Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Laatste nieuws actie Amsterdam: gaat door als aangekondigd, 18 uur, mr.Visserplein bij de sjoel. Hier staat ook onze brief aan mp Netanyahu.

Beste  Israel-vrienden,

De vergunning om bij de sjoel te staan, is bevestigd en we staan er, in alle bescheidenheid en rust, om Israel  om vergeving te vragen.
“Israel, please forgive the Dutch people” is de tekst op ons spandoek en onder deze mail vindt u de tekst, zoals ik die naar Benjamin Nethanyahu (minister-president van Israel) heb gestuurd via de ambassade.
Graag Israel vlag mee, ik  heb er nog een paar voor 10 euro per stuk, voor wie er geen heeft.
Met de trein en dan een tram (10 min.)  is prima te doen; anders parkeren onder de Stopera, vlakbij. Ook uit Friesland gaan mensen, (mail even als je mee wil rijden, wellicht is er nog plaats).

Waarvoor vragen we vergeving?
-voor de eeuwenlange vervangingstheologie, (Israel niet meer Gods volk, de kerken nemen die plaats in!), met alle antisemitisme ten gevolge.
-ook de shoa werd  voor velen aanvaardbaar gemaakt door dit duivelse idee van vervangingstheologie
-tijdens deze moord op 6 miljoen Joden, w.o. ruim 100.000 uit Nederland, deden de geallieerden nauwelijks iets om die ramp te voorkomen, aldus historicus David Barnouw, historicus/voorlichter NIOD in een telefoongesprek met mij, zie een interview met hem in het vorige artikel
https://tora-yeshua.nl/2012/01/actie-18-jan-amsterdam-18-uur-bij-portugese-esnoge-sjoel-israel-vergeef-a-u-b-het-nederlandse-volk/
-ook de Nederlandse regering, gevlucht naar Engeland, deed nauwelijks iets, een paar oproepen van koningin Wilhelmina “om de Joodse landgenoten te helpen, omdat die het moeilijk hadden” , dat was het dan wel, verder ging het iedereen om de oorlog te winnen en het land terug te krijgen, dat was hoofdzaak.
NB: i.t.t. wat  David Barnouw zegt, heeft koniningin Wilhelmina wel  uitspraken van protest gedaan, zo vernam ik van  een van onze Tora-Yeshua vrienden en dat blijkt dan in de volgende link: http://www.geschiedenis24.nl/nieuws/2002/november/Wilhelmina-Fasseur-en-de-Joden.html
Aannemend, dat dit klopt, blijft het een feit, dat er vanuit onze regering meer had moeten worden gedaan dan deze uitspraken alleen, we hadden ons massaal bereid moeten zijn ons dood te vechten, toen men onze Joodse landgenoten in treinen met veewagons afvoerde.
Natuurlijk zijn we dankbaar voor degenen, die wel hun leven voor het  redden van Joden over hadden en terecht wijst Martin er op , dat de dokwerker vlakbij de sjoel staat, als herdenking van de staking van het spoorwegpersoneel e.a. , zie  http://www.februaristaking.nl/destaking/staking-amsterdam.html
Het totaalbeeld blijft echter: te laat, te weinig gedaan.
-derhalve vragen we vergeving voor het feit, dat onze regering veel te weinig heeft ondernomen destijds, om krachtig te protesteren in kranten en radio en alles te doen, om de Joden te redden van de ondergang.
-we vragen vergeving, omdat onze huidige regering, Beatrix en Rutte, het niet nodig vindt, om dat excuus alsnog te maken.

Wel in alle kronkels buigen voor de olie, op kousevoeten in islamkledij de moskeeen binnen gaan, maar te hooghartig om vergeving te vragen voor de genoemde tekorten t.a.v. het Joodse volk ?

Gen. 12:2,3 “…..en gij (Israel) zult tot een zegen zijn.Ik zal zegenen , wie u zegenen en wie u vervloekt, zal Ik vervloeken en met u zullen alle geslachten der aarde gezegend worden”.
Wie Israel zegent, wordt gezegend door de God van Abraham, Isaak en Israel, wie Israel vervloekt (door het ten onder te laten gaan, actief of passief), wordt vervloekt.
En dat is niet, omdat Israel altijd alles goed doet, absoluut niet; dat is om dat de Enige ware God Zijn plan volvoert door Israel heen en omdat volgens Yeshua ha Mashiach (Jezus Christus in vergriekste woorden) gezegd en bewezen heeft, dat “het heil uit de Joden is”, zie Joh. 4:22
Via Israel hebben we het meest gelezen boek op aarde, de Bijbel en via Israel is Yeshua als het ware Pesachlam gekomen, om de genade en waarheid in de Tora geopenbaard, waar te maken, in te vullen, te bevestigen met Zijn leven , voor ons gegeven.
Zodat we in de genade en waarheid van de Tora in Yeshua de principes van de Tora kunnen doen, vanuit Zijn rust en acceptatie van ons mensen in een genezingsproces naar een “nieuwe mens” zijn levend, als “werk in uitvoering”, geliefd door de Vader, de God van Abraham, Isaak en Israel.

