Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

De gevolgen van een Israelproductenboycott, zie de video, geen slim plan!

NB: de spreker praat nogal vlug, maar je kunt de Engelse ondertiteling inschakelen door op 1 van de knoppen rechtsonder in beeld te klikken; de meest linkse moet je hebben.
Het is echter wel een “computervertaling”, die  nog al eens fout zit.
Zie hieronder de Nederlandse vertaling.
Als je dit hoort en leest, dan zie je pas echt hoe dwaas en antisemitisch Kairos/Sabeel bezig zijn met hun “bei Juden kaufen verboten”
Antisemitisme is een boomerang, je richt vooral bij jezelf ellende aan,  toch maar niet doen.
En het is veel leuker om Israel te zegenen, dan word je gezegend, beloofd JHWH, de God van Abraham, Isaak en Israel.
Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Dus je wilt Israel boycotten …?

Categorie: Redactioneel , Tags: , , , , , , ,

Dus je wilt Israël boycotten?

Zoals ik al zei in mijn recente redactionele, zijn we steeds meer horen oproepen om Israël te boycotten. Ik heb geen probleem met een persoon de uitoefening van zijn, of haar, recht aan iedereen die ze willen boycotten. Ik vraag dat, als ze dat doen, ze het eerlijk doen en niet gewoon boycotten wat niet ongemak hen.

Hieronder volgen enkele gebieden waar Israël leidt de weg. De lijsten zijn in geen geval een all risk maar willen laten zien wat een boycot zou moeten betekenen in de sferen van wetenschap, technologie, computers, medicijnen, milieu en het aanvaarden van hulp bij rampen. Ik heb niet gezegd de rol in de muziek, entertainment, kunst enz. Om te boycotten Israël betekent niet mobiele telefoons, computers, veel medicijnen en medische procedures met behulp van om op te noemen, maar een paar te noemen.

De feiten zijn ontleend aan de volgende: Beyond Images; Israel21c, The Israel Project; Eye 2 Israël

High Technology

 • De eerste mobiele telefoon ter wereld is ontwikkeld in Haifa, Israël.
 • Israël ontwikkelde de eerste camera chip die gebruikt wordt in mobiele telefoons.
 • Israëlische bedrijven de uitvinder van de SMS en voicemail-systemen.
 • Israël houdt de meest high-tech industrieën per populatie.
 • Uitvinding van Safety Centre, een apparaat om rijgedrag te beoordelen en te verbeteren. Helpt cut ongevallen.
 • Iron Dome – een mobiel systeem dat inkomende korte afstandsraketten detecteert en evalueert waar ze aan land zal zijn. Als het doel site is unpopulated geen tegenaanval is gemonteerd, of het zal een bevolkt gebied dan kleine hit, zijn geleide raketten afgevuurd om de inkomende raket de lucht te vernietigen
 • The Arrow raketten “Interceptor” is een andere Israëlische project. Dit is een eerste in zijn soort – de enige die een ballistische raket kan onderscheppen. De pijl manoeuvres en vernietigt de aanvaller raket.
 • Creatief denken De IDF heeft de Air Mule, een onbemand vliegtuig (UAV) die helpt met medische hulp en evacuatie.
 • Urban Aeronautics heeft propellers die zijn geïnstalleerd in het vliegtuig in plaats van buiten. Hierdoor kan het vliegtuig uit te voeren verschillende operaties in smalle plaatsen die niet toegankelijk zijn voor conventionele vliegtuigen en helikopters.
 • Uitvinding van de grootste onbemande vliegtuigen met de naam Eitan. Kan vliegen tot 45.000 voet die high-tech camera’s en sensoren die nauwkeuriger informatie van de grond activiteit zal geven tijdens conflicten of in het algemeen de controle van naties zoals Iran
 • Israëlische uitvinding van “Earthquake Alert”, een apparaat thuis tot vroegtijdige waarschuwing van aardbevingen te geven. Analyseert beweging en bepaalt of het is vanwege een aardbeving of een andere oorzaak
 • Xaver 400/800. Deze apparaten geven 2D (400) of 3D (800) afbeeldingen hieronder puin. Gebruikt in het zoeken naar mensen na aardbevingen die anders niet zou kunnen worden gevonden, of in gijzeling situaties waarin de politie moet zien wat er gebeurt binnen de gebouwen
 • Israëlisch bedrijf SATEC, een wereldleider in elektrische producten, heeft een systeem ontwikkeld genaamd ExpertPower voor controle en voorkoming kracht storingen en stroomuitval. Het systeem controleert de distributie van energie en gebruik, en biedt real-time rapporten via het internet om te helpen bij het vermijden van de macht systeem overbelast.

