Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Radiogesprek met Ben Kok in het Ramadanjournaal met moslima Nazima en Ebru, atheïst (?) die het over “christenhonden” heeft.

“Dichtbij Nederland”, radio 5, het Ramadanjournaal, van 22 tot 23 uur op 12 aug. 2011

In het panel zitten vanavond de (Libelle)columniste Ebru Umar en Nazima Shaikh, Bestuurslid van de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen (RLRN) en columnist bij twitterblad WCKD.
Als het over Rutte gaat, die de term “haatpaleizen” die Wilders gebruikt, hekelt, dan  begint  Ebru over 1,5 moslims in ons land,  Doekele Terpstra noemde dat getal ook al es en dat is toch merkwaardig , gezien het  CBS cijfer van  850.000.
En dan stelt Ebru, dat van die 1,5 miljoen moslims er 1,4 miljoen niet in die haatpaleizen komen, 100.000 wel, luister v.a. 8 min.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Na dat begin komen Ben Kok en  Nazima er bij, vanaf  ca. 19 min., we beginnen gelijk over “het gevaar van radicaal rechts”.
Ebru stelt dat Anders B.  als christen opereerde, Ben weerlegt dat, Anders B is op geen enkele wijze christen te noemen.
De enige, die bepaalt wat en wie een christen is , is Jezus Christus en Hij stelt, dat dit iemand is, die “God liefheeft boven alles en de naaste als zichzelf”, om es  een belangrijk punt te noemen.
Ebru gaat door over de hele christenheid als “christenhonden”.

Bij Ben zijn steekjes los volgens Ebru. Ebru stelt dat er vele moslims zijn die de islam als “vrede” beleven, maar dat ze de koran niet hebben gelezen.
“De goede moslims zijn volgens Ebru die moslims, die de koran niet lezen en gewoon  vanuit “vrede” leven.”

Ik bestrijd dat natuurlijk, want alleen de islambronnen  definiëren de goede en slechte moslims en de niet-moslims. Daarin is de goede moslim als  Mohammed, een moordenaar, polygamie, pedofiel en manipulator en  hij zorgt dat hij nooit bevriend raakt met de niet-moslims.

Want niet-moslims zijn zeer verderfelijk, apen, varkens, dhimmy’s, brandstof voor de  hel etc.  De goede moslim vind je  bij  Al Qaeda, Hezbollah, Hamas e.d., die leven volgens de koran/ahadith, soera 9 e.d.
De discussie loopt hoog op, omdat  Ebru mij ook  nog es persoonlijk christenhond wenst te noemen en ze moet door gespreksleidster  Funda gecorrigeerd worden; ik geef aan niet mijn tijd te willen geven om uitgescholden te worden , maar Ebru functioneert op het nivo, dat  “dat moet  kunnen” volgens haar.

Luister zelf, als je wilt horen hoe het verder afloopt.

Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)
tora-yeshua.nl

Navigeer naar andere artikelen

19 Responses to Radiogesprek met Ben Kok in het Ramadanjournaal met moslima Nazima en Ebru, atheïst (?) die het over “christenhonden” heeft.

 1. Hi Ben,

  Heb je o.a. Alexander Pechtold al op de hoogte gesteld van hoe jij beledigd bent door Ebru Umar. Hij vindt het toch altijd zo vreselijk hoe islam-critici een bevolkingsgroep van een bepaald ‘geloof’ discrimineren?
  Ik zou haar overigens aangeven wegens belediging. Ik vind het niet niks hoe zij tekeer gaat en over de grens van het toelaatbare gaat, toch?. Geen speld tussen te krijgen.
  shalom cornelia

 2. Ramadan, ze noemen het vasten. Maar dat is het niet. Het zijn gewoon ordinaire ongezonde schranspartijen. Hun buik is hun afgod. Het heeft niets met vasten te maken maar met het verschuiven van de maaltijd van de dag naar de nacht en veel meer schransen dan normaal. Zie hoe druk het is in de toko’s omdat aanhangers van de ideologie de islam 2 1/2 x zoveel uitgeven als normaal.
  Het linkse ramadan(Nos)-journaal maakt er natuurlijk weer reclame voor door Nederlandse supermarkten op te roepen meer halal in de schappen te doen.
  shalom cornelia

 3. Ja…… wat moet je hier nog van zeggen.
  Ik hoop dat Ebru ‘s avonds in haar bedje misschien toch denkt:”Ik had , dat zo niet moeten zeggen.
  Ik heb bewondering voor je geduld Ben.

