Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

"Joden hebben van Hitler geleerd hoe zich als Nazi’s te gedragen", aldus een demonstrant.

Bij dit soort beledigingen beeindig ik het gesprek, zo deelde ik  2 dames van rond de 50 jaar mee, toen ze bovenstaande uitspraak deden en herhaalden.
Ze waren uit het  Tzahal concert in Groningen weggelopen, omdat het alleen maar over Israel en  Gilad Shalith ging en niet over de  gemartelde Palestijnen, opgejaagd en verdrukt door Joodse “Nazibeulen”.
Dus  was het te eenzijdig en kwamen ze naar buiten, om bij  de demonstratie van Joke van Leeuwen/Sabeel te staan.
Onder een spandoek, dat  aangaf, dat Palestina bezet is, door de Joden, die geen recht hebben op dat land, gestolen van Palestijnen.
Je moet het echt meemaken om het te kunnen geloven, dat deze groep Israelhaters zegt, wat ik gehoord en gezien heb.
We hebben ze uitgenodigd om mee in gesprek te gaan, uit medelijden, omdat ze blijkbaar zo gehersenspoeld zijn en in hun leugens en onwaarheden blijven doorgaan.

Maar net als in Barneveld was uiteindelijk niemand van hen bereid in het gereserveerde cafe met ons van gedachten te wisselen, blijkbaar niet in staat tot een volwassen, redelijk gesprek.
Verder moest deze groep nog op fluit en herrieles, want  er kwam weinig of geen geluid uit, gelukkig maar wat ons betreft, houden zo.
Ze bleven  gewoon voor de concertzaal staan, ook toen  het concert was begonnen, als  stilzwijgende figuren met  bordjes en een spandoek, niet in staat tot enige normale uitwisseling van argumenten.
Es zien, wat er  voor de camera uit komt op de website van de  filmende cameraploeg, ik moet de link nog even zoeken, (Geen Stijl/Dumpert of  iets anders, ik hoor het graag als iemand het weet), ze gingen op diverse leden van deze antisemitische groep af  en doordat ik op de terugweg van uit het cafe langs liep, kwam ik ook nog aan de beurt met een andere Israelvriend samen.

Onze groep van Israelvrienden was met ca. 12 man, vlaggen om de schouder, folders uitgedeeld aan de Sabeelclub, waar  Johan vd Berg als bestuurslid  van Sabeel weer ontbrak, anders hadden we hem er ook graag  eentje gegeven.
Maar Jominee had het druk met leugens vertellen op EO radio in gesprek met de vz. van Chr.voor Israel , Dick Schutte. Hij schrijft op zijn weblog de volgende alinea, met  3 onjuistheden in 1 alinea, wat ook al weer knap is.

“En nu ben ik heel benieuwd hoe de demonstratie vanavond in Dordrecht (foutje Johan, moet Groningen zijn, red.) is verlopen. Gisteren (foutje  Johan, was eergisteren, red.) werden de demonstranten dus door een paar (2 of 3 de berichten verschillen) oudere dames geattackeerd, gelukkig zonder dat er gewonden vielen. Zoals wel vaker kwam dus de agressie uit de pro-Israël hoek… Dat geldt niet enkel voor lichamelijke confrontaties, maar ook voor de verbale – wie de reacties van de laatste dagen op ~Jominee~ heeft gevolgd, zal dat kunnen beamen.”

3e en tevens grootste fout,  hier verwijst Johan (Jominee) naar enkele dames, die naar het concert gingen en terecht zo woedend werden op de antisemitische actie, dat ze een mep wilden uitdelen met hun handtasje, wat niet gebeurde doordat de beveiliging hen opving en de zaal in dirigeerde.
Om deze begrijpelijke woede van mensen, die de oorlog hebben meegemaakt, als “aanvallen op de Sabeel-demonstranten’  te benoemen, is natuurlijk schandalig en leugenachtig. Hij verwoordde het in het interview als ” de dames kwamen dichtbij een handgemeen” en maakt er op zijn weblog “attaqueren” van en gaat geheel voorbij aan de begrijpelijke emoties, die  zijn antisemitische club losmaakt bij  mensen, die de oorlog hebben mee gemaakt.
Het interview, 10 minuten per telefoon, is te beluisteren op
http://www.radio1.nl/contents/26455-optreden-isra-lisch-legerband-ligt-gevoelig?autostart=43307

