moslimachtergrond niet te stimuleren, om naar hun oude afgoderij en halal eten terug te keren, eet ik zelf geen aan de afgoden gewijd vlees, aldus Paulus in vs.13
Hij wil zijn broeder of zuster niet  bevestigen in zijn oude heidendom, door van de vrijheid gebruik te maken om het wel te eten, omdat het voor hem, Paulus, niets uitmaakt, immers, die afgoden hebben voor hem allang afgedaan.

Leuk dus, die vrijheid van godsdienst hier, maar als je als moslim zonodig halal moet eten, regel je dat maar prive, daar gaan we niet een heel poltiekorps toe verplicht, toch?
Maar helaas is men in dit land zo gek, islamisering tot in de puntjes.
Al es van een politiekorps gehoord, waar men kosher eet, om de Joden en joods-christelijke gelovigen van dienst te zijn? Dacht het niet, dat regelen we prive wel.
Kosher eten is eten op de manier van de Ene ware God, zoals in Lev. 11 staat en wat voor mij neerkomt op:

geen vlees van verkeerde dieren als varkensvlees, geen vissen zonder schubben  en geen vuilfilters als schelpdieren (mossels), de lijst wordt nader uitgewerkt in Lev. 11 en ook eet je geen dier, wat  gestorven is uit zichzelf,  alleen geslachte dieren, waar het bloed goed uit is weggelopen.
In de Joodse orhodoxie gaat dat nog in vele details verder, gescheiden keukens voor melk en vlees bijvoorbeeld en een lange lijst met  voedsel, waar in gelatine zit (komt van varkens); goed bedoeld, maar of je zo ver moet gaan, betwijfel ik, want  dat haal ik niet uit de Tora.

Hoe dan ook, eet tot Gods eer, dus geen junkfood en kosher volgens genoemde Bijbelse lijnen en dan natuurlijk geen aan een afgod gewijd voedsel, zoals met dat  halal voedsel, waaraan ook Campina meewerkt, ik heb ze gebeld voor nadere info, ben benieuwd naar hun antwoord.
Zie http://www.uitgesprokeneo.nl/uitzending/halalproducten-in-de-nederlandse-schappen is dit een zinvol stukje info voor het politievakblad? Zal het es toesturen.

http://www.trosradar.nl/nieuws_detail/bericht/oer-nederlandse-kaas-bereid-volgens-sharia/?ns_service=mail&ns_robot=partner-webpower&ns_mail_uid=582079&ns_mail_job=4441&ns_campaign=Radar%20Nieuwsbrief&category=radar&po_source=email&ns_source=email&ns_mchannel=nieuws_informatie

http://www.nd.nl/artikelen/2010/december/18/geen-varkensvlees-meer-in-broodjes-politie-ijssell#reactions met mijn reactie er onder, als  die geplaatst is althans.

Shalom,
Ben

Navigeer naar andere artikelen

11 Responses to Politie moet verplicht aan de koranafgod Allah gewijd halal voedsel eten !

 1. Ja inderdaad Ben, eet tot Gods eer, want als ieder zou eten zoals God het ooit heeft bedoeld ,toen hij de aarde schiep met al zijn GOEDE EN PRACHTIGE gewassen en granen, Hij zag nl. dat het ZEER GOED WAS. Dan hoorde de WELVAARTSZIEKTE zoals kanker (puur een voedingskwestie) en nog veel meer andere ziektes voor een groot gedeelte tot het verleden!!! Momenteel zijn het allemaal kleurstoffen chemische stoffen E-nummers, en weet ik wat al niet meer. Zo heeft Hij de wereld NIET geschapen, Hij maakte van een woeste wereld, een pracht geheel, waar de Mens aangesteld werd om deze te mogen gebruiken, en te ONDERHOUDEN incl. zichzelf. Maar wat doet de Mens, wij maken van een prachtige schepping weer een woeste wereld, TOTDAT…..Shalom H.L.te E.

 2. Ach op school hier waar moslim ouders op kerstfeest het voor het zeggen hebben is het niet anders. Niet moslim kinderen mogen alleen drinken meenemen op het kerst feest omdat zo niet per ongelijk onrein eten mee genomen word. Anders is Alla boos. Maar verders zie je ze het gehele jaar niet opdagen, daar zijn ze weer te volmaakt voor in hun gebrekkig Nederlands. Het laatste school jaar komt er een gebraden zwijn aan het spit te staan ter glory van de vrijheid die de schepper ons als zelf denkende ezens heeft gegeven….

 3. Beste Ben,
  Wat kwam er afgelopen week aan het ‘licht’, meen bij één van de Uitgesproken uitzendingen?
  De (voedsel)multi-nationals zijn allemaal al gezwicht voor de sharia! “Dus niet alleen de agenten uit Zwolle eten ‘Ha-allah’ voedsel”……….
  Het voedsel wat op ons bord komt, is helemaal volgens de islamitische slacht- en bereidingsnormen volkomen HA-LALLAH.
  ZONDER dat de gewone consument het beseft is de politiek, samen met z’n economische makkers de eisen van de moskee aan het aanbidden!!!!!!!!!!!!!! Staat absoluut niet vermeld op de verpakkingen!!!!!!!!!!!!!
  “Ben blij dat ‘k géén vleeseter meer ben, maar eet nog wel groenten,fruit en brood. Zal ook wel ha-lallah bereid zijn”.