Wetenschap

 • Israëli’s hebben meer patenten per persoon dan burgers van enig ander volk.
 • Israël is een van de 8 landen die in staat zijn de lancering van hun eigen satellieten in de ruimte.
 • Israël heeft meer wetenschappers en ingenieurs per hoofd van de bevolking dan enig ander land.
 • Israëlische wetenschappers publiceren meer wetenschappelijke artikelen dan enig ander volk.
 • Een computerchip – gemaakt van levende organismen en DNA. En het kan ook produceren 330 biljoen (330,000,000,000,000) acties in een tweede!
 • Cherry Tomaten werden ontwikkeld in Israël 15 jaar geleden door een paar onderzoeksgroepen.
 • De Galanit is een nieuwe bloem die groeit in blauw en wit – de kleuren van de Israëlische vlag. De bloem was ontwikkeld in Israël door het Ministerie van Landbouw tijdens de laatste acht jaar!
 • Epilady (of epilator) – dit ontharing apparaat is uitgevonden door twee Israëli’s uit een kibboets die wilden hun vrouwen ‘leven gemakkelijker en kwam met een idee voor elektronische pincet. Het is misschien niet het leven te slaan, maar voor miljoenen meisjes over de hele wereld het is zeker een belangrijk instrument!
 • Een Israëlisch bedrijf ontwikkelde een revolutionaire nieuwe medicijn dat het probleem van de Colony Collapse Disorder, de verontrustende syndroom dat heeft vernietigd bij de gemeenschappen en bedreigen de landbouw over de hele wereld zou kunnen oplossen.

