Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Israel-manifestatie Den Haag, 13 sept. en Brussel 19 sept.

13 september 2011
Manifestatie in Den Haag

Pillar of Fire en Christenen voor Israel – Zoals u weet zal er in de week van 19 t/m 22 september in de Verenigde Naties te New York mogelijk worden opgeroepen tot erkenning van een Palestijnse Staat. Een beslissing die ernstige gevolgen zal hebben voor de landen die het land Israel en dus ook Jeruzalem zullen delen.

Te dien dage zal Ik zoeken te verdelgen alle volken die tegen Jeruzalem oprukken. (Zacharia 12 vers 9)

Want het volk en het koninkrijk, die u niet willen dienen, zullen te gronde gaan, en die volken zullen zeker verwoest worden. (Jesaja 60:12)

Vanwege de ernst voor ons land en de andere natien heeft Pillar of Fire samen met Christenen voor Israel het initiatief genomen tot de oproep van een bijeenkomst/manifestatie op dinsdag 13 september in Den Haag en op maandag 19 september te Brussel. De tijden waarin we leven, zijn ernstig. Teksten zoals onder andere Jeremia 46:27 en 28 leren ons dat we moeten beseffen dat de wereld te maken zal krijgen met de oordelen over hun gedrag:

27 “Vrees gij dan niet, mijn knecht Jakob, en wees niet verschrikt, o Israël, want zie, Ik verlos u uit verre streken, uw nakomelingen uit het land hunner gevangenschap; Jakob zal terugkeren en rustig en veilig zijn, door niemand opgeschrikt.

28 Vrees gij niet, mijn knecht Jakob, luidt het woord des HEREN, want Ik ben met u; want Ik zal met alle volken, waaronder Ik u verstrooid heb, voorgoed afrekenen, maar met u zal Ik niet voorgoed afrekenen, doch Ik zal naar recht u tuchtigen, al zal Ik u zeker niet vrij laten uitgaan.”

De situatie rond een (mogelijke) deling van het land zal grote gevolgen hebben voor de natiën. Christenen voor Israël en Pillar of Fire hebben daarom besloten op dinsdag 13 september een manifestatie te organiseren op het Spuiplein (bij het stadhuis). Het zal een bijeenkomst zijn waarin we vanuit Gods woord de naties willen waarschuwen en Zijn beloften voor Israel willen proclameren en uitspreken. In Engeland zal er op 13 september ook een bijeenkomst zijn in het Westminster Parliament en we hopen dat de oproep aan andere sleutelfiguren in Europa ook positief resultaat zal hebben. 13 september is ook de dag waarop in 1993 de Oslo akkoorden zijn ondertekend, die uiteindelijk meer geweld en een intifada opleverden.

Deze oproep is ook gedaan in alle landen in Europa. Waarom? Omdat inmiddels de EU en haar wetgeving uitstijgt boven de nationale wetgeving. En omdat Europa bepalend is voor de koers van de aangesloten landen, ten opzichte van Israel. Op maandag 19 september, wanneer de Algemene Vergadering in New York van start gaat, willen we een grote slotmanifestatie houden bij het Europees Parlement in Brussel. In Nederland wordt door Christenen voor Israel op verschillende plaatsen gezorgd dat mensen – tegen een financiële vergoeding – met bussen mee kunnen naar Den Haag en/of naar Brussel.

MANIFESTATIE ZAL OP HET SPUIPLEIN ZIJN.
VANAF 12.00 UUR ZULLEN WE LANGS HET BINNENHOF WANDELEN EN O.A. LANGS DE ISRAELISCHE AMBASSADE.

In Nederland wordt door Christenen voor Israel op verschillende plaatsen gezorgd dat mensen – tegen een financiële vergoeding – met bussen mee kunnen naar Den Haag en/of naar Brussel. Kijk op:
http://christenenvoorisrael.nl/actueel/agenda/18-agenda/2649-manifestaties-den-haag-en-brussel

Navigeer naar andere artikelen

70 Responses to Israel-manifestatie Den Haag, 13 sept. en Brussel 19 sept.

 1. Shalom Ben;
  Even “off the record”:
  Is iedereen na de goede samenkomst, thuis gekomen?
  Wat mij betreft, wel. Echter na bijna 50 Km en nog 2 Km te gaan lag er een dikke tak dwars. Het gevolg is een kleine schade aan de binnen wielkast.
  Mogelijk tot morgen. Shalom.
  PS
  Laten we bidden om een goede manifestatie en een resultaat dat naar de wil v/d Eeuwige is.

