Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Tora-Yeshua gemeente samenkomst 23 nov. 14-17 uur Zeewolde

Gewaardeerde Tora-Yeshua vrienden, belangstellenden,

A.s. shabbath hopen we elkaar weer te zien, neem mensen mee, bel even mensen, die geen internet hebben, we zien uit naar het verslag van een stel,  dat naar Israel is geweest en  ons bij kunnen praten van het laatste nieuws uit de praktijk daar.
Adres: Albert en Corrie van Vliet, Corridor 28, 3893BD Zeewolde
Zie ook https://tora-yeshua.nl/2012/08/bijbelgedeeltes-die-je-toelevend-naar-shabbath-en-op-die-dag-kunt-lezen/  ter voorbereiding.
We besteden, zoals gewoonlijk (uitzonderingen daar gelaten)  de helft van de tijd of meer aan deze  Bijbelgedeeltes, het andere deel aan de actualiteit, zoals  in dit geval een verslagje Israelreis, de CU  en de EO , zie beide artikelen op de site.
En natuurlijk de internationale ontwikkelingen, die ons steeds meer bepalen bij de komst van de Mashiach, waar in de diverse religies en richtingen zeer verschillend over wordt gedacht, zie
https://tora-yeshua.nl/2013/11/wie-is-de-mashiach-joods-orthodox-of-bijbels-tenach-nt-groot-verschil-voor-jouw-toekomst/

Kijk ook es op de site van Luuk Steitner, www.luuksteitner.nl,  heel verrassend en op de video van het “Spaghettimonster”  ( http://luuksteitner.nl/2013/01/god-en-spaghetti/ ) zag ik een verwijzing naar www.bibleprobe.com , waar o.a. 360 profetieen in de Tenach over Yeshua als de Mashiach staan.

Shabbath shalom ,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to Tora-Yeshua gemeente samenkomst 23 nov. 14-17 uur Zeewolde

 1. Shabbat shalom iedereen!

  Shabbat is er voor de mens en niet de mens voor de shabbat en dus is de Mensen Zoon ook Heer en Meester over de shabbat
  Marcus 2 vers 27 en 28.

  Wie gewend is aan een vieren van de shabbat waarbij allerlei regels en bepalingen de dag kleuren, krijgt van Yeshua iets nieuws te horen.

  God heeft de shabbat niet bedacht om mensen in te perken en hen te laten ervaren wat er vooral niet mag.

  God gaf de shabbat als ruimte om te genieten van de vrijheid die Hij geeft en die in Yeshua gestalte krijgt.

  De shabbat heeft als doel om mensen tot hun recht te laten komen.

  En dat gebeurt als wij ons richten op Yeshua als de Heer en Meester van de shabbat en Hem de invulling van de shabbat laten zijn. Alleen Zijn Vrijheid brengt echte rust.

  Heer, Meester van de shabbat, leer mij Uw vrijheid kennen en breng
  mij tot rust bij U !

  Yiooda.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*