Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Pro-Israel manifestatie Den Haag wegens: Abbas bij Beatrix, Gaza flotilje deze week, Sabeel NL. (“PKN”!) haakt af! //Gilad Shalith moet vrij!

Samen met de Gilad Shalithbrigade gaan we protesteren tegen genoemde zaken,  alle Israelvrienden uitgenodigd om er te zijn met Israelvlag.

Aanvullende info:

Vandaag, dinsdag 28 juni, ontving ik bericht van hieronder genoemd Israelplatform, dat men ter elfder ure, overigens nadat ik maandag 27 juni onze demonstratie aankondigde, ook wil demonstreren en het lijkt me prima, om daar aan mee te doen.
Van de Gilad Shalith brigade vernam ik dezelfde intentie, dus daarmee vervallen eerdere afspraken; Abbas  gaat eerst op bezoek bij de koningin  in Huis Ten Bosch (ingang Bezuidenhoutseweg) en wie daar  rond 10.30 uur wil staan , kan  Abbas mogelijk zien vertrekken naar het Binnenhof.
Prima, als hij daar velen met een Israelvlag ziet staan en mensen van Tora-Yeshua, die de DVD “islam en waarheid” omhoog houden ! Geef hem er eentje mee als je de kans krijgt, hij is in 6 talen ondertiteld, Nederlands gesproken.
N.B.: neem je sjofar mee!

Hij zal 12.30  het gebouw van de  2e kamer verlaten en wellicht zien we nog wat van zijn vertrek.
Ná ontvangst op Binnenhof, gaat Abbas hoogstwaarschijnlijk lunchen in het Johan de Witthuis, Kneuterdijk 6,
op 200 m. afstand van Binnenhof :
Daarna ontvangst op Catshuis door Rutte van 14.30 – 14.45 u.

Een delegatie diverse Israël-organisaties van het Israelplatform, http://www.israelplatform.nl/index.php , waar we als Tora-Yeshua netwerk ook bij betrokken zijn, zal daarom aanstaande donderdag 30 juni, van 10.30 uur tot 12.30 uur aanwezig zijn bij het gebouw van de Tweede Kamer, (Adres: het Plein, Den Haag) waar Abbas officieel ontvangen wordt.
Daar zullen wij een verklaring voorlezen, een hele grote Jeruzalemvlag tonen en laten zien dat Israël niet alleen staat.

Abbas komt op uitnodiging van onze regering en het is net als Arafat ontvangen: daar verlaag je je niet toe. Mensen die zo antisemitisch in elkaar zitten, dat ze Israel van de kaart willen vegen, evt. met de tussenstap van een  eenzijdig uit te roepen Palestijnse Staat en een haatflotilje verwelkomen, die horen niet  door onze regering officieel te worden ontvangen.
Mailcontact of skypen is meer dan genoeg voor helaas noodzakelijk contact met dergelijke lieden.
We roepen Abbas op, om mee te werken aan de vrijlating van Gilad Shalit, de nu al 5 jaar door Hamas gegijzelde Israelische soldaat en vervolgens te verhuizen naar een islamitisch land naar keuze , samen met de Palestijnse moslims, zodat  Israel  gewoon Judea en Samaria ter beschikking heeft voor de verdere groei van Israel.
Daarna kan hij nog es op Huis  Ten Bosch langs komen misschien, maar nu nog lang niet .
http://www.eo.nl/programma/blauwbloed/2009-2010/page/President_Abbas_op_audi_ntie_bij_koningin_Beatrix/articles/article.esp?article=12529992

Mbt. de  antisemitische actie ,het flotilje met steun van diverse Nederlandse clubjes als EAJG, Anja Meulenbelt c.s. (SP, net als Harry van Bommel), Gretta en Dries, Sabeel (een PKN filiaal met steun uit Kerk in Actie aan Sabeel Internationaal),u kent ze wel, het volgende:

Wat een gotspe! Het Sabeelbestuur, bestaande uit 4 PKN dominees en 1 PKN-lid, wat mee zou varen, ziet er nu vanaf, want de financiele consequenties zijn niet te overzien.
En dan steunen ze deze antisemitische actie in gebed, gebed tot de Eeuwige, waarmee in Joodse kringen altijd de God van Abraham, Isaak en Jacob bedoeld wordt.
Ze bidden dus van uit die terminologie tot de God van Israel om een actie tegen Israel te zegenen , maar blijkbaar zitten ze eerder in de hoek van de koranafgod Allah, die moslims en veelal linkse figuren aanzet tot haat tegen Israel. Want wie bedoelt Sabeel Nl. met “Eeuwige” ?
Volgens echte Godslasteraars als Bernard Reitsma (PKN), Marten de Vries (GKV/MAR) Cees Rentier/Herman Takken (Ev. en moslims), Frontiers, Arab Vision c.s., is het “dezelfde God in Bijbel en koran”.
Dat soort mensen kent onze God en  Vader in Yeshua niet, de God van liefde, genade, rechtvaardigheid, de God van Israel, van de Bijbel. Want als je Hem kent, zie je onmiddellijk het verschil met Hem en de afgoden.

Bestuurslid van Sabeel Nl, Jominee oftewel Johan van de Berg, PKN dominee , Sionskerk te Ameide gaat nu wellicht alleen in een roeibootje, samen met Gretta?  Goede vaart samen, enkele reis dan wel en een geweldig leven in Gaza toegewenst, want daar valt het enorm mee qua welvaart.
Alleen Hamas en de islamoverheersing daar, dat zal toch aanpassen zijn, met Gretta in burka en Johan in Talibankledij.
Nee dus, het idealisme van Sabeel gaat niet verder dan thuis blijven; toch mooi, dat ons tegengeluid (Likoed, Keesje Maduraatje, Tora-Yeshua, Gerbrig Arends ) heeft geholpen blijkbaar, baruch ha Shem!

Hieronder de “Verklaring van het bestuur van Vrienden van Sabeel Nederland” inzake de Freedom Flotilla II

vrijdag 24 juni 2011

Het bestuur van Vrienden van Sabeel Nederland vond en vindt de Gazavloot II, als geweldloze actie, een geëigend middel om de Israëlische schendingen van het humanitair en internationaal recht ten opzichte van de bevolking van Gaza aan de kaak te stellen en de internationale gemeenschap op dit punt wakker te schudden.
De afgelopen maanden zijn er bij ons echter twijfels gerezen, omdat het draagvlak voor de Gazavloot binnen de Nederlandse kerken en samenleving veel smaller bleek te zijn dan wij hadden gehoopt. Dat maakt de opzet van deze vloot, zeker in financieel opzicht, in onze ogen te eenzijdig en dus te kwetsbaar.
Wij betreuren het dat dit pas in een laat stadium voor ons helder is geworden. Na uitgebreid beraad is dit voor het bestuur van Vrienden van Sabeel Nederland reden om af te zien van deelname en nadere praktische steun aan de Nederlandse bijdrage aan de Gazavloot.

Wij sluiten ons voorts aan bij de onderstaande verklaring en het gebed van Wave of Prayers van Sabeel Jeruzalem van 23 juni jl.
“De Tweede Gaza Flotilla voor Vrijheid begint binnenkort aan de tocht over zee richting Gaza. Vijfhonderd mensen uit 22 landen, verdeeld over tien schepen zullen aan boord gaan. Het doel is om Israëls illegale blokkade van de Gazastrook te doorbreken.
We denken hierbij aan de negen mensen die vorig jaar werden gedood tijdens de Eerste Gaza Flotilla voor Vrijheid. Ook nu heeft het Israëlische leger aangekondigd geweld te gebruiken om de doorbraak van de blokkade een halt toe te roepen.

Gebed:
Eeuwige, wij bidden U voor al die mensen die zullen deelnemen aan deze vloot voor de Vrijheid.
Tegelijkertijd bidden wij U dat er een einde komt aan de vijf jaar durende blokkade van de Gazastrook, waardoor 1,6 miljoen burgers beroofd zijn van hun vrijheid en hun menselijke waardigheid, en men kan spreken van een humanitaire ramp.
Wij vragen U, wees aanwezig met uw Geest als zij aan de tocht beginnen.
Dat zij het volhouden en elkaar tot steun zijn.