Computers

 • Het grootste deel van de componenten van het Windows XP-besturingssysteem zijn ontwikkeld in Israël.
 • Een Israëlische bedrijf heeft de technologie achter ICQ instant messaging.
 • Een Israëlische bedrijf heeft de veiligheid van het netwerk technologie, zoals de firewall.
 • De eerste PC anti-virus werd uitgevonden in Israël.
 • Een virtueel toetsenbord – een laser projector met een sensor die een hologram van letters op een rechte ondergrond, en de sensor detecteert uw vingers bewegen straalt en vertaalt deze in concrete typen.
 • Het algoritme (code) die wordt vandaag de dag gebruikt voor het verzenden van e-mails, werd gemaakt door een Israëlische, die op de Ben-Gurion Universiteit in Be’er-Sheva werkte in 1980
 • DiskOnKey (of USB flash drive) is ontwikkeld door Dov Mor, de CEO van msystems.
 • Een van de meer recente ontwikkelingen is het verzenden van medische beelden (zoals echografie examens) via de mobiele telefoon. Deze uitvinding werd gedaan door professor Boris Rubinsky en zijn team aan de Hebrew University en de University of California, Berkeley.
 • Modu (een Israëlische uitvinding) is de kleinste en de slimste mobiele telefoon op aarde, want het is niet alleen een mobiele telefoon – het kan ook een spelcomputer, een palm computer, laptop en vele andere dingen.
 • Met behulp van het internet en een PC heeft afgehangen in het verleden op de mogelijkheid om een muis te manipuleren met de hand op het scherm te navigeren. Israëlisch bedrijf Commodio is inmiddels uitgegroeid ‘s werelds eerste Voice Muis – het scherm reageert op opdrachten van de menselijke stem. Met behulp van de voicemouse (de zogenaamde QPointer Handsfree), kan de gebruiker schrijven en verzenden e-mail, gebruik maken van het internet, en documenten maken en bewerken, zonder gebruik te maken zijn of haar handen. Het product is naar verwachting van grote waarde voor degenen die lijden aan de ziekte van Parkinson, verlamming of andere fysieke handicap. Microsoft heeft ervoor gekozen Commodio als business partner voor spraak operaties
 • Wetenschappers van Israël Weizmann Institute of Science in Rehovot hebben ‘s werelds kleinste rekenapparaat. Het apparaat maakt gebruik van zogenaamde DNA (of biologische) het berekenen van in plaats van silicium microchips, en markeert een doorbraak in de biologische computer methoden. Het apparaat werkt op een computer die overeenkomt met 15 biljoen computers, en is meer dan een miljoen keer meer energie-efficiënter dan een PC. In de toekomst, is DNA computing ingesteld om van het rijk van de bijna-science-fiction, farmaceutische onderzoek om te zetten
 • In maart 2003 Intel, ‘s werelds grootste chipfabrikant, onthulde haar nieuwe microchip, het Centrino, in een wereldwijde marketingcampagne. Belangrijkste voordeel van de Centrino is zijn lage elektriciteitsverbruik, waardoor het zeer geschikt is voor laptops, notebooks, de nieuwe generatie mobiele telefoons en andere mobiele apparaten. De Centrino is ontwikkeld op Israëlische R & D-faciliteit van Intel in Haifa, Noord-Israël. Intel’s Haifa centrum werkt samen met een tweede Intel Israël faciliteit, in Petach Tikva, op de volgende generatie van processoren voor mobiele netwerken
 • Aanvallen door hackers op websites is een van de ernstigste uitdagingen voor bedrijven en non-profit organisaties op het internet. In 2002 werd het Amerikaanse bedrijf Sanctum erkend door de industrie consultants als de “de facto” leider in deze uitdaging. Sanctum markten producten die website “firewalls” te verbeteren door het toevoegen van een extra laag van beveiliging tegen aanvallen. Sanctum de twee producten AppScan en AppShield werden ontwikkeld in de onderzoekslaboratoria Sanctum het centrum in Herzliya in centraal Israël

