Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Actie 18 jan. Amsterdam 18 uur bij Portugese Esnoge (sjoel): “Israel, vergeef a.u.b. het Nederlandse volk” Update !

Rutte en Beatrix, minister-president en staatshoofd, die overigens volgende week Nathanyahu op staatsbezoek ontvangen, wensen het verleden ook niet een heel klein beetje goed te maken; ze weigeren alsnog excuses aan te bieden voor het ontbreken van protest door de Nederlandse regering toen voor het uitmoorden van de Joden door de Nazi’s met hulp van de  NSB c.s.
Zie ook  https://tora-yeshua.nl/2012/01/de-nederlandse-regering-met-grote-schande-overladen/   met een artikel in de  media in Israel, ik schaam me diep voor deze regering, die ons in Israel te schande maakt.

Het is meer dan schandalig en mijn oproep is dan ook om  woensdag a.s. daar te staan, om 18 uur bij de Portugeese Esnoge (sjoel) , met Israelvlaggen en spandoeken:
“Israel, vergeef a.u.b. het Nederlandse volk” of  woorden van die strekking, (“voor het niet protesteren van onze regering tegen het uitmoorden van de Joden in ons land.”)
Als de “elite” er te hooghartig voor is, doen we dat zelf wel, daar hebben we Rutte en Trix niet voor nodig en bij ons is het ook nog een keer van harte gemeend, niet afgedwongen en formeel.
O ja,  de reden dat  de regering geen excuses aanbiedt, is dat de Joden het niet gevraagd hebben! Hoe bot en hypocriet kun je wezen. Wij willen er met zoveel mogelijk Israelvrienden staan, vergunning is aangevraagd en het was mondeling in principe akkoord dat we op het Mr. Visserplein gaan staan.

Actuele info op tora-yeshua.nl, kijk elke dag even bij het artikel “Israel , vergeef a.u.b. het Nederlandse volk” en reageer ook hieronder met je mening, of je komt e.d.
Wie verhinderd is om welke reden dan ook, kan ons helpen met het doorsturen van dit bericht, met gebed, met fin. steun,
zie https://tora-yeshua.nl/steun-ons-met-uw-gaven/

Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

PS: vergunning is overlegd met Stadsdeel centrum , was in principe telefonisch akkoord , aanvraag is opgestuurd, zie alle actuele info onder dit artikel t/m woe. 18 jan.

Nader commentaar:

Nederland moet excuses maken voor de passieve houding tov de Jodenvervolging, ja of nee,  als stelling op stand.nl

In zijn commentaar gaat David Barnouw, historicus/voorlichter NIOD  op dit punt in tijdens de radiouitzending 4 jan., Stand.nl, zie hier de link
http://www.radio1.nl/terugluisteren/programma?programme=standnl&day=2012-01-04  , begin bij 32 min.26 sec.
Hij schildert de context van toen, het komt er op neer, zoals hij me telefonisch meedeelde, dat Wilhelmina wel een paar keer uitspraken heeft gedaan, in de zin van “onze Joodse bevolking heeft het moeilijk en die moet je helpen”, maar dat was het dan ook wel.
Het boek  “judging The Netherlands” van Manfred Gerstenfeld openbaart het tekort van onze regering en van de hele bevolking heel duidelijk.

Boek van Nanne vd Zee in 1997 was ook vol kritiek   titel “Om erger te voorkomen”, toen riep niemand op tot excuses. Barnouw:” we zijn niet zo’n volk van excuses”
(Dat vind ik een kwalijke opmerking, want  Barnouw bedoelt dat begripvol en het is natuurlijk heel onvolwassen en zwak, dat een mens geen excuses kan maken.)

David Barnouw vind overigens, dat de Joodse gemeenschap alvorens herstelbetalingen te accepteren, eerst die excuses had moeten vragen. Ruben Vis van het CJO vind dat dit uit de regering had moeten komen en dat laatste lijkt me ook helemaal terecht.

Andere landen hebben wel excuses aangeboden voor hun tekort en het is een feit, dat geen van de geallieerden destijds zich veel te weinig heeft ingezet om de Joden te redden, het ging hen er om , om de oorlog te winnen en de Joden waren in dat verhaal ondergeschikt, aldus Barnouw.

Diverse reacties in dit programma zijn schokkend:”moeten we ons daar nu nog weer druk om maken” e.d. , geen excuses nodig. Ziek. Het laat me alleen maar zien, dat we die excuses wel moeten maken.

Barnouw:  de regering wist het inderdaad en er is nauwelijks of niet geprotesteerd door de regering in London. De NS hebben later wel excuses aangeboden, maar erg laat.
Maar als de regering had geprotesteerd, dan had niemand zich er verder wat van aangetrokken.
(NB: dat is dan voor mij nog geen enkele reden om niet zo’n protest uit te spreken!!)

Uitslag van de stemming onder de luisteraars zou 45% voor excuses zijn en 55% er tegen. Ook Barnouw is tegen excuses, tot mijn verbijstering.

NB: Update aangaande het verzet van de Nederlandse bevolking, wat  er wel degelijk was, maar wat niet wegneemt, dat er teveel Nederlanders niets deden en wat niet wegneemt, dat onze regering te weinig deed.
De info hieronder komt van een Joodse vriend, Erik Mokum (pseudoniem),die de oorlog in Nederland meemaakte .
Bedankt Erik voor je waardevolle inbreng !

Maar dat gedoe met cijfers….?
“Een op de 1.800 Nederlanders redde Joden”….?
Dat betekent volgens mijn ruwe, maar niet zo onwaarschijnlijke schatting, dat
s l e c h t s  5000 Nederlanders Joden hebben gered.

Ik meen dat 5000 uit de kampen terugkwamen, 105.000 waren vermoord.
Ongeveer 30.000 moeten dus de “onderduik” hebben overleefd.
Van de 110.000 (teruggekeerden en vermoorden) heeft een deel ook in de
“onderduik” gezeten (denk aan de familie Frank).
Laten we zeggen 40.000 in de onderduik, misschien nog wat meer.
Daar waren dus minstens 150.000 “Nederlanders” (waren de “Joden” dan
geen Nederlanders? ) direct of indirect bij betrokken.
Bedenk, dat heel veel Joodse gezinnen uiteengerukt werden – anders dan
de familie Frank -, dus dat voor elk afzonderlijk onderduik gezocht moest worden.

Dan nog de “Nederlanders” die anderen dan Joden onderduik aanboden.
Het verzet in het algemeen en de illegale pers, het verzorgen van distributiebonnen,
voeding, enz.
Hebben jullie wel es het “Verscholen Dorp” bezocht?

“Het Verscholen Dorp was een schuilplaats voor onderduikers in de bossen in het zuiden van de gemeente Nunspeet, tussen het dorp en Vierhouten, in de Nederlandse provincie Gelderland. Het bevindt zich aan de Pas-Opweg.
Het dorp werd in de Tweede Wereldoorlog tussen februari 1943 en oktober 1944 bewoond door onderduikers. Gemiddeld waren er per dag 80 tot 100 Joden (en geallieerde vliegers) te vinden. Het bestond uit een aantal primitieve hutten, half ingegraven in de grond. Nu staan er nog drie nagebouwde hutten.
Eind oktober 1944 werd het dorp ontdekt door twee SS’ers of twee Landstorm[1] die aan het jagen waren. Acht van de 86 werden gevangengenomen en op een later tijdstip gefusilleerd, 6 personen werden aan de Tongerenseweg gefusilleerd en 2 onderaan de heuvel bij het kamphuis De Paasheuvel. De rest wist te ontkomen.
Ter herinnering aan de gefusilleerde onderduikers is in 1995 een gedenksteen aan de Tongerenseweg geplaatst. Deze duidt ongeveer de plek aan waar het drama zich heeft afgespeeld.
In Vierhouten is er een expositie over het Verscholen Dorp. Deze bevindt zich in het VVV-gebouw aan de Nunspeterweg 1.”

Die mensen moesten dagelijks van eten, medicijnen, kleding, enz. voorzien worden.
Niet de bossen van Frankrijk, Polen of Rusland, maar “natuur” in Nederland.
Dat getal van “1.800” moet, denk ik, minstens gereduceerd worden tot 180,
en misschien zelfs tot 60 of tot 40 (direct of indirect betrokkenen).
Heeft De Volkskrant met die cijfers in de kop gespeeld?

De regering in “ballingschap” is in gebreke gebleven, vele Nederlanders daarentegen niet.

Navigeer naar andere artikelen

118 Responses to Actie 18 jan. Amsterdam 18 uur bij Portugese Esnoge (sjoel): “Israel, vergeef a.u.b. het Nederlandse volk” Update !

