Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

BEKIJK: Interview over islam op Wereldomroep, Ben Kok en st. Ontsluiert

Zie artikel wereldomroep http://www.rnw.nl/nederlands/video/reacties-op-de-islam-om-te-rellen-waarheid.

De vraag over de uitspraak “koran is gewoon gif” slaat op het interview in Trouw, zie http://www.trouw.nl/religie-filosofie/nieuws/article3138744.ece/_rsquo_De_Koran__is_gewoon_gif_rsquo__.html

Met dank aan Patricia Cronie, Radio Nederland Wereldomroep, op video. Wie er over door wil praten, is van harte welkom onder dit artikel,

shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

26 Responses to BEKIJK: Interview over islam op Wereldomroep, Ben Kok en st. Ontsluiert

 1. Hallo Ben,

  bij deze laat ik je weten dat ik het betreffende filmpje op youtube heb geplaatst zodat het ook in andere blogs/fora’s geplaatst/ingebed kan worden.

  http://www.youtube.com/watch?v=s382FxpDzKQ

  Vr. Gr. Pineut

 2. Dank je Ben.

 3. Op 13 juli 2011 @ 21:00 schreef Ruud Beijer

  Beantwoorden

  Geachte meneer ,ik heb persoonlijk niet zoveel met een geloof.Ik zie wel de toenemende Islamisering in Nederland en dat vind ik vreselijk.Ik zet mij op forums ook altijd af tegen de Islamisering van Nederland en ben een overtuigd PVV stemmer.Juist vanwege het onderdrukkende karakter van de Islam vind ik dat we dit uit Nederland moeten weren.Helaas sluipt dit gif steeds verder onze samenleving in.Ik ben wel blij met mensen zoals u die dit vreselijke geloof met zijn gevolgen aan de kaak probeert te stellen.Pas goed op uzelf.Vriendelijke groeten van Ruud Beijer.

  • Bedankt Ruud, we gaan voort met de goede strijd, fijn dat jij op jouw manier mee doet.Welkom op onze site.
   Shalom,
   Ben

 4. Op 12 december 2011 @ 11:51 schreef Jan Pieter

  Beantwoorden

  Wow, wat ze met Ben doen is echt propaganda zeg. Alleen fragmenten van het interview gebruiken en dan deze argumenten uitgebreid afmaken. Wel een bekeerling-trofee volledig aan het woord laten. Het geweld in de Bijbel uitgebreid aan het woord laten maar het geweld in de Koran niet…

  • Hi Jan Pieter, het goede nieuws is, dat ik toch aangeef hoe het wel zit met de islam en dat men via dit interview op onze site gaat lezen en hopelijk de belangrijke zaken oppikt.
   Shalom,
   Ben

 5. 13.mijn hemel, wat een haatzaainde propaganda site zeg,
  waarom haten julie het feit dat onze koningin naar een moskee ging? of waarom vinden julie het zo erg da ter moskees worden gebouwd?
  julie zijn welkom om een kerk te bouwen in mijn thuis land turkije,
  waarom snappen julie niet dat de wereld een multicultirele samenleving is?
  en geloof mij maar hoe meer julie wilders steunnen hoe meer ik en elk andere niet cristen niet jood, julie verafschuwen om julie religie, want wij wij moslims in turkije leven gelukig met elk en ieder religie, jammer dat julie de PVV steunnen, want julie zijn goed op weg om te soliciteren voor de taliban, stelletje barbaren,

  • Hi Hagi, doe je huiswerk, lees de haat in soera 9 van de koran, lees de biografie van Mohammed: moordenaar, pedofiel, polygamist en manipulator, het voorbeeld voor alle moslims.
   Inderdaad, kijk wat de Talian (moslims) doen.
   Lees verder op deze site over de islam, lees http://www.thereligionofpeace.com en ga dan ook vooral de Bijbel es lezen.
   Leer de Ene ware God kennen, die liefde is en rechtvaardigheid en ons in Yeshua (Jezus) in mensengestalte is verschenen, voor ons de doodstraf droeg ter vergeving van onze zonden.
   Da’s heel wat anders dan de koranafgod Allah, die van mensen eist, dat ze de hele wereld veroveren met geweld, de jihad en die hen na hun dood martelt in een moslimhel om te boeten voor hun tekorten.
   Lees, als je wilt, https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
   Shalom,
   Ben

