Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Nederlandse vrijheid van meningsuiting: oproep om de staat omver te werpen en het kalifaat te vestigen mag. Updates !!

Kaartjes islamdebat met  sjeik Al Haddat, Tofik Dibi en journalist De Pers, Kustaw Bessems  te bestellen voor 5 euro per stuk  bij http://www.debalie.nl/home.jsp  tot ziens ter plekke, duurt van 21.15 – 22.30 uur

Shalom,
Ben
PS vanmiddag De Halve Maan om 15.05 -15.55 uur op Nederland 2 met Al Saddat en vrijzinnige moslims, de dag is weer rijk gevuld met onderlinge moslimdiscussies, waarbij een al te onderbouwd en kritisch geluid van mij niet aangedurfd wordt.
De sjeik zal tijdens het tv-programma het debat aangaan met Fouad el Haji van het Netwerk van vrijzinnige Nederlandse Marokkanen.
Ik heb gebeld met de redactie, die mij vriendelijk en beleefd bedankte, omdat er voor genoemde opzet is gekozen. Mogelijk later……………
Zie deze uitzending op  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1240667

Inmiddels de uitzending gezien: wat een verschil tussen de onmogelijke, bekrompen, monoloog houdende enge haatbaard en de sympathiek overkomende Fouad el Haji, die een fatsoenlijke discussie wilde houden en aangaf, welk een schade de orthodoxe imams met hun “koran/sharia als ultieme waarheid onzin”.
De  vrouwelijke interviewer van De Halve Maan ,  Naeda Aurangzeb, moest n.b. van tafel, zolang Al Haddam aan tafel zat, want ze droeg geen  hoofddoek  en dat ze moslima is, maakte niets uit.
Genant tot en met, werkelijk beschamend en dat maakte  Fouad heel duidelijk; andere koek dan  Beatrix, die gewoon accepteert dat ze geen hand krijgt en zich laat verplichten tot de meest uitvoerige islamkleding.
Heel goed, dat ze zich toch nog in de discussie  mengde vanaf de tribune; ze wilde een uitspraak over ” het al dan niet gelijkwaardig zijn van man en vrouw in de islam”

Ik kreeg net het volgende bericht door, bij wijze van antwoord op haar vraag:
Een Palestijnse moeder uit een stadje in de buurt van Hebron heeft haar eigen dochter van 16 jaar oud doodgewurgd omdat ze -mogelijk- een relatie met de zoon van de buren zouden hebben gehad. Dit meldt de islamitische website Emirates.
Zie: http://www.emirates247.com/news/world/mum-kills-16-year-old-daughter-over-fake-affair-2012-02-14-1.443071

Kijk vooral naar  dit TV programma en anders naar de You Tube films van Al Haddam, dan moet je toch een keer snappen, hoe verderfelijk islam is.
En de zgn. liberale moslims zouden daar ook de consequenties uit moeten trekken, er is maar 1 goede moslim en dat is de ex-moslim, maar die moet wel dood van Al Haddam, gelegitimeerd door koran/sharia/ahadith.

Zie hier artikel over Al Saddat http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/sjeik_haddad_christenen_en_joden_haten_en_mijden_1_623734  en op die pagina staat ook een PDF met  “bloemlezing uitspraken Al Saddat”  ,lees ze met aandacht, meer heb je niet nodig om de islam te leren kennen.