  Shalom

 4. Op 14 augustus 2011 @ 10:18 schreef Clyde Westwood

  Beantwoorden

  Heb doelbewust de radio-uitzending niet beluisterd. Ik ben er nooit zo happig op geweest als gelovigen met elkaar “in debat” gaan over iets dat enkel in hun brein te vinden is. Ik hou ‘t liever zakelijk, in dit geval over de (terechte) typering haatpaleizen door Geert Wilders. Kortheidshalve verwijs ik iedereen naar de info via deze link: http://tinyurl.com/3quyuvk (zie ook bijdrage 11)
  Rutte(die net als de meeste politici een draaikont is) en de Teldersstichting zijn heel goed van bepaalde feiten inzake de islam op de hoogte.
  Geheel ten overvloedde raad ik iedereen aan De Kracht van de Rede en De Woede en de Trots van Oriana Fallaci nog eens te lezen, dit mbt het verschijnsel moskee.
  Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat een moskee in de wijk van de kafir door moslims als een OVERWINNING wordt beschouwd!

  • Hi Clyde, het waren geen gelovigen in de uitzending , Ebru is atheist en Nazima een islamgelovige dus iemand die in een afgod gelooft.
   Wat is een gelovige ? de eerste vraag is dan “in wat geloof je”.
   En wij zijn het zeer eens over het volgende geloofspunt: de islam is meer dan verderfelijk.
   Vraag is dan wel: en hoe dan verder?
   Wij vertellen ze, met ontmaskering van de islam, dat de Ene ware God, de God van Abraham, Isaak en Jacob, hen Zijn liefde bewijst in Yeshua.
   Wat doe jij met ons gezamenlijk geloofspunt?
   Shalom,
   Ben

 5. Als mevrouw Ebru werkelijk atheist is, dan geeft ze een mooi voorproefje van hoe onze wereld eruit gaat zien zonder de normen en waarden van het joods-christelijk geloof.
  Mijn idee is dat mensen gaan schelden als ze iets niet willen horen, ze geen tegenargumenten hebben of ze verbaal en inhoudelijk gewoon niet sterk zijn.
  Complimenten voor je geduld.
  Shalom.

  • Hi Wia, ze wilde graag blijven roepen, dat ” de enige goede moslims de ex-moslims zijn”; immers, de moslims, die niet in de koran lezen en alle jihad-geweldsteksten tegen niet-moslims dus niet praktiseren, dat zijn volgens Ebru de goede moslims.
   Het punt is helaas, dat Ebru niet bepaald wie de goede moslims zijn, maar de koran/ahadith zelf en dan is de allerbeste moslim Mohammed, moordenaar, polygamist, pedofiel, manipulator.
   Ik ga er es mailen, of ze meedenkt in deze discussie.
   Shalom,
   Ben

 6. Op 14 augustus 2011 @ 12:38 schreef Hans de Vries

  Beantwoorden

  Ha die Ben,
  We hebben Ebru Umar leren kennen door haar columns op de website van Theo van Gogh, de gezonde roker. Zie bijvoorbeeld http://www.theovangogh.nl/ebru_83.html waar ze op een Wildersachtige wijze gekant is tegen het dragen van een hoofdoek. Voor eerdere colums zie onderaan artikel. Ebru is echter na de dood van Theo veranderd. Zij begon Hirsi Ali hiervan de schuld te geven (submission) en ging in diverse tirades tegen haar te keer. Later is ze ook nog eens aangevallen door Marokkaanse jongeren en mishandeld op weg naar huis, wat haar eveneens geen goed heeft gedaan. Ebru is dus in zekere zin in een identiteitscrisis terecht gekomen, die uiteindelijk wel zal eindigen met een bezoekje aan Mekka (Hadji). Want zo lopen die zaken nogal eens.

 7. Op 14 augustus 2011 @ 12:43 schreef Clyde Westwood

  Beantwoorden

  @Ben, 10:40: Islam en (vaak zeer gevaarlijke)aanhangers bestrijden jouw geloofspunt? Prima! Maar dan alleen dát, ik hou me verre van evangelisatie e.d.
  Ben ik niet voor in de wieg gelegd, snap je?
  http://tinyurl.com/3z6e22x

 8. Degenen die zij goede moslims noemt, zijn de moslims die niet of nauwelijks in de Koran lezen. Zij lezen dan dus ook de haatzaaiende teksten niet en worden in die zin minder geindoctrineerd. Dat zijn dus voor ons goede moslims, omdat ze minder agressief tegenover joden, christenen en ongelovigen zullen staan.
  Vanuit de Islam bekeken geldt dit uiteraard niet, dan zijn zij slechte moslims, want de goede sterven in de strijd voor de Islam.
  Maar in feite hoeven de moslims de Koran niet te lezen, want in de moskeeen krijgen ze toch wel een selektie te horen.
  En het ligt nu maar net aan de imam welke stukken hij selekteert.

