Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Pro-Israeldemonstratie op Dam weinig inspirerend door slechte voorbereiding

Met dank overgenomen van http://www.nieuws.nl/algemeen/20140717/Pro-Israeldemonstratie-op-de-Dam-rustig-verlopen


Pro-Israëldemonstratie op de Dam rustig verlopen

Gepubliceerd: 17 jul 2014 20:40 Laatste update: 17 jul 2014 20:40 Algemeen

De solidariteitsmanifestatie voor Israël op de Dam is rustig verlopen. Dat zegt Esther Voet, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Een paar honderd betogers hadden zich donderdagavond verzameld om duidelijk te maken dat zij achter de acties van Israël staan. Op de grond lag een spandoek met de tekst: ‘Nederland voor veilig Israël’.

“Het was waardig met ruimte voor verschillende meningen, de organisatie is erg tevreden”, vertelt Voet na afloop. De politie heeft alles in goede banen geleid. De Dam stroomt langzaam en rustig leeg. De demonstratie was georganiseerd door het CIDI samen met Christenen voor Joden.

Onder anderen Frits Bolkestein, journalist Frits Barend, Joël Voordewind van de ChristenUnie en de Israëlische ambassadeur Haim Divon hebben gesproken.

Mijn commentaar:

Helaas vonden  de 6 orthodox /liberaal Joodse  organisaties het niet nodig met andere pro-Israel organsisaties vooraf te overleggen,  behalve dan met Christenen voor Israel en laatstgenoemde bedenkt zoals gewoonlijk ook niet om de Tora-Yeshua gemeentes te informeren.
We werden als organisatie niet uitgenodigd om mee te doen, laat staan dat we vooraf in de organistatie werden betrokken. Pas  di.av. 15 july ontving ik  een algemene mail om als prive-persoon er bij te komen staan, als opvulling, zonder dat er waar dan ook vermeld zou mogen zijn, dat we als Tora-Yeshua gemeentes mee deden.
Dan krijg je een dergelijke saaie,  kleine  en dichtgetimmerde toestand,  geen  spandoeken, doe je dat toch, dan zouden die “in beslag worden genomen” en ook een verzoek vooraf om met een goedgekeurd spandoek te komen, werd niet gehonoreerd.
Heel jammer,  eigen koninkrijkjes zoals zo vaak het geval is; men is niet bereid om in een veelkleurigheid van vele vrienden van Israel samen op te trekken.
En men is ook niet bereid om de  grootste vijanden van Israel, nl. de islam en de NWO/vrijmetselarlij te ontmaskeren, daar praat men politiek correct om heen!!
Voor Yeshua was geen plaats bij deze demonstratie, want de 6 Joodse organisaties zien Hem als valse mashiach en Chr. v. Israel heeft als beleid om met Joden niet over Hem te praten, ***dus  dan vindt men elkaar,  met alle teleurstelling van dien.
Het is ook veelzeggend, dat in dit krantenbericht (per abuis) over “christenen voor Joden” wordt gesproken ipv. over “Chr. voor Israel”.

Het Israelplatform (50 chr. org.) is ook niet bij deze demonstratie betrokken, want Jack van der Tang besloot het niet door te geven aan de  leden, omdat  hij zelf te laat bij het geheel betrokken werd en voor een voldongen feit werd gesteld.

De anti-Israel demonstratie in Den Haag trok enkele duizenden antisemieten, inclusief wat hakenkruisen en “allah hu akbar” gekrijs.

Het kan ook anders, zie onze demonstratie nov. 2012 op de Dam, waar iedereeen welkom was en mee had kunnen doen.

https://tora-yeshua.nl/2012/11/pro-israel-demonstratie-zondag-25-nov-14-16-uur-dam-amsterdam/

Shalom, volgende keer beter hoop ik,
Am Israel chai, dwz.  “Israel zal leven”, maar dan wel een Israel, waarin JHWH  Koning is in de gestalte van Yeshua ha Mashiach !

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Update: http://www.parool.nl/parool/nl/4024/AMSTERDAM-CENTRUM/article/detail/3691305/2014/07/17/Vier-arrestaties-bij-pro-Israeldemonstratie-op-de-Dam.dhtml

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22867727/__Arrestaties_bij_Israelmanifestatie__.html

***  http://christenenvoorisrael.nl/2014/07/toespraak-roger-van-oordt-bij-solidariteitsbijeenkomst/  bijna geheel politiek van inhoud, tot slot dan nog wel een Psalmtekst, maar geen enkele verwijzing naar Yeshua ha Mashiach en ook niets over de islam, wat toch de grootste oorzaak van de ellende rondom Israel is !

