Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

BELUISTER: Mei Li Vos, Partij van de Allah, in gesprek met Ben Kok, voor de PVV bij gebrek aan ‘beter’

Beluister hier de uitzening: gesprek begint op +- 5 minuten Dichtbij Nederland

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Een onverwacht genoegen, de NTR belde of ik op radio 5 di.av. 3 mei met Mei Li Vos van de PvdA in gesprek wilde over haar opmerking, dat de PVV  de toegang tot de dodenherdenking geweigerd moest worden. Te beluisteren op de volgende link, op ca. 5 minuten vanaf het begin.

Graag, want onzin moet weerlegd worden, dacht ik. Maar ik merkte wel op,dat ik niet “van de PVV” was, geen kamer of statenlid of zo, maar er wel op stem vanwege hun verdienste in het ontmaskeren van de islam als totalitair systeem.

Mijn vrouw en ik stemmen samen  PVV en SGP, vanwege de combinatie “stevige aanpak islamisering/liefde voor de individuele moslim als mens”. Met Mei Li was ik het eens over de noodzaak tot debat over de dodenherdenking en jammer inderdaad dat er volgens de NTR/Mei Li niemand van de PVV beschikbaar wilde zijn voor gesprek.

Hoe dan ook, ik heb de PVV gewaardeerd in het interview om wat ze goed doen en heb verder beklemtoond, dat iedereen uiteraard bij deze herdenking welkom moet zijn, zoals ook het Nationaal Comite inmiddels heeft aangegeven.
Wat kan de Partij van de Allah/Mei Li Vos er tegen hebben, dat de PVV aanwezig is om te herdenken?  Alleen omdat ze wellicht vinden, dat  het  socialisme in het verlengde ligt van het nationaal-socialisme?

Ik bracht naar voren, dat de islam  in het rijtje van totalitaire systemen staat en erger is dan het nationaal socialisme (nazisme) , communisme, fascisme; zie het aantal slachtoffers, zoals ik dat in een artikel al eerder aangaf:

‘Tijdens mijn deelname aan de CU-islamdebatten en hun congres in Zwolle dit jaar bleek de CU nog niet wijzer op dit punt. Kan de  CU  uitleggen, hoe bijv. majoor Hasan onder het roepen van Allah hu akbar, het aanroepen van zijn “niet bestaande godheid” aldus Rouvoet oftewel afgod, tot zijn moordpartij kwam ?
Andrew Bostom, bekend van “The lagacy of jihad” liet me weten dat hij het getal op alleen al voor de Hindoes op 80 miljoen houdt.

Religion of Peace stelt: “I’m sure it’s in the tens of millions, particularly against the Hindus and Buddhists in India.  Bill Warner of CSPI estimates the total number at well over 100 million.  John Azumah (I believe) estimates that another 40-80 million Africans died during transport by Muslim slave traders”
Lees details op http://www.wikiislam.com/wiki/History_of_Jihad van ruim 30 landen/volken en ook http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=10410

Het blijkt dus, dat de islam dan een van de ergste totalitaire systemen is, met honderden miljoenen doden, de grootste moordenaar na  Stalin/Lenin/Mao en na Hitler. En dan zijn genoemde communisten toch ook niet onbekend bij Mei Li Vos, als inspirators van haar persoonlijke ideologie?

Al met al een interessante uitwisseling van gedachten met PvdA-er Mei Li Vos, die waarschijnlijk uitziet naar een kabinet Cohen, Cheppih, Vos, Marcouch en een scheutje Vogelaar?
Op weg naar een nationaal/socialistisch/islamitisch Nederland, de droom van Hitler en de Groot-Moeftie te Jeruzalem destijds, zie
https://tora-yeshua.nl/2010/01/nooit-meer-auschwitz-is-een-holle-kreet-het-drama-gaat-nog-steeds-door-waar-de-islam-infiltreert/.

Maar dan wel met ruimte voor iedereen, behalve…………, in  1 keer goed, want die zijn dan naar Israel verhuisd.

