Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

CDA/CU/SGP ongeveer gehalveerd, excuses aan Nederland ? Tuurlijk niet, zak dus gewoon verder. Of wat ??

De “christen-lijken” politiek is opnieuw afgestraft door de kiezer, gehalveerd dus. Het goud, wat ze in handen hebben,  is besmeurd en verborgen.

Welk goud? De God van Abraham, Isaak en Jacob liefhebben boven alles en de naaste als jezelf en dat ook in praktijk brengen naar de moslimmedemens. Gewoon door met hem/haar in gesprek uit te leggen dat ze gevangen zitten in een afgodssysteem, wat alle moslims onderdrukt en oproept tot haat naar alle niet-molims en dat de enige weg tot de Ene ware God te vinden is in Yeshua (Jezus).

Maar nee, van  Jan  Peter Balkellende, Wouter Boslim en  Andre beRou(w)voet kreeg ik niet eens antwoord op mijn mail, toen ze aantraden als leiders van het vorige kabinet. De eerste 2 zijn weg en Andre weigert nog steeds elk gesprek en wenst nog verder af te zakken.

Gelukkig hebben we een beter kabinet met steun van de PVV, die  wel de islam ontmaskert en Geert, die de onbetaalde rekening van de lauwe christenheid betaald.
Gelukkig zijn er op de 9000 christelijke en joodse leidslieden nog 30 te vinden, die deze lijn steunen, zie de steunverklaring, die  we mochten uitgeven vlak voor het huidige kabinet tot stand kwam.

Een verklaring , die aan duidelijkheid over de islam niets te wensen over laat, helaas maar slechts 30 voorgangers e.a., die tekenden !  zie https://tora-yeshua.nl/2010/08/voorgangerspredikanten-e-a-steunen-vvdcdapvv-coalitie/.  Wel met ruim 300  mensen, die als sympathisant deze verklaring mee steunden!

Dat is dan toch een antwoord in de huidige situatie, waarin de kerken en de  “gristelijke” politiek het  voor het overgrote deel laat afweten, de SGP heeft dan nog de beste  standpunten over de islam en kan de PVV steunen op punten.

Bijzonder dankbaar ben ik voor onze groeiende  Tora-Yeshua  gemeentes, die als enigen op straat stonden, toen de  Israelische muziekgroep Tzahal en daarmee de hele staat Israel  beledigd en gedemoniseerd werd bij de 3 concerten, die georganiseerd werden door Chr. v. Israel vorige week in Groningen, Barneveld en Dordrecht, zie verslag en video, waar de PKN via Sabeel , vergezeld van Neo Nazi’s in Dordrecht antisemitisch te keer gaat – https://tora-yeshua.nl/2011/02/israelhaat-vanuit-de-kerken-o-a-via-sabeel-pkn/.

Inmiddels zoekt CDA een nieuwe identiteit in het  Slangenburgberaad (de naam zegt genoeg!) en zal de CU zich toch hopelijk ook es achter de oren krabben en zich afvragen, waar om de kiezer hen de rug  toekeert? Ook de SGP, hoewel betere standpunten, zou zich effectiever, duidelijker en actueler dienen te presenteren m.i. en graag ga ik hierover in gesprek.

Zo’n gesprek is de CU bij herhaling aangeboden, maar tot op heden geen bereidheid; CDA ben ik maar niet aan begonnen en van de SGP weet ik niet, in hoeverre men openstaat voor gedachtenwisseling. Allemaal te trots en doorgaan op de oude wijze of opportunistische wijze, blijven roepen  dat de verkiezingen “wel mee vielen, het kon slechter, eigenlijk best wel goed” ?

Net zo gek als Ghadaffi:  “niets aan de hand, gaat allemaal goed en wat er fout zou gaan, ligt nooit aan me zelf (ies kaida, ies kaida)” Of die woordvoerder van Saddam, met de Amerikaanse tanks op de achtergrond, weet u het nog?
“Niets aan de hand, onze grote leider heeft alles onder controle”. Tot  Saddam wat later uit een gat in de grond vervuild en wel naar boven werd gehesen en later ter dood is veroordeeld.

Als christenen niet meer kunnen zeggen, dat ze het enorm verknald hebben en onze Vader in de hemel en de mensen, die het betreft, niet meer om vergeving kunnen vragen, waar halen ze dan het recht vandaan zich christen te noemen?
Moet ik het voorkauwen?

