Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Demonstratie Den Haag van M.O. kerken: meeleven zonder de islam te noemen als oorzaak !

ca26fe86c5

Protest tegen christenvervolging: ‘Wij willen vrede!’

5 reactie(s)

Met dank overgenomen van  http://www.eo.nl/beam/geloven/item/wij-willen-vrede/#reactionsform

Ze kon het geweld tegen haar familieleden en medechristenen in Irak niet langer aanzien. Daarom organiseerde Maya Irq (23) gisteren in Den Haag een protest tegen christenvervolging. En met succes. Ruim duizend mensen liepen mee in de protestmars. BEAM was erbij.

15.00 uur

Het is aardig druk op de Spuimarkt in Den Haag. Honderden mensen, jong en oud, Nederlands, Iraaks, Turks, Syrisch en Afrikaans, stromen vanuit alle richtingen het plein op. Ze dragen een T-shirt of button met de het Nasrani-teken, dat moslims gebruiken voor christenen en dat inmiddels is uitgegroeid tot internationaal symbool van verbondenheid. Sommigen houden een kruis omhoog, anderen een bord of spandoek met leuzen als ‘WeAreN’, ‘Onverschilligheid doodt’, ‘Lord have mercy’, ‘We will not be silent’, ‘We are one in Christ’ en ‘Terrorists cannot erase 2000 years of Christianity in Iraq’.

15:10 uur

De jonge Aramese christenen Gazmé (16) en Macy (17) uit Amsterdam omhelzen hun vriendinnen. “Heeee, jullie zijn er!” Ze kennen elkaar van de Syrisch Orthodoxe kerk en zijn hier om hun broers en zussen in andere landen te steunen. “We zijn één”, zegt Gazmé. Haar ouders vluchtten ruim dertig jaar geleden uit Turkije, omdat ze werden vervolgd om hun geloof. “Mensen hebben niet het recht om christenen te discrimineren en te vermoorden. Oké, ik weet dat er in de Bijbel staat dat mensen zullen worden vervolgd omdat ze Jezus volgen, maar onze stem moet worden gehoord.”

“Ik heb hele nare filmpjes gezien”, zegt Macy. “Een man had een kruis in zijn auto hangen. Hij werd aangehouden en moest het kruis weghalen. Dat weigerde hij. Toen werd hij vermoord. Het is niet normaal dat dit zomaar kan. Er moet iets tegen gebeuren. We moeten opkomen voor ons eigen volk, want wie doet het anders? Maar vanuit Nederland blijft het stil. Wij discussiëren hier over straffen die er moeten komen voor mannen die meisjes nafluiten op straat, of over zwarte piet. Hallo? Er worden mensen vermoord om niets! Laten we ons daarmee bezighouden!”

046974b614

Gazmé (links) en Macy (rechts).


15:22 uur

Jonge mannen met oranje hesjes lopen druk heen en weer. “Door een probleempje met de geluidsinstallatie zijn we wat later begonnen”, zegt een man vanaf een klein podiump, midden op het plein. “Onze excuses hiervoor. Laten we openen met gebed.” Het plein wordt stil. Mensen sluiten hun ogen en vouwen hun handen. De man op het podium begint in het Arabisch te bidden. Dan vervolgt hij in het Nederlands. “Overal ter wereld worden christenen opgejaagd. Ze hebben Uw zegen nodig!”

15:30 uur

“Welkom bij het protest tegen elke vorm van christenvervolging, waar ter wereld ook”, roept de man. Applaus. Een windvlaag gaat tussen de rijen mensen door, waardoor op een grote, kleurrijke vlag het woord ‘vrede’ zichtbaar wordt. “Christenen zijn wereldwijd de meest vervolgde groep ter wereld. Ruim honderd miljoen christenen worden opgejaagd en bedreigd. Dit jaar zijn er helaas heel veel dodelijke slachtoffers bij gekomen. Genoeg is genoeg!” Weer applaus. “Wij willen dat de overheid een onderzoek start naar christenvervolging en hierop ook aandringt bij de Verenigde Naties.” Nog meer applaus.

15:37 uur

Achtereenvolgens klimmen voorgangers van de Syrische katholieke kerk van Antiochiëde Koptische kerk, een Nigeriaanse, Pakistaanse en Egyptische kerk het podium op. “Onze broers en zussen zijn niet veilig”, zegt één van hen. “Kerken worden in brand gestoken, kinderen worden misbruikt, verkracht en gekruisigd.” “God heeft ons geschapen om elkaar lief te hebben. Dus stop met het vermoorden van kinderen, stop met het bombarderen van mensen”, roept een Nigeriaanse voorganger. Dat de stekker van de geluidsinstallatie eruit is gefloept en de boxen het dus even voor gezien houden, weerhoudt haar niet om haar boodschap aan het publiek over te brengen. “God is liefde! Laten we elkaar liefhebben!”