Tot zover Sabeel, deze tekst staat op hun website http://www.vriendenvansabeelnederland.nl/

Volgens  Arutz7 vaart dit 2e flotilje a.s. week, zie bericht op http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/145187 en
http://www.jerusalemonline.com/dhome.asp
Gisteren, op shabbath 25 juni is  het eerste schip van uit Frankrijk vertrokken richting Corsica; dinsdag zal men verzamelen en met ca. 12 schepen richting Gaza gaan.

Op nu.nl valt te lezen: “Onder anderen Stop de Bezetting, Stichting Palestina, het Nederlandse Palestina Komitee en Een Ander Joods Geluid zullen onderdeel zijn van de vloot Freedom Flotilla 2, om humanitaire goederen naar de Gazastrook te brengen.”

Tot slot: u kunt wat doen! Kom naar de demonstratie, woensdag of donderdag, kijk voor u gaat even op deze site voor het laatste nieuws, geef u op voor onze nieuwsbrief, (zie https://tora-yeshua.nl/contact/ ) zodat u altijd goed geinformeerd bent over de Tora-Yeshua bezigheden en mogelijkheden.

Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

38 Responses to Pro-Israel manifestatie Den Haag wegens: Abbas bij Beatrix, Gaza flotilje deze week, Sabeel NL. (“PKN”!) haakt af! //Gilad Shalith moet vrij!

 1. Op 27 juni 2011 @ 15:48 schreef Vincent

  Beantwoorden

  Eindelijk weer een Pro Israel-manifestatie na een jaar! Ik ga me best doen om woensdag te komen, donderdag kan ik jammer genoeg niet. Groet

 2. Abbas komt op uitnodiging van de overheid?nou,dat is dan vertrouwd gebied voor hem,want overal waar halal food geserveerd wordt daar is hij thuis…

  Parel

 3. Dat gebed aan de Eeuwige kun je geen gebed noemen.

  Als wij bidden, dan bidden wij in de Naam boven alle Namen, de Naam van Yeshua, tot onze Liefdevolle Vader, onze God JHWH, de God van Abraham Izak en Jacob.
  Dat bovengenoemde gebed is slechts een kil onpersoonlijk brabbeltje, uit gewoonte.

  Ik vraag me af of degenen die dit ‘gebed’ ‘opgezonden’ hebben wel begrijpen tot wie zij dit ‘gebed’ ‘opgezonden’ hebben.
  Kennen zij Yeshua en hebben zij een persoonlijke relatie met Hem?
  UIt hun ‘gebed’ blijkt dat niet.

  shalom,
  m vr gr, conelia

 4. Op 27 juni 2011 @ 18:04 schreef Martijn Ohms

  Beantwoorden

  Dat flotilje zou door moeten varen naar Noord-Korea of Soedan, daar kunnen ze n.l. wel wat hulpgoederen gebruiken. Maar ik begrijp die “Gutmenschen” wel, ze kiezen de weg van de minste weerstand. De Israeli’s zullen de opvarenden hooguit arresteren en weer uitleveren aan het land van herkomst, dat moet je bij de Noord-Koreaanse douane of Soedanese Janjaweed natuurlijk nog maar even afwachten (of je heel terugkomt, of in mootjes). Ik wens u veel tegengeluid toe.

 5. Het gebed is te zot voor woorden. Er zit een uitleg in! Alsof God, de Alwetende, iets uitgelegd dient te krijgen! Volgens mij weten de opstellers van dat gebed diep van binnen wel dat hun kijk op de wereld enigszins afwijkt met wat Onze Vader in de hemelen voor plannen met Zijn schepping heeft.

 6. Hier is de anti-Israel zwarte-lijst: http://eczp.blogspot.com/2011/05/anti-israel-blacklist-are-you-on-it.html

  Ik bid voor deze dagen! Shalom!