***  http://christenenvoorisrael.nl/2014/07/israelopdedam/

Ruben Ridderhof namens Chr. v Israel in een reactie, uitsluitend politiek en dan nog eenzijdig, zonder het benoemen van de islam als grootste problematiek en zonder een woord over JHWH/Yeshua.

Ik heb hem op de site van CvI de volgende vragen gesteld:

 said:

Dag Ruben,
Een paar vragen:
-waarom niet tijdig vooraf het Israelplatform (50 chr. org.) er bij betrokken?
-waarom Tora-Yeshua niet gevraagd om mee te doen en zelfs niet geinformeerd over de aktie ?
-waarom geen ruimte geschapen voor al die andere pro-Israel organisaties, die met een eigen spandoek (desgewenst na goedkeuring van de organisatie) hadden willen en kunnen komen, om zo de veelkleurige steun voor Israel aan te geven?
“Geen spandoeken toegestaan, worden in beslag genomen”, was het krampachtige bevel van boven.
-waarom werd nergens de hoofdoorzaak van de ellende rondom Israel, nl. de islam als duivels systeem, ontmaskerd?
-waarom werd nergens over de oplossing gesproken, nl. dat zowel moslims als Joden de enige weg tot de Vader moeten gaan, dwz. het aanvaarden van Yeshua als de menselijke verschijning van JHWH , door Wie onze doodstraf voor het overtreden van Zijn Tora werd gedragen?

Door de demonstratie zo te organiseren, is er een vooral politiek geladen demonstratie geweest, waarin het evangelie ontbrak,doordat 6 orthodox /liberaal Joodse organisaties met CvI (die niet met Joden over Yeshua praat !).
Ik verneem graag je antwoorden,
shalom
Ben Kok (joods-chr. pastor)
tora-yeshua.nl

Joanne Nihom, dochter van Harry Nihom, beiden wel bekend van St. Le Chaim, die geld ophaalt voor Israel, maar de financiele verantwoording, zeker in het verleden, achterwege liet, schrijft over de demonstratie in het kader van Israel en deze demonstratie het volgende:
http://christenenvoorisrael.nl/2014/07/de-boze-stiefmoeder/
Ook hier geen woord over de hoofdoorzaak, de islam , noch over de NWO, maar alleen over Israel, wat door iedereen verguisd wordt als “de grote boosdoener”.

http://www.geenstijl.nl/      (met videobeelden)

http://www.at5.nl/artikelen/131382/paar-honderd-pro-israelbetogers-op-dam

http://ejbron.wordpress.com/2014/07/18/pro-israel-demonstratie-op-de-dam-in-amsterdam-17-juli-2014/     met een link naar een interview met CU kamerlid Joel Voordewind, die helaas in een interview met  Knevel zich erg zwak uitdrukte over de islam.

Navigeer naar andere artikelen

8 Responses to Pro-Israeldemonstratie op Dam weinig inspirerend door slechte voorbereiding

 1. Op 17 juli 2014 @ 23:21 schreef Ries en Elise van Kooij

  Beantwoorden

  Jammer Ben, dat je er niet bij was, het was heel bemoedigend om met zoveel mensen op de Dam te staan en te laten zien dat we achter Israël staan!

  • Hi Ries en Elise,
   Ik was er graag bij geweest, als de initiatiefnemers zowel Israelplatform (50 chr. org. !) en Tora-Yeshua er meteen bij hadden betrokken, was er een krachtiger en inhoudelijker geluid geweest.
   M.n. het zeer strikte beleid, om spandoeken met een eigen tekst (desgewenst vooraf goedgekeurd, dat zou prima geweest zijn, maar ook dat kon niet, toen ik het vroeg), niet toe te laten, vind ik erg bekrompen en daarmee ging het dan ook uitsluitend en alleen om de staat Israel, niet om het geestelijk Israel, dwz. alle oprechte gelovigen binnen en buiten Israel, verbonden door Yeshua.
   Enthousiasme voor Israel zonder die geestelijke dimensie, met buitensluiten van Yeshua vooraf (immers 6 orthodox/liberale Joodse org. en CvI, wat niet met Joden over Yeshua praat, zelfs een gebed met christenen en Joden nooit eindigt “in de Naam van Yeshua”) beperkt zich tot politiek en “een warm gevoel voor Israel” zonder enige nuance.
   Voor dat karretje heb ik me niet willen laten spannen.
   Shalom,
   Ben

   PS: het feit, dat er blijkbaar geen woord over de hoofdoorzaken van de ellende in het M.O. viel, nl. de islam en de NWO, vind ik helemaal schandalig hypocriet, ik lees er niets over in de krantenverslagen, noch in het verslag van Chr. v. Israel.

