Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Symposium stichting WAAR in Nijkerk, 3 juni, met Hans Jansen, Hans van Baalen, Tzvi Marx en Matthijs de Blois

Op vrijdag organiseerde stichting W.A.A.R. (Werkgroep voor Accuratesse en Autenticiteit in Reportages) een symposium in congrescentrum De Schakel in Nijkerk met als thema 'Boycot van Israel: weg naar vrede?', over de culturele boycot en delegitimering van Israel. Het evenement werd o.a. gesponsord door Christenen voor Israel. Sprekers waren Europarlementarier mr. drs. Hans van Baalen; hoogleraar aan het Simon Wiesenthal Instituut in Brussel, prof. dr. Hans Jansen; universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Utrecht, mr. dr. Matthijs de Blois; rabbijn dr. Tzvi Marx. Aan het eind van de middag werden stellingen besproken en conclusies opgesteld. Foto: vlnr Tzvi Marx; Hans van Baalen; Matthijs de Blois; Hans Jansen. Foto: Michael Jacobs
Foto: Michael Jacobs

Er werd een resolutie aanvaard tegen allerlei boycots van Israel, prima onderbouwd door deze sprekers, complete tekst volgt.

Het was een goed intitiatief, ca. 100 bezoekers, goede toespraken, waarvan ik de samenvatting binnenkort hoop te schrijven. Het gezicht van rabbijn Marx spreekt echter boekdelen op deze foto’s: allemaal goed en wel, maar de islam en de politiek correcte houding daar tegenover richten ons steeds verder te gronde.

Hij was duidelijk over de kwalijke houding van de PKN, die met haar steun aan Sabeel zeer kwalijk handelt. En ook over het antisemitisme, wat via islam en vervangingstheologie in de genen van de meerderheid lijkt te zitten.

De deskundigheid van Matthijs de Blois, de humor en scherpte van Tzvi Marx, de ontmaskering van de Moslim Broederschap door Hans van Baalen en de bewogen verontwaardiging van Hans Jansen over het antisemitisme waren inspirerend.

Maar het begint pas ergens op te lijken, als antisemitisme via kerkelijke vervangingstheologie en van uit de islam de wereld uit is en u kunt helpen, door de verklaring te tekenen (stuur me aub. een mail via tora-yeshua.nl onder “contact”, als u opiniemaker, geestelijk of politiek leider bent met naam, functie, woonplaats en website ) of reageer met uw commentaar onder de verklaring:
Verklaring tegen antisemitisme, in verkorte vorm door de ca. deelnemers aan congres van Chr.v.Israel 7 april aanvaard.

Shalom, meer verslag en video volgen, met dank aan Michael Jacobs, voor de foto’s! Zie hieronder de slotverklaring.

Ben Kok (joods-chr. pastor)

PS: zie de lezing van Hans Jansen, die hij overigens aanhaalde in zijn toespraak tijdens dit symposium:
http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=13319

Nijkerk, 3 juni 2011

Symposium Boycot van Israel: weg naar vrede?Hetforumbestond uit Mr.drs. Hans van Baalen (leider van de VVD inhet Europees parlement), Dr. Hans Jansen (Hoogleraar Simon Wiesenthal instituut, Brussel), Mr.dr. Matthijs de Blois (Hoofddocent IR Rijksuniversiteit Utrecht) en Dr. Zwi Marx (Rabbijn) onder voorzitterschap van schrijfster en publiciste Sanne Terlouw.

Slotverklaring

Het forum en de deelnemers aan het symposium Boycot van Israel: weg naar vrede? van de Werkgroep voor Accuratesse en Authenticiteit in Reportages (WAAR),

overwegende dat het bestaansrecht van Israël als Joodse en democratische staat door het internationaalrechtelijke zelfbeschikkingsrecht wordt beschermd, en Israël zich op grond van artikel 51 van het VN-handvest mag verdedigen tegen gewapende aanvallen,

overwegende dat Israël onvrijwillig een staat in oorlog is en van verschillende kanten bedreigd wordt door landen en islamitisch-fundamentalistische groeperingen die het bestaansrecht van een Joodse staat, de enige democratische staat in het Midden-Oosten, niet erkennen en naar hun eigen zeggen ook niet van plan zijn ooit te erkennen,

overwegende dat de argumenten die worden opgevoerd voor een boycot van Israel in vergelijking met de houding ten opzichte van de handelwijze van andere landen in de regio volstrekt onjuist zijn,

overwegende dat een boycot van Israël leidt tot delegitimering en demonisering van een soevereine staat,

overwegende dat een boycot het conflict in de regio zal verergeren omdat het Israëls vijanden zal sterken en aanmoedigen de strijd met wapens voort te zetten in plaats van naar de onderhandelingstafel terug te keren,

overwegende dat een boycot gevaarlijk is voor het voortbestaan van de staat Israël, alsmede voor de democratie in de wereld,

spreken uit dat een boycot van Israël onrechtvaardig, contraproductief en bovendien niet rechtmatig is en moet worden afgewezen.

Met vriendelijke groet,
Stichting WAAR

Navigeer naar andere artikelen

4 Responses to Symposium stichting WAAR in Nijkerk, 3 juni, met Hans Jansen, Hans van Baalen, Tzvi Marx en Matthijs de Blois

 1. Ben, ik was gisteren helaas verhinderd door een bruiloft. Weet je of de toespraken nog ergens te beluisteren zijn?

  • Hi Harry, er zijn geen opnames gemaakt door WAAR, ik heb wel een videoverslag als impressie, met interviews van diverse sprekers. En een verslag van wat er gezegd is.
   Dus even geduld voor de primeur op deze site van het verloop van het symposium. En bovendien: de lijst met Israelproducten, om die vooral wel te kopen.
   Shalom,
   Ben

 2. Goede morgen aan alle liefhebbers van de WAAR-heid.

  Hoi Ben.
  Wat een verademing, zo’n symposium.

  Dáár werden tenminste ware woorden gesproken, waarover je weinig tot niets in de media hoort.

  Woorden die kerken en gemeenten van de daken zouden moeten schreeuwen.
  Hier werd ook weer eens duidelijk (gemaakt) dat intelligentie van zogenaamde wetenschappers maar zelden met wijsheid te maken heeft en (al dan niet bewust, vaak het eerste) selectief denken hoogtij viert.
  Moge de schellen van vele wetenschappers en ja, ook van kerkleiders, die nota bene geacht worden de waarheid te verkondigen, van de ogen vallen. Ze zijn zich zeker wel bewust van hun selectieve denken maar houden de massa bewust dom.
  Wee deze lieden.
  Laten we bidden dat de bolwerken van selectief denken en verkeerd interpreteren van de waarheid ontmaskerd worden en dat de Waarheid weer zal gehoord gaan worden in dit land!

 3. Ik vond vooral die Joodse theoloog (Rabbijn) goed spreken. Hij keek op samen met zijn medestudenten tegen Farizeeërs in Israël. Totdat hij van Jezus hoorde die Farizeeërs addergebroed noemde. Waardoor zijn wereld in elkaar zakte!

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*