Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Hoe verliep onze pro-Israeldemonstratie 25 nov? Enorm zegenrijk.

Een eerste indruk ,ik ben net thuis:

Mooi weer, ondanks de heersende storm, geen druppel gevallen, zonnig,veel enthousiaste  mensen (tussen de 50 en de 100 stonden er voortdurend, maar  er kwamen en gingen mensen, dus  het totaal aantal aanwezigen schat ik op 150 verdeeld over 2 uur)

Interviews met Hans Jansen (arabist) en mij, zie  video
http://www.zie.nl/video/algemeen/Pro-Israel-demonstratie-op-de-Dam/m1nz45tfiihz

Zie http://www.telegraaf.nl/binnenland/21107715/__Pro-Israel-demonstratie__.html  met foto van Bram Moszkowicz, die zijn  warme belangstelling toonde , onze DVD “islam en waarheid” in ontvangst nam en een het bijzondere boek van Wim Egger, die als Joodse jongen  van 7 jaar de shoa meemaakte in Nederland.
Iedereen kan  deze DVD aanvragen op
https://tora-yeshua.nl/2010/06/breaking-news-intro-van-de-film-islam-en-waarheid-on-line/ en ook het zeer aangrijpende boek van Wim Egger, zie:
https://tora-yeshua.nl/2012/03/hoe-verwerkt-een-joodse-jongen-van-7-jaar-afstammend-van-surinaamse-slaven-zijn-emoties-van-de-sjoa/

zo 25 nov 2012, 16:02

Pro-Israël-demonstratie  (De Telegraaf)

AMSTERDAM -Enkele tientallen mensen hebben zondagmiddag op de Dam in Amsterdam  hun steun betuigd aan Israël. De demonstratie had als doel tegengas te bieden aan de anti-Israël-demonstratie verleden week.
De demonstranten zijn van mening dat er geen grond is voor anti-Israël-sentimenten. “De Joden zijn al duizenden jaren ten onrechte vervolgd door uiteenlopende regimes en andere volken. Eindelijk hebben we een eigen land en daar willen we ook blijven.”

AT5   zie video met deelnemers aan onze demonstratie:  http://www.at5.nl/artikelen/90988/christenen-demonstreren-voor-israel

en een video met Bram M. en mij:  http://www.at5.nl/gespot/90992/filmpje-bram-moszkowicz-bij-pro-israel-demo

Ook Nu.nl doet verslag: http://www.nufoto.nl/fotos/317505/pro-israel-demonstratie-op-de-dam.html

De Dam, 25 nov., “samen voor Israel” , fotograaf Michael Jacobs

Commentaar:
Het meest mooie vond ik, dat er  3 keer een groepje Israeli’s was, die kwamen vertellen dat ze op vakantie waren hier, bij Madame Tussaud (wassenbeeldenmuseum op de Dam) gingen kijken en tot hun ontroering/blijdschap/bemoediging ons enthousiasme voor Israel zagen.
Dat hadden ze nog nergens in Europa gezien, ze namen graag wat DVD’s “islam en waarheid” mee en ik heb uitnodigen tegoed voor een bezoek aan Yerusahalyim en Ashkelon.

Heel bemoedigend ook vond ik de inzet van onze Tora-Yeshua vrienden, ook gezichten bij tot dusver slechts een mailadres.
En natuurlijk degenen, die regelmatig in onze gemeentes  in Amersfoort, Zaandam en Kaatsheuvel komen. Hartelijk dank voor ieders inzet!
Alle geluidsapparatuur en stroomvoorziening werkte vlekkeloos, geen enkele tegenstand en uitstekende begeleiding van de gemeente Amsterdam en politie, waarvoor alle dank.
Velen hebben een folder met onze Israelvisie meegenomen en/of genoemde DVD, hun adres achtergelaten voor de nieuwsbrief en ik weet zeker dat onze Tora-Yeshua vriendenkring  fors is uitgebreid.
Alle dank aan onze hemelse Vader, die “goede werken toe bereid opdat wij er in zouden wandelen”, zoals Ef.2:10 staat.