  • Op 11 januari 2015 @ 16:07 schreef Ad de Koning

   Beantwoorden

   Meneer Hagi, komt u van een andere planeet? Als u zegt “jullie zijn welkom om een kerk te bouwen in Turkije” zou ik u willen adviseren dat maar niet tegen Erdogan te zeggen want die moet daar niets van hebben, de vrijheid van meningsuiting wordt in Turkije steeds meer aan banden gelegd en christenen worden in bijna alle islamitische landen vervolgd. En “wij moslims in Turkije leven gelukkig met elk en ander religie” dan bent u zeker 30 jaar niet meer in uw thuisland geweest, en als u dan zo gelukkig bent in Turkije waarom blijft u dan in Nederland, ik zou zeggen ga terug, iedereen gelukkig. En ik blijf zeker de PVV steunen en laat mij niet intimideren door “jullie zijn goed op weg om te solliciteren voor de taliban, stelletje barbaren” , ik dacht dat u zo vredelievend was?

 6. I happened to watch this old video and was shocked about the amount of lies the guest Fadel was telling. He is trying to make a propaganda to polish the ugly face of islam. The koran states indeed that jews are monkeys and pigs. Please study the koran and you will be able to mention the verses that uncover these lies. The koran contains the most dangereous ideology in the world (the writer is diagnosed as schizofrenic by two American professors in psychiatry. Please recall both episodes of Alhayat TV about their research describing the disease of Mohamed according to the symptoms mentioned in the koran as he was suffering from temporal lobe epilepsy, in which schizofrenia is the main manifestation). Fadel lies about every single statement, they even falsified the history books. The nice peaceful verses in the first part of the koran were taken from the bible when mohamed was still in Meka and had no followers yet. These verses were abrogated (God deleted them and changed them to the aggressive verses = Nasegh and Mansough when mohamed emigrated to Almedina and formed a powerfull army) The moslim pirating army becoming powerful invaded and attacked other countries and killed the natives when they refused converting to islam and cut the tongs of christians and jews who kept worshipping in their original religion and those who kept speaking their original language. Fadel lied also about his being Copt (falsifying of the history), this is a new manipulation that erupted after the so-called revolution in Egypt aiming at depriving the true natives Christian copts from their idendity. Christian copts are the original inhabitants of Egypts who refused to convert to islam and were hurrendously persecuted to keep their faith and their identity as copts, the descendants of Pharao’s, i.e. real Egyptians and therefore identified as copts since 5000 years. Whereas the moslim army of Mohamed came from the desert of Arabia, therefore are arabs not copts. mohamed allowed them to marry 4 women and to take an unlimited numbers of sex slaves (malakaat al yamien) to create a moslim generation in every country he invaded. Fadel lied also about the current persecution of copts although the cases are now internationnaly exposed and registered. The cases of murdering copts, kidnapping minor coptic girls and forcing them to marry moslim men and compelled to convert to islam, exploding and breaking down churches, annexing coptic territories and build mosks on it, .. etc.. these are everyday occurences and the moslim government is happily watching. No wonder that this lier is denying all this, because liying is allowed in the koran under 3 conditions (Takyia): war is one of them and “moslims are in a continuous state of war with non-moslims”. There is so much to enravel but the space would not be sufficient.

  • Hi Mora,
   Good to hear from you!
   Do you have the link of these psychiatrists? You wrote:
   “Please recall both episodes of Alhayat TV about their research describing the disease of Mohamed according to the symptoms mentioned in the koran as he was suffering from temporal lobe epilepsy, in which schizofrenia is the main manifestation)”

   Fadel is a liar, I still have to comment on the interview with him, but life is too busy so far.
   What we have done, is making this DVD: https://tora-yeshua.nl/2010/06/breaking-news-intro-van-de-film-islam-en-waarheid-on-line/
   Dutch spoken, English subtitled so I do hope you will ask fore one, see all info on the link.

   Shalom,
   Ben

 7. Hi Ben,
  I have the DVD already thank you. The names of the investigators are: Abbas Sadghian and Ali Sina. I have a CD of the documentary, just tell me how can I send it to you. The link is: “www.facebook.com/daringquestions” and “www.islamexplained.com”.There are several psychiatrists who analysed his behavior and deeds and all came to the same conclusion. The book of Dede Korkot: “Life Alert. The medical case of Mohammad” is a medical detailed documented study.

