Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Israelhaat vanuit de kerken, o.a. via Sabeel (PKN)

Als u lid bent van de PKN of vanuit een andere kerk Sabeel steunt, dan moet u op de hoogte zijn van de Israelhaat, die via diverse aan de kerken verwante organisaties wordt verspreid, zie o.a. deze video.
“Israel, schande, bloed aan je hande(n)” en “Israel: moordenaars”,  uitgekrijst samen met neo-nazi’s door het pro-Palestinaclubje van Jose van Leeuwen, wat voor 100% door Sabeel wordt ondersteund via betrokken bestuursleden als ds. Johan van de Berg (Jominee) en www.vriendenvansabeelnederland.nl

Bijna 4 min. video, met dank aan onze producer/editor, waarop we zien, hoe deze Israel-haat groep betaald door de PKN en individuele kerkleden uit meedere kerken te keer gaat in Dordrecht bij het concert van Tzahal, een muziekgroep uit de IDF, het leger dat Israel verdedigt tegen de vele vijanden rondom het land Israel en daar buiten.

Zie ook de verslagen van de demonstraties van Sabeel in https://tora-yeshua.nl/2011/02/israel-moordenaars-werd-gescandeerd-in-dordrecht/ (VIDEO), https://tora-yeshua.nl/2011/02/joden-hebben-van-hitler-geleerd-hoe-zich-als-nazis-te-gedragen-aldus-een-demonstrant/ en https://tora-yeshua.nl/2011/02/sabeel-c-s-in-barneveld-niet-bereid-noch-in-staat-tot-gesprek/ (FOTO REPORTAGE) in resp. Dordrecht, Groningen en Barneveld.

In de eerste link (Dordrecht) staat ook de link naar het uitstekende verslag van Keesje Maduraatje.

Van harte hoop ik, dat deze info morgen  in uw kerk tot  herbezinning leidt, of wilt u dat er namens uw kerk steun wordt gegeven aan dit walgelijke antisemitisme, onder het mom van “we steunen die arme zielige Palestijnen met Hamas regering”?

Sabeel werkt ook al mee aan de Gretta/Anja/Hans/Dries boot, die nog in Griekenland moet worden aangekocht, ruimte voor ca. 75 meer en minder bekende Nederlanders, moet in het voorjaar op de kust van Gaza landen met  hulpgoederenen voor de uitgemergelde Palestijnen daar.

Ik voeg nog wat links toe met foto’s, waaruit blijkt, dat er in Gaza van alles te koop is en waarop u luxe hotels, een universiteit, winkelcentra ziet. Dit flotilje met een boot “namens Nederland” (lees namens de Israelhaters in Nederland) is slechts een middel, om Israelhaat te uiten en daar heeft men veel voor over.

Shabbath shalom, wordt vervolgd.
Ben Kok (joods-chr. pastor)
tora-yeshua.nl

Navigeer naar andere artikelen

26 Responses to Israelhaat vanuit de kerken, o.a. via Sabeel (PKN)

 1. Het is ongelooflijk.

  In Islamitische landen worden miljoenen christenen gediscrimineerd, vervolgd, verdreven en vermoord.

  Alleen in Zuid-Soedan al 1,5 miljoen doden.
  En het gaat nog dagelijks door, in Nigeria, Irak, Egypte enz.
  Van de week weer een klooster in Egypte dat met tanks is aangevallen. Een priester in Tunesie vermoord.

  Het is hetzelfde islamitisch-gefunceerde geweld waar Israel zich tegen verdedigd.

  Maar waar maakt een linkse dominee zich het meest druk over?

  Inderdaad.

  Israelische soldaten die in Nederland wat muziek laten horen.

  • Op 26 februari 2011 @ 20:35 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Likoed; het goede nieuws is, dat we in alle 3 de concertplaatsen met ca. 10 man van de Tora-Yeshua mensen ter plekke konden zijn voor een tegengeluid.
   Wij zijn in ons hart Jood met de Joden en wij accepteren dit niet, we gaan samen de goede strijd strijden, de komst van Mashiach ben David tegemoet.
   shalom,
   Ben

 2. In Januari ging onze predikant met de jeugd van de categesatie op bezoek naar een moskee bij ons in de omgeving, waar ze hartelijk werden ontvangen door een iman.Volgens het kerkblad is er volop gelezen uit de koran,dat is het boek dat zegt dat hun god geen zoon heeft.Nu is mij niet bekend of ze ook een Bijbel meegenomen hebben naar het afgodshuis, het Boek dat ons zegt dat God Zijn enige Zoon voor ons heeft gegeven.
  Verder wil ik het hierbij laten maar kan er wel moeilijk mee omgaan.