 1. Op 15 januari 2012 @ 21:50 schreef Mosje Groen

  Beantwoorden

  Ondanks dat ik niets heb met geloof wat verbonden is met wereldlijke macht, vind ik het contrast van het bezoeken mevrouw van Amsberg van meerdere moskeeen in bijbehorend gewaad inclusief handschoenen en blote voeten jongstleden absoluut schofterig afsteken tegenover geen excuses willen maken!

  Ik hoop dat staat en koningin alsnog door de knieen gaan!

 2. Geachte heer Kok,

  Vondt u het ook niet nodig dat Beatrix naar de Moskee ging.
  over die hoofddoek kon ik mij niet opwinden, maar ik vond gewoon dat zij niet naar een moskee hoorde te gaan? met Alexander en Maxima?
  kan ik ook een reactie sturen naar de Regering?
  weet u hoe dat moet?

  met een hartelijke groet van Marion

 3. Op 15 januari 2012 @ 22:00 schreef Wim van Amerongen

  Beantwoorden

  ‘Excuses’ aanbieden?
  Excuses zijn verontschuldigingen, als je het Nederlandse goed gebruikt.
  De kern van de zaak in vergelijkende zin is, dat er schuld is gemaakt en dat daarop wordt gezegd: “Reken jij mijn bij jou gemaakte schuld niet toe, want terugkrijgen doe je toch niets.”
  En daartoe nodigt u dit hooghartige Staatshoofd en Rutte uit?
  Wat is dit voor waanzin?
  Neen, het zou goed zijn dat zij ronduit zeggen dat de Nederlandse staat in W.O. II op zeer ernstige wijze is tekort geschoten en dat het corrupte, laffe, gevluchte koningshuis (de nep-oranjes met nu hun junta-dochter) met al hun Bilderberg-vuillapperij FOUT heeft gehandeld!

  Man, besmeer je toch niet door dit soort nog verontschuldigen (‘excuses’) te vragen!
  Je zou het niet eens moeten willen, want als ze hun ‘excuses’ zouden aanbieden, weet je toch dat ze liegen. Dat wéét je toch?
  “De grote lieden ZIJN leugen.” Ps. 62:10.
  Niet: doen leugen, maar ZIJN leugen!
  Laat hen daarentegen toch in hun hoogmoed met hun schuld het graf in gaan, waartoe ze zelf levenslang kiezen!
  Láát ze toch!!
  Het sprookje gaat voor hen vanzelf een keer uit en dat is als ze de ogen dicht doen.
  Maar helas… dan komen de volgenden.

  • Hi Wim,
   Ten eerste heb ik het niet bedacht, maar Els Borst en Gerrit Zalm en daarna heeft de PVV het op gepakt.
   Zelfs als het slechts formeel is, dan nog is dat zinvol, maar juist omdat ze het weigeren, doen we het zelf. En zoals ik schreef, is dat dan van uit het hart.
   Doe mee, als lid van het Nederlandse volk, want er is ook zo iets als collectieven schuld, de regering, ook die van 40-45, zitter er namens het volk.
   Shalom,
   Ben

 4. Op 15 januari 2012 @ 22:15 schreef Reint Meijer

  Beantwoorden

  De Nederlandse regering was wel ruimhartig met het aanbieden van excuses aan de Indonesische islamitische regering wegens de massa-executie van 431 mannen in het dorpje Rawagedeh. Dit was een gevolg van een hinderlaag waarin een aantal Nederlanders waren omgekomen, ook door toedoen van overgelopen Nederlandse landverraders die naar de TNI waren overgelopen. De krijgsgevangen Nederlandse militairen werden neergemaaid met mitrailleurs,afgemaakt met kapmessen en ook levend in bomen opgehangen waarna ze levend werden gevild en hun geslachtsdelen werden afgesneden en in hun mond werden gepropt. Mijn vader heeft dezen samen met zijn patrouille ontdekt en de bevelhebbende majoor Wijnen is daarna de kampong binnengegaan met het bataljon mariniers waartoe mijn vader behoorde,en heeft de dorpsoudte een ultimatum gesteld. Of de daders van deze oorlogsmisdaad werden uitgeleverd,of alle mannen van het dorp zouden de kogel krijgen. Het laatste is dus gebeurd.Het waren moslims die onze jongens een afschuwelijke dood hebben bezorgd, en het antwoord daarop hebben ze van mijn vader en zijn maten gekregen. Ook ik ben van joodse komaf en gelukkig hebben mijn familie de kampen allemaal overleefd. Vele honderduizenden Nederlandse joden hebben hun leven gelaten in die kampen. Maar dat is in tegenstelling tot die 431 mannen geen enkel excuus waard kennelijk. Al in 1942 wisten de geallieerden dat de joden werden vermoord. Ze vlogen zelfs over de vernietigingskampen ongemoeid. Alles eromheen werd platgegooid, maar die kampen lieten ze met rust. Kennelijk sponnen ook de geallieerden er garen bij dat de joden werden omgebracht want het antisemitisme tierde ook welig in de VS waar ook vele gehandicapten systematisch werden uitgeroeid in de tehuizen en joden werden buitengesloten.

 5. Geachte heer Kok,
  Helaas kan ik niet van de partij zijn, de afstand is echt te groot. Maar ook ik schaam me diep voor het Nederlandse volk en haar regeerders. Uiteraard door de geweigerde excuses maar veel meer nog door het openlijk antisemitisme in dit land wat mede tot uiting komt door de haat tegen Geert Wilders en natuurlijk het subsidieren van Hamas en vele andere extremistische groeperingen. Gelukkig zijn er nog mensen die de goede kant kiezen, heel hartelijk dank daarvoor en veel succes 18 januari.

 6. Shalom Mosje,
  Ook mevr. von Amsberg komt voor de troon van de Almachtige!
  Zij zal verantwoording moeten afleggen van haar daden en Hij alleen weet wat haar werkelijke (drog?)-redenen zijn….
  Ik verwacht verder weinig van deze mensen wat dit betreft.
  Een kip die zijn of haar nek door het kippengaas durft te steken, die zijn kop kan eraf gaan snappie? Kippetje kijkt wel lekker uit.
  Shalom !

 7. Het zou een goed teken zijn om een vasten af te kondigen voor deze demonstratie.
  Ideeën voor een slogan:

  – Israëls pijn.. – Holland, maak je klein!
  – Vergeef ons onze lafheid!
  – Israël, vergeef ons!!
  – S’lach-lanu ki chatanu! (Vergeef ons, want wij hebben gezondigd)

  Ik kan helaas waarschijnlijk niet. Ik bid voor een goede doorgang.

 8. onze konningin doet wat zij denkt, en voral laat zien dat zij logisch niet kan denken, zij en Maxima doen lekker interessant, maar voor de gewone mens dit is poppenkast.

 9. Mijn overleden ouders hebben in de oorlog Joden in huis gehad. Zij deden dat van uit hun christen zijn.
  Nu zijn ze bij de Heer en mogen Hem loven en prijzen

 10. Mijn Amsterdamse Joodse Brothers.
  Posted on June 29, 2010
  Jodenbreestaat voor ever

  meer lezen: http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2010/06/29/mijn-amsterdamse-joodse-brothers/

 11. BEATRIX.
  Koningin Beatrix van de lage landen,
  wat u daar deed, liet heel de christenheid stranden.
  Want, wat heel veel mensen nu, beslist niet weten, maar ik wel,
  dat u als Bilderberger een weg bewandelt naar de hel.
  In dit genootschap met een geheime code voor de NWO,
  heeft u zichzelf en uw huis vernedert tot een laag niveau.
  In een land waar de christenen nauwelijks worden getolereerd,
  heeft u, met een pompeuze soepjurk en lampenkap, satan vereerd.
  Ik zag hoog tegen u op als mijn Koningin en Vorstin,
  door uw eerbied voor de allah van het oosten, nu heel min.
  Dit moest mij, en met mij vele Nederlanders, van het hart,
  dat olie, geld en macht, de doorslag gaf en christenen tart.
  Jiooda

 12. Op 16 januari 2012 @ 00:09 schreef Caesar Lion Cachet

  Beantwoorden

  LS…

  Zie je het voor je ?! Trix in een Kersttoespraak entourage met dat schijnheilige hoofd haar excuses aanbieden. Op dat toontje…Haha om te huilen. Nee hoor met het stijgen der jaren wordt die betonnen plaat voor haar koninklijke hoofd alleen maar dikker… En van haar zoontje hoef je ook niet veel te verwachten.