En daar kunnen de Joden wonen, althans, zolang Ahmadinejihad zijn kans niet grijpt en zolang de wereld niet eenzijdig eist, dat Gaza/Judea en Samaria/Jeruzalem officieel als  Palestijnse staat erkend worden.

Want dan wordt Israel ook nog met nieuwe middelen bedreigd door Hamas en de PLO en Hezbollah was al bezig, toevallig allemaal moslims.

Fijne boeken, de koran, ahadith, biografie van Mohammed, niet waar Mi Lei, gratis uitdelen op 1 mei voortaan, met een roos. We moeten zeker nog es verder praten.

Want na een goed gesprek komt er wellicht shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)
tora-yeshua.nl

PS: ik wees nog op het omkeren van de door links (Rene Danen) gekaapte Kristallnachtherdenking te Amsterdam , die m.n. door het protest van Tora-Yeshua e.a. tegen die verschuiving nu weer vanuit de Joodse gemeenschap bepaald gaat worden, zie https://tora-yeshua.nl/2010/11/verslag-kristallnachtherdenking-2010-amsterdam/
Dat is een betere koersverschuiving dan de PVV  verbieden te herdenken, omdat ze de waarheid zeggen over (nationaal)socialisme.

Baruch ha Shem!

Navigeer naar andere artikelen

18 Responses to BELUISTER: Mei Li Vos, Partij van de Allah, in gesprek met Ben Kok, voor de PVV bij gebrek aan ‘beter’

 1. Op 4 mei 2011 @ 12:55 schreef Samuel

  Beantwoorden

  Wellicht interessant vour jou, Ben Kok, in de april editie van Sophie (voortzetting van Ellips en Beweging) rekent Willem Ouweneel onder de titel “Moet het altijd over de zondeval gaan?” af met een belangrijk stukje Augustiniaans denken. Kernwoorden zijn: “Als we God’s heilsplan willen begrijpen moeten we helemaal niet bij Genesis 3(de zondeval) beginnen maar bij Genesis 1 (de schepping). Het probleem met de hele westerse theologische traditie (zowel katholiek als protestants en evangelisch) is dat men altijd uitgaat van Genesis 3.” Verder bepleit hij een terugkeer naar het traditionele joodse en oosterse denken waarin de plannen van God met zijn volk centraal staat en waarin de dood van Christus aan het kruis meer in het licht staat van een strijd en overwinning van Christus over de duivel en zijn machten.

  Mooi om te zien hoe God bezig is het westerse denken te hervormen zodat het steeds dichter bij de Bijbel en steeds dichter bij het oorspronkelijke joodse denken komt te staan. Er is een hele lange weg te gaan, maar beetje bij beetje komen we er wel! Er komt een revolutie in het westerse christelijke denken en voor het klassieke anti-semitisme en de vervangingstheologie zal over enkele jaren geen plaats meer zijn onder Bijbelgetrouwe christenen. Dit houdt in dat we afrekenen met de valse dogma’s die o.a. via Augustinus de kerken zijn binnengeslopen en door Luther zijn bevestigd.

  • Op 4 mei 2011 @ 14:46 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Bedank Samuel, kun je de link sturen of een gescande kopie, dan lees ik het graag,
   shalom,
   Ben

 2. Die Mei li Vos…. Haar intelligentie is omgekeerd evenredig aan haar schoonheid. Vond dat ze wel een beetje een punt had dat de 4 mei herdenking over de IIe wereldoorlog slachtoffers moet gaan en verder niks maar dan zouden we ook heel wat kritiek kunnen hebben op die overheid van ons die die 4 mei herdenking steeds meer laat gaan over gelijkheid, samen, allemaal meedoen etc. Wees dan ook consequent en zeg dan dat dat ook fout is..

 3. pardon Ben,

  Het blijkt dus, dat de islam dan een van de ergste totalitaire systemen is, met honderden miljoenen doden, de grootste moordenaar na Stalin/Lenin/Mao en na Hitler. En dan zijn genoemde communisten toch ook niet onbekend bij Mei Li Vos, als inspirators van haar persoonlijke ideologie?