 7. Op 28 juni 2011 @ 04:35 schreef edgar korteweg

  Beantwoorden

  Wat doet een abbas hier dit is je reinste kolder dat die kerel hier een voet op NL bodem mag zetten. nederland is aan het verworden tot een bananen republiekje waar de grootste teroristen gewoon op de koffie kunnen bij bea. Bea als je toch bezig bent nodig khaddafi dan ook gelijk uit hoef je maar 1 keer koffie te zetten dat is dan weer typisch nederlandse zuinigheid want dat is het enige dat dan niet verkwanseld word..

  hoe durven ze te bidden in Gods naam om hulp tegen het zelfde volk dat God beschermt omdat God een verbond met ze sloot 4000 jaar geleden; men roept een regelrechte vloek over zichzelf af op deze wijze… wat een absurditeit… wat een ….. Vader vergeef het hun want ze weten niet wat ze doen…wisten ze het maar dan zouden ze allemaal aan de kant van Israel gaan staan… ooh God wisten ze het maar. ik hoop dat ze tot inkeer komen en omkeren… maar ik vrees het ergste

  wanneer leren ze het nu eens….maar goed ze zullen zelf wel merken waartoe dit leid want ik kan me moeilijk/niet voorstellen dat God dit ooit zegend…

  • Hi Edgar,
   Ze weten heel goed wat ze doen: toewerken naar de NWO, los van God. Juist omdat ze het weten, is het zo erg. Maar Yeshua heeft het beloofd: “zie , Ik ben met u, al de dagen, tot aan de voleiding der wereld!”
   En het loopt onze Vader in de hemel nooit uit de hand, Hij maakt af wat Hij begon en zal Zijn Koninkrijk vestigen, in hemel en op aarde.
   Shalom,
   Ben

 8. Op 28 juni 2011 @ 13:49 schreef Vincent

  Beantwoorden

  Hee Ben, weet je ook een goeie plek om te kunnen parkeren dichtbij de nieuwe parklaan? groet vincent

 9. Hoi Ben,

  ‘k Had er graag bij willen zijn woensdag en/of donderdag, maar denk niet dat ik kan.
  Wel heb ik me ook zondag opgegeven voor de HUT.

  Momenteel op tv in vragenvuurtje: kamervragen over de HUT khilafah-conferentie zondag: door Kees v d Staay
  Volgens min.Opstelten is er geen reden deze conferentie op voorhand te verbieden op grond van vrijheid van vergaderen en vrijheid van meningsuiting.

  Wel zal men er aanwezig zijn om erop toe te zien of men binnen de grenzen van de wet blijft òf dat men handelt in strijd met onze rechtsorde burgelijk wetboek art 220.
  Bij eventuele ordeverstoring ontbinding.
  Men (aldus Opstelten) constateert dat dat momenteel op voorhand niet het geval is.
  shalom,
  m vr gr cornelia

  • helaas kan ik er beide dagen niet bij zijn,vandaar vanaf deze plaats mijn
   steunbetuiging,mijn stem en mijn gebed,het is een heel goed initiatief,een duidelijk geluid en een krachtige proclamatie naar onze overheid,de hoogwaardigheidsbekleders en Mahmoed Abbas

   FLUTilje

   dat er nog mensen zijn die geloven dat die vloot,die flutilje een humanitaire actie is,er alleen hulpgoederen getransporteerd worden,dat dekt de lading niet.

   er worden heel wat gebeden opgezonden,voor christenen die deze flutilje biddend steunen,de God van Israël/YHWH om een zegen vragen,zich behoorlijk vergissen,want kom je aan YHWH’s oogappel,dan raak je daarmee ook de Schepper van hemel en aarde,die waakt over Zijn land

   Nederland laat zien dat er tal van trouwe vrienden zijn van Israël en ook YHWH,de God van Israël dienen,dat zal de demonstratie-door verschillende organisaties,die pal voor Israël staan-duidelijk maken

 10. wat een mooie site voor Israëlvrienden. Ik had er nog nooit van gehoord.
  Jammer dat ik er niet bij kan zijn bij de manifestatie voor morgen en overmorgen. ‘k Heb in m’n vakantie wel in Israël met de Jerusalemday meegelopen. Steek maar 2 vlaggen omhoog. ‘k Had hem zeker meegebracht.Nederland moet nooit ingaan op het gelobby van Abbas voor een Palestijnse staat. En bij de gaza-vloot is Israël legitiem om alle middelen te gebruiken om de zeeblokkade in stand te houden. ‘k Hoop dat Gilad Shalit zeer snel vrij komt. Laten we ook veel voor hem bidden. Shaloom!