Geneeskunde

 • Uitgevonden Israëli’s de camera die patiënten slikken om artsen te helpen diagnosticeren spijsverteringskanaal ziekten en levens te redden.
 • Babysense, werd het systeem dat baby’s te beschermen tegen de wiegendood (SIDS) uitgevonden in Israël.
 • Israëlische wetenschappers ontwikkelde de eerste straling vrije methode om borstkanker te ontdekken.
 • De eerste Anti Virus werd opgericht in Israël in 1988 door 3 computer experts aan de Hebreeuwse Universiteit. Deze anti-virus was de basis voor vele andere anti virussen die later kwam.
 • De eerste bloedbank werd gebouwd op Beilinson ziekenhuis 10 jaar voor de staat werd opgericht.
 • In 1997 werd de eerste kunstmatige harttransplantatie werd gedaan op de Sheba ziekenhuis. Het werd gemaakt om als het linkerventrikel
 • In 1999 Israël gebruikte de eerste hersenen pacemaker, die de tremor die wordt geleverd met de ziekte van Parkinson gestopt.
 • In 2010 is een niertransplantatie werd gemaakt van een persoon met een bloedgroep naar de andere met een andere bloedgroep, een transplantatie die, tot nu toe, was erg gevaarlijk omdat de nieren werkt met bloed.
 • Israëlische wetenschappers creëerde nieuwe manieren om kanker te bestrijden en de efficiëntie van geneesmiddelen.
 • Een van de grootste successen van 2006: het onderzoek door de Israëlische wetenschapper Shulamit Levenberg heeft ons een stap dichter bij het creëren van nieuwe organen voor transplantatie.
 • Israëlische wetenschappers ontwikkelde ook de eerste DNA-computers, leidt de weg naar nog efficiëntere manieren om ziekten te bestrijden.
 • Israël is verantwoordelijk geweest voor grote doorbraken in de behandeling van AIDS:
  • Het ontwikkelen van hypericine, een geneesmiddel waarvan antivirale eigenschappen werden gedocumenteerd aan het Weizmann Institute. Vimrxyn wordt een hypericine gebaseerde drug nu getest voor de behandeling van AIDS.
  • Het maken van de voortgang van een nieuw type van kunstmatig bloed die mogelijk zou kunnen helpen vertragen de verspreiding van het aids-virus.
  • Een Israëlisch-Amerikaanse bedrijf, Pharmos / Pharmatec, het ontwikkelen van een verbeterde methode voor het leveren van AZT naar de hersenen.
  • Hebreeuwse Universiteit onderzoekers de ontwikkeling van wat zij geloven is een middel om te helpen AIDS-patiënten te overwinnen ernstige infecties en neurologische problemen.
 • Israëlische wetenschappers hebben ontwikkeld nieuwe apparaten voor het meten van en het injecteren van insuline voor diabetici, die zowel minder pijnlijk en efficiënter.
 • Israël hoofd van de neurologie aan Rabin Medisch Centrum heeft een middel voor het behandelen ziekte van Parkinson met behulp van de persoon van de eigen beenmerg stamcellen
 • Onderzoekers aan de Ben Gurion Universiteit werken aan een nieuw systeem voor de geneesmiddelen die worden gebruikt bij kanker en de ziekte van Parkinson. De drugs worden rechtstreeks geleverd aan het getroffen deel van het lichaam en, door dit te doen, elimineert ongewenste neveneffecten
 • Een programma dat kan helpen een dove man gebruik maken van een mobiele telefoon! Dit programma, “Lipcell” kan vertalen de woorden van de andere luidspreker in een driedimensionale expositie van een menselijk gezicht. Op deze manier de dove man kan lezen de lippen van de andere luidspreker. Het is een samenwerkingsverband van de grootste telefoonmaatschappij van Israël, Cellcom, en een bedrijf genaamd SpeechView.
 • Een geautomatiseerd model ontwikkeld waarmee levende cellen te scannen om te zien hoe ze reageren op wrijving, druk enz. Dit zal een einde maken, of in ieder geval te verminderen, de noodzaak om dieren te gebruiken in dit gebied van medisch onderzoek
 • De medische bedrijf Deep Breeze heeft een inrichting voor het direct diagnosticeren van de toestand van longen van een patiënt waarvan de onmiddellijke diagnose van astma
 • De Copaxone (ook bekend als Glatirameer acetaat), een van de meest efficiënte geneesmiddelen, en de enige niet interferon agent, voor Multiple Sclerose, is ontwikkeld door de Israëlische Teva Pharmaceuticals
 • Ontdekking van Bti-een milieuvriendelijke bacteriën die muggen en zwarte vliegen uitroeit, en vermindert de incidentie van door muggen overgebrachte ziekten, met name malaria. Sinds Bti werd geïntroduceerd langs de Yangtze rivier in China, hebben malaria infecties van muggen daalde met 90%. Professor Margalith is momenteel betrokken bij projecten in de Centraal-Aziatische republieken. Bti is ook gebruikt om rivierblindheid te controleren in elf Afrikaanse landen, naar verluidt het opslaan van de aanblik van miljoenen.
 • Drug Velcade ontwikkeld over een periode van 30 jaar door wetenschappers van Haifa. Heeft belangrijke resultaten in de behandeling van myeloma
  Imaging inrichting voor het uitvoeren stralingsvrij xrays bij patiënten met spinale misvormingen ontwikkeld in Israël
  Eerste vaccin tegen West-Nijl virus ontwikkeld door Israëli’s
 • Onderzoekers in het zuiden van Israël ontwikkelde nieuwe vaccins om ziektekiemen zoals pneumokokken, die heersen bij kinderen en gemakkelijk verspreiden in kinderdagverblijven te bestrijden.
 • Israëlische onderzoekers zijn van mening dat een biologische ‘switch’ gevonden in planten kan het geheim te houden voor een nieuwe behandeling van kanker bij de mens. Wetenschappers geloven een proces planten schakelen celgroei, kunnen worden gebruikt bij mensen te schakelen tumorgroei.

