Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

EO/RKK/PKN samen in Den Haag met een vals evangelie; mijn impressie met commenaar in cursief

Was Pesach nou toch eigenlijk heel lang geleden een soort Joods verhaal??? Hoe zat het ook al weer? RKK en EO hebben er geen flauw idee meer van, zijn in Den Haag verdwaald, bijna  in Madurodam (ook Den Haag, maar dan net zo klein als het hele EO/RKK verhaal).
Nogal RK dus, zie op  http://www.eo.nl/evenementen/thepassion/   en dan zie ik 3 RK logo’s, 1 PKN en 1 EO en  1 NBG

Jörgen Raymann (Surinaamse cabaretier) vertelt tijdens het naspelen van  het lijden van Jezus in Den Haag, voorafgaand aan Goede Vrijdag, hoe het christendom haar Paasfeest viert:
Jezus brengt vrede en gerechtigheid voor iedereen, God stuurde zijn Zoon Jezus niet om te veroordelen, maar om te redden.
(altijd makkelijk , 1 tekst aanhalen en in dit geval Luc. 12:49-53 vergeten, waar Yeshua zegt dat Hij is gekomen om scheiding te brengen tussen de mensen die voor of tegen Hem kiezen en dat velen veroordeelt zullen worden).
Rouvoet in de tram
Liedje ” er is maar 1 wereld, dus jij en ik zijn 1. Rouvoet  en  EO-Bertje lopen met de discipelen,  lachende blije mensen , achter de zanger Jezus aan.
Inmiddels wordt het kruis  langs het Vredespaleis ( ! ) gedragen naar het” centrum van de macht” : het Binnenhof

Anita Meijer als Maria:” als we schouder aan schouder staan, zal het vanzelf gaan” (tja, hoe makkelijk kun je het maken)
Jezus tegen Petrus: op die rots zal Ik mijn kerk bouwen en die zal nooit ten onder gaan. (subtiele verwijzing naar de RK en we weten inmiddels hoe zeer die kerk ten onder gaat)
De leiders van het volk ( de naam van dit “volk” wordt niet vermeld) zullen me doden in Jeruzalem. (met die laatste toevoeging is het duidelijk dat  het om het Joodse volk gaat).
JR: we hebben live verbinding met de processie , die langs het Vredespaleis komt, een kruis van  wel 6 meter lang.
De interviewster Renate: motoragent is niet gelovig, maar:”gemoedelijk, gezellig druk” . Buitenlandse man vertelt een goed getuigenis. Een moslim : ik ben hier op uitnodiging, belangrijk dat we respectvol met we elkaar omgaan.
Bizar, een moslim uitnodigen en laten interviewen voor het politiek correcte tintje aan het geheel. En dat terwijl deze moslim natuurlijk  heel goed weet, dat in de koran  ontkent wordt dat Jezus is gekruisigd en dat er over ene “Isa” wordt gesproken, een totaal andere figuur dan  “JHWH die in Yeshua mens wordt”.

Haringkar als tussenshot.

Jezus eist van de samenleving dat iedereen geaccepteerd wordt. Dat geeft onrust met de gevestigde orde en daardoor is Hij ten dode opgeschreven. Laatste maaltijd met brood, Mijn lichaam,  wijn is bloed, jullie zullen gered worden daardoor; zingend “wat een mooie dag” liedje van Blof, wat een mooie dag voor de dood.

Hero Brinkman gaat met Judas op pad, hoe symbolisch; samen lopen ze zich. (hoe verzinnen ze het, uitgerekende Hero, die Wilders een politiek mes in de rug stak ; dat de man het zelf wil, bizar).

Anita Maria zingt “houd me vast, soms wordt het me allemaal eventjes te veel en bij jou zijn is alles wat ik wil”  Houd me vast, leg je hoofd maar op mijn schouder, ik streel je zachtjes door je haar. Liedje Borsato
De “moeder Maria” rol  als  de moeder, die dan toch boven haar Zoon staat, want Hij legt Zijn hoofd op haar schouder en hier wordt de “Koningin des hemels” en de “moeder van God” in alle RK misleiding neergezet, als mede-verlosseres.

JR: aanklacht Godslastering en terrorisme., door Judas verkocht voor enkele duizenden euro’s.
Judas worstelt met zijn emoties, Brinkman is inmiddels uit het zicht

JR: Judas teleurgesteld, hebzucht, geen koninkrijk, wie zal het zeggen.