  • Hi Pieter,
   Baruch ha Shem dat het zo afliep! Het was verder een gezegende avond, vond ik althans en hoor ik van anderen. Ik neem aan, dat iedereen goed thuis komt, maar dat is nooit vanzelfsprekend, zo heb je weer ervaren.
   Ik heb de demonstratie op de site zijn voor morgen, maar wegens beperkte gezondheid en verder deze week de Kairosconferentie en 2 Tora-Yeshua gemeenteavonden moet ik het daar bij houden, dat is al te veel.
   Hoor graag van jou hoe het was, foto’s , verslagje, als dat kan.
   Shalom,
   Ben

 2. hier nog maar even de link naar de Kairos conferentie van deze week; http://www.google.nl/url?q=http://www.kairospalestina.nl/nl/conferentie-2011.aspx&sa=U&ei=ttVtTrrZAc2r8AOcxrwV&ved=0CA8QFjAA&usg=AFQjCNFkxtWxf9G94BhEdJMbxBfXA_OhfA

  er is slechts beperkt spreekruimte,dus Ben,laat de waarheid duidelijk klinken,YHWH weet wat je spreken zult

  ps iedereen snakt naar vrede en niet alleen in het Midden-Oosten,daarom verlang ik zo naar Yeshua’s wederkomst,liever vandaag nog dan morgen,want Hij Yeshua haMashiach komt om deze wereld te richten(recht doen) in gerechtigheid

  shalom,
  Aliyah

 3. Shalom Ben;
  Bedankt Ben en sterkte in dit drukke programma. Bid voor je.
  Am Yisra-El Chai.

 4. nog maar weer even aandacht voor het volgende; notitie aan de PKN; aandacht voor Israël is roeping der kerk; onopgeefbaar verbonden(lees ook de commentaren over het Kairos document)

  http://www.refdag.nl/opinie/notitie_aan_pkn_aandacht_voor_israel_is_roeping_kerk_1_586764

  shalom,
  Aliyah

 5. Ik en mijn vader zijn er ook. Ik hoop echt dat er veel christenen zullen zijn! Het is erg belangrijk voor Israel maar ook voor ons land! De situatie in Europa is erg onduidelijk op dit moment, misschien maakt Nederland een kleine kans om te ontsnappen aan de macht van de anti-semitische Europese Unie.

 6. Wat een prachtige dag met een mooie opkomst. Móói gezicht al die Israël-vlaggen. De NOS kan er niet omheen zou je zeggen. Maar, om het met de woorden van een vroegere (bekeerde Jood) NOS-nieuwslezer (Bob Meyer) te zeggen: Het beste nieuws wordt verzwegen (Is tevens de titel van een destijds door hem geschreven boek). Ik ben benieuwd of we er iets over te zien/horen krijgen.
  Als moslims de straat opgaan staat de NOS op zijn kop. Maar ja Nederland wordt nu eenmaal geregeerd door de islam (mocht de islam willen).
  Ook zegende de Heer het geheel met redelijk goed weer.
  Nu op naar Brussel de 19e
  Jeruzalem (565 staat de naam Jeruzalem in de Bijbel tegen niet één keer in de islam, dat zegt wel iets) is van de Joden.
  Moslims keren liever hun achterste naar Jeruzalem richting Mekka.
  ——–
  shalom cornelia

 7. vervolg……

  Met geen woord werd er gerept in het NOS-journaal van 17u over de pro-Israëlmanifestatie vandaag op het Spui-plein.
  Misschien om 20:00 u.
  ——

  shalom cornelia

  • nee , helaas ,ik heb ook “gespannen” gekeken … , ja , wat kun je verwachten .. en dat journaal wordt betaald met jouw en mijn belastinggeld .. maar goed , je hebt een geweldige dag gehad , en die heb je in de pocket.. no? Dat kan het Nos journaal ons niet afpakken
   monica