 2. Beste meneer Kok. Ik vind het diep triest dat U zo negatief reageert omdat u niet betrokken bent geworden.
  Jack v/d Tang zal beslist niet op deze wijze reageren.
  Het waren er trouwens wel meer dan een paar honderd

  • Dag Willy,
   Jack heeft precies zo gereageerd, als ik in mijn commentaar onder het krantenbericht hierboven aangeef, bel hem zelf maar.
   Shalom,
   Ben
   PS: zie verder mijn antwoord aan Ries en Elise en vraag je es af, waarom ik er niet was,terwijl ik toch in het recente verleden met dergelijke acties mee deed en ook diverse acties zelf orgnaniseerde, waar de rest het liet liggen.

  • Op 20 juli 2014 @ 21:50 schreef petronel

   Beantwoorden

   nou Willy er waren er rond de 1000. Niet gaan om bovenstaande reden is het kind met het badwater weggooien , je kunt beter je verlies nemen , neus wel laten zien ,
   en de joden een hart onder de riem steken , dan het altijd beter willen weten dan anderen en daarbij je goodwill verliezen

   • Dag Petronel,
    Ik ken je niet, dus graag hoor ik nog iets over jezelf, om je commentaar beter te begrijpen.
    Wat bedoel je in ‘s hemels naam met “mijn verlies nemen”? Als ik een keer kritiek heb op zo’n demonstratie, dan is dat positief bedoeld, om de steun voor Israel effectiever te maken.
    Zolang niet zeer duidelijk de islam wordt ontmaskerd als de grootste vijand van Israel, schieten we niet op.
    En als Yeshua niet verkondigd wordt als enige weg tot JHWH, de enige ware God, schieten we nog minder op. Dan verdwalen Israel en het Joodse volk als geheel in de vangnetten van de NWO.
    Met deze opmerkingen help ik Joden en Israelvrienden de essentie van de M.O. problematiek te begrijpen en geef ik de oplossing aan.
    Liefde is: je vrienden hun feilen tonen. Als dat “goodwill” kost, dan is dat maar zo, dan was de relatie blijkbaar weinig waard bij degenen, die hun goodwill intrekken.
    Goed bedoeld, maar met kromme tenen een demonstratie bijwonen met oogkleppen voor, is geen liefde, maar politiek correct bezig zijn.
    En zwijgen is geen optie, dus daarom heb ik op deze site en prive per mail CvI en CIJO hierop gewezen en op aangesproken.

 3. Dit soort mislukkingen krijg je ook als de bedoeling van het CIDI is geweest om 1 domme tegenprotestant/Palestina sympathisant wilde uitlokken om de media te halen en die in haar wanhoopsdaad aan haar zijde te krijgen in deze vuile zionistische genocide op het volk van Gaza.
  God sta de rechtvaardigen op aarde en de gevallen slachtoffers van Gaza bij in deze bange dagen en waak over hun ziel, opdat zij op Uw Gunst Djenaa Al-Firdaus zullen bewonen. Ameen

  • Dag Fayza,
   Jouw gepraat als moslima deugt voor geen meter, schaam je voor het feit, dat je bij het meest verderfelijke systeem ter wereld, de islam, wil blijven .
   Ondanks mijn kanttekeningen bij deze demonstratie, blijft het zo, dat het seculiere, anti-Yeshua Israel nog steeds de enige democratie is in het M.O., waar 1,5 moslims maar wat graag wonen en niet naar de “geweldige islambuurlanden” willen verhuizen, omdat het daar zo goed toeven is onder de “ware islam”.
   Verder praat je over “God” en dan bedoel je de koranAllah, een afgod, de duivel zelf dus.
   Lees , als je dat wilt, https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
   Shalom,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*