 4. Op 17 december 2010 @ 21:06 schreef Soraya Verhulst

  Beantwoorden

  Shalom Ben,

  lees eens wat Yeshua zelf aan Johannes openbaart in Openbaringen 2 vers 14 en verder + 20 en verder!!

  Met liefde,
  Soraya

 5. Hmmm;’uit’ m’n reactie kun je duidelijk opmaken dat ‘k jou stuk niet heb gelezen.

 6. Oh, kromme tenen krijg ik! Sprak laatst met een jongen over halalslachten, Het verbaasde hem dat ik er zo in was geinteresseerd. Hij wist er niets van af. Ik kan er niet bij dat in ons beschaafde land we onnodig dierenleed toestaan. Het doodbloeden van een dier duurt zeker twee minuten, terwijl bij een stroomstoot het meteen bekenen is. De manier warop het dier het minst lijdt hoort verplicht te zijn. Ik weet dat ook Joden koosjer vlees eten, daar ben ik ook tegen. Het welzijn van dieren (en daarmee leven) staat mijlenver boven vermeende tradities of kronkelgedachtegangen gebasseerd op religie. Daarnaast het feit dat dit halalvlees ons wordt opgedrongen met als excuus: het is goedkoper! Oei, dan heb ik het niet meer. Zo kan ik zoveel onethische kwesties bedenken die “goedkoper” kunnen, maar dat doen we toch weer niet. Dit hele geislamiseer gebeurt recht voor onze ogen en we doen er niets aan!!! Zo zou halalslachten, eigen voetbadjes, shariarechtspraak in moskeeen, gebedsruimten in openbare en zelfs christelijke scholen (voor moslims), shariabankieren en nog veel meer per direct moeten worden verboden. Geen aparte status voor moslims. Het moet afgelopen zijn met die debiele eisen, waarmee welhaast onopgemerkt een parallelle samenleving ontstaat: het Huis van de GElovigen en het Huis van de kaffirs. We moeten per direkt paal en perk stellen!

  • Op 17 februari 2011 @ 22:53 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Erniesan,
   Joods slachten is wel wat anders, dat gebeurt nooit door leken, maar alleen door gecertificeerde slagers in een abattoir, in de islam is het inderdaad heel vaak een martel partij.
   Shalom,
   Ben

 7. Op 31 maart 2013 @ 17:52 schreef Mohammed

  Beantwoorden

  Als de Joodse gemeenschap zich niet goed voelt. Dan moet je weten dat moslims vlees mogen eten dat door Joden is geslacht. Dus waarom niet alles Kocher maken dan zijn we van het hallal-woord verlost.
  Ik vind de titel alleen wat triestig, brengt weinig respect naar elkaar toe .

  • Dag Mohammed,
   Het zou nog veel beter zijn als je es een beschrijving ging maken van de Allah zoals in de koran en dan hetzelfde doen met de God van Abraham,Isaak en Jacob zoals in de Bijbel.
   Dan zie je dag en nacht verschil en dan kun je overtuigd de koranafgod de rug toe keren.
   We hebben niet het minste respect voor de islam, als zijnde een totalitair systeem wat wereldwijd ingevoerd moet worden met alle onderdrukking en respectloosheid voor andersdenkenden van dien.
   Maar verdiep je es in alternatieven voor de islam, ongeveer alles is beter dan dat en het allerbeste en enig ware is het geloof in JHWH door Yeshua.
   Want de koranAllah is geen mens geworden en is niet voor de mensen gestorven, dat is alleen in de Bijbel te vinden: JHWH is in Yeshua gestorven aan het kruis en opgestaan, hallelu-Jah.
   Shalom
   Ben

 8. Ben, heel goed dat je dit aankaart.
  Je hoeft geen respect te hebben voor de islam, maar wel voor de mensen die dit geloof aanhangen. Dat leert Yeshua ons ook: respect voor de mens, altijd!

  • Hi Jedidja,
   Als je , zoals ik , geen enkel respect voor de islam hebt (immers net nazisme, totalitair duivels systeem), dan kan ik enerzijds toch in de Naam van Yeshua liefde voor de moslimmedemens hebben, die in duisternis is verzeild, maar anderzijds toch geen respect voor zijn/haar keuze hebben.
   Immers, als men volwassen is en in een situatie zit, waarin er in een zekere vrijheid gekozen kan worden, dan ben je toch knap slecht bezig als je blijft kiezen voor zo’n kwalijke ideologie.
   Het is ieders verantwoordelijkheid, om tot een goede keuze te komen en je af te keren van duisternis.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*