Eén voor één stappen de voorgangers het podium op. En allemaal hebben ze één oproep aan de Nederlandse politiek én de Verenigde Naties: doe iets, voordat het te laat is.

d88088b89a

16:16 uur

Joel Voordewind van de ChristenUnie wordt aangekondigd. Hij is net terug uit Irak. “Laat ons niet in de steek. Dat is het laatste wat een weduwe tegen mij zei, voordat ik het vliegtuig instapte. Dat was niet vorige week, maar in 2008. Want de vreselijke verhalen die we horen zijn geen verhalen van de afgelopen maanden. Het zijn verhalen van de afgelopen jaren. Dit is al gaande sinds 2003.”

“De christenen in Syrie en Irak vragen zich af waar het Westen is. Daar waar één deel van het lichaam lijdt, daar lijden we allemaal. Ik roep jullie op: bid voor mensen die dagelijks in de sidderende hitte in dunne tentjes zitten. Als het kan, geef dan geld aan organisaties als ZOA en Dorcas, om onze broers en zussen praktisch bij te staan. Als we niets doen, maakt ons dat ook schuldig.”

16.25

Inmiddels staat Kees van der Staaij (SGP) op het podium. “Wij mogen hier niet zwijgen. De politiek mag niet wegkijken. Iets doen tegen christenvervolging is geen hobby van de christelijke partijen, maar een taak van alle politieke partijen in Nederland. Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie – SGP) vult aan: “Bedankt voor jullie applaus, jullie gebed en jullie spandoeken. Jullie bemoedigen mij en mijn collega’s ontzettend.”

16:34

Vanaf een trap kijken Ariëtte (18) en Marije (19) uit Hendrik-Ido-Ambacht (bij Dordrecht) uit over het Spuiplein, dat nog steeds zwart ziet van de mensen. Waarom ze niet aan het shoppen zijn? “We willen meeleven met de vervolgde christenen”, zegt Ariëtte. “Veel mensen denken misschien dat anderen wel gaan protesteren. Wij hebben daarom besloten om zelf te komen. We proberen zo iets uit te stralen naar onze omgeving.”

Marije: “Ik heb hier dingen gehoord die ik nog niet wist. Bijvoorbeeld dat de vervolging al vanaf 2003 aan de gang is. Bizar dat er dan nu pas zo veel geprotesteerd wordt. Ik denk echt dat als mensen in Syrië en Irak horen van dit soort protesten, dat ze daar kracht uit kunnen halen. Dat ze weten dat er aan hen gedacht en voor hen gebeden wordt.”

104debbfbf

Ariëtte (links) en Marije. 16.55

Er wordt een lied gezongen, er wordt gebeden. Een klein kindje dat op de schouders van haar vader zit, klapt heel hard mee als het publiek applaudisseert. Ze schatert het uit van de pret. Ondertussen roept Willem-Jan Pijnacker Hordijk van Evangelie Gemeente de Morgenstond (Delft) alle christenen van Nederland op om onze kerkdeuren én de deuren van ons hart te openen voor allen die verdreven zijn. Weer wordt er hard geklapt. “Wij zijn het grote gezin van Christus en dát is de hoop voor de wereld.” Daarna is het een minuut stil.

17.15

Achmed (20) en Barzan (22) staan met hun armen over elkaar aan de zijkant van het plein. Ze komen oorspronkelijk uit Mosoel, de Noord-Irakese stad waar alle christenen op dit moment zijn verdreven. Ze zijn moslims en in 2009 gevlucht uit Irak, omdat het er steeds gewelddadiger aan toeging. Waarom ze protesteren tegen christenvervolging? Barzan: “In Mosoel leefden mensen van allerlei verschillende geloofsovertuigingen naast elkaar. Nu kan dat ineens niet meer”, zegt hij, terwijl het lied ‘Amazing grace’ vanaf het podium wordt ingezet. “Ik heb zo veel leed gezien. Ik wil gewoon dat we in vrede met elkaar leven. Daarom ben ik hier.”

