Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Bezoek en evangelieverkondiging in een uitgesproken moslimwijk: Schilderswijk, Den Haag.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3444643/2013/05/21/Asscher-en-Wilders—los-van-elkaar—op-stadssafari-in-Haagse-Schilderswijk.dhtml

Toen ik de verhalen in de media zag, had ik zoiets van: ” dat wil ik dan zelf ook wel es zien” en we spraken er over in onze Tora-Yeshua gemeente.
Omdat ik toch vandaag in Den Haag moest zijn voor een voortgaand gesprek over de Persoon van Yeshua  nalv. het boek van Uriel ben Mordechai ( Uri Marcus) met als titel ” de Messiaanse leugen” kon ik het meteen waarnemen.
Na ons opnieuw goede gesprek, wat we blijven voortzetten, gingen ik samen met een kennis op pad, even rond gereden, geparkeerd, een uur rond gelopen.
Ca. 20 folders met de titel “gewaardeerde moslimmedemensen, schepsels van God” uitgedeeld en wat dacht je?
Iedere moslim pakte die folder vriendelijk aan, geen enkel probleem.
Ja,  het is een wijk, waarin je echt meer moslims dan niet-moslims aantreft, alle winkels die we zagen zijn Turks of Marokkaans en  er zijn  een paar kleine en 1 grote moskee.
Omdat het Nederlands van de meesten niet  voldoende is,  blijkt een gesprek  (zeker als je maar een uurtje hebt) niet eenvoudig en hebben we het gelaten bij een folder uitdelen met een enkel begeleidend woord.
Een groepje jongens van 10 tot 14 jaar pakte de folder aan en na enig getuur en denkwerk kwam de vraag of “ze gevaarlijk waren”. Het bleek dat ze het woord “gewaardeerde” niet konden plaatsten en dat maar als “gevaarlijk” meenden te moeten uitleggen. Lol.
Ook de ouderen spraken makkelijker Marokkaans of Turks, dat was wel duidelijk , maar dan werd er meteen een schoolgaand kind bij gehaald, wat wel Nederlands sprak en zo was er toch communicatie.
Maar  enkele in Nederland geboren moslims spraken prima Nederlands.
Dus al met al een heel positief beeld, al heb ik nog geen commentaar op de folder gehad en ik hoop dat  er vele moslims gaan reageren op onze site, die op de folder is vermeld met de uitnodiging tot gesprek.
Echter, zo’n  uitgesproken moslimwijk is wel onleefbaar voor mensen met een niet-moslim achtergrond, je past gewoon niet in het  islamplaatje en volgens de berichten in de diverse kranten worden niet-moslims aangesproken om zich conform de islamgewoontes te kleden en te gedragen.
De wijk is overigens geheel vernieuwd,  van verloedering is absoluut geen sprake, Ella Vogelaar zou er apetrots op zijn.

Als je echt wil ervaren hoe het is, moet je er een maand gaan wonen, dan weet je echt wat en Wilders, die er een kwartier met een groep bewakers en pers rondloopt, die ervaart dat niet. Zie verslag en video: http://nos.nl/artikel/509030-wilders-bezoekt-schilderswijk.html
Net zo min als Asscher en een CDA er met een wijkagent, zie  http://www.omroepwest.nl/nieuws/19-05-2013/politie-macht-niet-uit-handen-schilderswijk

Het probleem van de wijk is: de islam is er de enige waarheid en via de moskeeen en schotels wordt  deze waarheid er steeds verder in gestampt.
En aangezien de koran en ahadith leren, dat de omgeving voor de koranAllah moet worden veroverd, ervaren moslims dat als overwinning, andere soortgelijke wijken gaan dezelfde weg, de gemeente Den Haag heeft blijkbaar nog nooit van  bewust gemengde huisvesting  gehoord en zo krijg je steeds meer van dat soort eenzijdige  islamwijken, totdat de stad als geheel “veroverd” is.
En dat met de PVV in de gemeenteraad !

http://www.denhaag.nl/home/bewoners/de-gemeente-Den-Haag/gemeenteraad/to/Zetelverdeling-coalitie-en-oppositie.htm  , waar staat:

De Haagse gemeenteraad bestaat momenteel uit 14 fracties. Daarvan vormen 4 fracties de coalitie en 10 fracties de oppositie.

