Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Palestijns christendom, de ultieme vervangingstheologie ! Zie deze video, besef de banden met de NWO en het oecumenisch antisemitisme

Zie vertaling op http://www.verhoevenmarc.be/PDF/PaulWilkinson-ProfetenDieLeugensProfeterenInMijnNaam.pdf met dank aan Marc Verhoeven.
Shalom,
Ben

Navigeer naar andere artikelen

8 Responses to Palestijns christendom, de ultieme vervangingstheologie ! Zie deze video, besef de banden met de NWO en het oecumenisch antisemitisme

 1. Een fantastisch goede presentatie. Een must-see voor iedereen die het Engels een beetje machtig is (of wil leren :-)

 2. Op 12 maart 2012 @ 15:14 schreef klaas jacob

  Beantwoorden

  Wat een compleet gestoorde idioot.
  Yshua is de Jood der joden.
  Hij leid letterlijk aan palestijns down syndroom.
  Vervangings leer der leugen.
  Nieuw nazism open heulen met israels vijanden.
  ik ben messiaans joods
  weer het zelfde verhaal als altijd. Yeshua heeft het oordeel in handen shalom
  klaas jacob

 3. Dit is een goedkope video. De teksten van NT Wright zijn volledig uit hun contekst genomen. Nergens wordt vervangstheologie bepleit, nergens palestijns christendom. Veelzeggend is ook de neerbuigende opmerking van de spreker over de dikte van NT Wrights boeken en zijn flinterdunne beschuldiging van dat de beloften zijn overgegaan op jezus en zijn mensen.

  • Hi Andre,
   Mag ik voorstellen dat je “kairos” in de zoekfunctie van onze site zet en leest wat “father Jamal” vertelt in de Domkerk in Utrecht, toen Kairos gelanceerd werd in Nederland?
   Hij stelt, dat de Palestijnen, w.o. hij, het ware uitverkoren volk zijn, omdat ze afstammen van de Kanaanieten, van voor Mozes. Belachelijk, maar dat zegt hij .
   Verder vieren de Palestijnse christenen Pasen,Kerst en zondag, net als de hele christenheid en dat dan ook nog in Israel, in afwijking van de Handelingengemeente, die alle Moadiem vierde en de Tora praktiseerde.
   Kortom, het is de vervangingstheologie pur sang.
   Shalom,
   Ben

   PS: zie de link met de vertaling, dit staat er over NT Wright:

   N.T. Wright is een prominent Nieuwe Testament geleerde en ver- dediger van de vervangingstheologie, die in recente jaren gerecru- teerd werd voor de zaak van het Christelijk Palestinianisme.
   Wright interpreteert de Bijbel langs de traditioneel gereformeerde, amillennialistische, verbondstheologische en super-sessionistische lijnen, maar met zijn eigen specifieke theologische kijk. Trouw aan de gereformeerde theologie, argumenteert hij dat het land van Israël, de stad Jeruzalem, en de Joodse tempel nu overbodig zijn, gezien Christus het “nieuwe land”, de “nieuwe stad” en de “nieu- we tempel” is. Hij en zijn makkers amillenialisten hebben niet enkel Israël beroofd van haar beloofde aardse zegeningen, maar zij hebben ook Jezus Christus beroofd van Zijn aardse erfenis!
   Hier is een voorbeeld van citaten met betrekking tot Israël, geno- men uit de eerste twee delen (afgekort NTPG en JVG) van Wright‟s voorgenomen zesdelige serie, “Christian Origins and the Question of God”:
   • Jezus “vervult de rol van grote genezing, de grote restauratie, van Israël” (JVG, 130).
   • Israëls verhaal “bereikte haar bedoelde climax met Zijn dood [Israëls ballingschap] en opstanding [Israëls restauratie]” (NTPG, 366).
   • De Kerk heeft “de plaats ingenomen … van (Joodse) etnische identiteit” (NTPG, 367)
   • Jezus “reconstrueerde Israël rond zichzelf” (JVG, 131), “herin- terpreteerde” Israëls hoop (JVG, 241), “herbruikte Israëls profeti- sche erfgoed” (JVG, 349), en “herdefinieerde” het koninkrijk (JVG, 471)

 4. Ik had hem al gezien maar je moet hem eigenlijk een paar keer bekijken , bloody shocking .. wat een zware metalen zitten er opgeslagen in het onderhuidsvetweefsel van de kerkgeschiedenis ,
  monica

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*