Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Purimfeest, actueel, elk jaar: dit keer onze Purimgift voor fam. Fogel

Vorig jaar heb ik uitvoerig over de inhoud en historische achtergrond geschreven, zie https://tora-yeshua.nl/2010/02/purim-een-joods-feest-met-een-indringende-boodschap/

Dit jaar is het Purimfeest nog steeds actueel gezien nog steeds de dreiging uit Iran naar Israel, maar ook  vanuit Egypte, waar honderdduizenden moslims op het Tahrirplein riepen: “laten we optrekken naar Jeruzalem”, olv net  ingevlogen islamterrorist Qaradari van de Moslim Brotherhood
http://brabosh.com/2011/02/21/pqpct-a7p/ en http://xandernieuws.punt.nl/?id=622343&r=1&tbl_archief=0&

Maar mij heeft het persoonlijke leed van de afgeslachte fam. Fogel  het meest aangegrepen  https://tora-yeshua.nl/?p=2014 Fogel en als u dat ook heeft, laat onze Purimgift dan voor hen zijn!
Inmiddels heb ik contact gehad met het hoofd van  Collectieve Israel Actie ( http://www.israelactie.nl/index.html ) en  onze gaven voor de fam. Fogel  kunnen via hen  besteed worden.Zij zijn de Nederlandse tak van Keren Hayesod, zie de website.

We hebben ons 2 doelen gesteld:  ondersteuning van de 3 overgebleven weeskinderen en ontmaskering van de oorzaak en “legitimatie” van deze  onbeschrijfelijke  moord, te weten de islam.
Immers, als mensen niet met dit duivelse systeem worden gehersenspoeld van kind af aan, kwamen ze ook niet tot deze daden   als “prestatie voor de koranafgod Allah, beloond in het  islamparadijs en  gevierd en vereerd in de moslimbuurt ter plekke.

Help ons dus mee in deze 2 doelen en maak uw Purimgift over  o.v.v.  steun kinderen Fogel op

Rekeningnummer:  6199795    tnv. St.Gospel Proclaiming Media te Amersfoort (= Tora-Yeshua) voor giften uit Nederland;
van uit buitenland onderstaande IBAN en BIC code vermelden.
IBAN: NL42INGB0006199795
BIC: INGBNL2A

Inmiddels is er bijna 1000 euro binnen ;  er kan nog genoeg bij en komende week hoop ik een afspraak te maken  om  het geld te overhandigen, waarna ik nog een controle en bedankbrief op deze site zal zetten, zodat iedereen net als bij de Karmelactie ‘bomen voor Israel” weet, dat de giften goed en volledig besteed zijn.

Chaq Purim sameach!

Ben Kok (joods-chr.pastor)

PS zie interview met de burgemeester van Itamar http://elderofziyon.blogspot.com/2011/03/exclusive-interview-with-itamars-mayor.html
Speciaal interessant voor Harry van Bommel, die op de debatavond in Utrecht ma. 21 maart , zie verslag https://tora-yeshua.nl/2011/01/ayaan-hirsi-ali-met-een-zeer-heldere-schokkende-analyse-van-de-islam/ de treurige moed had, om de suggestie van “de daders zijn mogelijk Thaise werknemers” serieus te nemen.

De burgemeester stelt vast, dat er  diverse zaken in het nabijgelegen Arabisch dorp zijn gevonden, die aantonen, dat de daders daar vandaan
kwamen en verder, dat er al in maanden geen Thaise werknemers waren geweest in Itamar. Zie de video.

Tot slot: deze video, een beeld van de hele fam. Fogel, de moord, het leven er na. En de woorden van een oude man, die sprak bij de begrafenis, ik denk de grootvader, die over  de moord op de  3 mnd. oude Hadassa praat, van wie de keel was  doorgesneden, met veel bloed.

Hij moest denken aan de woorden van Ezechiel: “in jouw bloed zullen we leven”, maw. het bloed van een onschuldig kind geeft ons het leven.

In die gedachte herkennen we het  Pesachoffer!

