Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Krachtig protest van Geert Wilders tegen eenzijdig uitroepen van een 2e Palestijnse staat

Bij de algemene beschouwingen in de  tweede kamer mbt. de troonrede  vond Emile Roemer (SP) het nodig voor het onzalige idee op te komen van de eenzijdig uit te roepen Palestijnse staat.
Cees van der Staaij en Arie Slob gaven beleefd aan het er niet mee eens te zijn, maar Geert gaf gepassioneerd aan, dat het een gotspe is om de moordenaarsbende van Hamas en  Fatah deze ruimte te geven en bij herhaling  sprak hij zijn verontwaardiging er over uit.
Geert gaf aan, dat Jordanie een Palestijnse staat is en  1 is meer dan voldoende, erg genoeg zelfs.

Roemers bleef maar zeggen, dat er aan weerszijden extremisten zijn en dat laat zijn leugenachtige denken op dit punt goed zien.
Aan weerskanten schuld aan agressie naar elkaar is waar, nl. 95%  van Palestijnsen versus 5% van Israel.
Israel is niet uit op de vernietiging van de Palestijnen, gezien  het feit dat er 1,3 miljoen als  staatsburger in Israel wonen, vertegenwoordigd met  10 leden in de Knesset.
Maar Joden mogen niet in de Palestijnse gebieden wonen, hebben zich  eenzijdig en grootmoedig terug getrokken uit Gaza en willen praten over de “betwiste gebieden”, Judea, Samaria, oost- Jeruzalem, Golan, Gaza.
Gewoon  Israelisch gebied, waar de Joden recht op hebben, maar de wereld noemt het “door Israel bezet gebied” en dat is een zonde, volgens  een aantal kerken.

Zet aub uw naam onder onze actie, om  te protesteren  bij de VN hiertegen en om  Israel te steunen: https://tora-yeshua.nl/2011/09/palestina/n
en natuurlijk uw gebed voor de mensen, die keuzes maken.

Shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

17 Responses to Krachtig protest van Geert Wilders tegen eenzijdig uitroepen van een 2e Palestijnse staat

 1. Steengoeie video , propvol belangrijke info, goed anti-gif voor elk verjaardagsfeestje waar Israel weer eens door de mangel gehaald wordt , en waar je weer eens het gevoel krijgt de enige te zijn die voor Israel is .
  En wat betreft Emil , ja niet verbazingwekkend , Marijnissen presteerde het al om het Nederlandse verzet met de Hezbollah te vergelijken , dus ja wat kun je verwachten van die ultralinkse club, het zicht is aardig vertroebeld .. lees de verklaring van deze linkse anti-Israelhobby; “De schijnelite van de valse munters ” van tweede kamer lid Martin Bosma (PVV)
  monica

 2. dit is de 2de video in deze serie: Israël -Palestinian conflict: the truth about the West Bank,bron; http://www.crethiplethi.com/basic-untruths-and-omissions-in-the-mainstream-media-aid-palestinianism/israel/2011/

  shalom,
  Parel

 3. nog een krachtig protest: een 2de Palestina stichten,in Judea & Samaria, naast Jordanië zou een grote stommiteit zijn,bron; http://brabosh.com/2011/09/20/pqpct-dop-2/

  shalom,
  Parel

  • goed hè Parel die stukken van Brabosh , ik ben er opgeabboneerd en het is iedere keer vers van de pers en heet van de naald . groeten monica

 4. Monica,ja goeie stukken altijd op Brabosh scherp en to the point! Brabosh staat dan ook bij de aanbevolen links,maar voor’t gemak zet ik ook hier wat neer.
  ik hoor zojuist op het nieuws dat Israël in hoogste staat van paraatheid is,ivm met de gang van Mahmoud Abbas naar de veiligheidsraad om volledige lidmaatschap bij de VN aan te vragen

  shalom,
  Parel

  • ja , ik had ook al zoiets gezien Parel , op Brabosh zie je hoe vrouwen instructies krijgen om hun dorp te kunnen verdedigen als het IDF niet toereikend is bij mogelijke aanvallen van arabische mobs .
   http://brabosh.com/2011/09/23/pqpct-dtb/
   wij kunnen het ons niet voorstellen hoe het moet zijn om zo te leven in een land wat in 63 jaar nog geen dag vrede heeft gekend , vreselijk, maar we weten dat de God van israel leeft
   monica

 5. Shalom Ben;
  De 1e 2 zinnen vanaf de naam “Roemers”, begrijp ik niet helemaal.
  Bedoel je dat de “pals” maar 5% agressie laten zien; of is dat wat je bedoelt dat Roemers dat suggereerd?
  Am Yisra-El Chai
  PS Wij zien, zo YHWH wil, elkaar a.s. Shabbat Ello El 25.