Shalom,  dank aan iedereen, die dit bericht doorstuurt, voor ons bidt, aanwezig is bij de demonstratie om 18 uur, ons financieel steunt om ons in staat te stellen deze acties te houden , of hoe dan ook mee leeft.
Dank ook aan de ambassadeur van Israel, die me een uitnodiging stuurde om aanwezig te zijn in de sjoel, na ontvangst van onderstaande brief aan  Benjamin Nethanyahu, waaruit feitelijk al blijkt, dat Israel vergevensgezind tegen over ons staat.
Het blijkt dan ook wel, hoe goed  het is, om het door ons aangedane leed te erkennen en vergeving te vragen, want dat is de basis van vergeving kunnen schenken.

Ben Kok (joods-chr. pastor)
www.tora-yeshua.nl

Onderstaande brief is als een open brief naar de minister-president van Israel en daarmee naar alle Joden gestuurd.

“Israel, please forgive the Dutch people”

Dear mr. Benjamin Natanyahu,

We are very glad with your visit to our country and at the same time very embarrassed by the refusal of our government to apologize for their and our cowardly behavior during World War II.
This war was before we were born, but like Daniel we feel responsible for our people and we ask you as the prime-minister of Israel to forgive us, we confess that in our view, looking at the facts, we should have done much more during that war and afterwards to stand with the Jews.
We are a group of christians, who recognize that the “replacement theory” of the churches was totally wrong, right from the devil inspired and a cause of antisemitism from the start in the  second century, officially from the council of Nicea, 325 in the Roman Catholic Church, spreading through all the churches even today.

We made a new start as “Tora-Yeshua congregations”, looking at our Jewish roots and the Tora, like Yeshua of Nazareth taught, ” For verily I say unto you, Till heaven and earth pass, one jot or one tittle shall in no wise pass from the Tora till all be fulfilled” , see Matthew 5:18 and lots of the same texts in the New Testament.
We do believe in the God of Abraham, Isaac and Jacob as the only One, we live by the Tora as good as possible, meaning celebrate the Moadiem, kosher eating on a Biblical way and with much love and support for Israel.
Yeshua is for us the same as the Person who visited Abraham, Jacob and the parents of Simson, the Memra, a manifestation of the only One in a human appearance.
So Yeshua is certainly not a second God, He is a appearance of  the only One (that is the meaning of the words “Son of God” or like  in Isaiah 41:10 ” the hand of my righteousness” , like in  Benjamin, your and my name) and we fully reject the concept of 3 Gods or 3 Godly Persons, which is paganism.
Around the world there are half a million Jews, who have the same believe, some 15.000 Jews in Israel with the same faith, called Messianic. Personally I prefer the name “Tora-Yeshua”, because that is what is meant by “Messianic Jews”.
Most Jews do expect  Mashiach ben David and many of them are living by the Tora, the only difference is, that the “Tora-Yeshua believers” ( or the so called ” Messianic Jews”) do believe that Maschiach ben David came 2000 years ago as well as Mashiach ben Joseph, the Tora in the flesh as a humanly body and became the real Pesachlamb.

We call on the churches to go back to their Jewish roots and confess their sins as well.
And because of the refusal of our government, we ask you to forgive us for the fact, that our government did far too little during the World War II to fight  for the Jews and we feel even more ashamed about the fact, that they do not want to apologize now, during your visit.

We do hope you will accept our apologies and we will go on to support Israel in the future, we have a project now with the Collective Israel Action, partner of  Keren Hayesod, to raise money for renovating a shelter in Israel; before we supported new trees after the fire on the  Carmel and for the family Fogel.
So it is not “words alone”, we love you is  Gods chosen people and we recognize the words of Yeshua in John 4:22 ” the salvation is of the Jews”

May the  only One, the God of Abraham, Isaac and Jacob, bless and keep you, until the coming of Mashiach ben David.
Shalom,  we will be at  the Portugese Esnoge in Amsterdam , wednesday 81 January at  18 – 19 0’clock to support your visit with a group of the Tora-Yeshua people.

Ben (jamin Jacob) Kok, (jewish-christian pastor)
www.tora-yeshua.nl

PS toespraak  B.Nethanyahu wordt live uitgezonden op http://www.newsbyte.nl/cidi_2012/2012_01_18/  van 19 – 20 uur woe.av. 18 jan.

Navigeer naar andere artikelen

5 Responses to Laatste nieuws actie Amsterdam: gaat door als aangekondigd, 18 uur, mr.Visserplein bij de sjoel. Hier staat ook onze brief aan mp Netanyahu.

  1. Hoi Ben, heb je voor mij ook nog een israelvlag voor vanavond?
    Dan zie ik je daar…
    Shalom.

  2. Ik ben het helemaal met dit bericht eens.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*