Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Open brief aan Harry van Bommel (SP), nalv zijn anti-Israel demonstratie in Castricum (NH)

Scan castricummer 22 mei 2013

NB: om dit krantenknipsel goed te kunnen lezen, moeten Windows-gebruikers de volgende instructie volgen (voor zover u het al niet zelf weet)  :

klik op foto – rechtermuisknop, opslaan als – daarna naar verkenner en naar de plek waar je de foto heb opgeslagen – rechtermuisknop op foto – openen als voorbeeld – zo nu kan je in en uitzoomen.

(Apple gebruikers dienen de foto naar hun buroblad te verslepen en dan kun je inzoomen.)

Hier volgt dan de open brief, die we ter plekke aan Harry c.s. hebben overhandigd en deels besproken.

Dag Harry van Bommel (SP),

Ik herinner me je nog goed van jullie demonstratie in Amsterdam, Museumplein,  met een paar duizend moslims, jij en Gretta voorop lopend met jullie gezamenlijke oproep “intifada, intifada, Palestina vrij”.
En dan op de achtergrond “Hamas, Joden aan het gas”, op de video zo duidelijk hoorbaar , dat je het gehoord moet hebben, maar je stopte, als Nederlandse volksvertegenwoordiger, dit antisemitisme niet.
Zie https://tora-yeshua.nl/2009/01/verslag-anti-israel-hetze-museumplein/  voor de video’s en het verslag.
Jullie hadden alle ruimte, ik was in mijn eentje en werd bijna in elkaar getrapt; gelukkig  redde de ordedienst olv. Mohammed Rabbae (Gr.Links) “of all people” me, anders was het slecht afgelopen.

Nu sta je ruim 4 jaar later in een dorpje in Noord-Holland, Castricum, bezwaar te maken tegen de verkoop van Israelproducten.
N.B.  huidverzorgingsproducten van Ahave, wat “liefde” betekent in het Hebreeuws en omdat dit deels uit de “betwiste gebieden” , Judea en Samaria ,  komt, moet jij je anti-Israel gevoelens  ten gehore brengen.

Kom je nog steeds niet op de gedachte, dat je veel beter kunt protesteren tegen het dagelijks uitmoorden van  christenen door moslims in landen als Syrie, Nigeria, Pakistan, Egypte, Iran etc. ?
Lijkt me veel erger dan je druk maken om cosmetica verkoop uit  gebieden, die sinds 1200 voor Chr. eeuwen lang tot Israel behoorden en die nu door zowel Arabische moslims als door Israeli’s  in gebruik worden genomen.
Verdeeld in A,B en C gebieden en voortdurend onderwerp van bespreking vanuit de Oslo akkoorden, maar de islamburen zijn pas een beetje tevreden als heel Israel islamgebied is.
Pas echt gelukkig als de hele wereld voor de koranafgod Allah is veroverd in het kalifaat, inmiddels  56 landen, na het uitmoorden van 270 miljoen niet-moslims door moslims in jihad.

En voor mensen, die dat  weerzinwekkende systeem toe wensen te behoren, maak jij je druk met de SP?
Terwijl deze “Palestijnen” meer steun via EU en VN krijgen dan welke andere bevolkingsgroep ook !
En terwijl in Israel 1,5 miljoen moslims wonen als staatsburgers met 10 leden in de Knesset en niet graag naar  welk islamland dan ook zouden verhuizen.
Behalve de “ware moslims” dan, de jihadisten, die ook na vrijlating van 1000 jihadisten voor  1 Israelische soldaat (Gilad Shalit) weer gewoon verder gaan om martelaar te worden en zich dan opblazen in een bus vol Joden.
Ze gehoorzamen daarmee aan wat in de koran geboden wordt, de ultieme waarheid van de afgod Allah, die er in beschreven wordt.

Bedenk tot slot Harry, dat als het echt zou lukken alle Israelproduducten te boycotten, dat je veel medicijnen, electronica en computertechniek zou moeten missen,  want Israel loopt daarin voorop.
Maar goed, de Arabische waterpijp mag je blijven roken, zij het dat dat “een zware pijp” zal blijken te zijn.
Shalom , ik praat graag es e.e.a. met je door, vanuit  “ahave”, dat maakt je van binnen uit mooi, heb je niet eens  Ahave producten meer nodig, hoewel er niets mis mee is natuurlijk.
Ben Kok (joods-chr. pastor)
tora-yeshua.nl

PS: zie http://castricum.sp.nl/nieuws/2013/05/actie-sp-en-docp-met-harry-van-bommel-er-zit-geen-schoonheid-in-bezetting  met de argumenten van Harry