De coalitie bestaat uit PvdA (10 zetels), VVD (7 zetels), D66 (6 zetels) en CDA (3 zetels). De oppositie bestaat uit de PVV (6 zetels), GroenLinks (3 zetels), Haagse Stadspartij (2 zetels), SP (2 zetels), PPS (1 zetel), Partij van de Eenheid (1 zetel), Partij voor de Dieren (1 zetel), Islam Democraten (1 zetel), Groep Van Doorn (1 zetel) en Groep De Mos (1 zetel).

Zie de foto’s, met een school waarop nog de tekst staat: “Laat de kinderen tot Mij komen -RK-School  – en verhindert ze niet”
Over de mogelijk oorspronkelijke tekst “RK-School” is een bord getimmerd: Openbare School en de Bijbeltekst is blijven staan. Ook de omgeving is veranderd, van een RK wijk naar een moslimwijk met diverse moskeeen met grote luidsprekers , die op vrijdag roepen, dat “Allah de grootste is en Mohammed zijn profeet”
Nu nog 1 keer op vrijdag, in Doetinchem zijn er 4 moskeeen, waarvan er 1 elke dag een keer deze oorlogskreet slaakt. Met de wens elke dag  5 keer.

Zie  https://tora-yeshua.nl/2013/03/open-brief-aan-de-kerken-in-deventer-over-hun-ongehoorde-acceptatie-van-de-islamafgoderij/

Neem onze folder mee als u op pad gaat, je komt altijd moslims tegen onderweg,  zelfs in een echte moslimwijk blijkt dat geen enkel probleem te zijn en  het is een zeer simpele en effectieve manier om  het Licht van de God van Abraham, Isaak en Jacob door Yeshua  aan te reiken aan mensen in de duisternis.

Shalom
Ben Kok (joods-chr. pastor)
PS: vraag de folder aan via “contact” op deze site, in Nederlands  of in het Engels.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3445794/2013/05/23/De-Schilderswijk-wordt-weer-eens-gestigmatiseerd.dhtml   waarin een PvdA wethouder vertelt hoe leuk het multiculti gebeuren is en dat in een refodorp ook normen en waarden worden opgedrongen.
Jammer dat de man niet wil zien dat er verschil is tussen het opdringen van rokken dragen en zondagsrust en sharia. Ik praat de bekrompenheid van een refodorp niet goed, maar  wees reeel en zie het verschil tussen bekrompenheid (althans zo ervaren sommigen dat) en moordpartijen, eerwraak e.d.

Photo3Photo3Photo2Photo4Photo5

 

Navigeer naar andere artikelen

16 Responses to Bezoek en evangelieverkondiging in een uitgesproken moslimwijk: Schilderswijk, Den Haag.

 1. Ik blijf bij mijn standpunt dat ik al jaren heb: Weg met de islam! Van o erheidswege een totaal verbod opdeze ideologie!
  Ik wenste daf de ogen snel opengaan. In Stockholm zien we het Stockholmsynroom zich letterlijk afspelen. Waarom.wil men dat toch maar niet zien. Ik kan er met de pet maar niet bij!
  ——–
  Shalom cornelia

 2. Op 23 mei 2013 @ 00:06 schreef F. Dijkstra

  Beantwoorden

  Heeft het oprukken van de machten van de duisternis ook te maken met de maat van ongerechtigheid, het volk Israel moest langer in Egypte blijven, omdat de maat van ongerechtigheid in Kanaan nog niet vol was.
  De maat volheid van tijd en van ongerechtigheid moet er eerst zijn voor dat de wereldeconomie vol gaat instorten (Openbaring 17-18). Maar gelukkig hebben wij een God JHWH, die alle duistere machten heeft overwonnen, wij mogen hen in de naam van Yeshua de reddende hand toesteken, de werken van onze God zijn wonderlijk.
  Het is net zoals het in 2 Tessalonicenzen 2:3 staat:Eerst moet de afval komen.
  We willen graag dat een ieder in het Woord blijft.