  • Op 27 februari 2011 @ 14:11 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Hans, stuur die predikant es deze website door, hij is hartelijk welkom voor gesprek. Als hij leest, wat er onder de kop “islam” staat op de voorpagina, dan is dat een informatief begin.
   Shalom,
   Ben

 3. Ik vrees Ben dat deze man onvermurfbaar is. Hieronder een gedeelte van mijn brief aan hem ongeveer 2 jaar geleden, dit n.a.v. in mijn ogen ontstellende gebeurtenissen in onze kerk.

  In 1948 is Israel in ongeloof gesticht,vanaf zijn ontstaan heeft het dagelijks voor zijn voortbestaan moeten vechten met als gevolg meerdere oorlogen. Nu is de haat tegen het volk van God zo groot geworden dat voor zijn voortbestaan moet worden gevreesd,de duivelse haat in de vorm van de Islam is zo groot geworden dat het land en volk Israel er onder dreigen te gaan bezwijken.Steeds meer landen en volken (EU)keren zich tegen Israel, zelfs het Roomse Rome en de Wereldraad van Kerken almede onze PKN doen regelmatig een duit in het goddeloze zakje.

 4. Ik ga navragen hoe er over gedacht wordt. Steunt men Sabeel laat ik mij per acuut uitschrijven als lid van de PKN. Ik heb hier met kromme tenen naar zitten kijken en luisteren.

  Shalom,
  Paul

 5. Graag voluit aandacht geven in alle sociale media, en misschien ook aan Bram Moszkowitz doorsturen?
  Aantasting van meningsuiting (maar niet door het PKN, het Palestiana Kommitee Nederland)
  Shabbat shalom.

 6. @Paul ongeveer 3 jaar geleden heb ik contact gehad met de kerkeraad van onze kerk en dat ging over een actie 15 ct voor een kind van kerk in actie. Deze actie werd toen gevoerd onder de slogan “Ik ben ontzet”bedoeld werd Israël(inmiddels verwijderd)ook werd hier sabeel warm aanbevolen.Hier een gedeelte van mijn schrijven.

  Na even zoeken op internet komen we op de site van ICCO. Op deze site worden we door ICCO doorverwezen naar campagnes waar deze organisatie actief bij betrokken is. Eén van deze campagnes draagt de naam “Ik ben ontzet”, waarbij Israël wordt afgeschilderd als de bezettende macht. Wanneer we nog even verder kijken komen we bij hun partners de Humanistische Partij, Internationale Socialisten, Nederlands Palastina Komitee, alsmede Stichting Stop de Bezetting van Gretta Duisenberg en nog veel meer bondgenoten in het kwaad. De vraag komt dan boven; wat voor goeds kan hier uit voort komen en wat is de toegevoegde waarde om met deze organisatie in zee te gaan?

 7. K’had vandaag een super interessant gesprek met een jonge moslim. Hij zit helemaal vast (ze maar gerust gevangen) in het systeem en smacht naar vrijheid. Zijn vader verstoot hem omdat hij met een nederlands meisje wil trouwen. Nu is hij op zoek naar de waarheid.
  We hebben een supergoed gesprek gehad over de Islam waarbij ik geen meel in de mond heb genomen, het luchtte hem naar eigen zeggen enorm op om met iemand te spreken die eindelijk eens duidelijk is. De Islam hangt volgens hem alleen vast aan angst, iedereen is bang voor iedereen, kinderen voor hun vader, vaders bang voor hun buurman en de Imam, etc…
  Dominees die zoete broodjes bakken met de Imams bewijzen deze jonge moslims in nood geen dienst, integendeel, ze maken de gevangenis waar deze mensen inzitten alleen maar erger! Ik hoop en bid dat deze jongen ook zijn messias mag vinden, dat zou prachtig zijn!!

  Een ware christen moet de waarheid spreken! Juist daarom is het gedrag van de Sabeelchristenen zo erg! Ze geven moslims de valse indruk dat het allemaal wel meevalt met de Islam, de waarheid is echter heel anders!

 8. Als deze jongeman oprecht de God van Abraham, Izaak en Jakob zoekt, en daar had ik heel erg de indruk van, dan ben ik ervan overtuigd dat God hem antwoorden zal.

  Als je zoekt dan zul je vinden, toch?

  Ik bid dat nederlandse christenen God’s werk niet in de weg zullen staan. Aan de andere kant, God is zoveel machtiger dan die paar dwaallichten in christelijk Nederland dat ik me daar eigenlijk niet al teveel zorgen om moet maken.

  • Op 28 februari 2011 @ 09:31 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Van harte eens Samuel; evengoed belangrijk, dat je deze man blijft helpen in zijn zoektocht, want het is niet eenvoudig om uit de hersenspoeling, die de islam is, weg te komen.
   Nog afgezien van de occulte belasting, die in de Naam van Yeshua verbroken moet worden.
   Shalom,
   Ben

 9. Het beste zou zijn dat Israel dit “hulpkonvooi” met alle bekende Nederlanders die aan boord zijn,en die weigeren te stoppen,tot zinken brengt.Zo krijgt de kerk waaruit het kwaad regeert,de bal terug en met een beetje mazzel zijn we van een hele hoop antisemieten en nazi’s af.Israel moet de harde lijn blijven volgen. Juist nu met alle omwentelingen in het M-O waarin de kans groot is dat de Moslimbroederschappen aan de macht komen.