PS2  iedereen welkom om samen met  Tora-Yeshua deze open brief  aan Harry c.s. aan te bieden:

Datum: 17 mei 2013
Locatie: Apotheek de Brink, Torenstraat 64, Castricum
Aanvang flyeractie: 11.00

Navigeer naar andere artikelen

18 Responses to Open brief aan Harry van Bommel (SP), nalv zijn anti-Israel demonstratie in Castricum (NH)

 1. Op 16 mei 2013 @ 19:00 schreef Learsi

  Beantwoorden

  Zelf nog niet zo lang geleden in mijn onnozelheid lid geweest van de SP. Niet beseffend welk een antisemitische club dat is. Ik keek slechts naar hun “goede” daden voor de minder bedeelden. Mijn ogen werden pas echt geopend nadat ik in gebed om wijsheid hierover had gevraagd. Niet lang erna gebeurde het incident met het terroristen flottielje naar Gaza in 2010. De reacties in het SP blad logen er niet om. Reden voor mij om het lidmaatschap destijds per onmiddellijk op te zeggen. De SP zijn antisemitische wolven in schijnheilige schaapskleren.

 2. Ben,

  Fijne en goede brief aan v.Bommel!
  Goede tekst en doordacht.
  Persoonlijk ben ik niet met alles eens wat in Israel gebeurt heden ten dage, met name het “kolonistenbeleid” dat door de regering oogluikend wordt toegestaan. Er zijn zeker en ongetwijfeld rechtse “joodse fascisten” die doen denken aan de nazi’s (e.o. Wehrmacht), er is wat dat betreft niets nieuws onder de zon. Ook het Zionisme kan behoorlijk racistisch zijn.
  Nog is het niet de tijd van Rechtvaardigheid zoals beloofd door de profeten en is Israel in dat opzicht goddeloos en moet je uitkijken met Israel-dweperij en naief/onkritisch denken t.a.v. deze staat.
  Betekent niet dat ik niet pro-Israel ben, ben ik wel!
  Maar uiterst rechtse KLOOTZAKKEN zijn overal te vinden!

  Eens met je brief aan deze atheist en “nuttige ideoot”

  Ben, Sjaloom!

  Joost

  • Dag Joost,
   Dank voor je waardering. Echter, je opmerking dat Zionisme behoorlijk rascistisch kan zijn en de link naar de nazi’s gaat alle perken te buiten.
   Dat moet je dan onderbouwen met feiten, het begrip “zionisme” met alle nuances definieren en daarmee je opmerking waarmaken dan wel terugnemen.
   Fascisme vind je volop in de islamlanden, waar “Mein Kampf” (Mein Jihad) nog steeds als broodjes over de toonbank gaat.
   Ik ben benieuwd naar je antwoord.
   Shalom
   Ben Kok (joods-chr. pastor)

 3. Op 16 mei 2013 @ 21:05 schreef Michael Shabbatsvierder

  Beantwoorden

  Aan degenen die Israël willen boykotten !
  …wees dan consequent !
  Gooi u mobieltje weg…,..Israëlische uitvinding, met dito electronica. Bovendien verdient Israël aan elk gesprek dat u maakt .

  Gooi uw laptop weg…..,Israëlische uitvinding.

  Gooi de afstandsbediening van uw tv weg…,… Israëlische uitvinding.

  Vanaf nu geen spijkerbroeken meer,….Israëlische uitvinding.

  Gebruik geen windows, kom van Microsoft Israël.

  Gebruik geen Intel processor,…Israëlisch produkt !

  Gebruik geen Microsoft Office,….Israëlische uitvinding

  Maak geen gebruik van Google ; dit maakt gebruik van een Israëlisch zoek-algoritme.

  Let op dat uw groente niet verbouwd zijn met gebruik van irrigatie buizen,…
  ,u raad het al…,
  Israëlische uitvinding !

  Kijk vooral een naar het volgende You-Tube filmpje, want als u werkelijk Israël wilt boykotten ga u terug naar het stenen tijdperk !

  http://www.youtube.com/watch?v=DTJ_MyrSZv

  En dit filmpje nog,
  http://www.youtube.com/watch?v=35uHItP1nO0

 4. Op 17 mei 2013 @ 08:34 schreef Michael Shabbatsvierder

  Beantwoorden

  De Socialistische Partij , ( S.P.), in de herhaling ! !

  KAUFT NICHT BEI JUDEN !

  De Socialistische Partij , ( S.P.), in de herhaling ! !

  KAUFT NICHT BEI JUDEN !