“Beste Nederlanders, het spijt ons verschrikkelijk, dat we  decennia lang het pact Eurabie (zie Bath Ye’or) hebben gesteund, in ruil voor olie en gastarbeiders uit het M.O. ons land  geleidelijk aan gevuld hebben met  1 miljoen of meer moslims, die de islam als ultieme waarheid zien.
Hoewel wij als christenen weten, dat het in de koran om een afgod gaat en dat Mohammed een valse profeet is en als voorbeeldmoslim een bar slecht voorbeeld is als moordenaar, polygamist, pedofiel,  hebben we dit niet bekend gemaakt.
Sterker nog, we hebben de islam binnengehaald als “gelijkwaardige religie”, die in onze rechtsstaat een gelijkwaardige plaats heeft en deze status hebben we via nagenoeg alle kerken  versterkt met de leugenverklaring “In Vrijheid Verbonden”, zie https://tora-yeshua.nl/2011/02/leugenverklaring-weer-actief-religieuze-multicul-roep-uw-kerkeraad-ter-verantwoording/.

En bovendien steunen sommige leden van onze christelijke partijen en kerken de antisemitische houding tegen Israel via het Kairos document   en acties  via Sabeel, ICCO, werkgroep Keerpunt, Palestina Komitee Nederland e.d.,
zie https://tora-yeshua.nl/2009/12/een-%E2%80%9Ckairos%E2%80%9Dmoment-als-%E2%80%9Cuur-van-de-waarheid%E2%80%9D-toegelicht-namens-een-aantal-palestijnse-christenen-door-father-jamal-theoloog-universiteit-te-bethlehem/ voor Kairos  en voor verder kerkelijk gesteund antisemitisme https://tora-yeshua.nl/2011/02/israelhaat-vanuit-de-kerken-o-a-via-sabeel-pkn/.
Verder doen ze mee aan de komende flotilje actie gericht tegen Israel, met steun van Sabeel c.s, direct verbonden aan de PKN (Protestantse Kerken in Nederland, niet te vewarren met  Palestina Komitee Nedeland,  heel toepasselijk allebei  PKN).
Daarvoor bieden we onze  excuses aan, had nooit zo ver mogen komen en dan staat er nog wel hier en daar iets over  “onze onopgeefbare  verbondenheid met Israel” ! Wij schamen ons diep en gaan dit per direct rechtzetten.

Getekend: de christelijke kerken en CDA/CU/SGP

Een mens droomt wel es wat, hoe mooi het zou kunnen zijn, niet waar ? Maar wat ik hier voorstel, is  geen droom, maar een keiharde eis van de God van Abraham, Isaak en Jacob en als u op deze lijn doorgaat, christelijk kerken en christelijke politiek, zult u   nog meer leegloop en achteruitgang ervaren.

En schuldig zijn aan de vele zoekende mensen en in hun islamsysteem opgesloten moslims, die bij jullie geen Licht van God vinden, maar ongeloofwaardigheid en lafhartigheid.

Daarom, nogal treurige christelijke clubs, ben ik van geen  enkele christelijke organisatie of partij of kerk lid . Ik heb alleen contact met individuele christenen, die bij gebrek aan beter nog lid zijn van de bestaande treurigheid. Het is een enorme zegen,dat ik een nieuw geestelijk thuis vindt in de Tora-Yeshua gemeentes, op 10 plaatsen in ons land, waar overigens iedereen welkom is, die wil ontdekken , hoe  Yeshua het allemaal bedoelde en gestalt gaf in de Handelingengemeente te Yerushalayim destijds. Dat streven we na, zo simpel en helder als dat.

Shalom, ik hoor graag wie er reageert op deze open brief , die ik mail aan zoveel mogelijk adressen uit de  kerken, synagoges, chr.politiek.

Ben Kok (joods-chr.pastor)
tora-yeshua.nl

Navigeer naar andere artikelen

14 Responses to CDA/CU/SGP ongeveer gehalveerd, excuses aan Nederland ? Tuurlijk niet, zak dus gewoon verder. Of wat ??

 1. De opwekking in Iran is niet gekomen door ontmaskering van de islam.Open doors heeft hier jaren een gebedsactie voor gehad. Het is niet door kracht noch door geweld maar door Mijn Geest.
  Het is goed om te waarschuwen aan christenen,maar dat kan alleen als de verwachting van God is dat Hij mee zal werken ten goede. Anders strijd je in eigen kracht.

  • Op 3 maart 2011 @ 13:54 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Angela, volgens mij is het en/en. Profetisch waarschuwen en gebed gaan samen, het een kan niet zonder het ander; in elk geval roept onze Vader ons tot allebei.
   Shalom,
   Ben

 2. Als de “gristelijken” de leegloop tegen willen gaan, is een dergelijke verandering misschien niet de beste oplossing omdat ook zoveel kerkgangers zich het meest veilig voelen binnen dat grijze gedoe. MAAR HET IS WEL DE JUISTE OPLOSSING! Omdat we een eeuwig koninkrijk bouwen, en geen gevulde kerken en ook geen met “gristelijken” gevulde (toch al corrupte) regeringen.

