Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Bijzondere thema-avond Rosh Hashana in Purmerend vr.av. 30 sept. 19.30 uur

Geachte inwoners van Purmerend en omgeving,

Uitnodiging
Als lezer van de BonnenCourant kent u natuurlijk de Symfonie CrossPoint Cafetaria aan de Kerkstraat 13 in het hart van Purmerend.
Daar staat u een prettige, onverwachte verrassing te wachten op vrijdagavond a.s., 30 sept., 19:30 – 22:00 uur, zaal open v.a. 19:00 uur.
Normaal gesproken zit onze Tora-Yeshua groep op een ander adres, maar door omstandigheden is dat a.s. vrijdagavond niet mogelijk en krijgen we onderdak op deze plek, waarvoor dank!

Thema
Iedereen is hartelijk welkom om met elkaar iets te ontdekken over de najaarsfeesten,die in Israel en onder alle Joodse mensen en geestverwanten in deze tijd gevierd worden, zoals om te beginnen het Joodse nieuwjaar, Rosh Hashana en dan aansluitend Yom Kippur
(Grote Verzoendag) en Sukkoth (loofhuttenfeest).

Verrassing
Heel verrassend is het om dan te ontdekken, dat in die feesten al op Jezus Christus (Yeshua ha Mashiach in het Hebreeuws)
wordt gewezen en zo zijn er in Nederland nieuwe gemeentes aan het groeien, die de Handelingengemeente als voorbeeld nemen.
U weet wel, waar men in liefde voor God en elkaar leefde, vanuit de Tora en met Yeshua als Degene, die de Tora waarmaakte !

Meer informatie
Zie onze website tora-yeshua.nl voor meer info, onder elk artikel kunt u vragen stellen en via “contact” desgewenst ook persoonlijke vragen. Kom vooral a.s. vrij- dag eens kennis maken, stel uw vragen, neem mensen mee, maakt echt niet uit of u wel of geen achtergrond hebt in enige religie, iedereen is welkom.

Gratis Toegang
Toegang is gratis, we houden wel een collecte, maar daar bent u geheel vrij in vanzelfsprekend. Op de fiets of lopend is het makkelijkst, parkeertips voor de auto hieronder, het is nl. koopavond. Schrijf u in op onze nieuwsbrief op de website, dan blijft u ook van het vervolg op de hoogte.

Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)
www.tora-yeshua.nl

Parkeertips:
Betaald parkeren op Weerwal/Venediën ter hoogte van Action. U loopt dan door de Koningssteeg naar de Kerkstraat.
Vrij parkeren in de buurt van supermarkt Deen of over de brug bij Zuid-Oost Beemster.

Kerkstraat 13 bevindt zich naast Filmhuis Het Stamhuis en ligt 25 meter tegenover ingang van theater De Purmaryn.

Navigeer naar andere artikelen

6 Responses to Bijzondere thema-avond Rosh Hashana in Purmerend vr.av. 30 sept. 19.30 uur

 1. Shanah Tovah

  Dip Your Apple – Fountainheads Rosh Hashanah
  http://www.youtube.com

  Van harte een goed en zoet 5772 gewenst.

  Mia

 2. Ik heb eigenlijk een praktisch probleem, hoe vier je met schoolgaande kinderen al die feesten en eigenlijk geldt dat ook voor de Sabbat. School feestjes zijn op vrijdagavond, op zaterdag niet winkelen met vriendinnen en hoe verdien je een extraatje als je niet mag werken op zaterdag? Voor kinderen echte problemen!
  Maar ook met de komende feesten, er zitten extra sabbatten bij, Grote Verzoendag valt niet ieder jaar op Sabbat, eigen vrije dagen kun je wel plannen, maar schoolvakanties niet. We hopen dit jaar hopen een deel van het Loofhuttenfeest in Israël door te brengen en daar moeten we 2 dagen vrij voor hebben, maar extra vrij geven ze niet graag en dan moeten we dus ‘illegaal’.
  En met de voorjaarsfeesten heb je ook problemen, je kunt je kinderen toch niet alleen op matzes naar school laten gaan (30 km fietsen). Eerlijk gezegd vind ik het moeilijk om deze feesten tussen het schoolgaan door te moeten vieren.
  Ik heb er vaak een dubbel gevoel bij, alsof je het allemaal een beetje speelt, mis je daardoor niet de essentie van al die feesten?

  • Hi Hannah,
   Heel begrijpelijke vraag; het antwoord staat als principe in Hand. 15:19-21 ” ga aan de slag vanuit de basis, ons geloof in Yeshua en houd vervolgens in de gaten, dat je niet aan afgoderij, allerlei sexuele onreinheid, bloed of verstikt vlees eten doet. Verder kun je elke shabbath bijleren in de synagoge, hoe je Tora praktiseert.”H
   Het principe is ” doe wat je in ziet, wat uit je hart in gehoorzaamheid aan de Geest en het Woord gedaan kan worden in praktijk.” Stap voor stap, niet met tegenzin of gedwongen, want God heeft de blijmoedige gever lief, zoals in 2 Cor.9:7 staat.
   Vergelijk het met een kleuter, die een tekening heeft gemaakt voor zijn ouders en die vol verwachting laat zien. Elke ouder zegt dan toch (terwijl het nog nergens op lijkt) ” geweldig kind, wat leuk, dat je die voor mij gemaakt hebt, dank je wel, ga vooral zo door”
   Maw: vier de feesten uit je hart, zoals het praktisch invulbaar is en vertrap ze niet tot een onderdeel van een wettisch systeem, want dat was de fout zo vaak al.
   Onze Vader houdt van ons, van jou,
   shalom,
   Ben

 3. Ben is er nog ergens Sabbat te vieren in Amersfoort ofzo op aankomende Sabbat 1 okt.?

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*