 13. Op 16 januari 2012 @ 00:41 schreef Helmut Hoorn

  Beantwoorden

  Dag Ben,
  Vanochtend nog voorgegaan en met de Gemeente in de voorbede gesmeekt of de God van Abraham, Isaak en Jakob Zijn uitverkoren oude bondsvolk nog zou willen beschermen tegen de duivelse macht van de Islam en ook gerefereerd aan het huis van Oranje, dat zo verschrikkelijk ver van Gods inzettingen is afgedwaald.
  Je weet dat mijn fysieke gesteldheid het niet toelaat om te gaan demonstreren en dat ik de mening blijf toegedaan dat de beste manier om binnen de Kerk te strijden tegen de Islam, de Heere Jezus Christus en Dien gekruisigd in de prediking als de enige Weg ten leven centraal te stellen.
  Niet onze godsdienstigheid, niet onze als zgn. ”tolerantie en christelijke naastenliefde” vermomde lafheid en halfhartigheid, maar Christus alleen, Wiens dierbaar zoenbloed de Zijnen reinigt van alle zonden en Die zonde en dood heeft overwonnen.
  DAT is en blijft beste verdediging tegen de oprukkende satanische duisternis van de Islam.
  Christus alleen!
  Niettemin kan ik deze actie en dit plan enkel maar toejuichen.

  • Bedankt Helmut, vraag of de kerkleden bij de demonstratie aanwezig willen zijn, dan komen we verder.
   En wie niet kan komen, kan bidden en financieel steunen, zoals aangegeven.
   Shalom,
   Ben

 14. Ach, meneer Kok;
  Protesteren Pro Zus endus Contra Zo ….. Snapt u nu werkelijk niet dat DAT nu juist het probleem is?
  Here God, sta ons bij !

  • Dag Boris, hoe zo is protesteren het probleem? Had men maar geprotesteerd tegen de moord op ruim 100.000 Joden in Nederland. Liever “wir haben es nicht gewusst”.
   Ik hoop dat je niet bij die categorie wil horen.
   Yeshua protesteerde tegen foute zaken, lees de evangelien, en de Here God, JHWH, staat ons bij in Yeshua, dus laten we Hem volgen in protest tegen leugens en huichelarij.
   Shalom,
   Ben

 15. Beste Ben,

  Ik geef altijd les in Den Helder/Julianadorp in de avonduren, dus ik kan niet komen, maar wel wil ik je mijn steun toezeggen en dat er inderdaad excuses moeten komen voor wat er gebeurd is tijdens WO2. ook ik vond het minder verstandig om moskeeen te bezoeken en dan dik ingepakt naar binnen te gaan. Want als moslims in nederland zijn passen ze zich toch ook niet aan en doen hun hoofddoek toch niet af?????? Dit noem ik de wet van de omgekeerde evenredigheid.

  Shalom,

  Paul Jansen

  • Hi Paul, steun ons op jouw manier, met gebed, financieel, doorsturen van dit bericht, dat zijn allemaal mogelijkheden voor mensen , die verhinderd zijn wegens andere verplichtingen.
   shalom,
   Ben

 16. Geachte meneer Kok Ik ben Calvinist; bij de stichting van de Nederlandse staat in het Hof te Dordrecht heeft Staten Generaal besloten; de adelstand af te schaffen. de Oranje’s waren een koningshuis van Nederland geworden door de Wener Congres met de hulp van de RKK, de Lutherse kerken, en de Anglicaanse kerk waar wel de standen waren gebleven..Ook als colloniaal heersers waren de Calvinisten niet om gevraagd; want wij erkennen de wil van God :” dat iedere mens gelijk is aan de andere, kunnen wij nog slaven nog gecolloniceerde volken hebben.Hier een paar voorbeelden van de wil van God.Matthéüs 18,1-14
  De grootste in het hemelrijk
  Matthéüs 20,20-28
  De twee zonen van Zebedéüs
  Markus 10,35-45
  De zonen van Zebedéüs
  Je noem je zelf Pastoor; ben je een RKK priester?
  Hartelijke groeten
  luckybee

 17. Op 16 januari 2012 @ 06:57 schreef Bastiaan Frans

  Beantwoorden

  Hemelse Vader, Almachtig God JHWH, vergeef het Nederlandse koningshuis en allle ministers, want ze weten niet wat ze doen. Open hun geestelijke ogen en bekleed ze met de Geest van de vreze des Heren, zodat ze Nederland gaan besturen volgens Uw normen en waarden en volgens Uw geboden, in Jezus’ naam!
  .

  • Amen , Bastiaan Frans.
   Doe je mee met de actie? Bidden, fin. steun, er zijn, link van dit artikel doorsturen e.d.
   Shalom,
   Ben

 18. Lieve mensen,
  helaas kan ik 18 januari niet lijfelijk aanwezig zijn bij de actie-avond. In gedachten ben ik echter bij jullie die mijn geestelijke broeders en zusters zijn. Vergeving vragen is nodig, hard nodig zelfs nu ons staatshoofd met de aanstaande koning en echtgenote, voor de Islam buigt. Mijn reactie op die vertoning was dan ook: Wanneer komt hm met dezelfde eerbied een Sjoel binnen om voor de Enige, Ware G’d het hoofd en knie te buigen?
  Shalom

 19. Jullie willen gebed? Voor wie moet ik bidden, voor jullie of voor de koningin?
  Waar halen jullie het lef vandaan om een door God geplaatst staatshoofd op zo’n manier te behandelen.
  Ik heb een zwak voor Israël maar niet voor jullie als jullie zo tekeer gaan over ons vorstenhuis.
  Trouwens, wat moet er verontschuldigd worden? Heeft niet het merendeel van de Nederlanders zijn leven gewaagd om de Joden te redden?
  Ik denk dat een klein beetje meer respect naar God en mensen wel op zijn plaats is.

  • Hi Kees,
   Nederland heeft het hoogste % Joden uit eigen land laten wegvoeren en vermoorden. Ruim 100.000 Nederlandse Joden.Er was verzet, met alle waardering en respect,maar lang niet genoeg.
   Na de oorlog ja, toen “had de meerderheid in het verzet gezeten”, een Duitser die de weg vroeg de verkeerde kant op gestuurd of zo.
   Ons vorstenhuis “hat es nicht gewusst”, zat in Engeland en Canada. O ja, prins Bernhard was de held, maar nu we achteraf weten wat zijn betrokkenheid was en zijn leven, is hij wel hard van zijn voetstuk gevallen.
   Beste Kees, geniet van “Blauw Bloed” en “Ons Vorstenhuis”, geloof in sprookjes.
   Wij hebben het hoogste respect voor de God van Abraham , Isaak en Israel, voor mensen hebben we liefde, maar lang niet altijd respect, dat hangt af van hun daden.
   Ga maar es googlen op Oranjehuis, Bernhard e.d. en Jodenvervolging.
   Shalom,
   Ben

  • Kees schrijft :” Waar halen jullie het lef vandaan om een door God geplaatst staatshoofd op zo’n manier te behandelen.
   Huuuuuuuuh Hoe bedoel je een door God geplaatste Koningin?
   Dit Heeft Jezus hier over gezegd:”1 Korinthe 7 over het huwelijk vers 1-40
   8 Doch ik zeg den ongetrouwden, en den weduwen: Het is hun goed, indien zij blijven, gelijk als ik.

   Het verhaal over Jezus en Maria Magdalena is een leugen; zo als je ziet is Jezus nooit getrouwd geweest zo lang als dat hij op aarde heeft geleefd.Dus er bestaat geen bloedlijn van Jezus Christus op aarde.

 20. Op 16 januari 2012 @ 10:03 schreef Ester Hoefnagel

  Beantwoorden

  Laten we samen bidden en roepen tot God om vergeving voor onze zonden toen,
  en nog steeds dat wij oogluikend toe staan hoe de Joden worden gekleineerd.
  Want God straft een land dat aan zijn oogappel komt….
  Het is vreselijk om te weten dat er nog steeds oorlogsslachtoffers in Israel leven in armoe alsof ze nog niet genoeg geleden hebben.
  En wij in ons rijke westen kun best iets van onze rijkdommen als genoegdoening geven aan deze arme mensen.
  Maar Beatrix zal alleen buigen als er grote politieke of publieke druk is….

 21. Op 16 januari 2012 @ 11:35 schreef Caesar Lion Cachet

  Beantwoorden

  Ben…

  Ik zie dat mijn tekst gemodereerd is. Dat schiet niet echt op want ook een getergd mens moet zeggen
  wat hij bedoelt anders blijft het dansen om de hete brij..