Luister zelf en hoor de eenzijdige visie van Jominee, die totaal voorbij gaat aan de noodzaak van de IDF, die  het hele volk Israel beschermt tegen de moordzucht van de islamterroristen.
Hij komt met het dwaze voorbeeld, dat een vader  in het bijzijn van zijn gezin wordt gecontroleerd op een bomgordel en hoe vernederend het wel niet is om dan in je onderbroek  te moeten staan.
En dan  laat Jominee gewoon de  hele oorzaak weg, nl. dat er regelmatig  terroristen worden  betrapt, in  burka, via een  ziekenwagen,  grensoverschrijdingen, bomgordels onder kleding.
Liever niet  zo  aanpakken, vindt Johan, neem het  risico maar, dat zo’n man in Yerushalayim zich op blaast in een bus vol Israeli’s. Daar moet je begrip voor hebben, want al die  Arabische inwoners van Israel zijn zo  gefrustreerd door het slechte leven in Israel, ze kunnen er ook niets aan doen, dat ze zelfmoordacties ondernemen.
Kijk maar hoe gefrustreerd ze zijn, deze  moslims vluchten dagelijks naar  de fijne buurlanden als Egypte en Lybie, zeker nu hun landen  verlost lijken te zijn van de dictators, die ze hadden, in ruil voor de ware islam, dus snel er naar toe. Of toch maar niet???????????

Mag ik jullie uitnodigen voor het  ondersteunen van het Tzahalconcert  in Dordrecht do.av. 24  febr., geef je even op  hieronder, dan ontvang je meer info.

Shalom, met dank voor ieders betrokkenheid, gebed, aanwezigheid,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

4 Responses to "Joden hebben van Hitler geleerd hoe zich als Nazi’s te gedragen", aldus een demonstrant.

 1. Op 24 februari 2011 @ 14:55 schreef LoveIsAll

  Beantwoorden

  Tis gewoonweg te gek voor woorden dit soort praatjes. Maar ja, de bijbel zegt genoeg over de laatste der dagen en de mentaliteitdie er heerst.
  Nu kun je zeggen `schaam je` maar Yeshua zei het net weer even anders; VREDE ZIJ MET U!
  Vergeef hen Heer want ze weten niet wat ze doen.
  Zegen!

 2. Ds Johan van den Berg geeft duidelijk aan dat hij de profetieen veracht.

 3. Christenen en de Holocaust

  Yad Vashem is zoveel meer dan een Holocaust gedenkteken. Het is een onderwijs instituut dat les wil geven over de Holocaust, Anti Semitisme en gerelateerde thema’s. Figuren in bovenstaand artkel zouden eigenlijk verplicht en gedwongen Yad Vashem moeten bezoeken, of één van de vele Shoah Musea’s.

  De Holocaust was de moord op 6 miljoen Joden door de Nazi’s en hun collarobateurs. Veel factoren droegen bij aan de massamoord, inclusief eeuwen van Christelijk Anti Semitisme in Europa. Vandaag wil Yad Vashem wereldwijd Christenen bereiken door educatieve programma’s en nodigt hen uit om mee te doen met de Christen vrienden van Yad Vashem.

  http://www.youtube.com/watch?v=soDg1ncGjwc

  Bron : http://www.youtube.com/user/YadVashem | http://www.yadvashem.org

  Vr. Gr. Pineut

  • Op 25 februari 2011 @ 09:09 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Inderdaad Pineut, Yad Vashem en het oudere gelijksoortige museum te Yerushalahyim zijn zeer aangrijpend, ik heb ze beiden bezocht. De onwil om de God van Abraham, Isaak en Jacob te aanvaarden wordt via de haat naar het Joodse volk zichtbaar en dat zien we op nieuw met dit soort walgelijke acties bij een Israelisch concert.
   Veel meer mensen dienen hier tegen hun stem te verheffen, het is altijd de stilzwijgende meerderheid, die ons de das om doet en dit soort gekte de ruimte geeft.
   Bedankt voor je reactie,
   shabbath shalom,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*