   • inderdaad dames,er werd in de journaals met geen woord over gerept,ook niet in nieuwsuur of wat dan ook,we kregen weer een ‘Grieks menu’ maw,het ging over Griekenland die op sterven na dood is,nog wel aan een financieël infuus-het mag wat kosten-maar hoe lang nog…zouden Knabbel & Babbel(Knevel en vd Brink) nog aandacht besteed hebben aan dit nieuwsfeit? ondertussen zitten P&W op dat tijdstip weer aan tafel

    shalom,
    Parel

 8. correctie: Bob Meijer schreef niet: ‘Het beste nieuws wordt verzwegen’, maar: ‘Het belangrijkste nieuws wordt verzwegen’.
  En dat is natuurlijk een feit.
  —–
  shalom cornelia

 9. Feiten over Israël; geschiedenis met oa de Bijbelse periode en de overheersing van vreemden waaronder de Romeinse overheersing, de Byzantijnse overheersing en de Arabische overheersing,bron; http://www.google.nl/url?q=http://thehague.mfa.gov.il/&sa=U&ei=dLlvTtWmJYGEOqSzyasJ&ved=0CCUQFjAF&usg=AFQjCNHaxNpEmk9ST65KRufwvCZIzYYXKA .klikt u op de menubalk bovenaan de link op: feiten over Israël en dan op geschiedenis

  ook Refomatorisch dagblad doet verslag van de Israël manifestatie; http://www.google.nl/url?q=http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/honderden_christenen_betogen_voor_israel_1_588281&sa=U&ei=-LlvTqyzLcWBOsLE5I8J&ved=0CCIQFjAI&usg=AFQjCNHnGdFJHOXj7YliFnEVpvrtW1zR_w

  shalom,
  Parel

 10. wow , wat een dag , complimenten voor de voorbereiding, organisatie , en mooie uitvoering van het programma aan allen die het betreft van Chr v I en P of F . zo zie je dat het wel kan mits goed aangepakt en natuuurlijk ….de data waarop .., ver van te voren bekend ! , zo kunnen mensen tenminste op tijd vrij vragen bijvoorbeeld . Met zijn allen proclameren wat er geschreven staat … wat gaat daar toch een power vanuit ..
  en ontroerend te zien hoe israelies reageren op de support uit nederland via het scherm..en dan natuurlijk onze nieuwe ambassadeur Haim Divon, wat heeft hij vandaag ook genoten , stond daar zo gezellig met zijn ambassade personeel op een vluchtheuveltje ,te kijken naar al die rijen christenen die voorbij trokken zwaaiend en groetend naar hem , het leek wel een defilee..er sprong spontaan iemand met jerusalem vlag uit de rij voor een foto met hem , allemaal geen punt , ondanks veiligheidsmaatregelen .. deze ambassadeur is anders dan de vorige
  allemaal tot aanstaande maandag voor PART II in Bruxelles, tot dan !!
  monica
  ,

 11. 3000 mensen! nog nooit zo’n groot manifestatie voor Israel meegemaakt

 12. hi Monica,dat moet bijzonder geweest zijn,helaas,ik was er niet bij hopelijk kan ik mee naar Brussel,als iemand een plaatsje weet/heeft om mee te rijden,er zou een extra bus rijden hoorde ik van Ben

  ik hoorde op een filmverslagje(zie de RD link over het verslag van gister) het Ha Tikva,het nationaal volkslied;

  http://www.google.nl/url?q=http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DNjfFpFW9OdA&sa=U&ei=u2xwTvCEMYqA-wamzdCkCQ&ved=0CCMQtwIwAA&usg=AFQjCNHx7rj4XZ541ak-EL4pYf1D2KI_fw

  shalom,
  Parel

  • balen dat het niet lukte voor je om te komen , ik hoop echt voor je dat je wel maandag kan , en idd die hatikva -link is steengoed !
   monica