  • Hi Caesar, bepaalde woorden komen er hier niet door, we zijn scherp, maar er zijn grenzen. Ik heb 2 woorden aangepast in woorden, die stevig zijn, maar niet grof.
   Je punt blijft duidelijk, tot woensdag,
   shalom,
   Ben

 22. Hoi Broeder Ben,

  Goede actie, zoals altijd. Wat een energie ondanks niet meer tot de piepjongsten behorend!
  Ik kan er niet bij zijn maar GODS zegen toegewenst ook over deze inzet…….

  Shalom אלוקים יברך אותך

 23. Goed zo, Ben – ga zo door. Komt hier heel wat los.

 24. Op 16 januari 2012 @ 12:32 schreef Michael, Shabbatsvierder

  Beantwoorden

  Shalom, ik ga proberen te komen. Ik kan het niet beloven, ik moet van ver komen en heb een lege beurs.

  Het lijkt wel of er sinds wo 2 niets veranderd is in de houding ten aanzien van de Joden.

  …..opmerkelijk eigenlijk.., dat het Joodsche hart; de Jodenbuurt, bijna letterlijk geëlimineerd is, uitgewist..
  “De metro moest er toch komen…?” , ja , maar toch…, uitgerekend diè buurt.

  • Hi Michael, goed weer van je te horen; wellicht kun je wat eerder komen, kunnen we even bij praten, want we zijn hier allemaal benieuwd hoe het met jou en je vriendin gaat.
   Shalom,
   Ben

 25. Bekijk deze foto’s en weet dat in 1963 normale kleding werd gedragen in een moskee door Juliana, Bernhard en Beatrix.
  Bovendien heeft Beatrix de zegen van alla ontvangen in het olierijkdom.

  http://www.dumpert.nl/mediabase/1926591/710c1601/staatsbezoek_perzi_1963._bea_bezoekt_moskee.html

 26. Op 16 januari 2012 @ 12:50 schreef Michael, Shabbatsvierder

  Beantwoorden

  Ik ben tot vier uur in Opperdoes,..weet niet hoelaat ik in A’dam kan zijn.
  Wat mijn vriendin betreft, er zijn weer complicaties. Ze heeft een vrij plotseling omgekomen zwelling bij haar hals-lymphe. Duidelijk zichtbaar aanwezig, deze week wordt ze onderzocht. Het is me vaak te veel……….te veel.

 27. Jullie hebben groot gelijk dat we tegenover de president van Israel Schaamte bewijzen hoe Nederland zo weinig voor het Joodse volk heeft gedaan, nog steeds tijdens de 4 mei viering, gaat het niet over hoe Nederland gezwegen heeft voor-tijdens-en na de oorlog tegenover God,s Volk.
  Schoolkinderen hebben geen besef van wat er echt is gebeurd, dat leer je pas begrijpen in Yad Vashem e.a. schande bedekt mijn hoofd over mijn land dat zo liefdeloos heeft gehandeld.
  Heer spreek ze persoonlijk aan, laat hen weten hoe U hier over denkt, Amen.
  Mochten er mensen rond Zierikzee erheen gaan bel me dan a.u.b.0631681587 loes van es of mail loesrael@hotmail.com dit is het minste wat ik kan doen bedankt.

 28. Hi Ben,

  Ik kan er niet bij zijn, maar steun de actie volledig.

  In het kader van de actie wil ik het Voorwoord van Prof. Dr, Bob Smalhout in het boek ‘Om erger te voorkomen’, geschreven door Historica Nanda van der Zee met iedereen delen.


  Voorwoord,

  Als schooljongen heb ik ze gezien. De overvalwagens die in 1943 en 1944 door Duitse soldaten volgepropt werden met Joodse gezinnen die in absolute paniek verkeerden. De honderden lege huizen die achterbleven met vaak nog een gedekte tafel en kinderspeelgoed op de grond. Ik heb ze gehoord, midden in de nacht, als onze joodse buren uit hun woningen werden gejaagd en jonge Joodse mannen over de daken trachten te ontvluchten. Bij het Muiderpoortstation in Amsterdam heb ik de treinen zien vertrekken naar Westerbork, het laatste station vóór de gaskamers in Auschwitz en Sobibor.

  Voor mij ligt een 6cm dik boek met de titel ‘In Memoriam’. Het is een boek zonder literaire tekst maar wel met de klein gedrukte namen van meer dan 100.000 Joodse Nederlanders die nooit meer terugkeerden uit Polen en Duitsland. Het is een deel van de schokkende boekhouding van de Shoah, de uitroeiing van de Joden in de Tweede Wereldoorlog.

  Nederland verloor toen bijna 75% van zijn Joodse inwoners. En dat is het hoogste percentage van heel West-Europa. Het is zelfs meer dan het Joodse verliescijfer in Duitsland, het land dat immers de bron van al het kwaad was. België verloor in diezelfde tijd ongeveer 35% van zijn Joodse burgers, Frankrijk 22%, Italië 5% en Denemarken slechts 1,6%. Het is dus voor de hand liggend de brandende vraag te stellen waarom uitgerekend het tolerante en vreedzame Nederland zoveel Joodse inwoners heeft verloren. Nederland waar Joden al eeuwenlang voortreffelijk geïntegreerd waren en dat nauwelijks antisemitisme kende. Zelfs in die mate dat Amsterdam in Joodse kringen ‘het Jeruzalem van het Noorden’werd genoemd.

  De historica Nanda van der Zee heeft de moed gehad te trachten deze prangende vraag te beantwoorden. Zij heeft er 7 jaar aan gewerkt. Van de Grondigheid waarmee ze dat heeft gedaan getuigen de pagina’s vol referenties en voetnoten inclusief een indrukwekkende bibliografie. Er staan 600 referenties in en haar bibliografie vermeldt 200 boeken, documenten en publicaties. Mede hierdoor heef t ‘Om erger te voorkomen’het hoge niveau gekregen van een academisch proefschrift. Maar in tegenstelling tot de meeste universitaire disserties leest het boek van Nanda van de Zee als een trein, net als al haar andere publicaties zoals ‘De kamergenoot van Anne Frank’(1990) en haar befaande biografie van wijlen professor Jacques Presser (1988).

  Deze uitzonderlijke begaafdheid om moeilijke dingen in vlotlopend en boeiend Nederlands te kunnen samenvatten heeft echter meerdere malen in haar nadeel gewerkt. Nog steeds lijkt het zo dat in academische kringen de ongeschreven regel geldt dat wetenschappelijke publicaties bij voorkeur onleesbaar en onbegrijpelijk moeten zijn. Als iedereen kan begrijpen wat er staat dan valt al gauw de dodelijke term:’populair’.

  Daarbij komt nog een probleem. Toen dit boek met de schrijnende titel ‘Om erger te voorkomen’in 1997 voor het eerst in druk verscheen sloegen van der Zee’s conclusies in als brisantgranaten. En wel omdat de schrijfster twee hooggeachte nationale monumenten ter discussie stelde. De voornaamste was Koningin Wilhemina die op 13 mei 1940 met een deel van de regering naar Engeland vluchtte. Hierdoor had de usurpator Adolf Hitler, ook juridisch, vrij spel om het Nederlandse burgerlijke bestuur door een Duits ambtenaren apparaat te vervangen. Aan het hoofd daarvan kwam de rijkscommissaris Seyss Inquart te staan die een beruchte antisemiet was. Mede hierdoor hadden de Nederlandse Joden geen schijn van kans meer.

  Het tweede nationale monument dat door Nanda van de Zee werd bekritiseerd was de historicus Professor Dr. Lou de Jong, die na de oorlog directeur van het RIOD (Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie) werd en daarna de beroemde schrijver van het standaard werk ‘Nederland na de Tweede Wereldoorlog’ zou worden.

  De Jong had geen enkele kritiek op de koele houding van de vorstin ten opzichte van de Nederlandse Joden. Over het feit dat het aanvankelijke Joodse Vluchtelingenkamp Westerbork (dat later een z.g. Durchgangslager werd) in een uithoek van Drente lag omdat de oorspronkelijke plaats n.l. in Ermelo door de koningin was afgewezen, wordt door de gezaghebbende historici niets gemeld. Maar bekend is dat koningin Wilhelmina in een officiële brief schreef dat ze ‘geen Joden in haar achtertuin wenste’

  Ook Nederlands hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, wordt door Nanda van der Zee terecht beschuldigd van lafheid en gebrek aan moraal. Die Raad was een van de officiële instanties die haar eigen president (Mr. Visser) ontsloeg omdat deze van Joodse Huize was. En verder collaboreerden tientallen overheidsinstanties met de bezetter: De Nederlandse Spoorwegen, Het gemeentelijke vervoerbedrijf van Amsterdam, de Politie, de Secretarissen Generaal en vele Universiteiten. Daarom is de na-oorlogse wapenspreuk van Amsterdam, gebaseerd op het gedrag van de stad in de Tweede Wereldoorlog ‘Heldhaftig, vastberaden en barmhartig ’schaamteloos overdreven.