 11. Ben met jullie hier vanuit Belgie, mijn gedachten en gebeden gaan naar deze dag en morgen uit.

  Zie, de Bewaarder van Israël
  sluimert noch slaapt.
  YHWH is uw Bewaarder,
  YHWH is uw schaduw aan uw rechterhand.
  De zon zal u des daags niet steken,
  noch de maan des nachts.
  YHWH zal u bewaren voor alle kwaad,
  Hij zal uw ziel bewaren.
  YHWH zal uw uitgang en uw ingang bewaren
  van nu aan tot in eeuwigheid.

  Mia

 12. Hallo Ben,
  Prima oproep. Heb je een idee hoeveel mensen er komen? En waarom zwijgen ongeveer alle kranten van vandaag hierover? Je zou bijna denken aan een hoax.
  Groet,
  GS

 13. Er is ook een andere pro-Israel demonstratie geplant morgen op het plein om 10:30! Deze demonstratie wordt georganiseerd door een groep haagse christenen. Ik ben hier waarschijnlijk ook bij. Bij de vorige pro-Israel demonstratie kregen ze maar liefst 800 man op het malieveld (er passen er natuurlijk veel meer maar het is een begin). http://www.pillaroffire.nl/?id=news,1&item=99&a=30 juni demonstratie in Den Haag

  Abbas zal gek worden van alle Israelvlaggen.

 14. Hoi Ben,

  Heeft het nog zin om na 12:30 te komen morgen?
  Gaat er dan nog iets gebeuren nav de Pro-Israël-manifestatie?

  Graag hoor ik het van je.
  bvd
  m vr gr cornelia

  • Hi Corrie, als je er 12.30 bent, dan maak je net het vertrek van Abbas mee en daarna is het wel zo’n beetje gebeurd.
   Dus het is aan jou, mensen blijven dan nog wel tot 13 uur napraten , verwacht ik.
   Shalom
   Ben

 15. Op 30 juni 2011 @ 14:47 schreef Abranna

  Beantwoorden

  Weblog van Harry van Bommel over bezoek Abbas:

  http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/

 16. Nog steeds kiezen de leiders van EuroBabel de kant van de oliedictaturen en voeren ze een schandalig anti-Israël beleid.Uit dorst naar olie is ‘Europa’ zo begonnen de islam naar de mond te praten. Want de uitruil was: vrije immigratie van moslims in ruil voor olie. En steun voor het Palestijnse terrorisme in plaats voor het bedreigde Israël. Zo is EuroBabel overspoeld met moslims die maar één doel hebben, Europa islamitiseren.
  Als we letten op wat er gebeurt in het Midden-Oosten kan snel duidelijk worden wat de ware aard van de islam is.De strijd rond Israël is voor de moslims een godsdienstoorlog, waarbij ze zich op de Koran baseren. ‘Niemand in de wereld maakt bezwaar tegen het feit dat islamieten de Koran gebruiken als inspirator om Israël te vernietigen.

  • Hi Max, van harte eens en wij hier maken alle bezwaar tegen de koran, met jou dus samen. Het is iets minder erg dan “niemand”, maar inderdaad, nog veel te weinig mensen doen mee.
   Dus geef je op voor de nieuwsbrief onder “contact” en stuur deze site naar zoveel mogelijk mensen.
   Shalom,
   Ben

  • Hi Parel, baruch ha Shem, dat deze antisemitische actie mede door onze acties tegen Sabeel/PKN tot stand is gebracht. Bidden, schrijven, actie, politieke druk, in dit geval de overwinning.
   Met dank aan de samenwerking met Likoed en Keesje Maduraatje en op de achtergrond de info van Carel Brendel.
   Shabbbath shalom,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*