Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Di.av. 8 jan. radio 5 NTR “dichtbij Nederland” Ben Kok in debat over actie pastoor Schilder, Tilburg

Te beluisteren vanaf 4 min. 30 tot 15 min. 15 op:
http://content1a.omroep.nl/8dec73759dc6642e822c0f417ad4a5f5/50ef31b5/radio5/nps/dichtbijnederland/20130108-22.mp3

Foto’s ophangen van RK-afvalligen  is fout, eens of oneens?Wat te denken van “islamafvalligen  als mens ophangen/vermoorden” , eens of oneens ? Gespreksleider Fouad Sidali weet niet hoe snel hij dat  punt van tafel moet krijgen, lieve  over de splinter in het oog van de buren praten dan over de balk in eigen moslim-oog.

Pastoor Schilder, wel bekend van het vroeg klokken luiden in Tilburg, heeft een nieuwe actie: wie de kerk verlaat, moet worden terug gewonnen.
En dat wil hij proberen door de foto’s van de vertrekkende personen op te hangen in de kerk, later is daar aan toegevoegd : “mits die personen er geen bezwaar tegen maken”.
Fouad Sidali *** liet vragen, of ik er vanavond over in debat wilde gaan, ergens tussen  21.45 en 22.15 uur op radio 5, zie
http://dichtbijnederland.ntr.nl/page/detail/795066/Jeugdzorg+vaak+te+laat+ingezet
Het thema is ter elfder ure ingevoegd, dus het staat nog niet op genoemde link, maar morgen kunt u  het terug luisteren, dan zet ik  de juiste link in dit artikel.
Zie het   scherpe commentaar op de volgende links:`
http://www.omroepbrabant.nl/?news/1865661213/Afvallige+Frans+Robbe+uit+Tilburg+Actie+van+pastoor+Harm+Schilder+onzinnig+en+zielig.aspx

http://www.dichtbij.nl/tilburg/regionaal-nieuws/artikel/2583084/jovd-hart-van-brabant-pastoor-schilder-dient-fundamentele-vrijheden-te-respecteren.aspx

http://www.bndestem.nl/regio/brabant/boze-reacties-bij-tilburgse-pastoor-telefoon-blijft-rinkelen-1.3597560

Vanavond is pastoor Schilder bij Pauw en Witteman, die weer willen scoren ten koste van de christenheid.
Witteman heeft ervaren hoe lastig uitschrijven uit de RK-kerk is, dus er is ook enige persoonlijke interesse, zie
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1318089

Ik geef mijn commentaar op Radio 5 bij Dichtbij Nederland, waar Fouad Sidali *** als gespreksleider  functioneert en me nog steeds  een interview schuldig is over het thema :” de invloed van de islam op de opvoeding van moslims”.
*** Zie https://tora-yeshua.nl/2012/12/loze-beloftes-van-presentator-fouad-sidali-ntr-dichtbij-nederland-voorgelegd-aan-directie/

Ik denk, dat mijn antwoorden op de vraag voor meer ophef zorgen, dan dat Pauw en Witteman verwachten van hun slachtoffer.

Shalom,  tot vanavond, graag uw gebed voor een positief getuigenis over onze Tora-Yeshua gemeentes, waar we uit liefde voor alle mensen  de lijn van Matth . 18:15-18 volgen, zoals Yeshua leert.

Ben Kok, joods-chr. pastor 
Dus met 1 “o” wel te verstaan en derhalve geen pastoor, dat is RK en wie wil er nog lid zijn van zo’n kerk?
Een kerk met een schandalige geschiedenis, het woord kerk allang niet meer waard.
Hulde aan degenen, die er uit weg gaan wegens het gemis aan een Bijbelse wijze van kerk zijn in die organisatie ; wie een alternatief zoekt, is uiteraard welkom bij onze Tora-Yeshua gemeentes, kom gewoon langs, zie: https://tora-yeshua.nl/samenkomsten/
Dat is mogelijk in Amersfoort, Zaandam, Opperdoes (bij Medemblik) en Kaatsheuvel (bij Tilburg !)

PS: wie zich wil laten uitschrijven uit de RK-kerk,  kan hier alle info vinden: http://www.katholiek.nl/asp/default.asp?t=show&id=3903

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to Di.av. 8 jan. radio 5 NTR “dichtbij Nederland” Ben Kok in debat over actie pastoor Schilder, Tilburg

 1. Matth 18:15-18 besproken in onze samenkomst,en nu steeds aan het lezen,
  vraag,over kerkelijke tucht,is mijn en jou broeder iedereen?of alleen uit de kerk?
  In vers 17 staat, zo zeg het der gemeente,
  in vers 18 binden en ontbinden,wat houd dat in?
  Shalom.

  • Hi Aafje,
   Zie http://www.petersteffens.nl/artikelen/onderwijs/binden-en-ontbinden.html waar dezelfde lijn wordt aangegeven, die ik in onze samenkomst in Zaandam de laatste shabbath aangaf.
   Als gelovigen in JHWH door Yeshua hebben we door Zijn inwoning in ons leven Zijn Geest, de Heilige Geest. In onderlinge eensgezindheid, met die zalving, zijn onze uitspraken , mits uiteraard Bijbels gefundeerd, richtlijn om naar te leven met zelfs eeuwigheidswaarde.
   NB: in onderstaande tekst staat “u” voor “jullie”, want natuurlijk hebben we elkaars correctie nodig en geleid door dezelfde Geest dient er dan ook eensgezindheid te komen.
   Zie ook 1 Joh. 2:27,28
   En wat u (jullie!) betreft, de zalving die u van Hem hebt ontvangen, blijft in u, en u (jullie) hebben het niet nodig dat iemand u onderwijst; maar zoals deze zalving u onderwijst met betrekking tot alle dingen – en die zalving is waar en is geen leugen – en zoals ze u heeft onderwezen, zo moet u in Hem blijven.
   28 En nu, lieve kinderen, blijf in Hem, opdat wij vrijmoedigheid hebben, wanneer Hij geopenbaard zal worden, en niet door Hem beschaamd gemaakt worden bij Zijn komst.

   Mbt. het principe van Matth. 18:15-18, eerst onder 4 ogen, dan met een derde persoon er bij, dan in de groep, dat is in de eerste plaats voor in de gemeente, maar het werkt ook prima in de samenleving als geheel.
   Shalom,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*