  • Thanks Mora,
   I have seen this site, http://www.islamexplained.com , before, looks very good.
   Can you tell more about the organization or the people of this site? Please mail me privately by “contact ” on this site about that.
   Of course I like to receive this CD, looking forward to your answer with some info about your situation , if you like,
   shabbath shalom ,
   Ben

 8. Op 26 november 2012 @ 13:23 schreef Ayoub Abdelkhalek

  Beantwoorden

  Geachte meneer Kok,

  U beweerd dat de Islam niet goed is en de Koran allemaal negativiteit de wereld in helpt, maar kunt U mij dan vertellen waarom de Islam (het het CIA World Factbook) de snelst groeiende religie in de wereld is. Volgens de gegevens van de CIA was in 1900 27% van de mensen Christelijk en 12,4% Moslim. De CIA verwacht voor 2025 dat 25% Christelijk zal zijn en 30% Moslim. Wilt U mij nou zeggen dat al die mensen die dagelijks bekeren en al die mensen die de Islam al aanhangen onwetend zijn. Dat ze niet kunnen nadenken of lezen wat U leest. U gebruikt citaten uit de Koran zonder de context erbij te melden. Ik vind dat U daar de mist in gaat en dat U daardoor niet objectief onderzoek voert. Bij deze zou ik U daarom vragen de ware identiteit van de Islam te verkondigen. Ik begrijp het best als U dat niet wilt, want dat zou betekenen dat of al Uw aanhangers op de site verdwijnen of ze worden allemaal Moslim.

  Het gaat U en Uw aanhang goed.
  Wa salamoe alaik (Hopende dat U vrede zult vinden.)
  Met vriendelijke groeten,
  Ayoub Abdelkhalek

  • Dag Ayoub,
   De ware identiteit van de islam? Zal ik je graag vertellen, op basis van het feit, dat
   -ik thuis 7 koranvertalingen heb
   -het klassieke handboek van de sharia “Reliance of the Travellar” van Ahmad ibn Naqib al-Misri
   -vele moslims en ex-moslims heb gesproken
   -tal van websites, zoals http://www.thereligionofpeace.com heb gelezen
   -weet dat er 270 miljoen niet-moslims in de jihad zijn vermoord in het veroveren van 57 landen tot dusver in 1400 jaar.

   Samenvattend: de ware islam is zoals Mohammed leefde, zie de film “Innocence of moslims” , zie
   https://tora-yeshua.nl/2012/09/usa-ambassades-aangevallen-in-egypte-libie-4-doden-marokko-en-tunesie-wegens-preview-film-over-mohammed/
   Deze film geeft prima weer, wat er in de levensbeschrijving van Mohammed staat, zoals Ibn Ishaq heeft beschreven, zie de link naar de Nederlandse vertaling in genoemd artikel.

   Mohammed was een rover, een dief, een moordenaar, een polygamist, pedofiel, manipulator en hij geloofde in een afgod, de Allah zoals in de koran beschreven.
   De Kaaba bestond al ver voor zijn tijd, allemaal afgoden, w.o. Hindoeisme.

   Waar heb je het nog over?
   Je weet donders goed, wat een hypocriete bende de islam is, lees https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/ en bespaar me
   je schijnheilige voorstelling van zaken over de islam als “religie van vrede”.

   Eerlijk vragen zijn welkom.
   Shalom
   Ben

  • Op 11 januari 2015 @ 16:13 schreef Ad de Koning

   Beantwoorden

   Behalve het antwoord van Ben zou ik ook wel even willen reageren en in ‘t kort,
   de islam is de snelst groeiende ideologie in de wereld omdat veel mensen nu eenmaal dom zijn en niet verder kijken dan hun neus lang is.

  • Om dat deze vrouwen Moslima,s enorm veel kinderen baren met het doel bewust, dit simpel om de dood eenvoudige redenen om de Wereld te onderwerpen aan de Islam!
   Het is daarom de snelst groeiende Gods dienst, en deze vrouwen hebben niets te vertellen de Koran gebied, zo niet zijn ze een afvallige!
   Ik bestudeer de Islam al dertig jaar, hen al zeer veel gelezen,simpele vraag als er iets gebeurd in de Wereld, neem Europa ik hoor jullie nooit dan is het ohh zo stil nooit eens een gebaar van afschuw, in tegendeel je staan te juichen!

   • Hi GT,
    Dank voor je reactie, het is inderdaad treurig gesteld met het inzicht, dat de islam ontmaskert moet worden; ik ben een van de zeer weinigen, die dat als pastor doet, via deze site en in gesprek, soms in interviews.
    Wat is jouw geloofsleven? Hoor je in geval van christen-zijn ook bij een kerk, hebben ze een website, waar iets op gebeurt mbt islam-ontmaskering en evangelieverkondiging?
    Shalom
    Ben Kok (joods-chr. pastor)

 9. Op 26 mei 2013 @ 14:39 schreef Frans Bernet

  Beantwoorden

  Hallo Ben, we zijn even in Nederland. wat is je adres en telefoonnummer?
  Hartelijke groeten en shalom,
  Frans Bernet

