Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

PVV krijgt aandeelhoudersvergadering Vitens op de rails, goeie actie ! (update!)

Overijssel: Vitens moet samenwerken met Mekorot

22-01-2014 16:35 | gewijzigd 22-01-2014 18:42 met dank overgenomen van
http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/overijssel_vitens_moet_samenwerken_met_mekorot_1_800023

1092203124

Kwaliteitscontrole bij Vitens. Foto ANP

De provincie Overijssel wil een extra aandeelhoudersvergadering beleggen, waarin waterbedrijf Vitens wordt gedwongen weer te gaan samenwerken met het Israëlische waterbedrijf Mekorot. De provinciale PVV-fractie diende hierover woensdag tijdens de Statenvergadering een motie in, die de steun heeft van de coalitie van CDA, VVD, ChristenUnie en SGP.

Vitens zegde onlangs de samenwerking met Mekorot op vanwege het Israëlische nederzettingenbeleid. „Het is belachelijk dat Vitens een dergelijk besluit heeft genomen op basis van politieke overwegingen. Een publiek bedrijf als Vitens, dat ook nog eens een leveringsmonopolie heeft, kan geen buitenlandse politiek bedrijven”, staat in de motie.

Een vergelijkbare motie haalde het woensdag in de Gelderse Staten niet. Een meerderheid van de provinciale politici was het met Gedeputeerde Staten eens dat samenwerking met Mekorot bij de bedrijfsvoering van Vitens hoort. Daar kan op een aandeelhoudersvergadering over gediscussieerd worden, maar het past niet om de bedrijfsvoering „te politiseren.”

Vitens wijst op een VN-rapport over mensenrechtenschendingen door Mekorot. Het bedrijf benadrukt niet pro-Palestijns of pro-Israëlisch te zijn. Bovendien was er volgens Vitens nog geen sprake van samenwerking, maar was er slechts een intentieverklaring getekend om kennis op het gebied van waterwinning en zuivering te gaan uitwisselen. Pas toen minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel in december een bezoek aan Mekorot afzegde, kreeg deze intentie een politieke lading.

„We staan open voor overleg met onze aandeelhouders. Deze situatie heeft ons geleerd dat het ontplooien van activiteiten uiterst complex is in een situatie van tegengestelde politieke gevoeligheden”, stelt de directie van Vitens. Het bedrijf levert in Nederland drinkwater aan 5,4 miljoen klanten in Friesland, Overijssel, Flevoland, Gelderland en Utrecht.

Mijn commentaar:

Eindelijk een geslaagde actie van de politiek ten gunste van Israel, daar worden we echt vrolijk van, dank aan de PVV ( de grootste partij van Nederland in de peilingen met een goede visie op Israel, EU en islam).
Als Timmerfranz het maar goed vindt, bij wijze van spreken.
Een aanmoedigend mailtje naar de PVV Overijssel en Vitens kan geen kwaad.
http://www.pvvoverijssel.nl/index.php/statenleden
Zie de overige adressen in mijn eerdere artikel
https://tora-yeshua.nl/2013/12/pvdallah-timmermans-en-vvd-er-trutte-op-de-anti-israeltour-vitens-royal-haskoning-dhv-doen-mee-protesteer/

Graag uw gebed, dat hierdoor een ommekeer komt in deze foute stap van Vitens en dat de samenwerking PVV met de andere partijen, w.o. CU, SGP, CDA en VVD goed zal verlopen.
En natuurlijk is ieders reactie hieronder zeer welkom, zeker ook als u meer info heeft over de voortgang van deze aanpak.
Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

UPDATE:  (bericht in  DE STENTOR VRIJDAG 31 JANUARI 2014, met dank overgenomen)

Vitens kopje onder door stellingname Israël

OPINIE
VITENS
door Edgar Mulder
ZWOLLE – Een meerderheid in de Overijsselse politiek is het oneens met de beslissing van Vitens om de samenwerking met het Israëlisch waterbedrijf Mekorot op te zeggen. In Provinciale Staten werd een motie van de PVV aangenomen die Vitens oproept om de relatie met Israël te herstellen.
De Overijsselse motie draagt het provinciebestuur op een vergadering van aandeelhouders bijeen te roepen om het foute beleid van Vitens te corrigeren.(“vet” van redactie Tora-Yeshua)
Vitens werkt wel samen met de communistische dictatuur Vietnam en wil niet met de democratische rechtsstaat Israël samenwerken?
Dat valt niet uit te leggen.
Hetzelfde geldt voor het plannetje van Vitens om samen te werken met de PalestijnseWater Autoriteit.
Werken met de overheid in Gaza betekent onvermijdelijk samenwerken met de terroristische organisatie Hamas.
Ook Vitens kan de gemaakte keuze tegen Israël en het verschil met andere landen niet uitleggen laat staan onderbouwen.Wel slaat het bedrijf fel om zich heen. Iedereen is fout.
De politiek in Overijssel, de indieners van de motie en vooral de PVV. Het bedrijf liet weten dat de beslissing van de politiek in Overijssel ‘vreemd en onbegrijpelijk’is.
Volgens Vitens is Mekorot een bedrijf dat schuldig is aan het schenden van mensenrechten en staat het op de zwarte lijst van de VN-Mensenrechtenraad.
De verwijzing naar die zwarte lijst is een zwaktebod van Vitens.
Deze VN-raad wordt gedomineerd door islamitische landen en andere dictaturen. Aan de eenzijdige besluitvorming van die raad is dat goed te merken: sinds haar oprichting veroordeelde die raad de staat Israël vaker dan alle andere 191 lidstaten bij elkaar.
De VN-mensenrechtenraad is een eenzijdige en niet meer serieus te nemen instantie.
Het oordeel van Vitens, dat Mekorot de mensenrechten zou schenden, baseert zij op een al even omstreden rapport van diezelfde raad. Dat rapport was zo
slecht dat Obama de bespreking ervan boycotte en de Mensenrechtenraad berispte.
Dat de inwoners van Overijssel deze rare politieke keuzes van Vitens straks mogen gaan betalen schijnt het waterbedrijf niet te interesseren.
Vitens voelt zich kennelijk onkwetsbaar: de burgers kunnen hun onvrede toch niet tot uiting brengen door bij Vitens weg te lopen. Vitens heeft namelijk
een monopoliepositie.
Water is dé eerste levensbehoefte en hoort buiten het politieke conflict tussen Israël en de Arabieren te blijven.
De staten van Overijssel vinden dit, Mekorot heeft dit als beleid, Obama steunt dit en zelf de Palestijnse president Abbas vindt dit.
Nu Vitens nog.
Edgar Mulder is voorzitter van de Statenfractie
van de PVV in Overijssel

Navigeer naar andere artikelen

5 Responses to PVV krijgt aandeelhoudersvergadering Vitens op de rails, goeie actie ! (update!)

 1. Shalom Ben;
  Wanneer is die vergadering? En is er de mogelijkheid er bij aanwezig te zijn?
  Shavuah tov.

 2. Dit maakt mijn dag weer goed, net als het bericht over de steun van Australië en Canada voor Israël. Na zoveel donkere berichten eindelijk een paar lichtpuntjes :-)

 3. Goede zaak en een pluim voor de PVV!

  Shabbath shalom,

  Paul

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*