Renate: het Koninkrijk der Nederlanden, 1813 , kruis komt langs “Koninkrijk”
Ronald (kruisdrager): geweldig om dingen samen te mogen doen. Ik werk in prot.chr. onderwijs. Ik glimlach van oor tot oor.
Leerlingen van een school: spannend, gaat over kruisiging, straf, . Een ander: reflectie, bezinning, kruis is mijn vreugde, redding, Jezus is bijzondere vriend; het kruis heeft ook in deze tijd betekenis.

JR: buitenste ring van de stad,  bij de pier  van Scheveningen: Gethsemane. Discipelen zijn in slaap gevallen. Jezus: mensen vluchten in luxe, maar Ik heb je lief. Ik heb je liever dan Mezelf.
Alle begrip voor de slapers. Was ik maar jouw bloed dan woonde ik in jouw hoofd.
(een heel bedenkelijk zinnetje, wekt vele misverstanden)

Anita/Maria: je spullen staan niet meer in je kamer, je bent er niet meer, je bent overleden.Het is net of ik mezelf verloren ben. Ik mis je  en ik zou naar de hemel willen stijgen om je terug te krijgen.. Alsof het over een gestorven kind gaat en niet veel groter dan dat.

Dan komt Judas met de politie, de disc worden wakker, Judas kust Jezus. Liedje Borsato “hoe vertel je iemand dat de aarde rond is”

Petrus  ontkent dat hij Jezus kent, in het Kurhaus, tot 3 keer toe, ook tegen Bart Chabot, de barkeeper
2 boeven: wilt u aan me denken als u Koning in de hemel bent ?  terwijl de ander zegt:” red u zelf en ons, als je echt de messias bent”
Anita /Maria Meijer: zingt van Niek en Simon “je kunt het niet alleen, ik reik je mijn hand, pak maar mijn hand

JR: verraden door vrienden en beschuldigt  via leugens.
Renate: bij paleis Noordeinde,  waar onze nieuwe koning straks zetelt. Mensen zijn in zichzelf gekeerd, anderen praten, men ervaart het als bijzonder.
Een kruisdrager:  wezenlijk onderdeel van het lijdensverhaal.  Pasen is opstanding van Jezus.Het lijden is  belangrijk, Jezus laat zien dat het er bij hoort, dat het lijden verbroedert.
Hans, ik  heb je eerder gesproken:  3 jaar geleden bacteriele infectie, bijzonder dat ik genezen ben, zelfs tot in Amerika baden ze voor me.
Ik moest opnieuw leren open, ik voel me er heel emotioneel bij, dank aan de artsen.
Een ander: een boost (Engels, betekent “oppepper”) voor mijn geloof.

JR: we willen allemaal als Jezus zijn, bereid om voor een ander te sterven , liefde etc. Maar zijn we niet meer als Pilatus, overgevoelig voor eigen ego. Wassen we niet liever allemaal onze handen in onschuld?

Pilatus: de leiders van uw volk hebben u hier gebracht . Bent u de koning van de Joden? U zegt het zelf.
Bent u de koning van dit volk?
Ik ben niet gekomen om te heersen, maar om te dienen en over de waarheid te vertellen. Wie voor de waarheid kiest luistert naar mijn woorden.
Kies maar : Barabbas, een bewezen misdadiger, een zgn. vrijheidsstrijder, het volk kiest voor Barabbas.

Jezus: Denk goed na welke kant je staat, niet zwart/wit , niet zwart , niet wit, maar in de kleur van je hart.

Pilatus: wat moet ik doen, deze man heeft niets verkeerds gedaan,  Volk: kruisig hem,
Een goed bestuurder is een vriend van het volk; breng hem weg.

Een schokkend moment, dit laatste,  Pilatus en  het volk kiezen.
De kruisiging wordt beschreven , is zeer pijnlijk omdat de gekruisigde niet meer normaal kan ademhalen en langzaam stikt.
JR: hier eindigt het dan. Of niet? Jezus heeft gezegd dat Hij op zou staan.
En dan zien we  Jezus op het water van de Hofvijver staan, als de opgestane Heer.