  • Op 3 maart 2011 @ 16:47 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Kees,
   Als men van binnen uit de kerk ten goede veranderd en de kerk hervomd naar het Handelingen model, is dat het allermooiste. Tot op heden heb ik dat nog niet gezien, het tegendeel is het geval helaas.
   En inderdaad, Gods Koninkrijk bestaat niet uit gebouwen, maar uit door de Geest gevormde mensenharten.
   shalom,
   Ben

 3. Op 3 maart 2011 @ 16:21 schreef jowitteroos

  Beantwoorden

  Ik stuur uw brief ook door aan zoveel mogelijk mensen.

  Aan Angela: meldde dit:
  Het is niet door kracht noch door geweld maar door Mijn Geest.
  Het is goed om te waarschuwen aan christenen,maar dat kan alleen als de verwachting van God is dat Hij mee zal werken ten goede. Anders strijd je in eigen kracht.

  Ik meld dit: Wij zijn allen naar zijn evenbeeld geschapen en het is aan ONS ACTIEF en in GEEST te handelen!!!! Passief verwachten dat HIJ zal meewerken is larie!!

  Wij zijn verantwoordelijk!
  Dus ACTIE

 4. Op 3 maart 2011 @ 21:32 schreef GERRIT ROMKES

  Beantwoorden

  wat betreft cda/cu begrijp ik het. maar de sgp is toch echt een partij die daadwerkelijk een kritisch geluid tav de islam laat horen en pro israel is hier getuigt immers ook uw dvd van. meneer kok het spijt mij zeer maar wat betreft de sgp slaat u de plank volledig mis en ik verzoek u vriendelijk doch dringend om uw huiswerk beter te doen. Dit artikel valt mij enorm van u tegen

  • Op 3 maart 2011 @ 22:01 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Gerrit,
   Ik begrijp je kanttekening heel goed, want ik waardeer de SGP ook veel meer dan CDA/CU.
   Maar ik kan er niet om heen, dat ook de SGP verloren heeft, zij het met veel minder stemmen, maar als dat resulteert in een teruggang van 2 zetels naar 1 zetel, dan is dat toch ook gehalveerd.
   En als je het artikel goed leest, dan maak ik ook waarderende opmerkingen over de SGP, maar ze treden m.i. veel te weinig naar buiten.
   Laten we eerlijk zijn, ook de kerken, waaruit de SGP stemmers komen, hebben de leugenverklaring “In Vrijheid Verbonden” getekend via CIO en COGG, zie de link.
   En ook voor hen geldt, dat ik niemand zag mee protesteren tegen de antisemieten bij de Tzahalconcerten, noch bij Kairos destijds.
   UIteindelijk is mijn aanklacht bedoeld om in gesprek te zijn, ook met de SGP, om meer het evangelie uit te dragen en zich te laten horen als wegwijzer naar de Ene ware God.
   Heb jij suggesties, hoe de SGP daadkrachtiger, meer naar buiten hun geluid kunnen laten horen?
   Of heb ik iets gemist?
   Shalom,
   Ben

 5. Op 3 maart 2011 @ 21:56 schreef GERRIT ROMKES

  Beantwoorden

  hoezo pvv christelijk. waar zijn ze op het congres van chr v israel wat hebben ze gestemd inzake de homoparade amsterdam. dankzij pvv lopen er nu geuniformeerde gays rond. waarom zweert wilders als hij een eed aflegt bij zichzelf. waar was de ovv inzake de vervolgde kopten in egypte. waarom mogen vervolgde christenen van de pvv vanuit moslimlanden Nederland niet in. waarom hoor ik wilders regelmatig vloeken tijdens tv interviews (pownews). waarom gebruikt pvv Gods Woord niet als uitgangspunt. PVV. HOEZO CHRISTELIJK

  • Op 3 maart 2011 @ 23:05 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Gerrit,
   In dit artikel heb ik het niet over de PVV en hoe christelijk die wel of niet is, het gaat me hier om christelijke politiek. Overigens zijn er diverse christenen in de PVV, ook als kamerlid en europarlementarier.
   Shalom,
   Ben

 6. Op 3 maart 2011 @ 22:43 schreef GERRIT VISSER

  Beantwoorden

  beste ben,
  de sgp was de eerste partij met een notie over de islam, durft te zegge dat het christendom 1000 treden hoger staat dan islam, oke van mij mogen ze dat ook meer voor het voetlicht brengen, maar dan moeten ze wel daarvoor podia krijgen aangezien ze niet voor elk debat worden uitgenodigd. als we kijken naar de minarettenmotie die was van de sgp. laatst is er een motie ingediend door pvv ter bestrijding van islam gesteund door sgp. de manifestatie tijdens de gaza vloot voor israel werd gesteund door sgp, waar was toen trouwens wilders. de dominee die ik laatst hoorde bidde voor het volk van israel dat mag ook wel eens gezegd worden. laatst is er in de ger gem een bijeenkomst gehouden over israel.

