Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Indrukwekkendste film die ik ooit zag, met prachtige geestelijke strekking ; met 2 extravideo’s!

http://youtu.be/ABuP9Ooj81I

Een Duits jongetje van ca. 10 jaar gaat met zijn ouders verhuizen, pa is soldaat in de Wehrmacht, heeft op zijn minst Nazi-sympathie, wordt commandant van een concentratiekamp.
De jongen ontdekt e.e.a. geleidelijk en zie dan es wat er gebeurt, hoe hij illegaal kennis maakt met een leeftijdgenootje in het kamp, een Joodse jongen uiteraard.
Ik hoor graag of u ook ontdekt welke diepe les er uit naar voren komt, naast de nooit te vergeten vreselijke moordpartij op de Joden: “nooit meer Auschwitz”.
Een heel actuele film, met al die oorlogstaal richting Israel vanuit de islamburen, maar ook elders uit de wereld.
Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Ter bemoediging, na de oorlog in 1945 met 6 miljoen vermoordde Joden, kwam er in 1948 Israel, waar nu weer 6 miljoen Joden wonen met 1,5 miljoen Arabieren met Israelisch staatsburgerschap

Navigeer naar andere artikelen

6 Responses to Indrukwekkendste film die ik ooit zag, met prachtige geestelijke strekking ; met 2 extravideo’s!

 1. Prachtige film inderdaad, heb hem op DVD.
  De les die er mijn inziens uit te leren valt is: Als je haatdragend bent naar anderen, worden ook je eigen kinderen daar de dupe van.
  Nog een indrukwekkende film (of het boek is eigenlijk beter) is: “Haar naam was Sara” ( http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/haar-naam-was-sarah/1001004006185366/index.html#product_description)
  De verschrikkingen van de shoa mogen niet vergeten worden.

 2. Een tragische film maar realiteit. De les die ik er voor mij persoonlijk uit haal is dat ik God vraag om mij te helpen en kracht te geven om in de komende tijd van Jacobs benauwdheid samen met mijn Joodse broeders en zusters dit leiden te ondergaan.

  Naast hen en met hen, want we horen bij elkaar en ik heb het volk lief om meerdere redenen: omdat God ze lief heeft, omdat ze Zijn woord hebben bewaard en verkondigd, omdat ik me geënt mag weten op de edele olijfboom, omdat Yeshua Joods is, omdat ik me schuldig voel voor het lijden door (Christenen) hen aangedaan en omdat ik hoop door mijn liefde te kunnen laten zien dat Yeshua DE WEG is om hen indien mogelijk tot jaloersheid te verwekken.

  Alles kan echter alleen door Hem en niet door mijzelf.

  Moge Hij mij willen en kunnen gebruiken op de weg die Hij wil dat ik gaan zal.

  • Hi Wia en Nanny, een tip voor de geestelijke lijn, die je er in kan zien:
   een jongetje, Bruno gaat geleidelijk aan begrijpen, dat hij naast een concentratiekamp is komen te wonen, want zijn vader is kampcommandant. Maar omdat hij pas ca. 10 jaar is, snapt hij niet wat er gaande is en hij ontdekt Shmuel, een leeftijdgenootje in het kamp, ander kant van het prikkeldraad.
   Bruno wil hem helpen, want Shmuel zegt, dat hij zijn vader kwijt is en dus besluit Bruno op enig moment zich te identificeren met het Joodse vriendje, trekt ook “een gestreepte pyama ” (kampkleding) aan, die Shmuel voor hem heeft geregeld, kruipt onder het prikkeldraad door en is Jood met de Joden.
   Maar van de zoektocht komt niet veel, want een hele groep Joden wordt net vergast en daar raken ze tussen en Shmuel en Bruno worden met vele Joden samen vermoord door de Nazi’s in de gaskamer.

   Wie legde zijn comfortabele bestaan af en werd een met alle mensen, die op deze te gronde gaande wereld leven ? Wie werd voor ons mens ? Wie stierf voor ons, om ons te helpen onze Vader terug te vinden?
   En Wie kwam in de eerste plaats voor de Joden, die altijd en overal bedreigd zijn met de ondergang ?

   Shalom,
   Ben

 3. Wow, zover had ik het nog niet gezien.
  Maar het is inderdaad een parallel.

 4. Prachtig. Zo zie je dat we er allemaal toch iets anders uithalen.
  Shalom

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*