  Dit alles culmineerde in het functioneren van de beruchte Joodse Raad die onder het toeziend oog van de Duitsers, transporten van Joodse burgers samenstelde met bestemming Westerbork en uiteindelijk de gaskamers. En dit alles met het argument: ‘Om erger te voorkomen’.

  Omdat Nanda van der Zee met pijnlijke nauwkeurigheid de vinger heeft gelegd op de morele en etische tekortkomingen van vele vooraanstaande Nederlanders hadden talrijke belangrijke historici en literatoren in 1997 geen goed woord voor haar over. Dat is een bekend psychologisch fenomeen: Het ontkennen van alles wat te pijnlijk is om aan herinnerd te worden

  We zijn nu meer dan 11 jaar verder en de tijd is gekomen om het het werk van Nanda van der Zee opnieuw uit te geven, te lezen en de kristalheldere kern te ontdoen van al het academische blusschuim dat destijds onterecht door de elite van de Nederlandse journalistiek, politiek en historie erover heen gespoten is.

  Het is verheugend dat de uitgever, Dr. Perry Pierik, een representant van een jongere generatie historici die taak op zijn schouders heeft genomen. Het is het enige dat we nog kunnen doen ter eerbiedige nagedachtenis van meer dan 100.000 Joodse Nederlanders die destijds via Westerbork ons land en de wereld voor eeuwig hebben verlaten.

  Prof. Dr. Bob Smalhout
  Maart 2008

  Groet,
  Mick

 29. Wij als christenen kunnen sowieso al onze excuses aanbieden voor de kerkgeschiedenis, vervolging, verandering van tijden en verbieden van Tora en bovendien de vervangingstheologie, die jammer genoeg nog steeds standhoudt. Alleen al door het op zondag naar de kerk gaan ipv de Sabbat enz.

 30. Op 16 januari 2012 @ 13:45 schreef Peter Calluy

  Beantwoorden

  Beste Ben,

  Mooi initiatief. Het is weer eens wat anders dan die meelijwekkende solidariteit met organisaties die bij elke demonstratie voor een herhaling roepen van de weerzinwekkende massamoord op onder andere het Joodse volk. Ik hoop dat deze actie véél volk op de been brengt. Heb je reeds ‘joods actueel’ gecontacteerd in België. Zij zouden een mobilisatie voor deze zaak kunnen starten en/of een Belgische delegatie van de joodse gemeenschap kunnen afvaardigen. Veel succes.

  Peter Calluy
  Boom / België.

 31. Op 16 januari 2012 @ 13:58 schreef Nanny Wairata

  Beantwoorden

  Shalom Ben,

  Schande, moet je na alles wat je is aangedaan ook nog vragen om excuses? Hoop dat ik er woensdag bij kan zijn.

  Stuur een dezer dagen m’n getuigenis.

 32. Op 16 januari 2012 @ 14:32 schreef RWJ Schoonens

  Beantwoorden

  Ik ben het met jullie van harte eens, ook de met de reacties.
  Ik ga Proberen te komen.
  Is er nog iemand die iemand vanuit zuid limburg afreisd?
  Ik woon zelf in Heerlen, misschien kan ik met iemand meerijden?

  grt Richard

  • Hi Richard, als ik iemand wist, zou ik het je laten weten, maar wellicht leest iemand je oproep, die kan dan hier reageren met zijn mailadres.
   Hoe dan ook, heel goed dat je komt,
   shalom,
   Ben

 33. http://www.historischnieuwsblad.nl/00/hn/nl/0/nieuws/print/2945/Relletje_over_vermeende_excuses_Beatrix_aan_Isra%C3%ABl.html

  http://nos.nl/video/6474-staatsbezoek-israel-1995.html

  Ik zeg hiermee niet dat alles koek en ei is, maar er zijn dus weleens zaken benoemd. En de koningin kan zich op dit forum niet verweren.

  • Hi Angela,
   Jounalist Dick Verkijk wordt dus niet gesteund door de RVD en ook niet door het CIDI, daar kunnen we weinig mee dan. En de NOS video levert al helemaal niets op , integendeel.
   Beatrix geeft slechts aan, dat het Nederlandse volk niets kon doen om de moordpartij op de Nederlandse Joden te stoppen, terwijl ze erkent, dat er uitzonderingen waren, die met gevaar voor eigen leven dat wel deden.
   Wat die uitzonderingen deden, had iedereen kunnen doen, dan had het plaatje er heel anders uit gezien !
   Dus wat probeer je nu eigenlijk te zeggen?
   Het is te gek voor woorden, dat Rutte en Beatrix de fouten van de oorlogsregering in ballingschap, weg uit Nederland (!) niet wil benoemen en er geen excuses voor wil vragen.
   Het lijkt me dus hard nodig , dat wij dat doen met elkaar; zie het artikel op Arutz Sheva, waar deze schande klip en klaar staat, in Israelische media.
   En dat Beatrix zich niet kan verweren hier, is onzin; als ze namens onze regering een excuus had willen maken, dan hadden we haar kunnen waarderen op dat punt en nu ze het niet wil, heeft ze onze actie en ons commentaar aan zich zelf te wijten.
   Maar als jij het allemaal niet nodig vindt, blijf je gewoon thuis.
   Shalom,
   Ben

 34. Op 16 januari 2012 @ 17:03 schreef Caesar Lion Cachet

  Beantwoorden

  LS…

  Het antisemitisme is zo levend als iets dat nooit dood is geweest. Ik ben van 1946 en mijn biologische vader is Carel Anton Lion Cachet en voormalig Resident van de Grote Oost en Borneo en Zuid Celebes. Hij was diegene die de Nederlandse regering om troepen smeekte toen de ploppers van Soekarno alles afslachtte wat Nederlands was. Ook kleine blonde baby’s. Dat hij Raymond Westerling op zijn dak kreeg, kon hij niet weten. Maar ik ben deze man postuum dankbaar want zonder hem had ik ook met doorgesneden keel in de Sawa gelegen.Mijn grootvader was Carel Adolph Lion Cachet de indertijd succesvolle en bekende Jugendstil kunstenaar. Hij was grafisch zo goed onderlegt dat hij voor de Nederlandse bank een inmiddels beroemd biljet van 50 Florijnen heeft ontworpen. (Het Herderinnetje) Hoe hij dat als Jodenmeneer geflikt heeft in oorlogstijd is mij nog steeds een raadsel.Lang verhaal kort: Mijn moeder heeft zich een keer buitenechtelijk laten bespringen door deze Carel Anton met mij als resultaat. Als het maar geen Jodenjong wordt, heb ik haar maar al te vaak horen verzuchten. Mijn moeder een typische Arische met de uitstraling van Greta Garbo heeft mijn haar jarenlang geblondeerd…Later deed ik het zelf want met blond haar en blauwe ogen had ik toch meer kans werd mijn stellige overtuiging. Zelfs toen ik in Duitsland op de Hotelschool zat, werd mij regelmatig toegefluisterd dat ik ” Ein richtiger Germaner “war. Hätte ik damals gelebt… usw.
  Moraal van het verhaal: Als bastaardjood heb ik geen enkele moeite om Trix te benoemen voor wat zij is. Ik schaam mij dood voor dat schijnheilige en laffe mens.Dus toch maar liever een bastaardjood dan een omhooggevallen boerin met een Pappie die bij de SS heeft gedient.

  • Het ziet diep Caesar, dat is duidelijk.
   We zijn het er in ieder geval over eens, dat er een excuus dient te volgen op het enorm te kort schieten van regering in ballingschap destijds.
   Shalom,
   Ben

 35. Ook bij mij werd door mensen met het juiste historische besef de illusie doorbroken dat “wij Nederlanders” in WOII zo geweldig ons best hadden gedaan om onze joodse medeburgers te redden van de moord-machine! Nee, het waren juist allerlei nederlandse overheden en instanties die het zo geweldig georganiseerd hadden!! Dit is nog veel te weinig bekend bij het grote publiek – dus prima, Ben, ik ondersteun deze actie van harte. Hoop op veel publiciteit, want dat is ook al winst!