  Mei li Vos is net als ik een socialist wat betekent dat ik geen communist ben en ook nooit geinspireert door de communisten. Ten eerste ben ik aanhanger van het marxisme en deel ik met hem het geloof in het feit dat het kapitalisme uiteindelijk aan hun eigen succes onder ten gaat. De Russiche revolutie was dan ook een socialistiche revolutie 14 october 1914 welke tenniet gedaan werd door de schreeuwers van Lenin en zijn communistiche tak. Welke iets totaal anders is dan het socialisme. Ik begrijp dan ook niet dat je het durft te stellen dat deze aan elkaar gelieeert zijn. De noemen we tegenwoordig reframen.
  De bronnen die je aangrijpt om te bewijzen hoeveel doden door het islamitisme zijn gevallen haal je wel uit zeer selectieve en behoorlijk subjectieve bronnen. Hiemee kun je elke discussie winnen. Die doen de contra darwinisten ook ten aanzien van de oorsprong van alles om hun gelijk te halen. Kom eens met redelijke bronnen dat verwacht de PVV ook van de Climate aanhangers en van de gevolgen van Tsjernobyl vwb het aantal doden.

  Waar is je objectiviteit gebleven. Mei Li Vos toont wel degelijk aan dat het verontrustend is dat een partij de herdenking van de gevolgen van het Nationaal Socialistische regiem in Duitsland afschuift op de Internationale Socialisten als die er zijn in Nederland. Vanuit de SDAP hebben zich velen gemeenschappelijk met de Gereformeerden van de ARP ingezet voor het veilig stellen van onze landgenoten met een joodse achtergrond. Persoonlijke drama’s hebben ons getroffen en zowel mijn opa als mijn oom zijn door hun politieke mening ( het socialisme en geloof in vrijheid en gelijkheid voor eenieder voor het vuurpeleton gevallen)

  Ik denk dat als mijn oma nog zou leven ze het heel erg zou vinden dat er mensen staan te gedenken die vinden dat haar man en zoon gevallen zijn omdat het nationaal socialisme en het socislisme hetzelfe is.

  met vriendelijke groet

  Harry

  • Op 4 mei 2011 @ 18:13 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Harry,
   Het is zeker niet mijn bedoeling om alle individuele socialisten over 1 kam te scheren, laat ik daar mee beginnen. Maar het is wel zaak naar de systemen te kijken en we kunnen toch niet ontkennen, dat er een rijtje bestaat, dat er als volgt uit ziet: facisme, communisme, nationaal-socialisme, socialisme.
   Door sommigen goed bedoeld, om zaken collectief te regelen, maar vervolgens door geslagen naar een veel te grote staatsmacht, waardoor het individu ondersneeuwt en zelfs gemakkelijk opgeofferd wordt voor het “algemeen belang”, wat dan vooral het belang van de machthebbers blijkt te zijn.
   “Ikke, ikke , ikke en de rest kan stikke” is het andere uiterste en dan spelen liberalisme en kapitalisme natuurlijk ook een rol. Allemaal niet zo geweldig; wat dan ?
   Mijn antwoord is: leef volgens de Tora, die zowel het algemeen als het individueel belang bewaakt! Yeshua leeft dat voor en als je Zijn levensbeschrijving leest in de 4 evangelien, Mattheus, Marcus, Lucas en Johannes, dan zie je dat ook.
   Hij is zo compleet anders en stijgt mijlen ver uit boven moordenaars en/of misleiders als Mohammed, Stalin/Lenin/Mao, Hitler e.d.
   Die kunnen in de verste verte niet snappen, wat Hij bedoelt met Zijn samenvatting van de Bijbel :”God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf”. En als we dat dan blijkbaar geen van allen opbrengen, dan sterft Hij voor die zonde en zegt namens de God van Abraham, Isaak en Jacob tegen ieder van ons: “Ik droeg jouw straf, omdat ik van je houd”
   Shalom,
   Ben