Er is nog een video gemaakt, die gemonteerd wordt, dat kan even duren en daarvoor zoek ik nog een editor, die met Apple en Final Cut Pro vertrouwd is en ons voor een vriendenprijs of gratis kan helpen.
Zodra de video klaar is , komt hij op onze site en You Tube, zodat men er ook in Israel bemoedigd wordt.

Shalom,  am Israel chai!
Ben Kok (joods-chr pastor)

Toegiften:  http://www.youtube.com/watch?v=EmMyNmuGmjc&feature=plcp

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2012/11/moszkowicz-betuigt-steun-aan-isra%C3%ABl

http://www.youtube.com/watch?v=JeCrWrp73HA&feature=plcp

http://ejbron.wordpress.com/2012/11/26/verslag-pro-israel-demonstratie-amsterdam-zondag-25-november-2012/ met een interessante discussie in de reacties, doe mee !

O ja, toen was er ook nog een poging om voor Gaza te demonstreren , georganiseerd  Ned.Pal. Komitee door wat verdwaalde geestverwanten van Dries, Gretta en Anja, zie de foto’s van 1 dec. 2012, hooguit 25 mensen die staan te koukleumen.

http://www.maartenbrante.com/detail/anti-israel-demonstratie-museumplein
De vergelijking met onze pro-Israel demonstratie  spreekt voor zich en ik ben dankbaar, dat er vele malen meer enthousiasme was voor Israel.
Shalom,

Ben

Navigeer naar andere artikelen

26 Responses to Hoe verliep onze pro-Israeldemonstratie 25 nov? Enorm zegenrijk.

 1. Op 25 november 2012 @ 21:07 schreef fam. mulder

  heb je je eten al op want we zijn nieuwsgierig.
  op at5 hebben we al een ietsie pietsie gezien

  shalom .
  fam mulder

 2. Op 25 november 2012 @ 21:13 schreef Wia

  Beste Ben en anderen,

  De sfeer was geweldig, vanmiddag op de Dam! Zelfs het weer werkte mee. Waren de weersvoorspellingen eigenlijk ronduit slecht te noemen met zware windstoten en regen, het was toch tegen 14.00 uur droog met zelfs een zonnetje. Wind was er natuurlijk wel, maar dat mocht de pret niet drukken. In tegendeel, het frisse blauwwit van de Israelische vlaggen wapperden, dat het een lieve lust was.
  Hartverwarmend waren de aangenaam verbaasde gezichten van de toevallig passerende Israeli’s, die eerst nog wat schuchter zich afvroegen of dit pro of anti was, maar toen ze eenmaal ontdekten, dat de demonstratie als steunbetuiging bedoeld was, werd er massaal op los gefotografeerd. Een enkeling kwam naar voren en bedankte hartelijk voor de steun. Sommigen hadden vorige week de beschietingen meegemaakt en kwamen nu in een warm bad terecht.
  Over deze dag wordt dus ook in Israel verteld. Wat zou het fijn zijn, als Israel zou horen dat er in Nederland mensen hen steunen, omdat ze geloven in de Joodse Messias Yeshua. Dat is toch een getuigenis, die we af willen geven. Ík denk, dat dat zeker gelukt is. En nu maar bidden, dat die mensen nieuwsgierig worden naar Yeshua, hun Messias, zodat zij kunnen zeggen, met ons,: “Gezegend is Hij, die komt in de Naam des Heren!”