Navigeer naar andere artikelen

4 Responses to Purimfeest, actueel, elk jaar: dit keer onze Purimgift voor fam. Fogel

 1. Achtergrond informatie over het Lotenfeest (lijkt me wel handig voor die het niet weten. Het is hier op deze site een komen en gaan van bezoekers van allerlei pluimage tenslotte):
  Het joodse Purim- of Lotenfeest heeft niets te maken met loterijen, maar alles met het Perzische woord ‘pur’, dat ´lot´ betekend. Het feest gedenkt het ten gunste gekeerde noodlot dat de in Iran verblijvende joden bedreigde in de vijfde eeuw voor het begin van de christelijke jaartelling. Haman, zoon van Hammedata ´de jodenhater´, had plannen bedacht om de joden in Perzië uit te roeien.

  Hij had het lot geworpen om de gunstigste dag voor deze endlosung te bepalen. Het zou moeten gebeuren op de 13de dag van de twaalde maand adar. Op de 13e adar ondergaan de joden het ‘vasten van Ester’. Men eet sober. Volgens het verhaal keren de joden zich tegen hun vijanden en richten een giga-slachting aan. Volgens het bijbelboek jagen ze op het platte land vijfenzeventigduizend Perzen over de kling. In de burcht Suza elimineerden ze vijfhonderd man. Plaatsen als Parsandata, Dalfon, Aspata, Porata, Adalja, Aridata, Parmasta, Arisai, Aridai en Waizata werden uitgeroeid. Toch is er in de ruimschoots voorhande zijnde Perzische bronnen geen woord te vinden over deze gebeurtenissen. Volgens het boek Ester zou de Iraanse heerser eieren voor z´n geld hebben gekozen en Haman, die de verdelging van de joden beraamd had, zou samen met zijn zonen op een paal zijn gespietst.

  Dat wordt een dag na het vasten van Ester uitbundig gevierd. Vandaag de dag brengen vrouwen de halve dag in de keuken door om lekkernijen op tafel te kunnen zetten. Kinderen maken van deeg koekjes waarvan ze de randen omkrullen, de ‘Hamansoren’ . Met het avondgebed begint de eigenlijke viering. De kinderen in de synagoge hebben ratels meegenomen. Het complete boek Ester wordt gelezen en bepaalde passages worden extra herhaald. Valt de naam ‘Haman’, dan wordt er fel gereageerd met uitdrukkingen als ‘Zijn naam worde uitgeroeid’ en ‘Weg met Amalek’. Kinderen mogen flink ratelen als ze de naam ‘Haman’ horen. Tot diep in de nacht is het daarna feest.

  De volgende dag is het de 15e adar, de laatste dag van het feest. Vroeger werd deze dag in Amsterdam uitbundig gevierd met een poerim-bal. Ook niet-joden namen deel aan dit joodse karneval. Tegenwoordig dragen alleen de kinderen nog maskers. Dit ter herinnering aan Ester, die eerst een Iraans masker droeg. Volgens het verhaal mocht niemand weten dat de vrouw van de Perzische heerser een jodin was.
  Bron: http://members.chello.nl/m.elfers/purim.htm

 2. Ik vermeld dit even omdat hiermee duidelijk wordt voor een onbekende in deze materie dat het Purimfeest een heel triestige oorsprong heeft maar juist door dit feest de kracht en de overlevingsdrang van een volk weergeeft. In situaties waar de islam in een noodlottige doodscultus verzandt, pakken de Joden de draad weer op en maken er een feest van. Denk daar maar eens een tijdje over na.

 3. Ik stel voor het Boek van de lieflijke jonge dame eens te lezen, alle 10 hoofdstukken: http://www.online-bijbel.nl/bijbelboek/Esther/0/

  • Op 22 maart 2011 @ 09:11 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Beste prof, dank voor je reactie. Zie echter de link in dit artikel, waarin ik je meeneem naar een uitvoerige uitleg over Purim met een heel interessante profetische verwijzing naar de 11 opgehangen Nazi’s te Neurenberg.Deze link dus: http://torayeshua.nl/cms/?p=802
   De verbinding met de haat naar de fam. Fogel als herhaling van de haat van Haman wordt in het artikel van nu duidelijk gemaakt, evenals de haat op het Tahrirplein “we trekken op naar Yerushalayim” om Joden uit te moorden.
   En op Purim zelf maakte ADO met haar stupide gedrag van enkele spelers, een trainer en supporters helemaal waar met “we gaan op Jodenjacht”, http://torayeshua.nl/cms/?p=2031
   Shalom,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*