Voor uw informatie: mijn ervaringen met 4 islamconferenties, 2009 , 2010 en 2011 en eindelijk ontstaat er een beetje serieuze verontwaardiging over het gif van de islam, wat steeds verder uitgezaaid wordt in ons land.
Ook de NOS is eindelijk eens een beetje scherp op Al Haddat, die wat Opstelten betreft , gewoon welkom is, mede namens het kabinet!
Gelukkig komt de wat bredere verontwaardiging over de islam als fout systeem, wat haaks staat op de “VN Verklaring van de rechten van de mens” (daarom heeft de OIC voor de islam een eigen verklaring, vanuit koran/sharia !).
Helaas blijven de kerken en synagoges  totaal achter in deze verontwaardiging, terwijl ze voorop hadden moeten lopen, zie de diverse artikelen hierover op deze site, w.o. het politiek correcte vaatdoekboek van GKV predikant Marten de Vries en  CU man Gert-Jan Segers.
Ik ben vanaf 2004 bezig met waarschuwen tegen de islam, de laatste jaren gesteund door de Tora-Yeshua gemeentes en in die zin vervullen we de profetische taak, die de Ene ware God, de God van Abrhaham, Isaak en Jacob , aan al Zijn kinderen geeft.
We staan in die bres en ik zie Zijn zegen in het feit, dat er nu een breder maatschappelijk bewustzijn mbt. de islam lijkt te komen; moge onze Vader ons verder zegenen hierin.

Ik heb donderdagmorgen een mail gestuurd aan de islamstudentenvereniging en aan De Balie, waarin ik aanbied met Al Haddat in debat te gaan, mocht zijn komst doorgaan, maar geen antwoord tot op heden; te bang om de waarheid over de islam te horen blijkbaar.
Wellicht gaat men liever in op het aanbod van Tofik Dibi ,  moslim met moslim in gesprek.  Ik ben benieuwd of Tofik er goed uit komt, hij heeft wat krediet sinds zijn vorige optreden: https://tora-yeshua.nl/2011/09/tofik-dibi-de-profeet-die-mohammed-overtreft/
Zie ook  https://tora-yeshua.nl/2011/12/met-dank-aan-irshad-manji-en-tofik-dibi/  , waar  Tofik toch niet verder komt dan het verdedigen van de  “orthodoxe islam vs. de gematigde islam”, wat onzin is volgens de supermoslim Erdogan, premier van Turkije, want er is maar 1 islam.
Inderdaad, ze lezen allemaal de ultieme waarheid, de koran en waar men onderling verschilt, weten Erdogan en Al Haddat precies hoe het zit en staan met Hamas, Hezbollah en Hizb ut Tahrir voor de islam, zoals die is .
De anderen, zoals Tofik Dibi en Ebru Umar zijn in hun ogen zeer slappe moslims of helemaal geen moslims.

In 2009 had ik een islamdebat met islamgeleerde Shabir Ally , geen enkele voorganger was bereid om dat te doen en dat laat de geestelijke armoe zien van de kerken op dit gebied, zie verslag http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/moslim_ongelukkig_met_democratie_1_325534 en
http://www.islamcity.nl/forum/agenda/5740-joods-christelijk-pastor-ben-kok-vs-shabir-ally.html  en
http://www.ontdekislam.nl/forum/viewtopic.php?f=5&t=42007&start=0

http://www.depers.nl/binnenland/307928/Be-in-it-to-win-it.html  verslag van  islamcongres, waar ik destijds aanwezig was en waar ook Al Haddat acte de presence gaf.
Hier mijn eigen verslag van deze conferentie:
http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index92e1.html?pagina=8451 van de conferentie 17 mei 2009 Apollohotel

https://tora-yeshua.nl/2010/05/islamcongressen-29-mei-te-amsterdam/ met de pure antisemiet , islamgeleerde Salah Soltan uit Bahrein, ook op onze DVD “islam en waarheid” te zien.

De Nederlandse lafheid, om een grens te trekken voor haatzaaiende imams werd pas goed duidelijk, toen Opstelten, min. van justitie en Vd Laan, burg. A’dam, toestemming gaven aan Hizb ut  Tahrir om het kalifaat in ons land uit te roepen, zie ons protest op
https://tora-yeshua.nl/2011/07/hizb-ut-tahrir-erger-dan-een-sekte-gesubsidieerd-hoogverraad/

In Belgie verbood de burgemeester van Hasselt precies zo’n op 4 maart 2012 geplande  bijeenkomst van HuT  het verstand begint bij sommigen toch te komen,
zie  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/limburg/120216_hasselt_islamisten  :

