Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Praktijkcursus: je Bijbels geloofsleven inlevend en duidelijk communiceren met moslims en ieder ander.

“Evangeliseer of  islamiseer!”

Omdat  christenen in grote meerderheid niet in staat blijken te zijn, om hun geloofsleven onder woorden te brengen, met kennis van zaken van andere religies/ideologieen, geloof ik er goed aan te doen  daar een praktijkcursus voor in het leven te roepen.
Bestaan die cursussen niet? Nee, niet zover ik weet en ik ben er sinds 2004 mee bezig.
Wat ik weet dat er is, is de info  van  St. Gave, Evangelie en Moslims, MAR, Arab Vision e.d., maar daar communiceert men dat het om dezelfde God gaat in Bijbel en koran en dat is pure Godslastering en misleiding en politiek correcte lafhartigheid en gebrek aan liefde voor moslims om hen te helpen de waarheid te zien.
Ik heb hen daar eerder op gewezen, maar men blijft bij dat kwalijke  idee, de multiculti samenleving pragmatisch en opportunistisch volgend.
Zo help je moslims van de “regen in de drup”.
Verder ken ik geen enkele kerkelijke website, die  duidelijke aandacht aan de ontmaskering van de islam besteed; wie er  enkele weet, nodig ik dringend uit, ze even door te geven, net als  bestaande  cursussen over contact met moslims, waarin men duidelijk is over de islam als afgodsdienst en totalitaire ideologie.
Er gebeurt wel e.e.a. in het verborgene, maar zelfs daarvan moet ik dan nog constateren, dat men “het vooral over (een verwesterde, ont-Joodste) Jezus heeft en de vraag naar Wie  de Ene ware God is, liefst achterwege laat” en door een verkeerd Godsbeeld (3 Personen !!, heidens, onBijbels) het er niet beter op maakt voor moslims, die terecht, net als de Joden,  er bij blijven, dat er maar 1 God is en dat Hij eenheid is.
Helaas laten zowel de meeste Joden als ook alle moslims dan de waarheid achter zich, door een onBijbels Godsbeeld over te houden, nl. zonder de essentie, dat  JHWH Zich als mens openbaarde in Yeshua  en voor ons de doodstraf aan het kruis droeg, wegens onze schuld in het niet leven vanuit Zijn geboden, Tora.
Waar dat zo is, zegt  Yeshua in Joh. 8:44 tegen dat specifieke groepje Joden, dat ze daarmee de “duivel tot vader hebben” en dat geldt voor elk mens , die niet begrijpt of wil begrijpen, dat er maar 1 weg tot de Vader is, nl. Yeshua, als “de weg, de waarheid en het leven”, Joh. 14:6
En wie op dat essentiele punt een afwijkend en onBijbels beeld van JHWH heeft gecreeerd, aanbid simpel weg zijn eigen afgod en ja, dat kan zeker ook in een christelijke of Joodse geloofsbeleving  het geval zijn vanuit foute dogma’s en sektarisch geloofsbeleven.

Iedereen, die  voor zichzelf de noodzaak ziet deze nieuwe praktijkcursus te gaan volgen, nodig ik uit hieronder te reageren;  op basis van de aanmeldingen doe ik dan een voorstel voor tijd, plaats, inhoud en kosten (zo laag mogelijk, iedereen moet kunnen meedoen!)

Wie gisteren de EO uitzending “de 5e dag” zag met  een groepje van  10 tot 15  moslims, die als verplichting naar de koranafgod punten moesten verdienen met het uitnodigen van mensen om moslim te worden, moet toch echt verbijsterd zijn geweest.
Waarom? Omdat er in die uitzending nauwelijks een weerwoord klonk en zeker de inhoudelijke Bijbelse weerlegging van de islam en de ontmaskering als afgoderij ontbrak geheel in deze EO uitzending.
Geen Urker-voorganger gezien in de uitzending, geen christen, die klip en klaar zegt, wat ik al sinds 2004 zeg; het goede van de uitzending is wel, dat de armoe van de christenheid  akelig duidelijk werd.
Zie http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1248362   vanaf de 20e minuut.