  • Op 25 november 2012 @ 21:16 schreef Ben

   Hi Wia, gaan ze horen in Israel, zie verslag. Leuk om je es te ontmoeten, dank voor al je vertaalwerk!
   Shalom
   Ben

 3. Op 25 november 2012 @ 21:49 schreef fam. mulder

  hier nog een kort verslag van zie.nl
  http://www.zie.nl/video/algemeen/Pro-Israel-demonstratie-op-de-Dam/m1nz45tfiihz

  shalom.
  matthyn

 4. Op 25 november 2012 @ 21:55 schreef fam. mulder

  ha ha
  he wouter is dit een soort van team work of zo

  shalom matthijn

 5. Op 25 november 2012 @ 22:17 schreef Wout

  Hoi Matthyn, In ieder geval een zeer broederlijke timing ;-)

 6. Op 25 november 2012 @ 23:03 schreef Michael, Shabbatsvierder

  Ik heb genoten vandaag ! Ook voor mij was het een lust dat er zoveel Israëli’s voorbij kwamen, en die met groot enthousisme vroegen of ze de Israël -vlag even mochten vasthouden voor een foto.
  We hebben het goed gedaan met z’n allen ! Shalom !

 7. Op 26 november 2012 @ 00:01 schreef monica

  EN DAAROM SOLI DEO GLORIA Michael !
  Ongehoord veel reacties gehad van Joods/ Israelische toeristen,, die op mijn protest bord afkwamen ( FREE GAZA FROM HAMAS), zoveel gesprekken gehad , kansen om over geloof te praten !, Hen te bedanken voor de Messias , de Bijbel , hun levensreddende uitvindingen, enz ,
  Je hart breekt als je de jonge Israeliers spreekt , zo lief kijken ze uit hun ogen , er is GEEN HAAT bij hen te bespeuren .. 1 jonge israeli haalde zijn foto toestel te voorschijn om een GRAD rakket -inslag te laten zien inclusief ontploffing,…. in zijn straat ….dat dan wel..
  Ze zijn flabbagasted als ze merken dat je van Israel houd , van hun volk .. dat je hun problemen snapt en dat je weet dat de mensenrechtenschendingen/ellende op de GAZA van Hamas komt en niet van de IDF ( israeli defence force) ook al brult de hele politiek correcte zelfbenoemde pro palestijnse mensenrechten kliek ..” dat het allemaal aan Israel ligt “en als zij nou maar ophouden komt het wel goed …(…)
  Ze filmen je, fotograferen je bedanken je en geven je een soms zelfs een hug …
  Daar springen de tranen je van in de ogen !!!…
  er was een israelische die vroeg of ik even wilde herhalen voor de camera wat ik haar net had gezegd , dat :
  “Israel het enigste democratische land in het M-O is en een buffer zone voor het Westen “..
  “want eh .. ik heb dat nog nooit gehoord “, zei ze verbaasd, en je zag denken…. .”mmm .daar zit wat in “.. .

  … en verder ook gesproken met Egyptenaren , Britten , Nederlanders ( bv een geïnteresseerde moslim ), italiananen, enz , ja de hele wereld kwam voorbij
  Nog nooit zo’n positieve aktie meegemaakt werkelijk……en dat allemaal mogelijk gemaakt doordat ik een lift kreeg van Cees. Grinwis … moest zo wezen !!

 8. Op 26 november 2012 @ 00:30 schreef Anna-Maria

  Gewoon een vraag hoor, ik zag jullie item. Maar waar haal jullie het lef vandaan om shalom te gebruiken? Dit is puur Zionisme en tegen de aanvallen op Gaza zijn heeft niets te maken met anti-joods of anti semetisch te zijn.
  Fijn dat Israeliers die op vakantie waren langskwamen. Palestijnen zul je nooit tegenkomen omdat in Westbank alleen al op een visa voor jordanie maanden moeten wachten om naar hun zoon in het ziekenhuis te komen. Bij Gaza komt er helemaal niemand in of uit. Mensen daar zitten als ratten in de val en worden afgeslacht met fosforraketten. Shalom is een leeg woord in deze context die wordt gebruikt om een bezetter en degene die de aanvallen initieerd te steunen.