  • Pieter, het is geen wonder, dat je het niet begrijpt, ik heb me vergist , het moet er net andersom staan en ik heb het net verbeterd, dank zij jouw opmerkzaamheid.
   Shabbath shalom,, met dank,
   Ben

 6. Er is al sinds 1946 een onafhankelijke Palestijnse staat, en dat is het koninkrijk Jordanie en de Arabieren hebben dat herhaaldelijk zelf gezegd: “Wij zijn de regering van Palestina, het leger van Palestina en de vluchtelingen van Palestina.” Minister President van Jordanie, Hazza’ al-Majali, 23 augusus 1959 “Palestina en Transjordanie zij een.” Koning Abdullah, bijeenkomst Arabische Liga in Cairo, 12 april 1948 “Jordanië is niet zomaar een Arabische staat met betrekking tot Palestina, maar eerder is Jordanië Palestina en Palestina is Jordanië in termen van het grondgebied, nationale identiteit, lijden, hoop en aspiraties.” Minister van Landbouw van Jordaanië, 24 september 1980 “De waarheid is dat Jordanie Palestina is en Palestina Jordanie.” Koning Hoessein, 1981 Pas nadat Jordanie duizenden Palestijnen had vermoord / “Zwarte September”/ ,werd Israel opeens het enige historische thuisland van de Palestijnen…..Dit conflict NIET over territorium gaat, maar over redeloze jodenhaat. Overal ter wereld, in elk land waar de islam zich door verovering, intimidatie en geweld heeft genesteld, heeft de plaatselijke cultuur en dus de beschaving moeten wijken voor barbarij, voor discriminatie en onderdrukking van niet-islamieten, vrouwen, Joden…  De Jihad tegen de jood is de religieuze plicht van elke moslim, man of vrouw.

  • Inderdaad Max, ik heb net Mahmoud Abbas zien zwetsen in de VN, staande ovatie.
   Zacharia 14 komt dichtbij, dus Yeshua ha Mashiach ben David ook!
   Shabbath shalom ,
   Ben

   • Ja je kunt beter deze beluisteren !! Voor degene die dit gemist hebben : plus- minus 40 minuten durende speech in New York
    PRIME MINISTER NETANYAHU UNITED NATIONS ADDRESS
    http://www.c-spanvideo.org/program/301726-4

    prachtig ,
    en kijk hier ook even naar ,ook prachtig , by the way
    I AM A PALESTINIAN PROTESTING IN SUPPORT OF ISRAEL
    http://youtu.be/I_3_Y4tA-JI
    Op het ogenblik dat de Amerikaanse president Barack Obama afgelopen woensdag zijn toespraak hield voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, werd buiten het gebouw een pro-Israëlische demonstratie gehouden. Eén van de deelnemers aan de betoging was een Arabier afkomstig uit de Palestijnse Autoriteit, luisterend naar de naam Mazen [zoals Abu Mazen, de nom de guerre van Mahmoud Abbas], die eveneens was gekomen om zijn steun aan Israël te geven.

    Gekleed in een T-shirt waarop voorgedrukt te lezen stond “shalom, peace, salam,” vertelde Mazen zijn boodschap van vrede in drie talen aan de TV-ploeg van Arutz Sheva dat hij in 1971 geboren was in Ramallah “in het land van Israël.” “Vandaag ben ik hier en sta ik voor mijn Joodse broeders voor het gebouw van de Verenigde Naties, om op te komen voor Israël en tegen Israël te zeggen hoeveel ik ervan houd,” vertelde hij, er onmiddellijk aan toevoegend “om Israël te zeggen dat ik, als Palestijnse gelovig christen: Ik ben uw vijand niet. Ik hou van u!” En tot slot zei Mazen: “Ik zal doorgaan met te bidden voor Israël en Israël blijven steunen.”

    monica

 7. Het grote zwijgen van de Nederlandse media,bron. http://www.likud.nl/artik067.html

  shalom

 8. Mooie toespraak van Netanyahu inderdaad! Ik bewonder mensen die zo vrijuit kunnen spreken. Goede tekst en legt de vinger op de zere plek.
  Voor de mensen die niet zo goed in engels zijn, op Brabosh staat een
  nederlandse vertaling.
  http://brabosh.com/2011/09/25/pqpct-dwl/

 9. Op 27 september 2011 @ 18:27 schreef Hendrianus

  Beantwoorden

  Beste Parel en Monica,

  Aangaande het weblog ‘Brabosh’,

  De beheerder staat op dit moment geen reacties toe en in de tijd dat dat wel zo was werd serieuze opbouwende kritiek niet geplaatst of slechts zeer tijdelijk.
  Ondanks vele nette reacties werd er geen enkele geplaatst nadat ik eerst in een opwelling antwoordde af te zien nog te reageren op ‘brabosh’ gezien zijn opmerking,
  ‘Nuttige idioot van dienst Hendrianus’,http://tinyurl.com/4xh4d8p en dat ik mijn mollenwerk maar elders moest voortzetten.

  Natuurlijk is een beheerder vrij om reacties te plaatssen of niet maar bij ‘Brabosh’ is het overduidelijk dat deze niet met kritiek kan omgaan, jammer.
  Jammer in die zin dat zijn site een prachtplaats zou zijn voor discussie omdat er vele interessante, ondanks de felle toonzetting, onderwerpen geplaatst worden aangaande het Palestijns/Israëlische conflict.

  Dat is wat ik hier waardeer, reacties worden serieus genomen en er vind dialoog plaats precies zoals Ben Kok altijd mensen uitnodigt tot dialoog ook al ben je het niet of niet altijd met elkaar eens. ‘Brabosh’ kan daar een voorbeeld aan nemen.

 10. Wat een haatzaaiend filmpje is dit zeg. Dit zie je nou overal de schuld bij de (Palestijnen), moslims leggen. Terwijl Israël de grootste terrorist, dief is. Ik heb geen woorden voor die joden. Van mij mogen ze uitgeroeid worden die vuile vieze joodse terreur-extremisten.

  • Dag Soufyan,
   Ik laat je bericht door, zodat het voor iedereen helder is, hoe jij over Israel denkt; heb je ook het lef om je mening met feiten te onderbouwen en verder hoor ik graag wat jouw ideologie/levensvisie/religie is.
   Moslim?
   Tot dan,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*