 13. Shalom Cornelia; (14 Ello El) 17:03;
  De titel van het boek is: “Het belangrijkste nieuws wordt verzwegen”.
  Dat hebben anderen al opgemerkt.
  Echter, de naam v/d schrijver is: Bob Meijer. Dus niet met “ikrek”.
  Maar toch goed opgemerkt.
  Overigens, ik was er ook. Zij het wat laat. De manifestatie was al begonnen.
  Door misverstand(en) op kantoren v/d bus verhuurder; vertrokken wij +/- 5 kwartier te laat uit H’wijk. Maar de zwarte “tegenwerker” heeft toch geen mogelijkheid gekregen om de hele trip te stoppen. Veel deelnemers kregen dit in de peiling en hebben zeer duidelijk gebeden en hebben de onmachr van genoemd persoon geproclameerd. En toen ging hij er gillend vandoor.
  Am Yisra-El Chai.

 14. Shalom Parel 15 Ello El 10:59;
  Beter zou gezongen zijn: Shema Yisra-El Adonai Eluhenu; Adonai echad v v.
  Maar dat gaat voor de gezamenlijke kerken nog te ver.
  Ook heb ik nog steeds moeite met het “hexagram” i/d vlag.
  Vlgs mij is het het teken v/d baron de Rothschild.
  Toch maar: Am Yisra-El Chai.

 15. Op 14 september 2011 @ 14:56 schreef Charles de Gaulle

  Beantwoorden

  Ontzettend jammer, ondanks dat ik toch erg veel tijd spendeer op internet, was het mij ontgaan dat er een demonstratie plaats zou gaan vinden, en dat nog wel in mijn woonplaats.
  Zou hier graag aan meegedaan hebben, er rest mij niets anders dan spijt, en ook een beetje schaamte dat ik het over het hoofd heb gezien.
  Wat mij echter nog kwader maakt is dat ik er niets over op TV heb gezien, als er een PVV kamerlid een scheet laat komt er een item van vijf minuten op het NOS journaal, maar een demonstratie van honderden die zich sterk maken voor Israël schijnt niet interessant te zijn.

  • Hi Charles, je bent betrokken, lees Tora-Yeshua en je weet dan weer het laatste nieuws; verder kun je niet alles doen en er waren ca. 3000 mensen, dus dat was dan namens honderdduizenden in Nederland, ook namens jou.
   Shalom,
   Ben

 16. verslag wat ik geschreven heb voor mijn opleiding Journalistiek:

  Binnenlandredactie

  DEN HAAG – Zo’n 3000 Israel sympathisanten zijn gistermiddag naar Den Haag gekomen. Het thema van de manifestatie was om Jeruzalem ongedeeld te houden. Later deze maand zullen de Verenigde Naties stemmen over een Palestijnse Staat met Jeruzalem als gedeelde hoofdstad.

  De manifestatie, georganiseerd door Christenen voor Israel, begon op het Spuiplein in Den Haag. Daar kwamen onder meer Kees van der Staaij (SGP) en de nieuwe Israëlische ambassadeur, Haim Divon, spreken. Ook werd een filmpje getoond waarin mensen uit Israel worden geïnterviewd. “Als je telt hoe vaak Jeruzalem genoemd wordt in het Oude Testament, vinden we dat 656 keer geschreven. Als je de koran opent, van de Moslims, vind je niet een keer Jeruzalem genoemd. Wij Joden richten ons met het bidden altijd tot Jeruzalem, Moslims richten zich tot Mekka. Dus laat onze stad aan ons, want we hebben maar één plaats die heilig is voor ons.”, aldus Opperrabbijn van Israel, Yonah Metzger. Teksten uit Sefanja en Jesaja werden voorgelezen of gezamenlijk geproclameerd. Ook werd het Israëlische volkslied, het Hatikvah, gezongen.

  Na de activiteiten op het Spuiplein begon er een afsluitende mars door Den Haag. Het verkeer in de binnenstad was hier speciaal een uur voor stilgelegd. De stoet liep langs het Binnenhof en het befaamde torentje waar Premier Rutten zich begaf, tot aan de prinsessengracht waar de manifestatie afsloot.

  Aanstaande maandag zal de internationale slotmanifestatie in Brussel worden gehouden. Dat is tevens de week waarop de vergaderingen van de Verenigde Naties zullen starten. Minister Rosenthal liet vorige week weten dat Nederland vooralsnog tegen het eenzijdig uitroepen van een Palestijnse Staat is.