HASSELT 16/02 (BELGA) = De bijeenkomst van een radicale islamitische beweging op 4 maart in de Hasseltse deelgemeente Godsheide, mag niet plaatsvinden. Dat heeft de burgemeester van Hasselt, Hilde Claes, beslist op advies van de politie en van Binnenlandse Zaken.  Er was enige ophef ontstaan toen woensdag uitlekte dat de
extremistische moslimorganisatie Hizb ut Tahrir op 4 maart een conferentie wil organiseren in de parochiezaal van het gehucht Godsheide in Hasselt.
De beweging, die als doel heeft alle moslimlanden te verenigen tot één moslimstaat, telt miljoenen leden en is in landen als Duitsland bij wet verboden.
  Op basis van het politionele onderzoek, een advies van de politie en na contact met Binnenlandse Zaken, heeft de Hasseltse burgemeester beslist om de bijeenkomst te verbieden. “Ik heb hiertoe besloten op basis van de wet van 23 maart 1995, tegen het negationisme”, zegt Hilde Claes. “Er zijn ook tegenstrijdigheden met de
antirascismewetgeving. Hiermee kunnen we de openbare veiligheid niet garanderen,wat voldoende grondslag biedt voor het verbieden van deze bijeenkomst.”
De burgemeester merkt nog op dat de Hasseltse moskeeverenigingen niets wisten van de bijeenkomst en zich bovendien uitdrukkelijk wensen te distantiëren van de extremistische beweging.  (dat is wel weer erg naief, om de stilzwijgende meerdeheid van de islam zo makkelijk te geloven, red.)
“De veiligheid van onze inwoners staat bij elke beslissing die ik neem, voorop”, aldus nog Claes. “Daarom is de beslissing voor mij helder: ik verbied deze bijeenkomst. Ik ben voorstander van het democratische gedachtegoed en veroordeel elke vorm van extremisme.”

Hitler werd ook lang als “bevriend staatshoofd” beschouwt, mensen werden vlak voor het uitbreken van de oorlog nog gearresteerd en in de gevangenis gezet en boeken werden in beslag genomen, omdat men waarschuwde tegen Hitler; zie dit bericht van Lucas Hartong, PVV en een citaat uit een boek van ene Santen:

Een reisje terug in de tijd, ter lering ende vermaak. Leest u mee, kabinet?
Even terug in de tijd. Dr. Hermann Rauschning, Duits historicus en senaatsvoorzitter van Danzig, werd in november 1934 uit de NSDAP gezet. Daarop werd hij fel tegenstander van de nazi-ideologie en vestigde zich uiteindelijk, na een tussenstop in Zwitserland, in de VS. De Nederlander Menno ter Braak vertaalde zijn werken in het Nederlands, waaronder de Gesprekken met Hitler. Op 8 maart 1940 nam de politie alle boeken van deze schrijver in Den Haag en Leiden in beslag. Waarom? Duitsland had de Nederlandse regering ter verantwoording geroepen. Nederland was formeel neutraal en naar aanleiding daarvan werd op basis van artikel 119 van het Wetboek van Strafrecht belediging van een bevriend staatshoofd – lees: Hitler – verboden. Neutraliteit die op meest directe wijze leidt tot censuur.”

Zie ook citaat uit Santens ‘Sneevliet, rebel’ op pg. 56,57

“Die was het daar mee eens. En zei steeds: we moeten wél internationalisten blijven, ook als we tegen de Duitse bezetter vechten. Nu spreekt de regering in Londen plotseling over ‘moffen’, maar eerst stopte ze onze mensen in de gevangenis wegens belediging van Hitler als bevriend staatshoofd. We zijn antifascisten, geen anti-Duitsers”.