Bescherming van het milieu

 • Meer dan 85% van het vaste afval in Israël behandeld met omgevingsgeluid wijze.
 • Israël heeft het record voor de meest zonne-energie boilers per hoofd van de bevolking-95% van de woningen hebben deze technologie
  Zonne-energie straat en de tuin lampen zijn een veel voorkomende ding in Israël. De zonne-plaat laadt de hele dag en ‘s nachts verlicht steden en parken.
 • Na lang onderzoek aan het Weitzmann Instituut van de wetenschap, in Rehovot, een “Sun Tower” werd gebouwd – een veld van 64 spiegels die de zon kunnen voelen en passen zich zo krijgen ze maximaal zonlicht. De spiegels center de verlichting een receptor op een toren, die vervolgens verwarmt perslucht die een turbine, die elektriciteit produceert beweegt. Het kan oplopen tot 1200 graden en bestand tegen de druk van 25 atmosfeer.
 • De Negev huisvest al een experimentele regeling – Neve-Zin in de Zin-vallei. Alle gebouwen en de infrastructuur in het afhangen van zonne-energie het hele jaar door.
 • Een Israëlische bedrijf was de eerste te ontwikkelen en installeren van een grootschalige zonne-energiecentrale in de Mojave-woestijn in om voldoende schone elektriciteit te leveren aan de macht 400.000 woningen in Midden-en Noord-Californië
  Israël heeft de meeste biotech start-ups per hoofd van de bevolking.
 • Drip irrigatie systeem uitgevonden door een Israëlische bijna 40 jaar geleden. Een groot deel van de oplossing van de watercrisis. Gebruikt over de hele wereld
 • Motorola’s R & D-faciliteit in Israël heeft ontwikkeld een ander in zijn lijn van producten die state-of-the-art toe te passen IT-en communicatie-technologie om stedelijke en landelijke waterbesparing. Het product – Radio Piccolo XR – communiceert op afstand met een centrale irrigatie-systeem en kan worden gebruikt om het gebruik van water te regelen op het platteland, maar ook in stadsparken, en gemeentelijke watervoorziening
 • Ingenieurs hebben een revolutionaire reeks kas netten die het lichtspectrum te gebruiken in de kleuren blauw, rood, parel en grijs aan de groei van planten in kassen te reguleren. De zogenaamde Chromatinets worden op de markt gebracht door Israëlische kibboets gevestigde bedrijf Polysack. Grijs netten veroorzaken extra takken en opbrengst te verhogen; blauwe netten braken korte takken die verpakking en de export te helpen, en rood en parelmoer netten te versnellen de totale groei van de plant. Alle chromatinets zijn milieuvriendelijk. Een andere Israëlische onderneming Klayman Meteor, heeft een nieuw soort net dat effectiviteit verhoogt tegen insecten en virussen, en verhoogt planten opbrengsten.
 • Een team van wetenschappers van het Technion in Haifa heeft een doorbraak bereikt in het ontwerp van brandstofcellen voor auto’s. Het team heeft een verbetering van de methode van produceren van waterstof voor brandstofcellen met behulp van zogenaamde zonne-splitsen van water systemen. Brandstof-cellen worden algemeen beschouwd als de sleutel tot het maken van milieuvriendelijke “schone” auto’s commercieel beschikbaar in de toekomst, en reducingthe wereld afhankelijkheid van zeer vervuilende olie
 • Israëlisch bedrijf Dry-Kor, gevestigd in Atlit in Noord-Israël, heeft een nieuwe airco-technologie, die de kans op chemische verontreiniging van de lucht, door niet alleen het koelen van de lucht, maar het verwijderen van de bacteriën in de lucht vermindert. “We zijn bijna de lucht wassen”, aldus de oprichter. De techniek zou kunnen hebben bijzondere voordelen voor het ziekenhuis operatiekamers, laboratoria schone kamers, en voor voedselproducenten en drugs bedrijven waar het essentieel is dat de lucht schoon is en vrij van bacteriën

Israël Ramp Aid

Israëlische teams zijn vaak een van de eerste ter plaatse na natuurrampen over de hele wereld.