  • Op 3 maart 2011 @ 23:06 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Gerrit, dank voor je info, het zou goed zijn als de SGP ergens duidelijk op een rijtje had staan, wat ze allemaal doen aan pro-Israel acties/moties en wat tegen de islamisering.
   Dan weten we dat en kunnen het ook waarderen.
   Shalom,
   Ben

 7. Door de jaren heen is Bas van d Vlies een boegbeeld geweest van zijn bijbelse overtuiging, zeer gewaardeerd door voor en tegenstander, juist om zijn oprechtheid.
  Ik hoop dat Cees vd Staay zijn niveau kan halen. Ik heb hem gelukkig nog niet gezien in de media in allerlei mogelijk programma s om zijn SGP maar aan te prijzen. Hij komt bij mij over als een integer politicus die de toeters en bellen van het campagnecircus mijd.
  Hij mag gelukkig zijn zoals hij is op de plaats waar hij is en mag handelen met de kwaliteiten die hij heeft. Ik zou het vreselijk vinden als ik hem bij een protest actie tegen kwam, zoals Harry van Bommel wel doet. Laat hem nog ,misschien wel als een van de weinigen, politiek bedrijven op een etische manier.
  Tora Yeshua is een jonge organisatie die op hun manier aandacht vraagt voor Israel en islam. Dat neemt niet weg dat er anderen zijn die al jaren voor Israel aan de weg timmeren op een andere manier. Dat mag ook.
  Er zijn ook al jaren christenen onder moslims aan het werk op een andere manier dan jullie. Dat mag ook.
  De vraag is of jullie een controlerende factor hier in moeten zijn. Het taal gebruik hier zal niet iedereen herkennen als christelijk.

  @jowitteroos Toen God van plan was het volk in de woestijn te vernietigen en uit Mozes een nieuw volk te maken, bad Mozes en God verhoorde dat gebed.
  Om er maar enkele te noemen Gideon ,Jonathan< David luisterden naar God en kregen de overwinning.

  Ik hoop echt op Gods zegen over jullie werk

 8. Hi broer,
  Zoals je weet heb ik mij in het verleden wat bemoeid met de politiek, vooral nadat ik lid was geworden van de CU (nu inmiddels niet meer). Ik heb hen (profetisch) mogen waarschuwen betreffende hun zwakke/compromisvolle (te linkse) koers m.b.t. de Islam, abortus, en het verdelen van Gods Land Israël/Jeruzalem. Na de prima uitzending gister bij uitgesprokenEO over het zetelverlies van de christelijke partijen – wat weer eens een bevestiging was van wat ik de christenunie alreeds in 2009/2010 gezegd had – reageerde Joël Voordewind op mijn Twitter [ http://twitter.com/#!/ChristenZionism ] Hier de tweets:

  Voordewind: Rene, we hebben juist een duidelijke koers gekozen de tegen de islam en nog zijn we te links? Omdat we opkomen voor kwetsbaren?

  Door mij: Rouvoet doet net of hij niets weet maar wij hebben hem meerdere keren gewaarschuwd voor te linkse koers http://bit.ly/exP2nX

  wanneer heb ik de CU over de Islam gehoord? Ook ik ben bezorgd over bezuinigingen kwetsbaren; ook mezelf en verloofde.

  Toch heeft de CU iets fouts gedaan; en worden mijn bescheiden waarschuwingen door jullie uitdewind (woordgrap) weggewoven!

  De te linkse koers van de CU heeft niet eens met opkomen van de kwestbaren te maken. Zie http://bit.ly/fDkXMf

  Ik merk Joël dat je in het ontkennend kielzog van André meevaart, terwijl ze jou bij de EO als beter alternatief CU zien.

  De Chr. partijen hebben iets niet goed gedaan, waardoor God hen niet kon zegenen met zetels.

  Ook veel br’ders en zusters die ik ken willen nooit meer op een ChristenUnie in deze staat stemmen. Trek het je aan aub!

  Geen antwoord meer ontvangen!

  • Op 5 maart 2011 @ 16:42 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Rene, we hebben dezelfde CU ervaring en we zijn de enigen niet.
   Maar we gaan gewoon verder, met ieder, die wel duidelijk wil zijn mbt de islam en tegelijk met liefde voor moslims.
   Shalom,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*