 36. Ik denk dat het de hoogste tijd is dat het Joodse volk er zelf eens een streep
  onder trekt. Dan bedoel ik niet vergeten maar vergeven. Excuses van de Nederlandse leider/volk destijds is prachtig, maar het lost niets op! Gedane zaken
  nemen namelijk geen keer!
  Ik denk dat we het ook de hoogste tijd is om ons bezig te houden met de dingen
  die nu in de wereld en met het Joodse volk voor de deur staan! Daar hebben we onze handen vol aan! Lees de Bijbel en je begrijpt waar onze prioriteiten nu dienen te liggen! Bid a.u.b (voor de vreden van Jeruzalem) voor het Joodse volk en de christenen en de vijanden van hen!

  • Hi Rianne,
   Als er 6 miljoen Joden, dus allemaal misjpoge (familie) van je vermoord zijn en als je nog dagelijks op je Jood-zijn wordt aangekeken, praat je wel anders.
   Onze regering is ernstig te kort geschoten in de oorlog en ook ons volk; we hebben het wel laten gebeuren allemaal, in Denemarken verliep dat veel gunstiger, we staat procentueel boven aan wat betreft het aantal vermoorde Joden in verhouding tot het totale Nederlandse bevolkingsaantal.
   En verder houden we ons evengoed wel bezig met de dingen van de toekomst, zie onze aktie voor renovatie van een schuilkelder in Israel, voor als straks rondom Israel de oorlogen los barsten.
   Shalom,
   Ben

   • Om joden te redden hebben de Denen alleen een smalle strook water te door kweren; de Skaggerak en de Kattegat, dat ze van Zweden scheidt, je kan het bijna door zwemmen.
    Dat kunnen wij Hollanders niet, de Noordzee is een ruwe open zee; bovendien de frontlinie tussen Duitsland en Engeland. Onze Engeland vaarders moesten een lange gevaarlijke weg via Zwitserland Spanje of Portugal nemen.In zo’n platte vlakke land als Nederland, is een weertsand tegen een moderne armee,zo als toen de duitse armee was, bijna onmogelijk.Bovendien God was niet meer onze koning; niet vergeten die hebben wij laten afzetten door de Oranje’s.

 37. Hoi Ben, Natuurlijk ben ik het met je eens en behoord de nederlandse staat excuses aan te bieden ook namens het koningshuis voor de passiviteit van de NL-overheid ten tijde van de oorlog. Ik las op elsevier veel commentaar maar een opmerking is me echt bij gebleven en was van een dochter van een holocaust-slachtoffer. Ze zij dat ze die excuses niet wilde als de Nederlandse overheid ze niet kan menen. Er valt wat voor te zeggen. Wat hebben onze joodse vrienden en landgenoten eraan als de minister-president met zichtbare tegenzin excuses uitspreekt die de regering nog het koningshuis werkelijk menen? Onze koningin die zo graag zoete broodjes bakt met Israel-haters in het midden-oosten leeft in de waan dat haar ouders en groot-ouders het geweldig deden tijdens de oorlog. Wat zijn hun obligate excuses waard? Niets lijkt me. Ik denk dat de joodse landgenoten veel meer hebben gehad aan de verstandige woorden van Zalm en Borst over onze overheid in ballingschap en het boek van Gerstenfeld en heel Nederland weet nu hoe het wel zat! Ik denk dat de dagen van het koningschap van de oranjes geteld zijn!

  • Helemaal eens Samuel.
   Maar dat neemt niet weg, dat het wel degelijk de taak is van onze regering die excuses aan te bieden en nu ze het niet doen, doen wij het, uit ons hart.
   Wat beter is dan formeel en nog beter dan formeel helemaal niet.
   Shalom,
   Ben

 38. Wat een verhaal, Caesar. Voor mij ben je een echte Jood.
  (de Tenach rekent de lijn trouwens via de vader).

 39. Shalom Ben;
  Tot mijn groot ongenoegen is het mij niet mogelijk te komen.
  Dit door persoonlijke omstandigheden.
  Wel zal ik die tijd biddend/ stilte erbij zijn.
  Am Yis’ra-El Chai.

 40. Ben, de actie van (ons) koningshuis in de moskee, is, als ze bij een kerk zijn aangesloten, een vorm van afgoderij, voor een gelovige althans.
  Een seculier iemand zal zal vanwege de valse vrede, achter het koningshuis gaan staan. Wat betreft je Israël actie, om Israël onze excuses aan te bieden, kan ik alleen maar instemmend reageren, immers, wij als christenen eten immers uit de zelfde geestelijke ruif als het volk Israël.
  Als mantelzorger ben ik helaas gebonden aan huis, maar sta vierkant achter je actie.
  Ik zal bidden voor een gedragswijziging van de regering.

 41. Op 16 januari 2012 @ 23:13 schreef harry meents

  Beantwoorden

  ik heb de verhalen van mijn oom gehoord over de oorlog hij heeft het allemaal bewust meegemaakt. veel van mijn familie leden zijn vermoord in sobibor en een hoop nederlanders{ niet allemaal} vonden dat wel prima. van hare majesteit verwacht ik niks veel te druk bij moslims te slijmen. ik kan er helaas niet bij zijn maar wens jullie veel succes.

 42. Op 17 januari 2012 @ 01:13 schreef N.A. Leeuwin

  Beantwoorden

  Shalom,

  Bij dezen betuig ik ook mijn steun aan deze actie als iemand die hier is opgegroeid vind ik dat we onze Joodse wortels niet mogen verloochenen.

 43. Op 17 januari 2012 @ 07:53 schreef Duije Cusveller

  Beantwoorden

  als je naar ons koninklijk huis kijkt. en ik weet dat ze afstammelingen zijn van het koninklijk huis van koning David (dus ook joods bloed hebben). Kan ik vaak niet begrijpen wat ze doen.

  • Beste Duije,
   Of ze wel of geen Joods bloed hebben , weet ik niet. Kun je dat nog es uitleggen?
   Maar er zijn uiteraard ook zwaar teleurstellende Joden, net als in elk volk, dus dat is geen nieuws.
   We zien op de God van Abraham,Isaak en Jacob, Die ons in Yeshua verscheen en in de Tora en dan kun je er weer helemaal tegen.
   Shalom,kom je woe.av. naar Amsterdam?
   Ben

 44. Shalom Ben,

  Helaas kan ik er niet bij zijn, maar ondersteun de aktie volledig.
  Zal s avonds tijdens onze bijbelstudie vragen om het mee te nemen in gebed.
  In gedachten ben ik bij jullie.

  Janny.

  • Hi Janny, er is nog iemand uit Sneek, die graag zou gaan, maar die heeft geen auto; weet jij of er nog mensen uit Friesland e.o. gaan?
   Ik hoor van diverse mensen uit onze Torua-Yeshua gemeentes, dat ze komen, hoe meer hoe beter uiteraard.
   Mochten jullie iets kunnen organiseren, laat het dan even weten.
   Shalom,
   Ben

 45. Shalom,

  In december zijn wij naar Brussel gegaan om mee te strijden voor de onverdeeldheid van Jeruzalem, de stad van de grote Koning Jeshua.
  Hélaas kan ik morgen niet, maar ben in gebed bij jullie.
  In tranen lees ik nu het boek van Clara Asscher- Pinkhof, de danseres zonder benen. Waarlijk een hel op aarde. Ik ben geboren in wo2.
  Hartelijke groet,
  Dimf

 46. Kan er helaas niet bij zijn maar hierbij mijn steunbetuiging. Kritiek op anderen (ook vooral op Israel de laatste jaren) is zo gemakkelijk en goedkoop maar zelfreflectie schuldbekentenis, waar tekortkoming is gebleken, en bekering vraagt om lef. Ik hoop en bid dat die lef nog zal worden getoond en dat economische belangen en druk van anderen (egoistme) eens niet boven fatsoen zullen staan. Dan zou er misschien herstel kunnen komen in de beschadigde relatie tussen de volken, Israel en God.
  De zegen van De Eeuwige toegewenst bij de actie.

 47. Op 18 januari 2012 @ 12:39 schreef Emoes Wairata

  Beantwoorden

  Shalom Ben Kok,
  De daad van de regering en van het koningshuis heeft mij niet verbaasd, want hetzelfde hebben ze ook tegenover de molukkers gedaan. Onze vaders hebben in de K.N.I.L gediend, om samen met de nederlandse soldaten te vechten tegen de jappen en Soekarno. Na de oorlog in 1950/ ’51 zijn wij in Nederland gekomen en op de boten naar hier naartoe, wisten onze vaders al, dat hun militairschap zou worden ontnomen zonder opgave van reden. In Nederland aangekomen mochten wij als dank ook nog in voormalige concentratiekampen als Westerbork en Vught leven, in houten barakken gaan wonen, met de bekende hollandse winters (meer dan 10 jaar ) Maar geen excuses van de regering of het koningshuis?