 10. @Reint je haat tegen de Israelhaters druipt er wel vanaf. Ik herken de Bergrede niet in jouw stukje. Er zit nog altijd meer kracht in het praten met God over mensen dan in het praten met mensen over God

 11. Zijn ook niet toevallig de kerken en gemeenten hieraan schuldig, want wie zwijgt stemt toe,de vrije gemeenten idem.Hier in Limburg is en blijft het verdacht stil op het christelijk erf wat betrefd Israël,op een enkeling na.Laat ik eerlijk zijn: Zijn wij niet
  allemaal schuldig aan de situaties die zijn ontstaan hier in ons land, en strooit onze regering ons zand in de ogen door alles ter vergoeilijken wat de Islam betrefd en daarmee
  de in nederland wonende Joden stigmatiseren?
  Ik maak mij ongerust wat er in de top en de vloer gaande is.

  Yochanan

  • Op 1 maart 2011 @ 10:06 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Yochanan,
   Het is de stilzwijgende meerderheid, die ons de das om deed (en doet), aldus Elie Wiesel. Ik heb een aantal PKN dominees dit bericht gestuurd, maar nog geen enkele reactie gehad.
   Vandaag stuur ik Arjan Plaisier dit verhaal toe, scriba PKN.
   Het is mij een raadsel hoe iemand lid kan zijn van zo’n kerk, die Sabeel c.s. in stand houdt, de Verklaring in Vrijheid verbonden tekent, Kairos document aanvaardt en via Sabeel ook de flotilje actie van Gretta c.s. steunt.
   Net zo als ik niet begrijp, hoe iemand voor de oorlog lid van de NSB kon zijn en niet pal stond voor de Joden toen. Het waren de uitzonderingen, die dwars tegen die antisemitische stroom in gingen, met gevaar voor eigen leven.
   Het gros, w.o. de gristen-lijken , koos voor eigen hachje en dat is nog niets veranderd.
   Shalom,
   Ben

 12. Hi Ben, alles goed? Hier wel gelukkig!
  Die Johan Jominee, daar heb ik op Twitter ook mee in de clinche gelegen. Ik volg hem niet meer, want hij weigerde verder te luisteren. Ik heb je filmpje op ons Blog gezet: http://eczp.blogspot.com/2011/03/nazzi-griezels-en-islamisten.html
  Shalom, zegen en groet,
  René (a.k.a. Henoch)

 13. Op 6 maart 2011 @ 22:36 schreef Joop Sapulette

  Beantwoorden

  Wie Abram zegent/vervloekt,die zal door de GOD van Israel gezegend/vervloekt worden!!!Genesis 12 vers 1,2,3,!!!!!!!

 14. Op 6 maart 2011 @ 22:38 schreef Joop Sapulette

  Beantwoorden

  Bid dagelijks voor de vrede van Jeruzalem en Israel volgens Psalm 122 vers 6!!!

 15. heb het filmpje bekeken. hamas aanhangers en neonazis samen wat een wagelijke vertoning.de politie laat weer duidelijk zien aan welke kant ze staan

 16. Op 12 maart 2011 @ 22:02 schreef Joop Sapulette

  Beantwoorden

  De nederlandse overheid wil niet verantwoordelijk zijn voor het bewaken van de synagogen in o.a. Amsterdam,maar Holland heeft de Gouden Eeuw te danken door het binnenhalen van Joden uit o.a. Portugal!!!Wie Abram zegent,die zal door de GOD van Israel gezegend worden!!!!!!!!

 17. Joop heb je er weleens aan gedacht dat de Here misschien het antisemitisme gebruikt om de kinderen van Zijn volk thuis te krijgen? Daarmee zeg ik niet dat de kerken Joden moeten haten of dat leugens niet ontmaskerd moeten worden. Maar wij allen moeten wel verstaan wat Hij wil

 18. Op 18 maart 2011 @ 13:37 schreef Joop Sapulette

  Beantwoorden

  Hallo Angela;inderdaad GOD werkt volgens Jeremia 16 vers 16;ik hoor liever thuis bij het rijtje vissers dan bij het rijtje jagers!!!!!!!Lees ook Genesis 12 vers 1,2,3!!!!!!!

 19. Op 2 juli 2011 @ 15:48 schreef Elisabeth

  Beantwoorden

  … Holland heeft de Gouden Eeuw te danken door het binnenhalen van Joden uit o.a. Portugal!

  En een beetje slavenhandel he?

 20. Pingback: Wanneer stopt ook de PKN met het financieren van Israel-bashen?

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*