  De Socialistische Partij , ( S.P.), in de herhaling ! !

  KAUFT NICHT BEI JUDEN !

 5. Op 17 mei 2013 @ 09:19 schreef Josefientje

  Beantwoorden

  Geweldige brief, dank u voor al uw moeite Israel recht te doen!
  Wat zal iedereen straks opkijken dat het Joods Volk is gesteld tot Heil van alle volkeren, nu al, ook al zit het in een compromitterende positie waardoor het steeds beschuldigd wordt, alleen maar omdat men zich verdedigt tegen dood en verderf, dat daar soms iets mis gaat kan zijn, maar de oorzaak is altijd vd aanvaller, Israel heeft IDF Defence Force.
  http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Zacharia+14&id42=1&id16=1&id36=1&l=nl&set=10

  En Zacharia 8 : 20
  20 Zo zegt de HERE der heerscharen: Wederom zullen er volken komen en inwoners van vele steden, 21 en de inwoners van de ene zullen zich begeven naar die van de andere, en zeggen: Laten wij toch heengaan om de gunst des HEREN af te smeken en om de HERE der heerscharen te zoeken; ook ik wil gaan. 22 Ja, vele natiën en machtige volken zullen komen om de HERE der heerscharen te Jeruzalem te zoeken en de gunst des HEREN af te smeken.

  23 Zo zegt de HERE der heerscharen: In die dagen zullen tien mannen uit volken van allerlei taal vastgrijpen, ja vastgrijpen de slip van een Judeese man, en zeggen: wij willen met u gaan, want wij hebben gehoord, dat God met u is.

 6. Goede brief Ben. Vandaag weer bevestigd in Castricum waar ik de eer had samen met jou en anderen de actie van van Bommel op te mogen fleuren met een fris tegen geluid en vlaggen en een groot spandoek. Geslaagde actie van onze groep en dat nog wel met 7 mensen sterk en misschien wel een nieuwe gemeente tot gevolg. God is groot! Halleluja!!!!

  Shalom,

  Paul

  • Hi Paul, tot zo in Opperdoes.
   Heb je nog foto’s gemaakt? Stuur ff door.
   Fijn dat je van de partij was,
   shabbath shalom
   Ben

 7. Op 19 mei 2013 @ 03:19 schreef OneAsAllAsOne

  Beantwoorden

  @Michael Shabbatsvierder
  Microsoft, Bil Gates.. Google eens “Eugenics”
  Google.. Google eens “Google cia”

  Nu een connectie Israel & Bosting Bombings..
  http://www.youtube.com/watch?&v=pe_yxY3YKIY#t=11m

  De tentakels van de NWO zitten overal. In de regeringen, in de bedrijven, en natuurlijk net zoals in alle landen, ook in Israel. Dat heeft niets met het Israel van de Vader te maken. Waarom zouden deze bedrijven opeens prima zijn en niet bij het steeds duidelijker en openbaarder NWO gebeuren horen? Ik gebruik ook Google en Microsoft maar weet ook van de mogelijke banden met inlichtingendiensten en het monitoren van de burgers. Dat (mogelijk) de voorloper is van een Big brother veiligheidsstaat inclusief “Martial law”.. De fema campen staan al klaar. Nee, ook al komen die technieken uit Israel, dat zegt mij absoluut niets. Dit zijn de grote “Corporate Multinationals” en die hebben maling aan de Vader en zijn volk. Rothschild is ook een joodse naam, maar die heeft ook niet het beste met de mensheid voor.

  • Op 19 mei 2013 @ 16:09 schreef Michael Shabbatsvierder

   Beantwoorden

   Hallo OAAAO,
   Je reactie is op zich terecht, doch moeten we niet uit het oog verliezen dat het heel ordinair gaat om de aantasting van Israël.
   Ik weet natuurlijk ook dat Bill Gates en z’n maten niet deugen, en de vele vele andere rotte bedrijven die inmiddels door chantage/ fusies, deel uit maken van de NWO.
   De Rothschilds zijn oorspronkelijk ook joods ; dit wil niet zeggen dat ze dan fijne joden zijn, laat staan nog bij G-d horen.
   Ook de HEMA en de Bijenkorf zijn van oorsprong joods, maar inmiddels al enige keren overgenomen door Jan, Piet, Klaas en Heinrich.
   De NWO heeft er verschrikkelijk hard aan gewerkt om zoveel mogelijk bedrijven/ merken te eigenen. Neem de moeite om eens op de verpakking ven welk product dan ook te kijken, grote kans dat er Unilever op staat, ( van wasmiddel tot ijsco’s e.d. ), of anders is het van Nestlé.
   Het is werkelijk schier-onmogelijk om alle overnames eens op een rijtje te krijgen ; reken maar dat die overnames / fusies vaak door wurging tot stand zijn gekomen.
   Alles is zo complex en satanisch met elkaar verweven geraakt , dat ik in zo’n geval als nu , let op, aanval van links, even niet fijntjes kan afwegen wat de oorsprong van elk afzonderlijk bedrijf is.
   Daarom,.. vindt men dat die bedrijven joods / Israëlisch zijn, wees dan flink en boykot dan vooral alles consequent, opdat er geen Zionistisch product in je lijf komt.