 4. Hallo Ben,
  Naar aanleiding van het stuk van U in HVV geef ik u de volgende links. Misschien overbodig. In dat geval is de delete knop makkelijk te vinden.
  Succes,
  Jan
  American Thinker: The Truth about Islamic Crusades and Imperialism

  http://www.americanthinker.com/2005/11/the_truth_about_islamic_crusad.html

  Islam 270 Million Bodies in 1400 Years – What Every Kafir Must Know!

  http://tiny.cc/rl9j6

  De laatste met veel links

 5. Beste Ben,

  EEn aardig antwoord maar geen antwoordt op de vraag wat je bezielt om een prediker als Wilders te beschermen die volgens mij totaal niet volgens Tora leeft en te verdedigen dat Socialisme en Nationaal socialisme een en dezelfde is om daarmee mijn voorouders recht op een waardig en terecht verdient 4 mei te gedenken zonder de invloed van deze Wilders die een vergelijking trekt. Voor mij zijn alle mensen gelijk, ook jij en je SGP echtgenote, nog meer gelijk zelfs dan de SGP in woord en daad stelt.

  Je antwoord is zalvend en in zich zelf gekeerd maar biedt geen oplosssing voor de controverse die er nu is. Dezelfde antwoorden krijg ik van de dominee en de iman en ook nog van mijn Hindoestaanse buurman op de volkstuin. Dit zijn dooddoeners die mooi zijn voor hen die er in geloven maar gevaarlijk voor hen die deze uitingen uitleggen als waar en er andere mensen mee om de oren slaan als oprechte waarheid.

  Wij leven in een moderne maatschappij waarin het liberalisme en egoisme hoogtij viert. Populisme en verdaaiing van feiten zijnn voor sommige mensen belangrijke items geworden omdat ze zien dat er hiermee macht gecreeerd kan worden. Ik kan niet geloven dat de Tora deze zaken ondersteunt.

  mvg

  Harry

  • Op 6 mei 2011 @ 18:22 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Harry,
   Ik houd bepaald niet van “zalvend”, dus dat vergeten we maar even.
   Verder zijn alle mensen wel gelijkwaardig, maar verre van gelijk, er zit zoveel verschil in het denken, vgl. Mohammed met Yeshua bijvoorbeeld. Totaal ongelijk.
   Mijn echtgenote is natuurlijk geen SGP, we stemmen SGP/PVV vanwege het islamstandpunt, maar verder zijn er zat verschillen.
   En natuurlijk ondersteunt de Tora geen populisme, verdraaiing van feiten, liberalisme en egoisme.
   Heb je de Tora wel es gelezen eigenlijk? En de 4 evangelien? Gewoon ff doen, als het niet zo is, al was het maar voor de algemene vorming.
   Shabbath shalom,
   Ben

 6. Op 4 mei 2011 @ 22:49 schreef Abranna

  Beantwoorden

  Een mooi artikel geschreven door Linda Kimball. Ze neemt daarin uitspraken van Marx mee en gaat in bijna 1 pennestreek over tot het New Age ‘geloof’ met als gemene deler: satanisme.

  http://www.renewamerica.com/columns/kimball/110503

 7. Je naaste liefhebben als jezelf. Nou, dat zou me in Japan wellicht lukken, daar zijn de mensen rustig, vallen ze anderen niet lastig maar met dat smerige tuig in dit overvolle land lukt me dat niet. Nederlanders.. asocialen, niet iedereen maar veel teveel wel.

 8. Meneer Kok, het hele probleem van uw betoog is dat u ervan uitgaat dat moderne socialisten of sociaaldemocraten achter de ideologie van Stalin/Mao/Lenin staan. Dat is net zo belachelijk als PVV-ers gelijkstellen aan nazi’s, alleen maar omdat ze toevallig ook nationalistisch zijn en een aantal sociale standpunten hebben die vooral het ‘eigen volk’ bevoordelen. Een gelijkstelling die gebaseerd is op vijanddenken en een zwart-wit visie die z’n gelijke niet kent. Een complete gotspe!