Inmiddels hebben we 600 moskeeen hier, waar het gedachtengoed van Al Haddat vanuit de koran wordt doorgegeven, het is voor het eerst, dat een kamermeerderheid aan de bel rekt; Opstelten doet er niets mee en neemt de kamer hier genoegen mee? Ik vrees van wel.
U dacht dat we een democratie hadden? Ja hoor, voor de vorm, maar de “elite” bepaalt de gang van zaken als het er op aan komt.
Zie de  enquete over het vertrouwen wat de burgers in de Europese landen hebben in hun overheden: http://xandernieuws.punt.nl/?id=653533&r=1&tbl_archief=&
met dank aan Xander:
“De Europese Unie is één grote modderpoel van corruptie; zelfs de instellingen die hierop moeten toezien werken hier al jaren aan mee.
Uit een onderzoek van Eurobarometer blijkt dat een overweldigende meerderheid van 74% van de Europeanen vindt dat zowel hun eigen land als de Europese Unie wordt geplaagd door corruptie. Vooral van de nationale en Europese politici verwachten de mensen helemaal niets; tegen geen enkel ander beroep wordt met zóveel wantrouwen aangekeken.
74% van de Europeanen denkt dat corrupte op alle nationale bestuurlijke niveaus een enorm probleem is en 73% vindt alle EU-organisaties corrupt. De cijfers zijn weliswaar ietsje lager dan twee jaar geleden (nationaal 78%, EU 76%), maar laten opnieuw zien dat het zowel de nationale als de Europese politici maar niet wil lukken om meer vertrouwen bij de burgers op te wekken. Integendeel: 47% van de ondervraagden gelooft dat de corruptie de laatste jaren alleen maar is toegenomen. 68% vindt dat er onvoldoende transparantie en helderheid over het gevoerde beleid is. (zie verder de link)

Het gemak , waarmee onze overheid de regels met voeten treedt, waar dat uitkomt, blijkt uit het niet oppakken van de aanklacht tegen de islam op basis van het juridisch onderzoek van mr. Frankenvrij:
De VVD kwam van uit haar wetenschappelijk instituut, de Telderstichting, met een juridisch onderzoek door mr. Frankenvrij, die de koran onderzocht op houdbaarheid mbt. onze grondwet en westerse waarden.
Hij kwam tot een zeer scherpe veroordeling en bood zijn aanklacht bij de officieren van justitie aan, te Haarlem en Amsterdam, die het vervolgens lieten liggen. (zie bij voetnoot nr. 49 van dit artikel)
http://www.novatv.nl/uploaded/FILES/Liberaal%20reveil.pdf

Wordt vervolgd, vraag ondertussen onze DVD “islam en waarheid” aan tegen een vrije gift, zie
https://tora-yeshua.nl/2010/06/breaking-news-intro-van-de-film-islam-en-waarheid-on-line/

Shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

18 Responses to Nederlandse vrijheid van meningsuiting: oproep om de staat omver te werpen en het kalifaat te vestigen mag. Updates !!

 1. Het is al te ver heen allemaal, Ben!
  De teerling is ( menselijkerwijs gesproken) al lang en breed over ons geworpen en niet alleen hier, in Nederland en Europa, maar ook in Amerika.
  Zie bijvoorbeeld dit:
  http://eindtijdnieuws.blogspot.com/ het artikel over Rick Santorum, de presidentskandidaat.

  Hier valt niet tegenop te discussiëren en te protesteren.
  Dit gaat zelfs verder dan islamisering ‘alleen’.
  Islamisering is hier ‘slechts’ een onderdeel van.

  Met mijn koor oefenen we nu een oratorium, getiteld: ” Het Nieuw Jeruzalem”.
  Daarin komen vele prachtige teksten voor, waaronder:
  “Ja, Hij komt!
  Ja, Hij komt!
  Hij, de Alpha en de Omega…
  Hij heeft het laatste woord!”