Commentaar:
Het meest tragische vind ik wel, dat het hele verhaal totaal los is gemaakt van de Israelische context, nl. Yeshua als het ware Pesachlam.
De hele uittocht en verlossing uit Egypte, een beeld van de verlossing , die we in Yeshua mogen ontvangen, wordt  niet genoemd.
Wel dat de leiders van de Joden Yeshua hebben gekruisigd, dat wordt als feit vermeld, terwijl dat  niet helemaal klopt !
Een deel van het Sanhedrin was er op uit en speelde het via de Romeinen, Pilatus gaf opdracht uiteindelijk.  Leden van het Sanhedrin als Nicodemus en Jozef van Arimathea  haalden heel moedig Yeshua van  het kruis en begroeven Hem, dus niet alle Joodse leiders waren voor de dood  van Yeshua,  ook vele oversten geloofden in Hem ! ( Joh. 12:42)

Bovendien is het hele plaatje zo onvolledig als wat, omdat nergens duidelijk wordt, dat het hier gaat om de “afdruk van het wezen van JHWH ” (Hebr. 1:3),  dus  de menselijke zichtbaarheid van JHWH, de God van Abraham, Isaak en Jacob.

En ook wordt niet vermeld, dat  wij allen de doodstraf verdienen voor het overtreden van de Tora ons leven lang, waarbij de dood van Yeshua onze redding is.

Het hele lijdensverhaal met de opstanding wordt  tot “een Jezus als dwarsligger tegen de gevestigde orde” en tot “een voorbeeldmens die eerlijk, authentiek en liefdevol is”.
Dat deed de EO ook met het Kerstverhaal op de Dam, zie de mail die ik aan Arjan Lock stuurde in dec. 2013 onder dit artikel. ***

Het beste dat ik er van kan hopen is, dat mensen verder gaan zoeken, maar hoe tragisch, dat ze dan vaak misleid worden door  begeleiders, die “een ander evangelie, een andere Jezus en een andere geest” verkondigen, iets waar Paulus met klem voor waarschuwt in  2 Cor. 11:1-6

Shabbath shalom,  met mijn innig meeleven aan de Joodse geloofsgemeenschap in ons land, die dit met verbijstering moeten hebben aangezien.
Christendom op zijn domst.
Ben Kok (joods-chr pastor)

***Hieronder de genoemde  terugblik op “EO-kerst” :

Dag Arjan,
Ik zag  24 dec. van ca. 15-16 uur het kerstverhaal op EO tv weergegeven door Anne Mar Zwart  en Klaas van Kruistum, een reis van Nazareth naar  Bethlehem in het huidige Israel.
Op zich leuk weer gegeven.
Gelukkig bleven ze eerlijk en liepen vast op de stal, die niet genoemd wordt in de Bijbel, wat ook vermeld werd in deze uitzendingDie stal kwam vanwege  de voederbak die de Bijbel dan wel noemt.
Dat was het dan , men kwam er niet uit.

Ik vind het  erg onprofessioneel, dat  de EO met zo’n documentaire niet verder komt.
De uitleg is simpel , zie mijn artikel https://tora-yeshua.nl/2012/12/het-kerstmis-vergif-godslasterende-onzin-zowel-door-moslims-als-christenen/

Het wordt hoog tijd, dat  voorgangers en een omroep als de EO een Bijbels beeld over o.a. kerst gaan weergeven.
-geen geboorte op de zonnewende, 25,26 dec. in de winterkou, waar schapen en herders niet in  het veld buiten verbleven.
-geen stal, geen os en ezel
-voederbak is de vertaling van het Griekse woord  “phatne” en als we er van uit gaan, dat dit weer uit het  Hebreeuws komt, dan is het zeer wel denkbaar, dat het woord “voederbak” in het origineel ook “broodbak” kan zijn.
In de Loofhut had men een broodbak, met brood in doeken gewikkeld en  dat Feest des Heren (Succot)  is eind sept/begin okt.,  geen plaats in de herberg, maar wel in de  loofhut/succa/tent
Yeshua heeft onder ons “getabernakeld”, Joh. 1:14
Brood er uit, het “Levende Brood” er in,  gewikkeld in de doeken, die toch al beschikbaar waren om het dagelijks brood in te wikkelen.

Zie verder mijn artikel, waarin ik verwijs naar de achtergrond van kerst, zoals weergegeven op  http://members.ziggo.nl/peter7/kerst/

De kerstboom ontbrak gelukkig in de documentaire, maar die had de EO wel staan bij de kerstviering op de Dam in Amsterdam, een viering met een hoog Tros gehalte.
Ik neem aan, dat je bekend bent met de heidense oorsprong van de kerstboom, waar tegen Jeremia al waarschuwt? Zie Jer. 10:3-5

Heeft de EO het lef (hart)  terug te blikken op deze kerst, te evalueren en dat volgend jaar beter te doen?
Of blijft de EO meelopen in het heidense karrespoor van eeuwen her?
Graag  ga ik er verder over in gesprek.  (Arjan mailde terug dat hij geen behoefte had aan gesprek, maar wenste me alle goeds)

Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)
www.tora-yeshua.nl

PS zie hier hoe men in New Age kringen Pasen viert: http://www.wanttoknow.nl/agenda  , komt aardig in de buurt van de EO/RKK lijn.