 17. shalom Pieter A Meijer,om nog even terug te komen op uw reactie,ik begrijp precies wat u bedoelt,nog mooier zou het Shema Yisraël geweest zijn,samen met het nationaal volkslied;Ha Tikva,de volgende keer maar gewoon zelf dat lied uit volle borst zingen,een mooie proclamatie tegenover’ Allah akbar’,wat je bijna dag in dag uit hoort in de media,jawel,dat dan weer wel…als zo’n 3000 mensen het nieuws niet halen,NOS de moeite niet neemt om verslag van de Israël manifestatie te doen,dan moeten we toch veel meer mensen mobiliseren en massaal gaan demonstreren en proclameren,zien de mensen ook meteen dat wij geen agressieve demonstraties voeren,zoals de agressieve houding bij demonstraties voor het kalifaat(Hizb ut Tahrir)

  over dat ‘hexagram’ in de Israëlische vlag,historisch gezien klopt dat wel dacht ik,al zou ik dat graag anders zien,maar goed we leven nog steeds in het onvolmaakte,het onvolkomene en nochthans is het einde der dingen niet,daarom kijk ik rijkhalzend uit naar de wederkomst van Yeshua haMashiach, naar Zijn Koninkrijk !

  shalom,
  Parel

 18. Vincent een mooi stukje. Wat ik er nog uit zou lichten is dat als moslims naar Mekka buigen zij(de opper rabbijn zei netjes hun rug naar Jeruzalem keren) hun billen naar de moskee in Jeruzalem keren

 19. Ik vroeg een politieagent (in dienst) ter plekke wat hij vond van deze manifestatie.
  Wat hem zo verwonderde, vertelde hij, was dat alles zo rustig verliep.
  Hij was daar ècht van onder de indruk.
  ‘t Ja, dat is toch een goed getuigenis nietwaar?

  Ik vroeg hem of hij gelovig was. Hij bleek een moslim te zijn.
  Ik heb hem ter plekke gezegend met de Liefde van de Here Jezus.
  En laat de Heer de na-prediker maar zijn in zijn hart.
  Ik bid dat God zijn hart zal bewerken en dat van de vele andere (hongerende) mensen die getuige waren van deze manifestatie.
  ——
  shalom cornelia

 20. Over dat hexagram gesproken: het zit ook in de vorm van de al aqsa moskee, de rotskoepel.
  Kan iemand daar meer over vertellen?
  Is dat ook gejat, net als de rest?
  —–
  shalom, cornelia

 21. Ik vond hier wat stof tot nadenken.
  Ik ken deze persoon niet, dus weet niet in hoeverre deze informatie betrouwbaar is,
  maar is wel interessant om te lezen, denk ik.
  http://7gabriel73.punt.nl/index.php?r=1&id=308576&tbl_archief=1

  Shalom

 22. Ha Aliyah,
  Toen ik mijn reactie plaatste, stonden die van jou er nog niet, vandaar dezelfde soort informatie. Ik ga de linken even bekijken.
  Shalom,
  Wia

 23. Hi Wia geeft niet,er is ook zoveel informatie…ik vond deze link met het volgende you tube filmpje, Israël the battle for Zion- MOSLIM OCCUPATION OF THE JEWISH IDENTITY,bron http://www.youtube.com/watch?v=xrO_KSqrmns&NR=1&feature=fvwp ik ben zo onder de indruk van dit filmpje,wat in pakweg 10 minuten zo’n duidelijk beeld geeft van waar het werkelijk om gaat,dat ik er na het zien helemaal stil van werd…ik kan er niets aan doen,het raakt mij

  shalom
  Aliyah

  ps dit you tube filmpje kunt u ook vinden op de volgende link; http://www.google.nl/url?q=http://www.tzion.nl/page/-wwii-antisemitisme&sa=U&ei=cVhyTvCKKtCG-wbF4sWHCQ&ved=0CB0QFjAG&usg=AFQjCNFu9aJVZ9HfwHRxnJ0RnRUZDxGXYQ

 24. Op 16 september 2011 @ 22:41 schreef Michael, Shabbatsvierder

  Beantwoorden

  Lieve mensen, de Davidsster, Magen -David, werd al honderden jaren voor de christelijke jaartelling gebruikt door David. Het stond ook op de schilden van soldaten. De eerste christenen gebruikten het.
  Nu is de satan nooit in staat geweest iets te scheppen, behalve wanorde dan.
  Hij kan slechts kopieëren of omdraaien, hij is de aap van Adonai.
  Voor alles wat G’d geschapen heeft, heeft satan een valse kopie.