  Het vóórlaatste woord echter….. de geworpen teerling en zo…. de capitulatie van onze overheden voor een meer dan griezelige aanstormende wereldorde, is overigens meer dan doem, maar vooral hoop!
  Het is – voor óns – vooral een ópmaat voor de komst van de Heer!
  Ja toch?
  Laat die Al-Haddad dan maar komen.
  Ik hoorde dat men vlak voor de Tweede Wereldoorlog ook overwogen heeft om mensen als Goebbels hier in Nederland spreekbeurten toe te staan.
  Dat is tóen net niet doorgegaan…. en nu gebeurt dat dus wél, ook al omdat de mensen binnen de kerken zo akelig diep in slaap zijn…. dieper dan toen, vrees ik.
  Laat Al-Haddad dan maar met Tofik Dibi babbelen en een leuk toneelstukje opvoeren van debatterende islamieten- onder- elkaar, waarbij de zogenaamde ‘gematigde variant’ ( Dibi) dan wel het grootste applaus zal krijgen… wat de Nederlandse samenleving het comfortabele gevoel zal geven dat wij van ‘ónze moslims’ duidelijk niets te vrezen hebben ….
  en dat al die waarschuwende onheilsprofeten een en ander weer eens zwáár overdreven hebben….
  en dan gaat iedereen weer over tot de orde van de dag en wrijven de islamitische wereldleiders zichzelf tevreden in de handen: ‘Ons Project slaagt wónderwel goed… en we liggen op koers!”

  • Hi Gielah, van harte eens.
   Daarom heb ik ook geen Tora-Yeshua samenkomsten laten vervallen om te demonstreren; we kunnen beter ons geestelijk voeden om beter tegen deze tijd te zijn opgewassen.
   Niettemin ligt er mijn aanbod om in debat te gaan met Al Haddat, dus bidden dat onze Vader daarin de leiding geeft.
   Shabbath shalom,
   Ben

 2. Op 17 februari 2012 @ 11:55 schreef Jos IJsselstijn

  Beantwoorden

  Omstreden shariageleerde toch naar Amsterdams debat
  Laatste update: 17 februari 2012 10:46 info Bekijk op de kaart
  AMSTERDAM – De omstreden Britse shariageleerde Haitham al-Haddad doet vrijdagavond mee aan een openbaar debat over de islam in De Balie in Amsterdam.
  Dat heeft directeur Yoeri Albrecht van het Amsterdamse discussiecentrum laten weten. De imam zal onder andere in discussie gaan met Tofik Dibi, Tweede Kamerlid voor GroenLinks.
  De sjeik zou aanvankelijk deelnemen aan een symposium op de Vrije Universiteit maar dat werd afgeblazen vanwege commotie rond uitspraken die hij zou hebben gedaan.

 3. niet op Sabbat Ben!

  • Hi Vincent,
   Als je naaste in een put valt op shabbath, dan moet je die er uit halen lijkt me, leer ik van Yeshua.
   Op deze avond vallen er veel misleide mensen in een put of zitten er al in; door je aanwezigheid kun je ze “de weg er uit” aanreiken.
   Shabbath shalom,
   Ben

 4. Laat Nederland lekker carnaval vieren, euthanasie en abortus plegen vrije prostitutie bedrijven homohuwelijken inzegenen.
  Laat Nederland zich lekker klem zuipen en hun kinderen (voor nog meer geld) verkopen aan de mammon. Sodom en Gomorra waren er heilig bij.
  Laat Nederland de grenzen nog meer openzetten voor uitschot uit allerlij werelddelen die nog meer hoererij, afgoderij en armoede hierheen brengen.
  Laat ook de islam lekker groot worden. Prachtig toch, allemaal onder de sharia!
  Prachtig toch al die moskeeën.
  Nu zie je nog maar een paar boerka’, over 20 jaar is iedere vrouw verplicht er één te dragen en één van de vier hoeren van mustafa te zijn.
  Wat zal dat ons straatbeeld opfleuren.
  Nee ik snap tora yeshua niet.
  Gun toch iedereen zijn pleziertje!
  —–

  shalom cornelia

 5. Sorry, ik vertrouw geen enkele moslim.
  Vrijzinnige moslims bestaan niet.
  Een gematigde islam bestaat niet.
  Ze lijden allemaal aan het Stockholm-syndroom! Allemaal!
  Ze hangen allemaal de leugen aan! Allemaal!
  Islam = islam = DREK!
  Amen!
  Weg met de islam.
  Weg met die baardman!
  Kom op met de WAARHEID!