 • Februari 2001 Israël stuurde een volledig uitgeruste veldhospitaal, bemand door artsen en verpleegkundigen, om te helpen bij de behandeling van slachtoffers van een aardbeving in Gujarat, West-India. In de eerste twee dagen van haar activiteiten, werden meer dan 200 mensen behandeld in het veldhospitaal.
 • 1998 Israël stuurde medische noodhulp teams en uitrusting aan de slachtoffers van de orkaan Mitch, die Midden-Amerika trof helpen. De Israëli’s opgenomen experts op het gebied van infectieziekten, epidemiologie, intensive care behandeling en de behandeling van traumatische nasleep van de massa rampen.
 • 1999 Israël zond grote voorraden medicijnen en voedsel, en speciale zendingen van verrijkte melk voor baby’s, aan de slachtoffers van een aardbeving in Colombia te helpen.
 • 2001, Israëlische geassisteerde Georgië (vroeger een onderdeel van de Sovjet-Unie) in de nasleep van een ernstige droogte. De Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken bijgedragen babyvoeding, en, in samenwerking met Israël Ministerie van Landbouw, schonk grote voorraden kwaliteit zaden zodat Georgische boeren om te herstellen van de nasleep van de droogte.

Andere rampen waar Israël heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de hulpverlening zijn aardbevingen in Turkije (2000) en El Salvador (2001), en de overstromingen in Venezuela (1999) en in Mozambique (2000).