Navigeer naar andere artikelen

23 Responses to EO/RKK/PKN samen in Den Haag met een vals evangelie; mijn impressie met commenaar in cursief

 1. Op 29 maart 2013 @ 14:17 schreef luckybee

  Beantwoorden

  Matheus 7 DE SMALLE WEG vers13-23.will Jejzus Christus zijn vijanden verbranden tot dat er alleen nog as overblijft dat door de wind wegeblazen zal worden.En de genen die de bestien geloven,wil hij niet kennen, die zijn dus ook verloren.
  Over Maria de moeder van Jezus heeft hij dit gezegd.
  Matthéüs 12,46-50

  De verwanten van Jezus
  46 En als Hij nog tot de scharen sprak, ziet, Zijn moeder en broeders stonden buiten, zoekende Hem te spreken.

  47 En iemand zeide tot Hem: Zie, Uw moeder en Uw broeders staan daar buiten, zoekende U te spreken.

  48 Maar Hij, antwoordende, zeide tot dengene die Hem dat zeide: Wie is Mijn moeder, en wie zijn Mijn broeders?

  49 En Zijn hand uitstrekkende over Zijn discipelen, zeide Hij: Ziet, Mijn moeder en Mijn broeders.

  50 Want zo wie den wil Mijns Vaders doet, Die in de hemelen is, dezelve is Mijn broeder, en zuster, en moeder.

  • Hi LB,
   Wat je met “bestien” bedoelt, (beesten ?) snap ik niet, maar het is een feit, dat Yeshua duidelijk maakt, dat Mirjam een draagmoeder is, los van Hem staat en dat er niet zo iets als “moeder van God” kan bestaan.
   Dat zien we in het gedeelte wat jij aanhaalt, maar ook bij de bruilot te Kana (“vrouw, wat heb Ik met u van doen? ” Joh. 2:5)
   en bij de kruisging. Joh.19:26,27 waar Hij Mirjam aanspreekt als “vrouw , zie uw zoon” en dan wijst op Johannes, tegen wie Hij zegt:” zie uw moeder”, maw. zorg voor haar.
   Shabbaht shalom,
   Ben

   • Op 29 maart 2013 @ 18:54 schreef luckybee

    Beantwoorden

    Matheus 7 De Smalle weg 13-23

    15 Maar wacht u van de valse profeten, dewelke in schaapsklederen tot u komen, maar van binnen zijn zij grijpende wolven.
    Deze bestien bedoel ik beste Ben.

 2. Het is inderdaad schrijnend hoe een omroep als de EO, die vroeger toch heel Bijbelgetrouw was, zich zo kan laten meeslepen in een Paasverhaal waarin Israël totaal geen rol speelt. Maar ook het andere uiterste kan voorkomen, waarbij Israël als enige natie en volk wordt verheerlijkt, en de Gemeente wordt afgedaan als een heidens zootje dat zich Christus toegeëigend heeft, en helemaal de mist is ingegaan door 2000 jaar lang de Joden te vervolgen en te vermoorden.
  Ik ken twee mensen (ik noem geen namen), allebei in Jeruzalem woonachtig, die beweren dat Israël Gods “eerstgeboren” zoon is. De een zegt dat Yeshua een valse Messias was, de ander beweert dat niet, doch zegt wel dat de Gemeente niet Gods uitverkoren volk is, doch dat wij slechts geënt zijn op de edele olijfboom Israël. Hij zegt ook dat de Joden niet persé hoeven te erkennen dat Yeshua Gods Zoon is, maar dat wij als heidenen in het stof moeten kruipen en onze excuses moeten aanbieden voor al het leed dat wij de Joden hebben aangedaan in de afgelopen 2000 jaar! Hoe staat u tegenover dit soort leringen? Groeten Frans Bernet.