  Maar het neemt niet weg, dat een scheldpartij beneden alle peil is.

 9. Ik heb moslims en moslima’s als mens lief, maar ik ben NIET gecharmeerd over het leer van de islam. Kijk maar in de hele wereld waar de islam voor het zeggen heeft.
  Meestal is het daar een puinhoop met veel vervolgingen, vooral voor personen die een andere geloof hebben. Het daar gewoon dagelijks praktijk!
  Ik spreek uit ervaring! Ik kom uit Indonesia, heb veel moslim familieleden. Werkte altijd in het buitenland, vooral in Arabische landen, dus ken ik het ware karakter van de islam!

  Nederland wordt wakker voordat het te laat is, in Jezus’ naam!

  Laten wij maar voor de moslims en moslima’s bidden dat God JHWH hun ogen gaat openen dat wie de Zoon niet heeft heeft de Vader JHWH niet!

 10. Shalom Ben,

  Na het horen van de uitzending moet het me vooral van mijn hart dat het pijn doet dat Yeshua als hippie omschreven wordt. Hij die voor onze zonden is gestorven, terwijl wij het niet verdienen. Wat zal dit Abba een verdriet doen.

  We wachten op de dag dat alles en iedereen zijn knie voor Hem zal buigen en dat Hem eindelijk alle lof en eer toekomt.
  Heel veel zegen bij alles wat je doet voor Hem

  Shalom Ben

 11. Wat is de islam toch een nare ideologie. Er gebeuren op vele gebieden dingen waar de honden geen brood van lusten.
  Gisteravond bij ‘vara uitgesproken’: Het hele programma was gewijd aan ‘Bacha Bazi’
  http://uitgesprokenvara.nl/
  http://en.wikipedia.org/wiki/Bacha_bazi
  shalom cornelia

  • Hi Corrie,
   Ziek, dat is duidelijk; ondertussen viert Mohbama de iftarmaaltijd mee in deze ramadanmaand, uit grote waardering voor de islam, logisch als je moslim bent, zoals Mohbama.
   En hier subsidieert men deze gekte.
   Inderdaad, waar de honden geen brood van lusten. Onreine dieren ook nog in de islam, geen brood tijdens ramadan, dat kunnen ze toch wel vergeten.
   Shalom, zie op de komst van Yeshua, daar wordt een mens tenminste vrolijk van.
   Ben

  • Ik zie nu dat ik me in het programma heb vergist.
   Ik vermoed dat de scene die ik zag uit Zomergasten kwam…
   Ik kon me er niet toe dwingen het hele programma te gaan zien, maar ik viel er op een gegeven moment in een scene, waarin kleine jongetjes een meisje wilden stenigen. Een erg indrukwekkende scene vond ik.

 12. Ebru liegt bewust! Ze zegt dat goede moslims de koran niet lezen en wel vredelievend zijn. Ik weet dat Marokkaanse en Turkse kinderen in elke weekend naar Koranscholen gaan. Zolang ik woon in een grote stad, zie ik Marokkaanse en Turkse buurtkinderen op iedere zaterdag en zondag naar de Koranscholen gaan. De Marokkaanse buurjongen vertelde me wat hij op de Koranschool geleerd had dat Joden en Christenen apen en varkens zijn. Dat is niet bepaald tolerant, vredelievend en menslievend, hoor!! Zo gek ben ik niet. De buurjongen weet dat ik christen ben. Toch waagt hij zich niet erop mij een christenhond te noemen. Wel was hij een keer erg boos op mij. Hij gooide een steen naar het raam van mijn huis. Gelukkig was het ruit niet eraan gediggeld. Ik vergaf de moslimjongen. Later had hij wel zijn spijt betuigd nadat ik voor hem gebeden had. Ook had ik de jongen nooit uitgescholden. Jammer dat Ebru u had uitgescholden. Dom van haar. Goed dat u kalm blijft. Ja, het is volkomen waar dat niet-moslims in de ogen van de moslims brandstof zijn voor de hel. Het staat ook in de Koran. Verschrikkelijk als ik die Koranteksten lees en kotsmisselijk ben geworden van zoveel haatdragende teksten die uitsluitend gaan over ongelovigen, Joden, christenen en andersgelovigen. Niet één woord liefde kom ik tegen in de Koran. Als ik aan de discussie deelneem, zou ik koranteksten citeren hetgeen Ebru verstomd zal zijn. Het zou beter voor haar zijn om de islam niet te promoten als een “religie van vrede.” Gisternacht had ik het vijfde artikel “wie zit achter de Arabische Lente” gepubliceerd dat het over de Iraanse Revolutie gaat. Degene die het artikel leest, zal zich realiseren dat de islam als religie van vrede en tolerantie zoiets niet bestaat!

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*