17:28

De speeches zijn voorbij, de protestmars gaat beginnen. Een man met een megafoon loopt voorop en roept: “Wij willen vrede! Wij willen vrede!” Honderden mensen volgen zijn spoor. Tussen hen loopt Ruud (23) uit Hardewijk, die speciaal voor het protest met zijn vrienden naar Den Haag is gekomen. “Ach, het was maar een uurtje rijden”, zegt Ruud. “Ik wil een stem geven aan christenen die vervolgd worden. Je kunt wel naar de televisie blijven staren, maar dat heeft niet zoveel zin. De beelden maken me kwaad. De oplossing? Die komt er pas als God terugkomt. In de tussentijd kunnen wij voor onze geloofsgenoten zorgen met voedsel en praktische hulp. De christenen daar hebben ons keihard nodig.”

Charlotte van Egmond

Mijn reactie onder dit artikel op genoemde site:

Positief, dat er naar ik begrijp ca. 1000 mensen in een demonstratie meeleven met de vervolgde christenen in het M.O. Helaas mocht er van de organisatie op geen enkele wijze gesproken worden over de oorzaak van de moordpartijen daar: de islam. Zelfs een verbod op een Israelvlag, geen folders met evt. een Davidster. Laat staan iets van “stop islam”. In bovenstaand verslag lees ik dan ook nergens zelfs maar het woord “islam” of “moslims”. Goed bedoeld, zo’n demo, maar de lafhartigheid ten top, sinds wanneer mogen wij in ons eigen land niet ronduit zeggen, dat de islam ” een totalitair duivels systeem is, waarin een afgod wordt gediend dan wel de duivel zelf en waarin een zeer valse profeet wordt gevolg als rolmodel”!?? Zie tora-yeshua.nl , de site van de Tora-Yeshua gemeente, waar we wel duidelijk zijn, overigens met liefde voor de moslimmedemens, die uit zijn/haar duisternis moet worden geholpen door evangelieverkondiging. Vraag de folder “gewaardeerde moslimmedemens geschapen door God” aan op onze site via “contact”

Shalom Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

15 Responses to Demonstratie Den Haag van M.O. kerken: meeleven zonder de islam te noemen als oorzaak !

 1. Op 1 september 2014 @ 12:56 schreef ron kloppert

  Beantwoorden

  Shalom: Om Sions wil zal ik niet zwijgen en om Jeruzalems wil zal ik niet stil zijn. Totdat haar gerechtigheid voortkomen als een glans en haar heil als een fakkel die brand Sesaja 62:1. Schaamte bedekt mij dat er zo weinig Christenen waren. Het geloof zet je om in daden. Of zijn wij een beetje bang durven we niet uit te komen voor ons geloof kennen wij de geschiedenis niet, kom op Nederland wordt wakker! De Maaliveld in Den Haag moet vol staan of gaan we liever naar een bijeenkomst van onze koning Alexander in Belgie. We gaan weer naar Den Haag en nemen onze vlaggen en mee en folders: en de christelijke kerken die tegen Israel zijn die blijven thuis: want die hebben het niet begrepen. Hun wachters zijn alle blind zij weten niet zij alle zijn stomme honden sesaja 56:10. Want we staan naast onze broeders en zusters die vermoord worden door de Islam, zowel Jood en Christelijk.

  Shalom in Jesjoea verbonden
  Ron Kloppert

 2. Sorry Mensen maar in de TV wordt nog steeds beweerd dat de Islam vrede betekent.
  De journalist dat in Iraq woont, heeft dat tegen Jacobine Geel gezegd,De koploze mensen heeft ze waarschijnlijk nooit gezien.En nog veel maar alle partijen die de islam bij ons heeft binnen gehaald werden zo te zien beloont door ze nog meer macht te geven. Frans Timmerman, gaat naar Brussel,zijn plaats wordt door Bert Kundert of Lilliane Ploume ingenomen, de Partij van van Aartsen ,is de hoogste scorer volgens de peiling. Tsia ik geloof dat wij voortaan met Assalamu Allaikum elkaar begroeten. als het zo doorgaat.

 3. Ik heb onze regering al diverse keren gewaarschuwd voor het gevaar van de islam.
  Maar ik denk dat zij het niet serieus nemen!

  Laten wij maar bidden dat God YHWH hun (geestelijke) ogen opent, voordat het te laat is!