  Laten wij dus alleen maar bouwen op de God van Abraham, Izaak en Jacob en samen met onze joodse broeder gaan bidden.

  • Amen Emoes, dank ook voor je steun in deze actie,
   shalom,
   Ben

  • Op 18 januari 2012 @ 18:44 schreef harry meents

   Beantwoorden

   ben het helemaal eens met emoes .molukers zijn ook behandeld als oudvuil door onze oveheid en inderdaad ook ons koningshuis. het is helaas normaal gedrag door onze overheid dat ze mensen die zich hebben ingezet voor nederland de grond intrappen en mensen die de boel verzieken waaronder islam teroristen die hier de boel willen overnemen de hemel inprijzen .onder het mom ze zijn zo vredelievend.

 48. Beste Ben,

  Helaas kunnen we niet aanwezig zijn maar we zijn met ons hart bij jullie en steunen jullie volledig in deze actie. Ook zullen we de toespraak die Netanyahu vanavond om 19.00 uur in de Synagoge zal houden live volgen.
  Shalom,

 49. Pingback: Israel-vrienden bieden excuses aan Netanyahu « Webdossiers 2011-12

  • Inderdaad Luckybee; lees die link, beste lezers, het is schokkend, maar het is zaak de waarheid te kennen over islam en RK-kerk.
   Daarboven uit is de Waarheid, Yeshua, nog veel belangrijker, als de enige weg tot de Vader, Joh. 14:6
   Shabbath shalom,
   Ben

 50. Nu wordt de debat over de Euro nog steeds met vehement gevoerd (Buitenhof); vergeten er bij te vertellen dat ons land vol zit met mannen met baarden in een jelaba en witte fingerhoed op hun hoofd.En dit staat in hun koraan geschreven.
  8. De Oorlogsbuit (Al-An’faal)
  Geopenbaard nà de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 75 strofen.
  39. En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt. Maar als zij ophouden dan ziet Allah voorzeker hetgeen zij doen.
  Er bestaat geen vrede tussen ons en de islam.wij zijn zinds 1400 jaren nog steeds met ze in een oorlog toestand, met korte trust daar tussen, dat moslim iedere keer als het hun past kan breken.

 51. Vergeet de Yom Kipur oorlog niet verassend door Sadat; voorganger van Mubarak, uitgevoerd.

 52. Erdogan zei dat de Turken geen plan hebben de Armeniers uit te roeien; wel degelijk namelijk door de Profeet Mohammed opgesteld
  8. De Oorlogsbuit (Al-An’faal)

  Geopenbaard nà de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 75 strofen.
  12. Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: “Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.”

  13. Dit is, omdat zij zich tegen Allah en Zijn boodschapper hebben verzet. En wie tegen Allah en Zijn boodschapper strijdt, (wete) Allah is voorzeker streng in vergelding.

  14. Dat is (uw straf), ondergaat haar daarom en weet dat er voor de ongelovigen de straf van het Vuur is.

  15. O, gij die gelooft, wanneer gij degenen die niet geloven, op u af ziet komen wendt hun dan niet uw rug toe.

  16. En wie op die dag zijn rug toekeert, tenzij hij voor het gevecht manoeuvreert of om plaats te nemen bij een andere groep, doet inderdaad de toorn van Allah over zich komen en de hel zal zijn tehuis zijn en dat is een slechte verblijfplaats.

  17. Gij dooddet hen niet, doch Allah was het, Die hen doodde. En gij wierpt niet toen gij wierpt, maar Allah was het die wierp, opdat Hij de gelovigen een grote gunst van Zich mocht bewijzen. Voorzeker, Allah is Alhorend, Alwetend.

  18. Dit (geschiedde) en voorzeker is Allah degene, Die het plan van de ongelovigen verijdelt.

  19. Als gij een oordeel zoekt, dan is het oordeel reeds tot u gekomen. En als gij ophoudt, zal het beter voor u zijn, maar als gij terugkeert, zullen Wij ook terugkeren. En uw partij zal u in het geheel niet baten hoe talrijk zij ook moge zijn en Allah is voorzeker met de gelovigen.

  20. O, gij die gelooft, gehoorzaamt Allah en Zijn boodschapper en wendt u niet van hem af, terwijl gij hoort.

  Niet Sarkozy is de Sjeitan maar Erdogan.

 53. En dit staat in vers 39
  39. En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt. Maar als zij ophouden dan ziet Allah voorzeker hetgeen zij doen.
  Daar om bestaat er geen vrede met moslims, alleen wapenstilstand dat ze iedere keer mogen verbreken als het hun past.Denk aan de Yom Kipoer oorlog.

 54. Beste Ben als ik me niet vergis, dan is het MO voor blonde mensen met blauwe ogen de Hel op aarde;ze hebben te weinig pygmenten om daar tegen de hitte van de zon te beschermen.ook als ze Joodse bloed hebben. is het niet beter ze hier in Holland te laten leven?Waar ze werkelijk thuis zijn?

  • Hi Luckybee, Joden wonen ongeveer in elk land, net als bijv. de Chinezen. En Joden zijn overal thuis, want JHWH is overal en bij Hem zijn ze “thuis”, net als alle niet-Joden, die zich in Yeshua geeent weten op de edele olijf, Israel dus.
   Shalom,
   Ben

 55. Niet volgens Jezus Christus beste Ben;Thuis zijn Joden alleen in het beloofde land, alles wat buiten Kanaan door Joden wordt ondernomen, zullen mislukken, en een gevaar leveren voor de Joden zelf.Denk aan de koninkrijk van de Kassaren, denk aan het socialisme,Zo wel voor Hitler als Stalin zijn de Joden uiteindelijk de vijanden van het volk.
  Lukas 10,1-20
  Uitzending der zeventig

  • HI LB,
   Klopt, thuis in eretz Israel, maar niet zonder JHWH, die juist daar in Yeshua is verschenen, in mensengestalte dus, net als aan Abraham, Jacob en de ouders van Simson.
   Shalom,
   Ben

 56. Je vind alleen de weg tot de Vader door de zoon; dit geldt uiteindelijk ook voor alle joden.
  Johannes 14,1-14
  Christus vertroost Zijn discipelen

  • Hi LB, zo is het maar net; ook voor de Israelieten, die in geloof en Godsvertrouwen zich vanuit de Tora aan de offerdienst hielden als symboliek van de vergeving.
   Het gaat om je hart immers en Joden konden in Joh.8 Yeshua herkennen of Hem weigeren te accepteren; dat is nog steeds zo, net als voor de goyim, de niet-Joden.
   Shalom,
   Ben

 57. Beste Ben iedereen maken zich druk over de profetien van de Maya’s, dat de wereld in 2012 ergens in december eindigen zal.Maar dit staat in de bijbel geschreven.
  1 Thessalonicenzen 4,13-5,11
  Over de wederkomst van Christus
  13 Doch, broeders, ik wil niet, dat gij onwetende zijt van degenen, die ontslapen zijn, opdat gij niet bedroefd zijt, gelijk als de anderen, die geen hoop hebben.

  14 Want indien wij geloven, dat Jezus gestorven is en opgestaan, alzo zal ook God degenen, die ontslapen zijn in Jezus, weder brengen met Hem.

  15 Want dat zeggen wij u door het Woord des Heeren, dat wij, die levend overblijven zullen tot de toekomst des Heeren, niet zullen voorkomen degenen, die ontslapen zijn.

  16 Want de Heere Zelf zal met een geroep, met de stem des archangels, en met de bazuin Gods nederdalen van den hemel; en die in Christus gestorven zijn, zullen eerst opstaan;

  17 Daarna wij, die levend overgebleven zijn, zullen te zamen met hen opgenomen worden in de wolken, den Heere tegemoet, in de lucht; en alzo zullen wij altijd met den Heere wezen.