   • Hi Michael,
    Ik neem aan dat je laatste zin sarcastisch bedoeld is?
    Om de stelling te onderbouwen, dat heel veel bedrijven “Israel”producten leveren per definitie; het zijn immers bedrijven die eigendom zijn van Israeli’s.
    Overigens gaat het Harry van Bommel “formeel” om het punt, dat producten niet uit Judea/Samaria mogen komen onder de naam “Israelproduct”, want dat is volgens hem daar geen Israel en dus praat hij over “bezette gebieden” (ipv. “betwistte gebieden”) en “Westbank”.
    Shalom,
    Ben

 8. Op 19 mei 2013 @ 17:49 schreef Michael Shabbatsvierder

  Beantwoorden

  Laatste zin uiteraard cynisch bedoeld.
  Het gaat Harry van Bommel formeel misschien om producten uit de ” bezette gebieden “.
  Ik weet wel beter….., een goed verstaander heeft een half woord nodig.
  Er zijn daarnaast al genoeg héle woorden gesproken die niets aan de verbeelding overlaten.

  Michael.

  • Hi Michael,
   “formeel” is dan ook cynisch bedoeld, maar dat blijkt wel uit mijn “open brief” aan Harry.
   Shalom
   Ben

 9. Op 19 mei 2013 @ 17:58 schreef Michael Shabbatsvierder

  Beantwoorden

  Hoi Ben,..we snappen elkaar , ( ha !).

 10. Prima geformuleerd Ben,
  Als dit soort acties van Harry gaan toenemen, wordt het vanzelf een nieuwe Kristalnacht. Hoe fout kan het gaar, dat hebben we gezien in de jaren 30.
  Oproep aan alle gelovigen, stem nooi meer SP .

 11. Op 3 juli 2013 @ 09:06 schreef Heleen van der Leest

  Beantwoorden

  Beste mensen, worldpeace is possible. Er is maar 1 god en die is voor iedereen, ongeacht hoe hij genoemd wordt, Allah, Jehova of God. Er komt alleen vrede als we elkaar niet meer verketteren, maar als broeders en zusters zien. Twaalfhonderd jaar voor Christus woonden er in Castricum ook andere mensen, maar nu is iedereen welkom, ongeacht zijn geloof. Zolang men vredelievend is.

  • Dag Heleen,
   Inderdaad, er is maar 1 God. De vraag is, Wie Hij is en hoe je met Hem in contact komt.
   Lees over Hem in de Bijbel, dwz. OT en NT. Of de “god” in de koran. Of in de Veda’s en Bagavad Ghitavanuit het Hindoeisme. Of het New Age idee. Of wat de RK kerk er van maakt. Of in het Jodendom, alleen de Tenach dus, OT. Of de ketterij van het Wachttorengenootschap met een eigen Bijbelvertaling, aangepast aan hun “theologie”.
   En dan ben ik benieuwd of je nog volhoudt dat dit allemaal over “dezelfde God” gaat.
   Ondenkbaar, de onderlinge verschillen zijn enorm, het is net zo dwaas om op een feestje te zeggen, dat het “allemaal dezelfde mensen” zijn.
   Of dat op de snelweg “allemaal dezelfde auto’s ” rijden.
   Zo’n mening is nog te dom voor een klein kind, die zien genoemde verschillen al. Zelfs een baby snapt al heel snel, wie zijn moeder is en dat een andere vrouw “vreemd ” is.
   Dus, Heleen, je zult dan tot een keuze moeten komen, welke beschrijving van God het meest en als enige juist is.
   Zie https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
   Shalom, hoor graag meer van je,
   Ben

 12. Er is maar 1 God, 1 Middelaar.
  Tussen God en mensen, Jezus Christus,
  Die Zich gegeven heeft als losprijs voor allen.
  1 God, 1 Middelaar,
  Jezus Christus, de Zoon van God.

  Opwekking 405
  …………….
  shalom cornelia

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*