 • 26 december 2004, een enorme onderzeese aardbeving vond plaats in de Oost-Indische Oceaan, voor de Indonesische kust. De beving veroorzaakt enorme golven (‘tsunami’s’) die kustgebieden geslagen in Indonesië, Sri Lanka, Thailand, India en andere landen, alsmede de Indische Oceaan eilanden, met verwoestende kracht. Israël stuurde onmiddellijk de volgende steun:
  • Massive luchtbrug van hulpgoederen binnen 48 uur: Israëlische ministerie van Defensie stuurde het vliegtuig naar Sri Lanka geladen met 80 ton hulpgoederen, samen met een team van 50 Israëlische medische en hulpverleners, binnen 48 uur na de ramp.
  • De levering inbegrepen tienduizenden flessen drinkwater, 12 ton voedsel, 17 ton van babyvoeding, negen ton van medicijnen, dekens, matrassen, bedden en elektriciteitsproducenten.
 • Een top level medisch team van internationaal gerenommeerde Hadassah Israël ziekenhuis aangekomen in Sri Lanka op 27 december, met inbegrip van het hoofd van het ziekenhuis van algemene chirurgie, het hoofd van de trauma-eenheid, de chef van kindergeneeskunde, en twee anesthesisten
  Israëlische vrijwilligersorganisatie Latet depêches benodigdheden: Op 28 december, de Israëlische vrijwilligersorganisatie Latet (“op te geven”) vulde een jumbojet met 18 ton materiaal bijgedragen door het publiek. Een Israëlisch bedrijf doneerde 250.000 waterzuiveringstabletten, om te helpen tsunami overlevenden te voorzien van veilig drinkwater.
 • Magen David Adom stuurt geneesmiddelen voor de behandeling van de ernstig gewonde: Op 29 december, Israël gelijk aan het Rode Kruis, Magen David Adom, schonk een vliegtuig vol medicijnen naar Sri Lanka voor de behandeling van ernstig gewonde slachtoffers van de tsunami, en die lijden ondervoeding
 • Een Israëlische ministerie van Volksgezondheid team van artsen en verpleegkundigen is verzonden naar Thailand om reddingspogingen helpen
 • Israël bood een search-and-rescue team naar India, samen met zendingen van voedsel en medicijnen.
 • Internationale fondsenwerving inspanningen: Verschillende Israëlische en diaspora Joodse organisaties gelanceerd noodoproepen voor fondsen op langere termijn hulp en steun voor de wederopbouw
 • Israëlische humanitaire hulp aan Haïti na het januari 2010 aardbeving wereldleiders en internationale media hebben geprezen Israël voor haar inspanningen om geavanceerde medische en search-and-rescue hulp te bieden aan de slachtoffers van het januari 2010 aardbeving die verwoest het eiland Haïti. Een Israëlische veldhospitaal in Haïti opgericht door een team van de Israel Defense Forces (IDF) behandeld 1.111 slachtoffers, waaronder tientallen kinderen, aangezien de 7.0-magnitude aardbeving verwoest de natie. Uitgevoerd Israëli 317 operaties en 16 baby’s geleverd in kraamafdeling van het ziekenhuis afdeling, de moeder van een van de pasgeborenen zei dat ze zou hem bellen Israël. Vier Haïtianen werden gered met de hulp van de IDF search-and-rescue team. De 236-lid IDF ramp noodhulp delegatie 30 ton (27.216 kg) van medische apparatuur nog voor vertrek Haïti.
  Israël heeft wie asiel wordt verleend aan honderden vluchtelingen uit de Soedanese regio Darfur. Volgens de VN zijn er meer dan 400.000 mensen gedood in de zes jaar oude conflict in Darfur, en meer dan twee miljoen meer zijn ontheemd. Het conflict werd gekenmerkt door grootschalige wreedheden, zoals massale verkrachtingen, militaire aanvallen op burgers en etnische zuiveringen.
 • Het Centrum voor Internationale Samenwerking, beter bekend onder het acroniem Mashav, is internationale ontwikkeling van de Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken het programma. Mashav helpt landen streven naar mondiale problemen van honger, ziekte en armoede te verlichten door middel van technische opleidingen en het delen van technologie om de kwaliteit van leven te verbeteren. Mashav’s projecten zijn: duurzame landbouw en voedselzekerheid, Crisis Geneeskunde Training, Community Development, onderwijs, emancipatie van vrouwen, sociale verandering en humanitaire hulp. Een voorbeeld van het werk van Mashav is haar Afrikaanse Market Garden project, dat tot doel heeft de landbouwopbrengsten te verbeteren en risico’s voor de single-huishoudelijke boerderij-percelen in aride en semi-aride gebieden te verminderen. In Eye Mashav’s Camps programma Israëlische oogartsen om tijdelijke klinieken in ontwikkelingslanden voor perioden van twee weken om vermijdbare blindheid en oculaire ziekte te behandelen. De artsen behandelen honderden patiënten, uit te voeren werkzaamheden en trainen lokale medewerkers.
 • Israëlische organisaties waren ook betrokken bij het verstrekken van hulp aan Pakistan na het in november 2005 aardbeving in Kasjmir. Een Israëlische NGO, Israëlische Flying Aid (IFA), die ramp noodhulp biedt over de hele wereld, een missie naar de regio en op voorwaarde dat duizenden gezinnen basis droge voedingsmiddelen, dekens, jassen, sokken, persoonlijke klei verwarming kits en ijzeren platen af te schermen tijdelijke onderkomens van zware sneeuw.
 • De Fast Israëlische Rescue en Search Team (EERSTE) is een Israëlische NGO die zoek-en reddingsteams stuurt naar ramp gebieden over de hele wereld. Een aardbeving in Peru in augustus 2007 kwamen meer dan 520 mensen en vertrokken 90.000 mensen dakloos. EERSTE stuurde een delegatie van drie artsen en drie verpleegkundigen die gewond door de aardbeving te helpen. EERSTE heeft ook hulpverlening in Turkije, India, Mexico, El Salvador, Griekenland, Armenië en Nieuw-Guinea, onder anderen.
 • IsraAID, opgericht in Israël in 2001, is een overkoepelende organisatie van meer dan 35 Israëlische en joodse niet-gouvernementele organisaties en andere personen die actief zijn in de ontwikkeling en hulpverlening over de hele wereld en zorgen over mondiale vraagstukken. Tot haar leden behoren de American Jewish Committee (AJC), B’nai B’rith International, EERSTE, het Jeruzalem AIDS Project, Verenigde Joodse Gemeenschappen (UJC), Joint Distribution Committee (JDC), Opslaan a Child’s Heart, de Israëlische Vrienden van Tibet en hulp Zonder Grenzen (AWB). Volgens IsraAID, haar leden “geloven in het leveren van humanitaire hulp wereldwijd aan mensen in nood, ongeacht religie, ras, geslacht, nationaliteit, leeftijd en handicap.”
 • IsraAID en haar leden hebben noodhulp naar meer dan 20 landen, waaronder Haïti, Rwanda, India, Mexico, Congo, Tsjaad, Soedan (Darfur) en Malawi. Na het januari 2010 aardbeving, IsraAID stuurde een 15-lid civiele response team in Haïti, met inbegrip van artsen, verpleegkundigen, paramedici en logistieke medewerkers. Het team verstrekt de dringende medische hulp en gedistribueerd humanitaire goederen in Port-au-Prince. Het medisch team het opzetten van activiteiten in de belangrijkste ziekenhuizen in Port-au-Prince, terwijl de logistieke personeel bleef in het luchthavengebied aan lokale NGO-partners te helpen met logistieke ondersteuning van hulpgoederen die bleven om te landen. IsraAID werkt ook samen met organisaties om hulp te bieden aan gebieden die door de dodelijke tsunami van 2004 in Zuidoost-Azië, waaronder Sri Lanka en co-coördinator van de eerste Israëlische humanitaire missie op het Kenia-Somalische grens, waarbij het Israëlische team hulp aan Somalische vluchtelingen.
 • De organisatie, samen met EERSTE, stuurde een team van zes medisch personeel en overgevlogen bijna twee ton medicijnen en medische apparatuur naar Pisco, Peru, aan de slachtoffers van een aardbeving die het land trof op 15 augustus 2007 te helpen. Het medisch team een aantal veld klinieken geopend in gebieden die getroffen zijn door de aardbeving en behandeld ten minste 400 patiënten.

