Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Eindresultaat actie ‘bomen voor Israel’ nalv brand op het Carmelgebergte.

Hartelijk dank aan al de spontane en enthousiaste gevers! Vorige week heb ik de balans kunnen opmaken en woensdag 26 jan. ben ik op bezoek geweest bij het Joods Nationaal Fonds om de actie af te ronden.
Totaal bedrag 3085 euro, dat wil zeggen ruim  200 bomen tegen  15 euro per stuk en dat is   ruim 2 keer zoveel als we hadden gehoopt!

Enkelen lieten nog weten rechtstreeks aan het JNF te hebben overgemaakt in het kader van onze actie en dat leverde nog es 19 bomen op, dus totaal 225 bomen! Inderdaad, op 5 miljoen verbrande bomen is dat een druppel op een gloeiende plaat, maar er zijn later meer acties op gang gekomen en onze steun wordt enorm gewaardeerd, toch een aardig “Tora-Yeshua bos”,  stel je maar eens 225 bomen voor in een park bij u in de buurt!

Vandaag of in de loop van deze week zou u de certificaten in de bus moeten krijgen, zo beloofde secretaresse Barbara van het JNF en daarbij is onze vraag om u te melden via tora-yeshua.nl, ” contact” als u wel een gift gaf, maar geen bericht krijgt.

Er bleken namelijk een paar namen te zijn, waar geen adres bij stond  en  we willen alles tot op de cent goed afwerken, dus laat even van u horen, als  u deze week geen bericht krijgt van het JNF, ook als u geen certificaat zou willen.

Met de heer Van Dam, directeur sinds 1979 (!), had ik een prettig gesprek, hij legde uit dat het JNF al ruim 100 jaar haar werk doet in Nederland en dat het rechtstreeks is voortgekomen uit de Zionistische beweging.

Tijdens het  5e congres van de Zionisten te Basel in 1901 werd het internationale Keren Kajemeth Leisrael opgericht, na een hartstochtelijk pleidooi van  Theodoor Herzl en kort daarna kreeg de Nederlandse Zionisten Bond  in ons land een plek, om zo de Joodse belangen in het destijds zo genoemde Palestina te behartigen.
In een zeer informatief boekje van Godfried C.Cohen las ik over de enorme volharding van de NZB/JNF en het aankopen van grond in Israel op basis van  de vele donaties uit Joodse en niet-Joodse kringen en dat is dan wel even andere koek dan de leugens over “gestolen land van Palestijnen”!

Met grote offers van Joden zelf, met eigen geld en inspanning, met bloed , zweet en tranen is  het Joodse land betaald en dat dubbel, want het was immers Joods land! Zie verder www.jnf.nl

Toen ik hem desgevraagd over onze Tora-Yeshua gemeentes vertelde, was  hij  zodanig verrast over mijn enthousiasme over de Tora, zoals Yeshua ons heeft voorgeleefd en vervuld, dat  hij  voorstelde me per direct bij een sjoel als rabbijn aan te stellen. Dat was dan wel met de nodige Joodse humor bedoeld, maar goed om te horen.

Zijn brief aan ons allen:

“Geachte heer Kok,

Graag wil ik u bedanken voor uw actie via Tora-Yeshua.nl en natuurlijk alle goede gevers, die via uw site een boom geplant hebben voor de Carmel.
Een grote bijdrage aan het herstel van de wouden en parken bij Haifa en dus voor een groen en vruchtbaar Israel.
Ik waardeer uw betrokkenheid  bij ons werk en uw vertrouwen in onze stichting. Zoals u weet komt vrijwel het gehele bedrag ten goede aan het planten van bomen.
Ik wens u veel succes met  Tora-Yeshua.

Met vriendelijke groet.
Joods Nationaal Fonds
F.E. van Dam
(directeur)”

Graag voeg ik er aan toe: baruch ha Shem, oftewel dank aan de God van Abraham, Isaak en Jacob, die ons allen in het hart gaf Israel  “uit de brand ” te helpen.

Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to Eindresultaat actie ‘bomen voor Israel’ nalv brand op het Carmelgebergte.

 1. Schitterend!
  Vandaag ook onze oorkonde ontvangen.
  Een welkome aanvulling voor op de gang opdat iedere gast in ons huis kan zien waar ons hart ligt:
  bij de opbouw van de natie Israël.

  Hartelijk Shalom,

  Esther en Johan

  • Op 1 februari 2011 @ 22:51 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Zo is het maar net, Johan en Esther; daarboven uit het geestelijk Israel natuurlijk, alle gelovigen uit Joden en niet-Joden, de Bruid van Yeshua.
   Shalom,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*