  • Op 26 november 2012 @ 11:02 schreef Ben

   Dag Anna Maria,
   Shalom is een heel Bijbelse groet, die Yeshua gebruikt bijvoorbeeld als Hij de discipelen na Zijn opstanding uit de dood ontmoet: “Vrede (shalom) zij u””
   Dus wat is daar mis mee?
   Palestijnen hebben we ook in Nederland, werken hier en een ander deel stond te demonstreren tegen Israel op de Dam olv EAJG, de club waarbij Gretta, Dries e.a. zich zo thuisvoelen.
   Dat was zondag een week geleden, volgens de politie een onprettige, totaal andere, agressieve demonstratie.
   Een aantal Palestijnen in Gaza en Judea/Samaria blijven daar zitten om de miljarden op te potten voor zichzelf en een aantal arme Palestijnen zitten er gevangen in de islamdwangbuis.
   Ondertussen schieten ze voortdurend raketten af op Israel, die dat dan zo wijs mogelijk aanpakt, tot nu de maat vol was.
   Lees de geschiedenis is door, dan krijg je enig historisch besef: https://tora-yeshua.nl/2012/10/israel-heeft-100-recht-op-de-afspraken-die-in-san-remo-1920-zijn-gemaakt/
   Shalom,
   Ben

 9. Op 26 november 2012 @ 00:37 schreef Anna-Maria

  Het eerste woord zal vrede zijn, waar jij dan ook naar binnen gaat
  Shalom voor jou Shalom voor mij, maak van dit woord een daad…

  toch?

  • Op 26 november 2012 @ 11:28 schreef Ben

   Zie Matth. 10:12-15 , waar Yeshua ons leert ieder shalom te wensen; als mensen die shalom niet aanvaarden, houdt het op, de shalom keert dan tot me terug en ik schud het stof van mijn voeten en ga verder.
   Shalom
   Ben

 10. Ik heb geen zin te discussieren.
  Ik heb alleen maar zin om de grootsheid van Yeshua ha-Masjiach Ben-Avraham, Ben David te bezingen.
  Hoe bara hasjamajim we-et ha-arets we-ha-Or, wajar kie tov!
  Hallelu-Ja Adonai Eluhenu!
  ———
  Shalom cornelia

 11. Het enige wat ons land nog kan redden van de invloed van de vervloekte en door en door verrotte islam is de invloed van pro-Israelmanifestaties als bovengenoemd.
  Mogen er vele volgen. Laat ons in grote getale gehoor geven aan Gods oproep
  Zijn volk ge zegenen.
  Laten we bidden dat de ogen van de regering en de koningin opengaan voor het grote gevaar en de ellende die gaande is in dit land.
  Onz vertrouwen is volkomen op de God van Israel die Zijn volk bevrijdde
  Uit de woestijn,
  En hen leidde
  Naar waar ze nu zijn.
  Het hun van oudsher beloofde land.
  Het land van Shalom, een woord dat VEEL MEER inhoudt dan alleen Vrede!
  ————-
  shalom cornelia

  • Op 26 november 2012 @ 12:59 schreef Ben

   Hi Cornelia, inderdaad, er is geen goed woord over voor dat duivelse systeem, zoals zelfs de paus (“onfeilbaar’)een keer citeerde van keizer Manuel, die net Constantinopel had verloren aan de jihad.
   Juist uit liefde voor hen, die er ingevangen zitten,ontmaskeren we die duisternis met het Licht des Levens, Yeshua.
   Shalom
   Ben

 12. Hi Ben
  De ‘paus onfeilbaar’, woehawahwhawhwbawbwa………
  EEN grote leugen die ook ontmaskert dient te worden.
  Wat zal hij wenen als hij ook achter de waarheid komt omtrent zijn eigen persoon.
  ———
  Shalom cornelia

 13. Op 26 november 2012 @ 14:15 schreef Anna-Maria

  Allereerst: Ik heb niets tegen israeliers of mensen van joodse afkomst. (Ik zeg dit omdat ik mij hierop vaak moet verdedigen vanwege mijn kritiek op Israel.)
  maar ik zie wel het belang in van een kritsche blik naar het handelen van de Israelische staat op dit moment en het verleden. Uitspraken van Ben Gurion doen simpelweg het ergste vermoeden. Ik neem aan dat jullie bekend zijn met de dingen die hij heeft verteld.