  • Op 6 mei 2011 @ 14:12 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Rick, ik geef slechts aan, dat er een lijn loopt van fascisme, communisme, nationaal-socialisme naar socialisme. Natuurlijk zijn er ook verschillen en zeker in de individuele beleving.
   Net als bij de islam, de gemeenschappelijke noemer is de koran/ahadith en het feit, dat men in een totalitair systeem gelooft, waarin van boven af via imams alles geregeld en bepaald wordt.
   Met alle nuances en verschillen van dien tussen salafisten en alevieten, om es wat uitersten te noemen.
   En ja, deze vergelijking gaat ook weer mank, net als alle vergelijkingen, maar ik hoop dat het helpt om te begrijpen wat ik bedoel.
   De NWO is een voorspelbaar gevolg van al die in wezen totalitaire systemen in een super-totalitair systeem, olv de antichrist.
   En de tijd gaat ons leren , hoe dat in vervulling gaat, de Bijbel zegt er in profetisch waarschuwende zin het nodige over.
   Shalom ,
   Ben

 9. Op 6 mei 2011 @ 18:11 schreef samuel

  Beantwoorden

  @Rick

  De meeste PVV stemmers zijn niet nationalistisch en de PVV draagt geen nationalistische ideologie uit. Ik ben in ieder geval niet nationalistisch, ik heb vele niet nederlandse vrienden, ben in het buitenland geboren en heb zelf jaren in het buitenland gewoont tot 2000. De PVV is echter wel islam-kritisch, dat is helemaal niet hetzelfde! Wellicht dat de term nationalistisch van toepasing zou kunnen zijn voor een deel van de PVV-aanhang uit Haagse wijken als Duindorp en Ypenburg en Rotterdamse wijken als Feyenoord en Charloos maar dan geldt hetzelfe voor de SP en PVDA aanhang!

  Veel islamieten tegenwoordig zijn autochtone Nederlanders waaronder nederlandse vrouwen die met moslim-mannen getrouwd zijn! Veel allochtonen, met name Surinamers en voormalig Indonesiers stemmen trouwens ook PVV waar dan nog bij komt dat Wilders zelf van indonesische komaf is en een aantal autochtoon-indonesische voorvaderen heeft en getrouwd is met een allochtone vrouw.

  De PVV als nationalistisch beweging afschilderen is linkse propaganda rethoriek waarmee ze stemmen van bange mensen hopen te winnen. Niet intrappen dus!

 10. Beste Ben,

  De vervangingstheologie wordt altijd weer gebruikt om duidelijk te maken dat dit leidt tot antisemitisme.
  En nu ook weer het socialisme erbij halen om dit te vergelijken met het communisme.
  1.
  Heel veel gereformeerden, waaronder mijn opa, hebben in de oorlog Joden in huis gehad.
  Hoe rijmt dat met antisemistisme?
  2.
  De eerste Joden die in Israël kwamen waren socialisten, en vestigden zich in kibboetsen.
  Of zijn deze Joden ook communisten?
  Jarenlang is de Arbeidspartij de grootste partij in Israël geweest.

  Vrijheid in Israël betekent ook dat daar moskeeën gebouwd mogen worden.

  Er ligt dus nog een taak voor je Ben in Israël.

  • Op 7 mei 2011 @ 10:46 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Beste Cees H.,
   Er waren zeker christenen als je opa, maar in veel gevallen was er ook de bedoeling, zo niet een zekere verplichting, dat de Joodse kinderen als christenen werden opgevoed en in een aantal situaties werd zelfs geweigerd de kinderen aan de nabestaanden, die de oorlog hadden overleefd, terug te geven.
   Dat geldt niet voor iedereen, maar er zijn genoeg gevallen bekend.
   Je ziet blijkbaar nog niet de volle reikwijdte van antisemitisme: de christelijke feesten ipv de Feesten des Heren zijn uit antisemitisme ingesteld en zolang we die vieren, houden we het antisemitisme in stand, we zeggen daarmee tegen de Joden:”wij christenen doen het beter, jullie moeten ook christenen worden en onze wijze van geloven overnemen”
   Terwijl we moeten zeggen:” groot excuus, vergeef ons,we hadden jullie nooit mogen vertrappen en met jullie de Tora, Yeshua leert ons het tegendeel in Matth. 5:17 e.v.