  • Hi Frans,
   Er zijn nogal wat christenen , die denken dat “de gemeente” begon bij de 12 discipelen en Handelingen.
   M.i. is dat arrogantie, de Bruid bestaat uit alle oprechte gelovigen vanaf Adam/Eva tot de laatste in het 1000 jarig rijk.
   Dus inclusief alle oprecht gelovige Joden voor, tijdens en na Yeshua (het overblijfsel in Rom. 11 genoemd) en inclusief de gelovigen van de ca. 2000 jaren voorafgaand aan Abrham en die uit de omliggende volken tijdens Israel.
   Maar geent op het ware Israel, de Bruidsgemeente.
   Mensen die beweren dat de Israelieten na de komst van Yeshua Hem niet zouden hoeven aannemen, maken een bizarre vergissing en dat leert men toch echt bij Chr. voor Israel en ook Bart Repko heeft die mening en is daarmee een onbetrouwbare wachter, die geen helder signaal afgeeft, zie Ez.33
   Ik heb hem dat ook vertelt 3 jaar geleden al.
   Rom . 1:16 is duidelijk genoeg toch?
   Shabbath shalom
   Ben
   PS: welkom in onze samenkomsten , dan praten we verder met elkaar, zie https://tora-yeshua.nl/samenkomsten/

   • Bart Repko leert helemaal niet dat de Joden Yeshua niet hoeven aannemen, alleen zijn goyim zeer ongeschikte boodschappers. Bart Repko gelooft in de profetie van Zacharia dat Israël een bovennatuurlijke openbaring zal krijgen over de identiteit van de Messias. Dat kunnen we gerust aan God Zelf overlaten.

    • Dag Bas,
     Ik heb goed naar Bart geluisterd en daarna ruim een uur met hem gepraat in Yerushalayim; hij denkt zoals ik aangaf, Joden geen evangelie brengen, JHWH gaat met hun een eigen weg (welke?? graag Bijbelse onderbouwing).
     Hij verwijst daarnaast natuurlijk wel naar Zach. 12:10 en daarover zijn we het van harte eens.
     Maar dat is een eenmalige massale bekering als JHWH komt in de gestalte van Yeshua ha Mashiach ben David.
     Daar hebben de Israelieten, die voor Zijn komst zijn gestorven en Hem niet hebben willen aanvaarden, niets aan voor hun persoonlijk heil.
     Waarom zijn er door de eeuwen heen altijd Joden geweest, die net als de Handelingengemeente Yeshua hebben aanvaard, nu ca. 400.000 wereldwijd en helaas een meerderheid dus niet?

     Arthur Katz, een Yeshua belijdende Jood, zei (net als Jacob Damkani) dat het de grootste vorm van antisemitisme is om de Joden het evangelie van Yeshua te onthouden.
     Met hen protesteer ik met klem tegen deze antisemitische dwaling om Israelieten het evangelie niet te brengen. Natuurlijk altijd wel te beginnen met een diep doorleeft excuus voor de zeer kwalijke christelijke geschiedenis van antisemitisme!
     Daarna is het heel goed mogelijk om met de meeste Israelieten een goed gesprek te voeren over Wie Yeshua dan is, in Zijn Joodse context en zoals de Bijbel leert.
     Dat sommigen zich er vanaf maken met vage verhalen, of zelfs stellen dat we niet over Yeshua en Zijn evangelie mogen of moeten praten, uit angst om niet in Israel geaccepteerd te worden of te blijven, is tragisch.
     Jan W. vd Hoeven, Bart Repko en Chr. v Israel zitten alle 3 op die foute golflengte, los van een aantal zaken die men natuurlijk wel goed doet.
     Shabbath shalom,
     Ben

     PS: lees aub Dt. 18:18-20 en Hand. 3:22,23 Moshe en Simon bar Jona waren erg duidelijk op dit punt.

    • Op 30 maart 2013 @ 07:32 schreef luckybee

     Beantwoorden

     Bas dat geloof ik niet want dit heeft Jezus Gezegd:” bij de vertroosting van zijn discipelen.
     Johannes 14,1-14

     Christus vertroost Zijn discipelen
     Johannes 14,1-14

     Christus vertroost Zijn discipelen
     1 Uw hart worde niet ontroerd; gijlieden gelooft in God, gelooft ook in Mij.

     2 In het huis Mijns Vaders zijn vele woningen; anderszins zo zou Ik het u gezegd hebben; Ik ga heen om u plaats te bereiden.

     3 En zo wanneer Ik heen zal gegaan zijn, en u plaats zal bereid hebben, zo kome Ik weder en zal u tot Mij nemen, opdat gij ook zijn moogt, waar Ik ben.