  —-
  shalom cornelia

  • Hi Cornelia, ik heb net gekeken naar De Halve Maan, Ned.2, ik raad je aan het ook te doen. Je kunt nooit een groep over 1 kam scheren!
   Het verschil tussen Al Haddam en Fouad el Haji van het Netwerk van vrijzinnige Nederlandse Marokkanen is enorm! zie http://dehalvemaan.ntr.nl/category/home/
   Iets tussen een monoloog houdende ,vals kijkende, bekrompen engerd en een eerlijk proberende sympathieke man.
   Ik hoop ,dat het nog te zien valt via ‘uitzending gemist”.
   Shabbath shalom,
   Ben

 6. Hi Ben,

  Ik heb de uitzending gezien.
  Maar als ik de presentatrice hoor zeggen dat sjeih Haddad ‘haar’ islam gijzelt, dan vind ik dat ze beiden over dezelfde leugen kemphánen (werkwoord) en het dus nooit of te nimmer eens zullen worden over de GROTE LEUGEN (de islam), waarvan er maar één is, die beiden aanhangen.
  M.i. willen alle moslims heerschappij dwz dat hùn godsdienst en hun wetten hier de overhand krijgen.
  Daar past cornelia voor!
  Ik moet er niets van hebben en gruw ervan!
  —-
  shalom cornelia

  • Hi Cornelia, ik heb ze gebeld en gevraagd om met hen door te mogen praten over hun inzicht in de islam, zie verder mijn update in het artikel hierboven nalv de uitzending.
   Shalom,
   Ben

 7. Ik heb ook gekeken en ergens vond ik het wel jammer, dat ze het betoog van Al Haddad afkapten over de gelijkheid van man en vrouw.
  Hij begon een relaas over dat vrouwen de rol van moeder niet op zich willen nemen en gaan concureren met de mannen. Ik was eigenlijk wel nieuwsgierig naar hoe dat af ging lopen. Maar ja, aan de andere kant hoeven we die onzin allemaal ook niet te horen.

  Shabbat shalom!

 8. Hi Ben

  Laten we hopen en bidden dat de ogen van de zg. ‘liberale’ moslims opengaan.
  Maar ik geloof niet in liberale moslims want allen, orthodox of liberaal, willen hun gelijk wat betreft de islam in dit land en allen willen mij komen vertellen hoe ‘mooi’ de islam wel niet is, en dat je dat pas begrijpt als je aanneemt wat zij te zeggen hebben.
  Maar wij blijven strijden en bidden totdat dit gedrocht (de islam) verdwenen is van onze bodem.
  Moge ook de deze sheik Haddam de Here Yeshua leren kennen en zijn ogen opengaan voor de Enige Weg,de Waarheid en het Leven, in wie wij geloven op Zijn Woord! Dat zou mooi zijn!
  ———
  PS Ben,
  Alle respekt voor wat jij volhardend blijft doen. Ik bid dat God je de kracht geeft hiermee niet te stoppen totdat de Waarheid boven tafel is!
  Ook ìk zal mijn mond nìet houden!
  —–
  shalom cornelia

 9. Ook ons Koninklijk Huis heeft gebed nodig.
  Het is natuurlijk vreselijk wat daar gebeurd is.
  Laat ons medeleven naar hen uitgaan!
  —–
  shalom cornelia

 10. wat een geweldige kans zo’n man in een programma dat op moslims gericht is. maar wat een ontzettende afgang om hem zo weinig inhoudelijk van repliek te kunnen dien. gebrek aan voorbereiding?

  • Hi Hans: het is gebrek aan moed bij de organisatoren, bang voor een stevig debat, liever deze haatbaard de boventoon laten voeren. Ik had hem graag gesproken.
   Shalom,
   Ben

 11. Op 17 februari 2012 @ 22:24 schreef Bas Urgert

  Beantwoorden

  Deze man is volgens Opstelten helemaal niet hartelijk welkom; alleen zijn er volgens hem geen wettige mogelijkheden om een ingezetene van een Europees land te weigeren.

  • Hi Bas, in Belgie had de burgemeester van Hasselt wel de moed en de juridisch basis om Hizb ut Tahrir te weigeren; Opstelten en Vd Laan durfden en wilden dat niet in het zelfde geval in Amsterdam.
   Shalom,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*