 4. In één woord belachelijk dat de islam niet genoemd werd en dat er geen Jodenster vertoont mocht worden in dit ‘vrije’ land. De Waarheid wordt dus weer verzwegen. COWARDS!!!
  √√√√√√√√√√√√√√
  SHALOM Corrie

  • klopt Corrie , je was er dus bij ? ik ook ..Maar de participerende Arabische kerken gaven als voor waarde voor deze ralley dat er niets over de Islam gezegd mocht worden anders deden ze niet mee .. allemaal ANGST voor represaiiles in de landen van thuis komst .. zo erg is het dus begrijp je ..we hebben zelf gesproken met de organisatoren , daar hebben we een pittig gesprek mee gehad , zelfs Rana Saleem, Irakese christen en prov. statenlid van de PVV Noord Holland mocht niet speechen .. alleen maar “christelijke”partijen mochten een woordje doen KLees vd Staay , met een veel te bruine kop en dan 2 sprekers van de CU , waar is dat voor nodig , VanDaalen was niet om aan te horen van her EP .. Joel Voordewind was zo blij dat er helmen en vesten gestuurd waren naar iraq .. wat een giller om je kapot te schamen , ze vroegen om wapens NB !!!!!..ze wisten in Iraq niet wat ze zagen daar .. kom op zeg zouden wij blij zijn met helmen als de duitsers ons weer plat zouden schieten ?????

   • Als het zo is dat de participerende Arabische kerken bang zijn voor eventuele represailles in het land van thuiskomst , dan is dat toch te begrijpen dat hun protest om voor de vervolgde christenen op te komen zich beperkt op de manier die zij voor ogen hebben gehad.
    Ik begrijp het ook niet, wat is eigenlijk de meerwaarde om daar met de vlag van Israel te lopen of zoals genoemd werd een Jodenster te tonen ?

    • Dag David,
     Het gaat er om, dat de oorzaak van de moordpartijen, verkrachtingen op christenen en dictqtuur in het M.O. , die door al die IS achtige groepen worden gepleegd, wordt benoemd en ontmaskerd.
     Dat is de islam als systeem, religie, ideologie.
     Dat had ik willen doen met een spandoek, in de geest van “stop islam”. Maar toen ik vroeg of daar ruimte voor was, deelde Chris Develing mee, dat dit absoluut niet kon, zelfs de naam Tora-Yeshua op een folder of een Davidster of Israelvlag was al ongewenst.
     Dus krijg je dan een zeer slappe, onvolledige demonstratie, waar we als Tora-Yeshua gemeente niet aan mee wilden doen.
     Zeer laf, zo’n opzet, “wie de islam niet ontmaskert, heeft het bloed van de slachtoffers van de islam aan diens handen” en daarmee laat je de vervolgde christenen stikken.
     Snap je?
     Shalom
     Ben

     • Op 24 september 2014 @ 13:55 schreef David

      Dag Ben
      Ik schreef daarom ook om daar met de vlag van Israel te lopen of zoals genoemd werd een Jodenster te tonen. Met de nadruk op daar. Vergeet niet het was hun opzet. Het is hun protest. Deelnemende bezoekers dienen zich daarbij aan te passen. Dit zal jij ook verwachten van bezoekers die een Tora Yeshua gemeente bezoeken. Het is dus niet aan jou om gebruik te maken van hun demonstratie om jouw visie op de zaak dat de Islam ontmaskerd moet worden roep toeterend te promoten.
      En dit ligt niet anders voor de eerdere demonstratie van het Cidi en CVI. Daar kon iedereen aan deelnemen, als gast maar dan wel onder de condities van de gastheer zelf. Dus zonder geroeptoeter tegen de Islam.
      Zelfs de regering van Israel heeft het niet over Israel/ het Joodse volk versus de Islam. Zij ageren daarentegen wel tegen het terrorisme dat zij vanuit die kant van de Moslims ervaren. Het standpunt van het Cidi valt dan ook goed te begrijpen.
      Of staan jij en de deelnemers van Tora Yeshua dan als eerste klaar om de klappen op te vangen zodra de Arabische kerken en Israel onder vuur komen te liggen. Heb jij jouw koffers klaarliggen ? In dat geval heb ik niets gezegd.
      En verder zal ik ook niets zeggen als jij de Islam wel wenst te ontmaskeren op de manier die jij voor ogen hebt en hen die jou daarin trouw volgen. Zeker als zoiets gebeurd op jouw feestje , jouw demonstratie of tijdens een of andere bijeenkomst van Tora Yeshua zelf.
      Daarnaast is het wat flauwtjes als je verwijst naar de vlag van Israel en de Davidster die bij de demonstratie van de Arabishe kerken niet getoond mochten worden. Zeker als je ziet dat jij om principiële redenen afstand wenst te doen van de Davidster. Dat is zeer laf en hypocriet.
      In ieder geval , Shana Tova

      Shalom ,David die zich in ieder geval niet schaamt voor het dragen van de magen David. loop ik ermee te koop tijdens het feestje van anderen ? Nee dan verdwijnt deze onder mijn shirt, en pas ik me aan.