  Waarheid – leugen
  vrede- oorlog
  Shabbat- zondag
  Torah- vervangingsleer
  Chanouka- kerst(man)
  liefde- haat enz,

  Ook veranderde hij betekenissen van woorden,
  Zo betekende in het engels cool gewoon koud nu….,..uhh…vet gaaf ofzo.
  Gay betekende vroeger fijn,plezierig,.. nu betekent het homofiel.

  Een regenboog; het symbool gegeven door G’d , is nu het internationale symbool van de homobeweging ! ! !
  De Davidsster werd pas verketterd door freemasons in de 16e of 17e eeuw !

  Er is niets aan de hand met de Magen David !!!!!!!

  Weet dat de cirkel met een gebroken en omgekeerd kruis wat je bij sommigen om de nek ziet hangen WEL zijn oorsprong heeft in het occulte, en nu als het international vredesteken geldt !!!!!!

  Shabbat Shalom, Michael Shabbatsvierder.

  • Bedankt Michael, heb je ook een bron bij dit verhaal, m.n. van de oorsprong al t.t.v. David?
   Shabbath shalom,
   Ben

  • precies Michael , de star of david stond al op vroeg-christelijke artefacten , verwerkt in “the messianic seal”
   we laten ons niet gek maken .. no?
   groeten
   monica

   • hi Monica dat de ster van David ook op vroeg christelijke artefacten stond,dat staat allemaal in de links die ik geplaatst heb,het is nu uitgezocht
    @Michaël,helemaal eens met jou bijdrage,de leugenaar vanaf het begin moet het doen met z’n schamele kopiëen,hij kan niets anders dan vernietigen

    shalom,
    Parel

  • Shalom Michael

   Zo is het maar, er wordt zoveel beweerd

   Mia

   • Mia er wordt ook beweerd dat christenen de mithrasgod aanbidden,er zijn er ook zoals jij weet die aan christenvervolging doen en erger,dat het satan’s werk is dat iemand christen is

    • Hi Parel, dat is nog al een ongenuanceerde bewering inderdaad.
     In geval van een nepchristendom, waarvoor in 2 Cor 11 wordt gewaarschuwd, is dat overigens wel waar, het komt voor. Ik heb het gezien bij de Kairosconferentie, vreselijk. Maar je kunt dat natuurlijk niet zeggen van alle christenen.
     Mensen die oprecht zijn, zoeken de waarheid en vinden die in Yeshua en in de Tora en die 2 vallen samen. Toras-Yeshua dus.
     En binnen die bandbreedte zijn gelovigen op weg en komen steeds dichter bij de waarheid.
     Maar als je opzoek blijft buiten die bandbreedte, dan neemt de misleiding alleen maar toe en wordt de invloed van satan groter, terwijl men dan toch voor christelijk door gaat, maar in werkelijkheid een christen-lijk is.
     NB: onze Vader oordeelt ons hart! Dus we dienen altijd in liefde voor die ander in gesprek te blijven en toe te zien op ons zelf, wie staat, zie toe dat hij/zij niet valle.
     Shalom,
     Ben

     • Op 18 september 2011 @ 12:03 schreef Parel

      hi Ben, er zijn inderdaad nep-christenen,dat zijn diegene die alleen in naam christen zijn,met de mond van alles belijden,maar in hun hart is alles verrot…nu heb ik ook ontdekt dat er nep messiasbelijdenden zijn,conclusie; niet een ieder die tot Mij zegt; Adonai,Adonai,zal het Koninkrijk der hemelen binnengaan,maar die de wil doet van Mijn Vader,Die in de hemelen is(dit is wat Yeshua zegt;uit Mattheüs 7:21)
      Yeshua waarschuwt niet voor niets…

      shalom,
      Parel

     • Op 18 september 2011 @ 12:30 schreef Ben

      Hi Parel, gewoon doorgaan in liefde, zoals al gezegd. Ontmaskerend waar nodig, onder 4 ogen, met een 3e er bij, dan in de gemeente, maar altijd met de bedoeling de ander te helpen en te winnen voor het leven met Yeshua.
      Shalom,
      Ben