 10. Op 1 december 2013 @ 20:34 schreef Sjun Demartelaere

  Beantwoorden

  Je hebt het naar mijn idee volkomen raak getypeerd Ben. Opmerkelijk ook weer dat de geïnterviewde met hoofddoek meteen alweer de tactiek van slachtofferschap loslaat door te suggereren dat zij zelf slecht genoemd zou zijn. Duidelijk is gesteld: De koran is gif (dat geldt overigens ook voor de hadith en soenna) maar er zijn ondanks dat best sympathieke moslims. Mensen die wat minder op de hoogte met de verhalen van en over Mohammed zijn en die uit de buurt blijven van de gedragingen en directieven van Mohammed. Mensen die dus niet liegen tegen ongelovigen, die geen anderen laten ombrengen omwille van de eigen lange tenen, mensen die niet uit zijn op oorlogsbuit of landjepik omwille van Mohammed’s islam.

  Er zijn genoeg goede moslims. Moslim betekent immers niets anders dan gelovige. Spijtig alleen dat de leer van Mohammed volkomen rot is en haar destructieve invloed uitoefent op elke samenleving waarin het de agenda van alledag bepaalt. Buiten dat blijft het opmerkelijk hoe Mohammed’s Allah met ‘neerdalingen’ kwam die direct inspeelden op Mohammeds politieke, seksuele en hebzuchtige verlangens. Zonde dat deze kennis vooralsnog nog nauwelijks met goede moslims gedeeld kan worden.

 11. Op 18 juni 2015 @ 19:32 schreef De Smet Kati

  Beantwoorden

  Deze video toont het ware gelaat van de Islam’. Vroeger dacht ik dat het dezelfde God vereerde als die van de Christenen en de Joden. Maar, dat is niet het geval….. Spijtig …..

  .https://www.youtube.com/watch?v=WhLTT85Ite8&list=PLyKbEp-M5BlAomrA7bqE2h4f9DDBj2wf0&index=1

 12. beste Ben. Prima dat je dit aan durft, maar is het niet olie op het vuur gooien, wij kunnen hen er niet van overtuigen dat de Islam verkeerd is en Godslastering in zich heeft, is de Islam niet wreed en tegen zich zelf gekeerd, ik bedoel kijk naar de huidige situatie binnen de Islam, hoe vreselijk deze te keer gaat juist tegen broeders en zusters die tegen het geweld zijn ,het geweld word toegepast, dit is in strijd met de koran zeggen Islamieten, maar wie is toch die god van de Islam, is dit niet de duivel zelf, die aanbeden wil worden, waar heel de schepping voor moet buigen, de aarts vader van alle leugen, hij wilde ook dat Yeshua boog voor hem en hem aanbad. IS is tegen een ieder die niet buigt en past de sharia toe en die lijdt altijd en eindigt ook zo in een geweldadige dood. Islam ( onderwerping ) onderwerp je aan mij want ik ben god en aanbid mij zegt de duivel en ik zal je alles geven als je mij maar aanbid.
  ga de moslim niet proberen te overtuigen, hou vast aan wat het woord, de bijbel schrijft, heb uw vijanden lief. deze strijd is niet aan ons, alle eer komt God de almachtige toe, de God van Abraham,Iszaak en Jacob. Want dit is een hemelse strijd, die gaat tussen het leger van God en satans leger. Frusterend he, maar we kunnen er niets tegen doen dan alleen Yeshua volgen en bidden voor de moslims en andere religisch dat zij tot erkentenis komen, DAT YESHUA HEER IS. YESHUA ZEGT OOK, IK EN DE VADER ZIJN EEN.

  • Hi Erik,
   Ja, zo lust ik er nog wel 1, wat voor soort gelovigen denk je dat de Bijbel bedoelt, als oprechte volgers van Yeshua?
   Lauwe, zouteloze loosers of mensen, die volgens Lucas 14 “JHWH liefhebben boven alles en de naaste als zichzelf” en dan dus al hun eigen belangen ondergeschikt maken aan die van Hem?
   De duisternis ontmaskeren is een opdracht , zie Ef. 5:11,12
   en Yeshua leerde ons om “de tempel schoon te bezemen”, noemde Herodes “die vos” in de zin van “rat” en veegde de geestelijke misleiders van die tijd de mantel uit, lees maar in Matth. 23
   Het kwaad krijgt tegenwoordig alle ruimte, omdat de christen-lijken zwijgen , angstig , dom , onwetend onder hun kerkbanken verscholen.
   Dus kom es langs in onze samenkomsten, zie https://tora-yeshua.nl/samenkomsten/
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*