     • Op 24 september 2014 @ 15:31 schreef Ben

      Dag David,
      Zie https://tora-yeshua.nl/2014/09/rosh-hashanna-een-nieuw-jaar-een-nieuw-tora-yeshua-logo/
      De Davidsster is zeer discutabel, de Menorah (ook symbool van Israel) niet.
      Zie onze bedenkingen over de Davidster op https://tora-yeshua.nl/2013/11/davidster-doordrenkt-van-vrijmetselarij-helaas-als-symbool-voor-de-staat-israel-gekozen-ipv-de-menora/
      De staat Israel heeft daarvoor gekozen, hun goed recht.
      Wij kiezen voor dit nieuwe logo voor onze Tora-Yeshua geloofsgemeenschap, ons goed recht en daarmee geven we de verbondenheid met Israel op meer Bijbelse wijze weer, naar ons idee.
      Woorden als “laf , hypocriet”, die jij gebruikt, slaan helemaal nergens op, jammer dat je die gebruikt.
      Het punt, waar het me omging mbt de demonstratie in Den Haag en ook die op de Dam, is dat men te bang is om de islam als oorzaak van de ellende in het M.O. te ontmaskeren, tevens dus grootste vijand van Israel.
      Wij doen dat wel, als enige van de 6000 kerken en 50 synagoges in ons land en daar “mag jij best iets van zeggen”, bijv. dat je dat zeer waardeert en dat je dat eigenlijk ook wel zou willen doen.
      Shalom,
      Ben

 5. Jullie hebben blijkbaar het doel van deze demonstratie gemist. Het doel was opstaan voor de CHRISTENEN. En niet opstaan voor Israel of opstaan tegen Islam.

  Willen de echte christenen even opstaan? Degenen die weten dat Jezus ons de opdracht gaf het kwade met het goede te verslaan.

  • Dag Sensable,
   Lees het artikel nog maar es, ik heb heel goed begrepen wat het beperkte doel was, heb daarvoor vooraf met Chris Develing gebeld.
   De ware moslim lacht zich een kriek: christenen demonstreren tegen de moordpartijen op medechristenen in het MO en benoemen de oorzaak niet.
   Daar zijn ze te bang voor.
   Het is dan ook belachelijk en dat wetende deden we niet mee.
   Ons protest klinkt op deze site, compleet met de ontmaskering van de islam als oorzaak.
   Shalom,
   Ben

 6. Belachelijk om niet de islam te mogen benoemen,als daders van de christengenocide in het Midden-Oosten.Tja,wij leven nou eenmaal in een communistisch land,met dank aan de commies van de pvda en hun meelopers,de hele zg.volksvertegenwoordigers die doen wat de zg. regering wil.Terwijl Het VOLK de baas is maar door de indoctrinatie van links,dat niet weten.Het wordt tijd om deze land- en volksverraders op de trein te zetten naar het midden -oosten,alwaar ze zich vast beter thuisvoelen. Christenvluchtelingen hier naar toe halen kan niet in 2014??Maar Hitler kon ruim 70 jaar geleden wel miljoenen Joden transporteren! Nou,als ons VOLK eenmaal wakker is dan denk ik dat er,wat dat betreft,heel veel mogelijk is.Tot dan roep ik iedereen op te eisen van deze zg. regering om christenvluhtelingen binnen te laten in ons land en vooral geen moslims meer. Die kunnen in her M.O. overal terecht en daarbij komt dat ze hier gewoon weer verder gaan en de christenvluchtelingen ook hier weer moeten vluchten,voor de terreur van moslimvluchtelingen.Als iedereen schrijft naar de Haagse bende en zegt dat Het Volk de baas is en moeten doen wat wij eisen,weten ze at het menens is.

  • Hi Gonny, goed dat je nog steeds mee leest hier, hoe gaat het met je?
   Al een gemeente gevonden waar je je goed bij voelt?
   Shalom,
   Ben

 7. Door het niet benoemen van de oorzaak van de genocide, maak je jezelf medeplichtig aan die genocide.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*