     • Op 18 september 2011 @ 13:46 schreef Parel

      hi Ben,ik vraag je dit recht op de man af; als jij iemand leert kennen,een christen,je hebt goed kontakt,opbouwend,goede verstandhouding enz. en je vertelt elkaar over je geloofsweg,op een gegeven moment gaat het bijvoorbeeld over eten,jij eet koosjer,volgens de regels van de Torah,de ander niet,stel dat die ander-nog- niet zover is en eet rookworst of spekjes bij de stampot,ga jij die persoon dan veroordelen? zeg je bijvoorbeeld;als je niet vandaag of binnen afzienbare tijd stopt met varkensvlees eten,dan lig je er bij mij uit,kom je niet meer in mijn gemeente,om maar een voorbeeld te noemen? begrijp je wat ik bedoel ben? heb je enig idee hoe veroordelend mensen kunnen zijn,ook op dat gebied?

      shalom,
      Aliyah

     • Op 18 september 2011 @ 14:13 schreef Ben

      Iedereen is bij ons welkom en mensen leren zelf, in eigen verantwoording, in welke mate ze de Tora in hun leven willen toepassen.
      We zijn allemaal “werk in uitvoering” en elkaar onder druk zetten op wettische wijze is totaal zinloos, zelfs op enig moment Goddeloos.
      Shalom,
      Ben

 25. Op 17 september 2011 @ 00:02 schreef Michael, Shabbatsvierder

  Beantwoorden

  Shalom Ben,
  Ik heb het onlangs voor me gehad; moet het weer even opzoeken, maar dat wordt zondag. Ik zit morgen de hele dag in de sjoel.
  Het is nu tijd voor mij om te gaan slapen, dus ik wens jou en iedereen laila tov.

  Michael.

 26. Ik heb nooit kunnen denken dat de Davidsster iets occults was.

  Wel heel iets anders dan het geval is met o.a de horoscoop-tekens, swastika- en het jing-jangteken,
  Michael Sabbatsvierder bevestigt hiermee wat ik altijd al vermoed heb.
  Mooi verwoord Michael.

  shalom cornelia

 27. Parel, de uitspraak die je noemt over het neerleggen van de wapens door de Joodse staat (dat het bijna meteen betekend dat de Joodse staat dan niet meer bestaat) is gedaan in deze brief: http://www.franklinterhorst.nl/Obamas%20vijandigheid%20tegen%20Israel.htm Mocht je meer willen weten, waar hij het vandaan heeft, dan zou ik hem vragen waar hij het vandaan heeft? Wellicht krijg je dan wel antwoord?

 28. Shalom

  Nog één dag te gaan en dan op naar Brussel, hopend op een zeer grote opkomst

  we leven in de laatste dagen, onze oudste broer krijgt het zeer moeilijk laten we Hem bemoedigen door naast hem te staan

  Tot Morgen, Mia

 29. Voor het eerst lees ik hier. Heb eerst wat andere artikelen gelezen om mij een beeld te vormen hoe men hier reageert op de reacties die hier binnen komen.

  Voordat ik reageer wil ik het volgende vragen:

  Mag ik als gelovige niet jood en opgevoed met de nederlandse vertaling van de bijbel schrijven zoals ik dat gewend ben namelijk JHWH gewoon noemen bij Zijn titel de Here God? Of de Here? Of Koning der Koningen of Here der Heerscharen . Of de Almachtige enz?

  En Yeshua benoemen in het Nederlands namelijk de Here Jezus de Christus?