Verder is in  het nieuws, dat moslims in Duitsland 25 miljoen gratis korans gaan uitdelen en dat Mali , een groot Afrikaans land, in een paar weken tijd voor de helft tot islamgebied verworden is, net als 57 landen  dat helemaal zijn geworden in 1400 jaar islamgeschiedenis.
(zie ook de situatie in Israel met  20% moslims als staatsburger:
http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/2135-israelische-arabieren-leven-met-sterk-intern-conflict
Dat is op zich al een reden, om juist moslims tot inzicht te  helpen komen, dat ze ex-moslim dienen te worden, willen we onze democratie behouden en ik werk dan ook graag samen met de niet-gelovige vrienden, die dat inzien en ontmaskerend over de islam schrijven.
Maar zelfs als dan iemand daardoor een ex-moslim wordt, dient er een gat gevuld te worden in het leven van zo’n medemens en dat is dan het grote geschenk, wat we als  gelovigen in JHWH door Yeshua mensen mogen aanreiken.

Graag hoor ik van velen, om tenminste de introductieavond mee te maken,  in te plannen nog voor  Shawoeoth (Pinksteren), opdat we gezegend en geleid door de Heilige Geest aan de slag kunnen,
-ondersteund door  praktijkcursus,
-onze website waar ieder altijd vragen kan  stellen,
-onze DVD “islam en waarheid”
-praktisch evangelisatie materiaal, gericht op islam, maar net zo goed op alle mensen, die nog niet in Yeshua met JHWH , de God van Abraham, Isaak en Jacob verbonden  zijn.
-praktijk verhalen van ex-moslims en evangelisten onder moslims in islamlanden, waar men wel duidelijk is over de islam als duivels systeem.
-mijn eigen ervaringen met moslims vanaf 2004
-en alles, wat verder ons doel dient: met liefde voor de moslimmedemens (e.a.) hen de bevrijding van duisternis uitleggen, die alleen in Yeshua verkrijgbaar is.

Shabbath shalom,  zie biddend uit naar de juiste aanmelders, bel  (033-4790336) of mail  (onder dit artikel of via “contact” op deze site, tora-yeshua.nl) me voor suggesties of vragen,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

PS: ook als u onvoldoende gezondheid heeft, door ziekte of ouderdom of om andere reden niet denkt te kunnen meedoen, kunt u reageren met de toezegging voor ons werk te bidden, financieel te steunen, dit bericht te verspreiden  e.d, dus laat dat aub weten , als u op die manier mee actie voert!
PS2: Zie deze video en probeer deze islamboodschap te weerleggen; als u ontdekt dat het u niet lukt, kom dan naar onze praktijkcursus en meldt u aan om het voorstel te vernemen over deze cursus, hieronder.

Hier nog een impressie, het “moslimgebed” vlak voor onze 2e kamer, met er voor een hoop agressie naar de pers:

Navigeer naar andere artikelen

19 Responses to Praktijkcursus: je Bijbels geloofsleven inlevend en duidelijk communiceren met moslims en ieder ander.

 1. Ha die Ben,

  Ik hoorde zeggen, dat de eerste gever al € 100.- heeft gestort in het benzinefonds .
  Ik roep mijn medegelovigen, en mijzelf dus ook, op dat na te volgen zodat iedereen het eerstvolgende moslimcongres kan bezoeken .
  Ik stel bij deze voor, dat iemand dan zijn benzinegeld/reisgeld bij jou achteraf kan declareren?

  Shalom
  Jiooda.

 2. En deze jongen is een gewone Hollandse jongen uit de katholieke kerk , dus je gaat je het volgende afvragen .: “. Wie heeft deze jongen ooit het evangelie uitgelegd.. een priester , pastor of kappalaan, parochiaan, evangelische Christen ?
  is het niet vreselijk .. ik denk dat deze jongen nooit het evangelie uitgelegd heeft gekregen , ook niet van zijn vader .. die niet begrijpt waarom hij deze stap heeft gemaakt . 2 jaar geleden was er een 30 min lange documenaire over deze jongen . Hij zat op het dak van de nog in aanbouwzijnde marokkaanse Essalaan moskee ( de grootste van Nederland ) in Rotterdam -zuid, kijkend over de stad die weldra gewonnen wordt voor de Islam , “Wen er maar vast aan “zei hij .

  • Hi Monica,
   Doe je mee met de Praktijkcursus evangelie verkondigen onder moslims e.a. ?
   Geef je dan hieronder op en stuur sowieso het bericht verder,
   shabbath shalom,
   Ben

 3. Op 13 april 2012 @ 15:04 schreef Roganir

  Beantwoorden

  Dag Ben,

  Ik ken geen christelijke of Joodse site die genoeg info levert om de corruptie van de islam aan te tonen. Tot mijn beschaming merk ik dat er echter een HEEL GOEIE website van Belgische ex moslims is. Juist van hen, die er in hebben gezeten, en vaak ook het beste weten. Hier is hij:
  http://www.exmoslim.org

  Hopelijk vind u het wat.