     4 En waar Ik heenga, weet gij, en den weg weet gij.

     5 Thomas zeide tot Hem: Heere, wij weten niet, waar Gij heengaat; en hoe kunnen wij den weg weten?

     6 Jezus zeide tot hem: Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot den Vader, dan door Mij.

     7 Indien gijlieden Mij gekend hadt, zo zoudt gij ook Mijn Vader gekend hebben; en van nu kent gij Hem, en hebt Hem gezien.

     8 Filippus zeide tot Hem: Heere, toon ons den Vader, en het is ons genoeg.

     9 Jezus zeide tot hem: Ben Ik zo langen tijd met ulieden, en hebt gij Mij niet gekend, Filippus? Die Mij gezien heeft, die heeft den Vader gezien; en hoe zegt gij: Toon ons den Vader?

     10 Gelooft gij niet, dat Ik in den Vader ben, en de Vader in Mij is? De woorden, die Ik tot ulieden spreek, spreek Ik van Mijzelven niet, maar de Vader, Die in Mij blijft, Dezelve doet de werken.

     11 Gelooft Mij, dat Ik in den Vader ben en de Vader in Mij is; en indien niet, zo gelooft Mij om de werken zelve.

     12 Voorwaar, voorwaar zeg Ik ulieden: Die in Mij gelooft, de werken, die Ik doe, zal hij ook doen, en zal meerder doen, dan deze; want Ik ga heen tot Mijn Vader.

     13 En zo wat gij begeren zult in Mijn Naam, dat zal Ik doen; opdat de Vader in den Zoon verheerlijkt worde.

     14 Zo gij iets begeren zult in Mijn Naam, Ik zal het doen.

     6 Jezus zeide tot hem: Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot den Vader, dan door Mij.

  • Zo vreemd is het toch niet om te zeggen dat Israël Gods eerstgeboren zoon is? Dat is wat Mozes tegen de Farao moet gaan zeggen. En In Jeremia 31:9 zegt God:
   ”Ik ben Israël tot een Vader, en Efraïm, die is mijn eerstgeborene”.

   • Dag Bas,
    Ik neem toch aan, dat ik je niet het verschil tussen “Israel als eerstgeboren zoon” en “Yeshua als de menswording van JHWH, in die zin enig (uniek) als afdruk van het wezen van JHWH (Hebr. 1:3), dus Zoon, Spiegelbeeld” hoef uit te gaan leggen?
    Het is dezelfde beeldspraak, maar wel op 2 zeer verschillende nivo,s.
    Shabbath shalom
    Ben

    • Nee hoor, geen verder uitleg nodig. Conclusie: Yeshua is Israël in eigen persoon.
     Scriptura sui ipsius interpres.

     Sjabbat sjalom!

     • Op 29 maart 2013 @ 23:36 schreef Ben

      Dag Bas,
      Is dat alleen jouw conclusie of zegt Bart dat ook?
      Hoe dan ook: het is ondenkbaar, Jes. 53 (wat Israelieten overslaan in het leesrooster) zou dan Israel zijn en derhalve “sterven voor de zonde van de mensen”.
      Lijkt me onmogelijk, zeker als je Ez. 36 leest, elk mens zelf verantwoordelijk.
      Alleen JHWH in mensengestalte kan dat voor ons doen en dat deed Hij in Yeshua.
      Shabbath shalom
      Ben

 3. Op 29 maart 2013 @ 21:16 schreef Marco Tebrugge

  Beantwoorden

  Goedeavond Ben,

  Waarschijnlijk is je kritiek op de EO m.b.t. the Passion grotendeels terecht. Toch ben ik persoonlijk nogal terughoudend in mijn kritiek op de EO. Evenmin ben ik terughoudend in mijn kritiek op Wilders. Wat is dan het verband tussen deze 2? De EO gaat op het ‘randje’ (volgens sommige over de rand) zitten om aan seculier Nederland te laten zien dat het Christelijk Geloof DEUGD! Wilders gaat op het ‘randje’ (volgens sommige over de rand) zitten om seculier Nederland te laten zien dat de islam NIET DEUGD. Daarom heb ik voor beiden respect. Dit brengt mij op de volgende gedachte. Wat zou ik het mooi vinden als rond Pasen 2014 the Passion en Fitna 2 zouden uitgezonden worden. Het belangrijkste volgens mijn bescheiden mening is niet eens de confrontatie tussen het Christendom en de islam, maar de confrontatie tussen de volmaakte GOD en MENS JEZUS en het ZEER SLECHTE mens en ‘beest’ mohammed. Een beetje dezelfde gedachte m.b.t. Elia en de Baäl priesters. Ik ben niet zo’n optimist, maar de EO en Wilders wil ik hierover wel benaderen. We hebben nog een jaar de tijd.