  Zonder dat mij verweten wordt dat ik de afgod mitras dien ( die ik niet ken en geen haar op mijn hoofd die daar ook maar aan “denkt” laat staan er naar handel)

  Graag zou ik dat eerst willen weten.

  vr groetjes

  W/lelie

  • Hi W/lelie, welkom en natuurlijk mag jij onze Vader bij de Naam noemen, die je vertrouwt is, daar gaan we echt niet over, geheel jouw zaak.
   En het lijkt me toch te gek voor woorden, om jou te verwijten, dat je een afgod zou dienen, als je op de God van Abraham, Isaak en Jacob vertrouwt in Jezus Christus, die in het Hebreeuws Yeshua ha Mashiach wordt genoemd.
   De Bijbelse Naam is het meest juist en de grondtekst het meest correct, maar vertalingen zijn geen enkel probleem natuurlijk.
   Ook de Nederlandse vertaling niet, dus nogmaals: hartelijk welkom.
   Shalom,
   Ben

 30. dankjewel Ben,voor jou eerlijk antwoord,ik heb helaas mensen meegemaakt,die gewoon gelovigen uit de volkeren waren- en zijn-zich op zodanige wijze in het Judaïsme storten,dat er voor niemand nog plaats was,die niet strikt hun regels volgden,precies zoals je zegt wettisch en zelfs goddeloos,want als Mozes belangrijker wordt dan Yeshua,dan klopt er iets niets

  shalom,
  Aliyah

 31. Ben,
  Hartelijk dank voor je snelle antwoord. En ja, ik vertrouw op en geloof in de Here God/JHWH van Abraham Isaak en Jacob de God van Israel in de Here Jezus Christus
  Hij is mijn ( Ver)Losser. Hij is de Messias. De Gezalfde des Heren.
  Gelukkig ben ik zo opgevoed en heb zelf het geloof van de ouders bewust aanvaard.
  In de tijd die je mag leven hier op aarde leer je en ontdek je, en dat is alleen maar goed en mooi!

  Soms moet je ballast afgooien.

  Ik denk soms wel eens: een gelovige is net een eiland. Aan de ene kant brokkelt er wat af doordat de stormen er op beuken.
  Aan de andere kant groeit er weer nieuwe land aan!
  En zo blijft het eiland altijd bestaan!

  Wat betreft Israel en de tegenwoordige tijd.

  Wij als gezin bidden al zo lang ik mij kan herinneren elke dag voor de Vrede van Jeruzalem.
  En dan niet de vrede die de mensen brengen. Maar de Vrede, de Shalom, van de Here God./JHWH. De Vrede die van boven komt.

  IK weet dat die komen zal. Daar is het wachten op. En intussen is het goed als er aandacht besteed wordt aan het Plan , welke de Here God heeft met de
  – het volk Israel
  – de gemeente/Lichaam van de Here Jezus Christus
  – de wederoprichting van gans Israel
  – 1000 jaar millennium
  – Nieuwe hemel en nieuwe aarde.

  We mogen een klein kijkje nemen in Zijn Plan. En dat is mooi Maar we zullen niet alles precies kunnen en wellicht mogen weten.

  Ik denk soms wel eens: de Here God heeft niet alles aan ons medegedeeld in Zijn Woord.

  Wat wij weten moeten is beschreven. Maar er komen nog verrassingen, denk ik wel eens! Ik laat mij graag door Hem verrassen.

  Shalom,
  en gr.
  W/lelie

  IK vind het fijn dat deze site joods/christelijk uitstraalt.

  Omdat die twee tot één zijn geworden door de Here Jezus Christus Zijn Volbrachte werk op het vloekhout en door zijn opstanding van tussen de doden uit.

 32. T’ka b’shofar gadol l’cherutenu

  (Blaas een grote shofar voor onze bevrijding)

  V’sa nes lekabets galuhotenu

  (en hef een vaandel om te verzamelen onze verstrooiden)

  V’ kabtsenu jachad me’arba kanfot ha’arets.

  (en verzamel ons samen van de vier hoeken der aarde.)

  Baruch âtta Adonai mekabets nidchei âmo Yisrael.

  (Gezegend bent U YHWH, die verzamelt de verdrevenen van Zijn volk Yisrael.)

  Mia

 33. Lees op Pillar of Fire wat er gebeurden tijdens de pro-Israëlmanifestatie.

  http://www.pillaroffire.nl/index.php?id=79

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*