   Ad 2: inderdaad waren de Joden begin 20 e eeuw veelal socialisten en communnisten, echter, inmiddels zijn de meeste kibbutzim opgeheven, want dat van boven af bepaalde leven beviel de meesten niet op den duur.
   Natuurlijk ligt er een taak voor alle Yeshua volgers in Israel: het volk Israel zegenen! Op allerlei manieren, met hulpgoederen, voor hen opkomen in de media waar Israel vaak gedemoniseerd wordt, hen waar gewenst vertellen over Yeshua als de Joodse Mashiach, die kwam en zal komen als Mashiach ben David, zelf de Tora naleven zoals Yeshua heeft geleerd, zeer diep excuus aanbieden voor het antisemitisme uit de kerken sinds 325 na Chr., e.d.

   Mag ik je uitnodigen op de verklaring tegen antisemitisme te reageren? zie http://torayeshua.nl/cms/?p=2131
   Shabbath shalom,
   Ben

 11. Beste Ben,
  Vandaag( 29 sptember 2013) de uitzending van Branspunt gevolgd over de vrienden van de PVV.
  Ik herinnerde je stem op de PVV, zoals vermeld in deze vermelding op je weblog.

  “Mijn vrouw en ik stemmen samen PVV en SGP, vanwege de combinatie “stevige aanpak islamisering/liefde voor de individuele moslim als mens”. Met Mei Li was ik het eens over de noodzaak tot debat over de dodenherdenking en jammer inderdaad dat er volgens de NTR/Mei Li niemand van de PVV beschikbaar wilde zijn voor gesprek”

  Graag verwijs ik je naar de uitzending. En of je nog steeds van mening bent dat Wilders oprecht een Israëlvriend is, of dat hij dit misbruikt uit zijn anti Islam?

  Brandpunt uitzending over Heinz C. Strache (FPÖ) 29 september 2013 Ned.2 10.30 uur
  Geen video is beschikbaar.
  In zijn anti-Europese campagne zoekt Geert Wilders bondgenootschappen met het Vlaams Belang van Philip de Winter, het Front National van Marine Le Pen, het extreem nationalistische Italiaanse Lega Nord en sinds kort ook met Heinz Christian Strache, leider van de Oostenrijkse FPÖ. Maar hoe fris zijn deze nieuwe vrienden eigenlijk? De vraag is relevant en hoogst actueel nadat deze week het politieke jaar stormachtig begon met een aanvaring tussen Wilders en Pechtold over vermeend rechts-radicale elementen die bij zijn demonstratie rondhingen. Fons de Poel gaat op zoek naar de nieuwe vriend van Wilders in Oostenrijk. Een verslag uit Wenen.

  .

  • Dag C.Horsman,
   Ik heb de uitzending nog niet gezien, zat gisteren in Amsterdam in de Portugese sjoel naar Peres te luisteren en ontmoette daar veel mij bekende Joden.
   Dat was zeer de moeite waard en meeleven in hun situatie, voor hen opkomen waar nodig, dat is wat ik graag doe.
   Vorig jaar heb ik voor het eerst blanco gestemd, omdat ik me door geen enkele partij of politicus vertegenwoordigd voel, lees maar:
   https://tora-yeshua.nl/2012/09/blanco-stemmen-daarmee-maak-je-duidelijk-dat-het-nivo-van-de-pol-partijen-zo-laag-is-dat-je-je-er-niet-meer-in-herkend/

   De PVV is voor mij geen echt alternatief dus, maar de steken in hun rug van D66 en de CU (Roel Kuipers op het congres over antisemitisme van Chr. v I. afgelopen week)
   vind ik zeer hyypocriet.
   Want zelf doen ze niets om de islam te ontmaskeren.
   Komen net als jij aan met de “kwalijke rechtse vriendjes in Europa”, terwijl Wilders bij herhaling afstand heeft genomen van rechts-extremisme.
   Dus roep nog es wat als je zelf actief de islam ontmaskert en moslims het evangelie brengt.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*