  Gezegend Pasen,

  Marco

  • Hi Marco,
   EO en PVV zijn 2 totaal aparte verhalen.
   Wel allebei gek op kijkers/stemmers en dat bepaalt het beleid bij beiden.
   Wilders neemt echter veel meer riscico dan Arjan Lock, die uitsluitend voor kijkcijfers bezig lijkt en totaal zijn nek niet uitsteekt mbt. ontmaskering van de islam en in de Visie van deze week de dagelijkse jihadkreet van de moskee in Deventer een primeur noemt.
   Visie komende week wordt de paus weer geprezen door Lock, zie pg. 16:”ik ben van die man een beetje gaan houden, hartelijk, gewoon taalgebruik, eenvoud. Wellicht een nieuw begin”
   Met Lock raakt de EO nog verder van koers dan ze al was.

   En Wilders? Die strijd wel goed tegen de islam, maar heeft het niet over enig geloofsleven. Lock wel, maar dan over “een ander evangelie, een andere Jezus, een andere geest” waarvoor in 2 Cor. 11 wordt gewaarschuwd.

   Onze enige hoop is de komst van Yeshua ha Mashiach,
   Shabbath shalom
   Ben

 4. Op 30 maart 2013 @ 07:46 schreef luckybee

  Beantwoorden

  Ik geloof wij zijn het helemaal met elkaar eens beste Ben.Zo wel wat de EO betreft als ook over Wilders en zijn PVV.Komt het mischien om dat ik van de Hugenoten afstamt en mijn familie van Karel de Grote afstamt en aangezien Pipijn III de Korte een zoon was van Karel Martel dat hij dat hij bij een bijvrouw heeft verwekt, is Karel de Grote een kleinzoon van Karel Martel die de islam tot hun fundamenten heeft vernietigd.Door in de slag van Tours hun Khalief Abd El Rachman Al Ghafiqi te doden.En zo de islam zonder leider zat.De rest van de geschiedenis ken je geloof ik wel.

 5. Jammer, Ben, dat je niet de grootsheid bezit om kritiek te leveren op de makers van ‘the passion’ zonder ze te kleineren. “EO-Bertje” zal door jouw woorden echt niet aangemoedigd worden het anders te doen. “Christendom op zijn domst” [Mat.5:22!] zie ik ook niet direct in drommen komen biechten bij Ben.

  Daarnaast vind ik jouw commentaar deels misleidend:

  Wel dat de leiders van de Joden Yeshua hebben gekruisigd, dat wordt als feit vermeld, terwijl dat niet helemaal klopt! Een deel van het Sanhedrin was er op uit en speelde het via de Romeinen, Pilatus gaf opdracht uiteindelijk. Leden van het Sanhedrin als Nicodemus en Jozef van Arimathea haalden heel moedig Yeshua van het kruis en begroeven Hem, dus niet alle Joodse leiders waren voor de dood van Yeshua, ook vele oversten geloofden in Hem ! ( Joh. 12:42)”

  Naast Lukas (Hand.2:36) en Paulus(1 Thes.2:15) legt ook onze Heer Jezus Christus zelf de schuld voor Zijn kruisiging vooral bij het Joodse volk (Joh.19:11). Als jij dat nog steeds niet kunt erkennen heb jij nog een lange weg te gaan.

  • Dag Philip,
   Kleineren is het woord niet, ontmaskeren wel. Lees Matth 23 , waar Yeshua stevige taal spreekt tegen de misleiders en ook op het moment dat Yeshua over “koning” Herodes praat als “die vos” .
   Begrijp jij dat alle mensen, jij en ik, Hem gekruisigd hebben?
   En dat er verschil is tussen hen, die dat blijven doen door Hem niet te aanvaarden en degenen, die Hem wel aanvaarden, zoals vele Yeshua belijdende Joden, zie Hand. 21:20 Myriads Tora getrouwen Joden, tienduizenden dus, die Yeshua aanvaardden.
   Het hele Joodse volk? Dan ook de hele mensheid en dat is het geval.
   De vraag is wie van ons beiden nog een lange weg te gaan heeft mbt. het onderhavige punt.
   Shabbath shalom
   Ben