Navigeer naar andere artikelen

7 Responses to De gevolgen van een Israelproductenboycott, zie de video, geen slim plan!

 1. Het zijn juist deze feiten die weer een heleboel jaloezie opwekken bij velen.
  Men wil nu eenmaal de grote broer uithangen en kan het niet uitstaan dat het ”kleinere” broertje slimmer is, laat staan, erkennen dat Israël een niet uit te wissen stempel drukt op onze hedendaagse welvaart en voortuigang.
  Men weet beseft half niet, hoe deze wereld er uit zou hebben gezien zonder Joden.
  Inderdaad, als je dan toch zo nodig moet boycotten, dan helemaal!
  Doe alvast je berenvel weer aan en kruip maar weer terug in je grot.
  Deze luis in de pels voor velen is de hoeksteen waar aan velen zich zullen stoten.
  Kus de Zoon op dat Hij niet toorne…

  • Hi Brian,
   Inderdaad, Ps. 2 en dan is het van groot belang de “Zoon” te zien voor Wie Hij is: de menselijke gestalte van JHWH; welzalig allen die bij Hem schuilen.
   Shalom
   Ben

   • Zo is het Ben.
    Ik vereenzelvig de Zoon hier met Israël.
    Kom aan Israël en je komt aan de Zoon, kom aan de Zoon (Joodse Koning) en je komt aan Israël, Zijn oogappel…
    Hoewel ik weet dat sommige profetieën natuurlijk specifiek over de Zoon gaan en anderen specifiek over Israël.
    Respect voor uw optreden en moed!

 2. Op 31 oktober 2012 @ 01:55 schreef F. Dijkstra

  Beantwoorden

  Er is iets aan de hand met de boycot van produkten uit Israel.
  In de streepjescode zit een landcode en de code van Israel is als ik het goed heb 729.
  Dit getal heeft de betekenis van leven, dus Israel kan nooit worden vervloekt, G’d zet het om in zegen.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*