  Verder ben ik volledig op de hoogte van de geschiedenis en de huidige stand van zaken. Ik vraag me alleen af hoeverre dat van jullie reikt, als er zelfs in schoolboeken in Israel al arabische namen van palestijnse steden/dorpen in een andere en hebreeuws naam worden veranderd of gewoon niet op de kaart worden gezet. Israel heeft op dit moment al rond 65 Un resoluties genegeerd en geschonden. Palestina geen 1.
  En de raketten vanaf Gaza? Hoe hou toch.. die huis tuin en keuken raketten? Er komt nog niet eens kaneel naar binnen in Gaza..Dat valt in het niet bij wat IDF allemaal uitspookt daar. ( als een visser daar meer dan 500 meter bij de kust vandaan gaat wordt ie beergeschoten, om maar een voorbeeld te noemen)Gelukkig hebben steeds meer mensen dat ook door. Het aantal dienstweigeraars is behoorlijk hoog en het taboe om erover te spreken meer en meer doorbroken.

  de verhalen van IDF zijn te vinden op internet.

  Jullie lijken me ( de meesten van jullie althans) redelijke mensen.
  Ik hoop dat jullie hier ook iets mee doen.

  mvg
  Anna

  • Op 26 november 2012 @ 15:03 schreef Ben

   Dag Anne Amarie:
   Dank voor het compliment, we zijn inderdaad redelijke mensen, die argumenten wegen en dat verwacht ik dan ook van jou. Je gaat niet in op de link, die ik aanreikte:
   “Lees de geschiedenis is door, dan krijg je enig historisch besef: https://tora-yeshua.nl/2012/10/israel-heeft-100-recht-op-de-afspraken-die-in-san-remo-1920-zijn-gemaakt/
   Daarom heb ik voorlopig jouw anti-Israel links weggelaten, pas als je antwoord geeft op mijn reactie inclusief link, kunnen we verder praten.

   Mbt. de Palestijnen: ze hebben altijd de steun van de islamlanden in de AV van de VN dus dat maakt het al makkelijk.
   Verder zijn ze structureel fout bezig als groep (geen volk, zijn ze nooit geweest), om geen vrede te accepteren, in 1920 niet, in 1947/48 niet, en al die keren er na niet.
   Zie de link die ik noemde.
   Ik ken de verhalen van Anja, Jaap, Dries en Gretta, heb er verder geen behoefte aan, want de argumenten zijn onwaar en eenzijdig.
   En verder kan ik niets met overtuigde moslims, zie mijn antwoord aan Ayoud hieronder, de leugens van de Groot Moefti, Arafat, Morsi, Ahmahdinejad c.s. zijn zonde van mijn tijd, om die weer te gaan weerleggen.
   Ik hoor het wel, als je genoemde link hebt bestudeerd.
   Shalom
   Ben

 14. Op 26 november 2012 @ 14:28 schreef Anna-Maria

  @cornelia, bespaar je de moeite ik ga ook niet met jou in discussie.. jij bent gewoon eng en hebt toch geen argumenten

  • Op 26 november 2012 @ 15:05 schreef Ben

   Tja, daar moet Cornelia op reageren, maar jouw argumenten vind ik nu ook niet bepaald sterk, zie mijn antwoord van zoeven aan jou.
   Zo vind ik Dries bijv. een hoop onzin uitkramen, het boegbeeld van The Rights Forum c.s.
   Shalom
   Ben