 6. Is het niet zo dat we allemaal GENADE nodig hebben…….. .
  Wat zegt de Heer zelf in Jesaja 55:9 Want gelijk de hemelen hoger zijn dan de aarde, alzo zijn Mijn wegen hoger dan uw wegen, en Mijn gedachten dan uw gedachten (geheel Jesaja 55: uitnodiging tot Gods GENADEverbond)
  Ook in al onze oprechtheid zitten we er nog zo vaak naast.
  In mijn beleving is het de enige manier om het aan Hem over te laten. Wanneer Hij wil dat je iets doet of zegt, OPENBAART Hij dat. Jeshua deed ook niets zonder dat Hij het de Vader heeft zien doen. We worden op dit moment overstelpt met allerlei berichtgevingen uit de gehele wereld. Voor mij is het de enige manier om in Zijn vrede te blijven, alles wat ik zie/hoor/beleef bij Hem te brengen. Laten wij ons alstublieft altijd leiden door Hem. Hij is onze Leidsman. ALTIJD TERUGGAAN NAAR HEM. Geef Hem de ruimte. Daarom hou ik ook zoveel van de mannen en vrouwen Gods uit de Tora; ook zij deden niet altijd alles goed, maar mochten altijd weer de GENADE van God ervaren. Shabbath Shalom.

  • Dag Lon,
   Natuurlijk heb je daar gelijk in. Maar liefde voor de naaste is ook ontmaskeren en zeker de misleiding aan de kaak stellen.
   De EO had al een half verhaal zonder Torapraktijk bij de start, maar dan toch een helder evangelie.
   Dat laatste is verschoven en gaat steeds meer richting New Age, de samenwerking met het antichrist instituut uit Rome zegt genoeg.
   Shabbath shalom
   Ben

   • Ben, ik ben het helemaal met je eens. Ontmaskeren hoort er nu eenmaal ook bij. Je gaat steeds meer zaken onderscheiden. Is bijna een logisch gevolg van het leven met Hem. Het is alleen wel zaak dat we in de liefde naar elkaar blijven. En blijven bidden voor meer onderscheidingsvermogen, wijsheid en openbaringen. Niet alleen voor onszelf maar ook voor die ander. Het is uiteindelijk de Geest die overtuigt. Tien jaar geleden dacht ik het ook nog te moeten zoeken bij de traditionele kerken….. .
    Ben in die tien jaar gelukkig wel een heel eind wijzer geworden door het Woord te bestuderen en te bidden. En alsmaar vragen aan de Heer of hij het wilde laten zien.(terugkomend op het liedje van Nick en Simon van Pak nu maar mijn hand en stel niet teveel vragen: bij de Heer mag je alles vragen. En hij geeft antwoord. Altijd. Lang niet altijd op de manieren en op het tijdstip zoals wij denken maar dat ligt gelukkig aan Zijn Almacht!) En Hij heeft het altijd laten zien!
    Dat de EO zonder Torapraktijk meer richting New Age gaat, lijkt mij zeer logisch. Wanneer je niet terug gaat naar de Bron ga je een keer verkeerd uitkomen. Dat maakt mij ook zeer verdrietig te zien al die dwalingen, al die leringen, al die discussies ….. . Ben daar vaak erg bewogen over. Weet uit eigen ervaring wat voor gevolgen dit kan hebben. Ook afgelopen donderdag. Heb de hele uitzending in Zijn handen gelegd en heb biddend gekeken zonder zelf te willen oordelen. Ook dat ligt bij Hem!
    Blijf zelf uiteraard ook altijd waakzaam voor dwalingen.
    De tekst zoals eerder aangehaald uit Jesaja 55 geeft dan wel heel veel rust en vrede!
    En natuurlijk hebben wij allemaal een bepaalde taak te vervullen binnen Zijn Koninkrijk. De een is hier goed en de ander weer daar in. Laten wij elkaar daarbij helpen en bemoedigen.
    Shabbath Shalom.

 7. In dit alles kan ik de Liefde niet ontdekken!

  • Hi Shaul,
   De liefde zit in het mijn waarschuwing tegen een “andere Jezus, een ander evangelie en een andere geest”, zoals EO/RKK dat brengen.
   Het is liefde voor deze misleiders waar ze ontmaskert worden en uitgenodigd tot gesprek, wat Lock weigert en wat heel onBijbels is, zie maar in Matth. 18:15-18.,
   Het is liefde om de mensen die in deze misleiding trappen te waarschuwen.
   Wat vind je zelf van de hele vertoning?
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*