 3. Hallo Ben,

  Ik had niet gedacht dat je na ons telefoongesprek zo snel de daad bij het woord zou voegen en dat je nu al geweest bent in die wijk in Den Haag! Hartstikke goed gedaan en ik ben er trots op dat je er rustig rondgewandeld hebt en dat jij een reele kijk hebt kunnen krijgen op die wijk. Het is waar wat je zegt dat de moslims wijk voor wijk een stad innemen en dan de stad als geheel en wat hierna gebeurt kun je je wel indenken nietwaar? Dat is ook mijn grootste zorg. het is een verradelijke en sluipende verovering en over een aantal jaar zijn er voldoende grote wijken in grote steden in ons land en dan gaan ze zich, nog meer als nu al het geval is, met de politiek bemoeien en krijgen we vanzelf een islamitische samenleving en worden wij een moslimnatie en dan worden de overige bevolkingsgroepen gediscrimineerd enz…… En dan kunnen we wel ophouden of er komt een situatie die ik al jaren zie aankomen, want ik wijk niet en ik hoop ook vele anderen met mij, niet!

  Shalom,

  Paul

 4. Op 24 mei 2013 @ 09:14 schreef TuraOfYahuah

  Beantwoorden

  Onder het mom van (mogelijk onbewuste..) NWO tekens..
  Foto 2 heeft een pentagram boven de deur.
  Foto 5 heeft een piramide op het dak.

  Shalom

  • Hi Hendrik,
   Bizar, maar je hebt helemaal gelijk en scherpe ogen. Zo’n 5-puntige ster boven de deur van een RK school, wat doet dat daar???? En de pyramide op de moskee?
   Dus RK en islam verbonden via Vrijmetselaarsymboliek.
   Walter Veith staat daar niet van te kijken, kunnen jij of Michael nog even de link van de video doorgeven, waarin W.Veith uitlegt dat de islam door de RK kerk is opgestart?
   Shabbath shalom
   Ben

   PS Inmiddels gevonden, http://www.youtube.com/watch?v=igoydzFZZX0

 5. Op 24 mei 2013 @ 11:06 schreef TuraOfYahuah

  Beantwoorden

  Die W.Veith, die video of die link die je bedoelt, ken ik niet, maar tik ” W.Veith islam” in google en je komt een heel eind..
  Shalom

 6. In de wijk staat al meer dan 125 jaar de Beatrixschool – een school met de Bijbel die het evangelie frank en vrij uitdraagt. Ruim 80% moslims, elke dag begint met een geopende Bijbel, elke week begint met een uur weekopening en liedjes uit de Bijbel. ‘Hoe kwam Mozes door de Rode Zee’ wordt afgewisseld met ‘Hij is de machtige van Israël’ etc. Al sinds jaar en dag zingen moslimouders en -kinderen uit volle borst mee, kennen liedjes en Bijbelteksten beter dan menig kind op de zgn christelijke scholen in blanke dorpen. Gewaardeerde moslimmedemensen, schepsels van God: inderdaad. Tegenover de angst het evangelie. Tegenover de chaos Christus Jezus. Tegenover stemmingmakerij vanuit de politiek de Messias, vredestichter, Koning van de aarde en van de hemel.

  • Dag WJH,
   Ik ga de school onze folder toesturen en hoor graag of ze die kunnen gebruiken in de wijk.
   Shalom
   Ben

 7. Ik werk voor de gemeente en ik zie steeds meer en meer een toename van moslima,s die geheel gesluierd en met een abnormaal grote Koran in handen op het werk verschijnen, ik ervaar dat ik als christen meer en meer in de minderheid ben. Ik heb het aangekaart bij de leiding, maar die kunnen er niets tegen ondernemen omdat het eenmaal een vrijheid van mening, ook het recht om vijf keer te bidden is een goed recht. Ik weet niet wat ik ervan moet denken, maar ik hoop en bid voor openheid voor het evangelie.

  Shalom
  Erik

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*