  Shabbat shalom!

  • Dank je Roganir; ik deze site, prima. Maar mijn vraag was meer specifiek: een kerkelijke site en die zouden er volop moeten zijn; noem me er een paar!
   Overigens: kun je iets vertellen van jouw levensvisie/geloof?
   Doe je mee met onze praktijkcursus?
   Shabbath shalom,
   Ben

 4. Bij deze geef ik me op voor deze cursus.
  ———–
  Als wij zulke islamiseerders tegen komen in onze stad is het enige wat wij moeten doen luidkeels zingen en met Israëlvlaggen de Heer een wuifofferbrengen:
  Wij zingen van Jezus
  Van Hem is alle macht,
  Hij heeft op Golgotha
  De wereld HEIL GEBRACHT.
  De Zoon van God is Hij,
  En aller Heren Heer.
  Wij zingen van Jezus MEER EN MEER!
  ————–
  Wat die gast op dat filmpje zegt, man, geen speld tussen te krijgen!
  Hij blijft maar doorratelen en drammen!.
  Heeft zeker nooit van een door Jezus zo gewaardeerde ‘stille geest’ gehoord.
  ————-
  shalom cornelia

  • Helemaal goed Cornelia, je bent de eerste deelnemer, na Joop overigens, die in gebed en financiele steun betrokken is als deelnemer.
   Shabbath shalom, zodra ik meer info heb, staat die op deze site en gaat naar alle deelnemers.
   Ben

 5. Op 15 april 2012 @ 23:55 schreef Vincent

  Beantwoorden

  Dan moet ik wel data en evt locatie weten…

  • Hi Vincent,
   Zie het artikel:
   “Iedereen, die voor zichzelf de noodzaak ziet deze nieuwe praktijkcursus te gaan volgen, nodig ik uit hieronder te reageren; op basis van de aanmeldingen doe ik dan een voorstel voor tijd, plaats, inhoud en kosten (zo laag mogelijk, iedereen moet kunnen meedoen!)”
   Dus dank voor je belangstelling, het voorstel komt er aan.
   Shalom,
   Ben

 6. als moslims bij een disco of andere vereniging worden geweigerd is dat geen vorm van discriminatie, maar een vorm van bescherming want alla zou nooit gewild hebben dat zijn onderdanen zich in die afschuwelijke omgevingen zou ophouden .
  er is maar een plek waar moslims zich mogen vermaken en dat is de moskee.

  filmpje 1: het over een workshop de dode wassen , heb je daar dan niet een dode voor nodig of oefenen ze op elkaar .

  • Hi RAF, prima dat je reageert als moslim.
   Het vermaak in de moskee lijkt me nu niet het meest leuke, maar dat daargelaten. Ga es in op de essentie: de islam kent de Ene ware God, JHWH, de God van Abraham, Isaak en Jacob, in Yeshua en Tora geopenbaard, niet; men volgt een totaal andere godheid,zoals er velen zijn, Zeus, Wodan, Vishnu, etc., dus de duivel zelf.
   Lees es https://tora-yeshua.nl/2009/05/god-of-allah/
   Daarna praat ik graag verder met je.
   Shalom
   Ben

 7. Hallo Ben,

  Laat je ons zo ruim mogelijk van tevoren weten wanneer en waar en hoe laat? Dan kijk ik of ik dan kan, ik wil dat graag meemaken ook al denk ik dat ik wel met een moslim een discussie kan houden als die dan ook rustig wil praten en mij ook mijn zegje wil laten doen onder normale omstandigheden. Ik hoor het nog! Dit i.v.m.het feit dat mijn vrouw morgen geopereerd wordt en een week in het ziekenhuis moet blijven.

  Tot vrijdag in Purmerend!

  Shalom,

  Paul

  • Hi Paul, fijn dat je mee doet, uiteraard plan ik zo gauw mogelijk wat, ik wil eerst even zien wie er mee doen.
   Shalom,
   Ben

 8. In principe geïnteresseerd.

 9. Ik ben ook geïnteresseerd in de cursus

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*