  18 Zo dan, vertroost elkander met deze woorden.

  1 Maar van de tijden en de gelegenheden, broeders! hebt gij niet van node, dat men u schrijve.

  2 Want gij weet zelven zeer wel, dat de dag des Heeren alzo zal komen, gelijk een dief in den nacht.

  3 Want wanneer zij zullen zeggen: Het is vrede, en zonder gevaar; dan zal een haastig verderf hun overkomen, gelijk de barensnood een bevruchte vrouw; en zij zullen het geenszins ontvlieden;

  4 Maar gij, broeders, gij zijt niet in duisternis, dat u die dag als een dief zou bevangen.

  5 Gij zijt allen kinderen des lichts, en kinderen des daags; wij zijn niet des nachts, noch der duisternis.

  6 Zo laat ons dan niet slapen, gelijk als de anderen, maar laat ons waken, en nuchteren zijn.

  7 Want die slapen, slapen des nachts, en die dronken zijn, zijn des nachts dronken;

  8 Maar wij, die des daags zijn, laat ons nuchteren zijn, aangedaan hebbende het borstwapen des geloofs en der liefde, en tot een helm, de hoop der zaligheid.

  9 Want God heeft ons niet gesteld tot toorn, maar tot verkrijging der zaligheid, door onzen Heere Jezus Christus.

  10 Die voor ons gestorven is, opdat wij, hetzij dat wij waken, hetzij dat wij slapen, te zamen met Hem leven zouden.

  11 Daarom vermaant elkander, en sticht de een den anderen, gelijk gij ook doet.
  Dat is ook wat ik aan het doen bent, ik voorbereide mij op zijn terug keer; door iedere dag te gaan Joggen zo dat ik altijd in conditie ben, als hij dat nodig zou vinden; wanneer hij terugkeer tijdens mijn leven.

 58. Ik heb dit naar de Gemeente Dordrecht gestuurd, maar daar ik niet weet of het ook aankomt, plak ik het nog eens hier bij je.
  Ik was bij de restaurant La Place bij V&D; ik wou een broodjeham halen maar wordt door een moslim mede werker van deze restaurant gehinderd om mijn broodje te halen.Ik weet dat varkens vlees voor moslims haram is maar voor mij,een Christen is dat niet zo.Noemen julie zo iets niet discriminatie? Zelfs voor Joden die hier bij ons leven, is alles wat wij eten ook Kosher.Lees Lukas 10,1-20,Uitzending der zeventig.Over de islam heeft Christus met geen woord iets gezegd,Maar aangezien hij de Alpha en de Omega is,Openbaring 1 vers 8, dus wel degelijk over hun bestaan weet,is dit de enige dat ik over ze heb gevonden
  Openbaring 21,1-8
  De nieuwe hemel en de nieuwe aarde
  8 Maar den vreesachtigen, en ongelovigen, en gruwelijken, en doodslagers, en hoereerders, en tovenaars, en afgodendienaars, en al den leugenaars, is hun deel in den poel, die daar brandt van vuur en sulfer; hetwelk is de tweede dood.
  Het nieuwe Jeruzalem
  Openbaring 21 , 9-27
  27 En in haar zal niet inkomen iets, dat ontreinigt, en gruwelijkheid doet, en leugen spreekt; maar die geschreven zijn in het boek des levens des Lams.
  En ook hun zgn vrienden met ze wil Jezus Christus niets te maken hebben
  Matthéüs 7,13-23 De Smalle weg.
  Dat betekent wij hoeven hier voor niets te doen; God zal ze van ons verwijderen.

  • Hi LB, te gek voor woorden. Ik raad iedereen aan, in zo’n geval onmiddellijk de chef van het restaurant er bij te halen en inderdaad aangifte te doen, als de situatie er naar is.
   Het gaat niemand wat aan, wat je eet en waar haalt een moslim het lef vandaan!
   Een heel andere zaak is, dat we als joods-christelijke gelovigen van uit de Bijbel gezien wel degelijk kosher eten, maar dat maakt ieder dan voor zich uit en niet wie dan ook.
   In Daniel 11 staan een aantal verzen, die m.i. op de islam slaan:11:36-39 bijvoorbeeld.
   Opb. 21 is van algemene zin, niet specifiek de islam.
   Shabbath shalom,
   Ben

 59. Dank je ben . Hier wat anders.
  Santorum wint voorverkiezing Kansas

  Rick Santorum is een Katholiek;denk terug aan JF Kennedy de eerste katholieke president van Amerika; al de oorlogen die hij was begonnen zijn een debakel voor de Amerikanen geworden.De Bay of Pig door de communisten verslagen.De Vietnam oorlog, is door zijn eigen broer Ted Kennendy veraden. en verloren.
  De Papua’s wordt door Robbert Kennedy aan de Indonesiers voor Tin surfrechten aan Suharto verkocht.Ze zijn tot op de dag van vandaag nog steeds tweederangse Indonesiers gebleven.

 60. Niet vergeten dat het de geetabliceerde partijen waren die de islam hebben binnen gehaald, zo wel linkse als ook rechtse partijen.Willen wij de moslims kwijt,zo als ook Wilders en zijn PVV wil, dan moeten wij alle partijen die moslims in hun gelederen hebben,geen stem van ons meer geven.Want door deze partijen zijn ze in onze parlement gekomen, en vele van onze stadstkantoren niet alleen die van Rotterdam,zijn ook door ze bezet, en beslissen hoe wij geregeerd moeten worden.Daar van krijg ik de kriebels,maar voor al onze kinderen zullen dat beslist niet erg smaken.
  Hoeveel gaat het ons kosten als de moslims de macht bij ons krijgen?Anatolien was eens vol met rijke Christenen waar zijn zij nu gebleven?De Armeniers, Assyriers,de Caldeers?(Irakesen)

 61. Leers laat eisen migratie vallen
  De deuren voor de moslims immigranten naar Nederland staan nu weer wagenwijd open.De islamisering van Nederland kan weer sneller gaan gebeuren. De enige remedie voor ons Nederlanders dat niet geislamiseerd willen worden is:geen stemmen meer voor partijen die moslims in hun reien hebben. Misschien drogen wij ze zo op.

 62. Dit is wat de Hindoe’s zeggen over Allah.
  http://www.hinduism.co.za/kaabaa.htm
  De Hindoe’s bestaan al ca 5000 jaren.

  • Hi LB, buitengewoon interessante link, je hebt em al eerder gestuurd, maar heel goed om er nog es naar te kijken.
   Even op google en ik vond dit: http://www.dewanand.com/wfor0473.htm
   Hindoes zijn met miljoenen uitgemoord door de moslims en in dit artikel wordt bevestigd, wat ook in jouw link staat: er zijn duidelijke Hindu invloeden in de islam, om niet te zeggen, dat de islam vooraf werd gegaan door het Hindoeisme.
   Walter Veith stelt, dat de RK-kerk ook intensief betrokken was bij het opstarten van de islam, dus hoe duivels wil je het hebben!
   Wie hier meer over weet, vraag ik dringend om zijn info in te brengen en via “contact” of hieronder door te geven.
   Shalom,
   Ben
   PS: dit staat op genoemde link:

   “Commentaar van Dewanand
   De feiten uit het onderzoek van deze tekst maken keihard duidelijk dat de hele islam gewoon een grote leugen is. De koran is gewoon een dom en achterlijk kinderboek dat waarschijnlijk door oude seniele hetero mannen is geschreven, enkele eeuwen na de dood van Mohammed. Wij moeten snel aan alle moslims duidelijk maken dat dit de enige waarheid is en eisen dat zij hun geloof dumpen en hun koran verbranden of weggooien.

   In India hebben de moslims praktisch negentig procent van de millennia oude Vedische beschaving met bruut geweld vernietigd. De grootste bibliotheken van Nalanda en Takshila brandden maandenlang na de bloedige verovering door barbaarse moslimmannen. Ettelijke miljoenen boeken vol kennis en wijsheid uit het oude Vedische rijk zijn dus vernietigd door die duivelse sexueel gefrustreerde moslim mannen Dit is onvergeeflijk en een misdaad tegen de mensheid. Ruim 90 miljoen Hindoes werden afgeslacht in India en ruim honderd miljoen Hindoemeisjes werden gemarteld en verkracht. “

 63. Dank je voor de link heb het gelijk in mijn favories geborgen.

  Een Vollendamse boer,zei:” Je kan alleen dat uitgeven wat je heb,en niet wat je niet heb, ik ben wel es waar een Calvinist , maar ben het helemaal met hem eens.Al die partijen die nu probeerden een compromis te sluiten zijn schuldigd dat wij nu vol met moslims zitten, binnengehaald, wegens de economie;Nu dreigd bij ons dat ze jihad gaan voeren het befeel dat ze van hun Allah kregen in een Dar al Herb( Kafir land) zo als de onze.
  Soera 8 vers 65. O profeet, spoor de gelovigen aan om te vechten. Als er twintig onder u zijn die stand houden,
  zullen zij tweehonderd overwinnen en als er honderd uwer zijn zullen zij duizend der ongelovigen verslaan,
  omdat zij een volk zijn dat niet wil begrijpen.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*