Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Islamgesprek voor de rechtbank/ update: herhaling van bijna 5 jaar geleden, Wilders opnieuw voor rechtbank ?!


Bekijk hieronder de video

Gesprek met een moslimcameraman voor de rechtbank in Amsterdam, waar de demonstratie voor behoud van vrijheid van meningsuiting werd gehouden, terwijl Geert Wilders werd aangeklaagd en de officier van justitie de dagvaarding verplicht voorlas, groen van ergernis, dat al die haatverzen uit de koran door hem geciteerd moesten worden.

We waren er met een spandoek “Bidden Voor  Vrijheid””, BVV dus. Iedereen kreeg de tekst mee van ons gebed, zie https://tora-yeshua.nl/2010/01/bidden-voor-de-vrijheid-in-ons-land-woe-20-1-09-bij-de-start-van-het-proces-tegen-geert-wilders/

Het filmpje spreekt voor zich en is teven een oproep aan moslims, om zicht te melden op tora-yeshua.nl voor een gesprek over de islam.

Leg uit waarom je gelooft in de islam en waarom je nog niet ziet, dat het een rampzalig systeem is, wat de wereld al 1400 jaar ellende brengt, waaronder vele moslims.
Imams, gewone moslims, iedereen welkom voor een gesprek op goed nivo, met acceptatie van elkaar als mens. Met uw/jouw goedvinden maken we er een video van, die dan op onze website komt, zodat anderen er ook weer op kunnen reageren per mail.

Shalom,  Ben Kok (joods-chr.pastor)
tora-yeshua.nl

Navigeer naar andere artikelen

13 Responses to Islamgesprek voor de rechtbank/ update: herhaling van bijna 5 jaar geleden, Wilders opnieuw voor rechtbank ?!

 1. Geachte heer Kok,

  Ook ik was op de demonstratie en zag u in gesprek met de moslim-jongeman. Het filmpje had ik nog niet gezien. Ik ben onder de indruk van uw betoog en de wijze waarop u “het onbenul” pareerde.

  Alle lof voor uw initiatief om moslims uit te nodigen zonder gezichtsverlies (voor hen toch o zo belangrijk) te reflecteren over hun ideologie.

  Ik wens u veel sterkte en Gods zegen.

  Met vriendelijke groet,
  Marc

 2. Hr Kok. Bewonder uw inzet in deze en vraag me af welk impact deze video heeft op de moslim die u min of meer voor het blok zette. In dit voorval lopen 2 mensen gevaar ( soms moet dat dan ) want de koran laat duidelijk blijken dat er van “ongelovigen” niets deugd zoals bv in soera 2.171 waarin zij als stom, doof en blind worden aangeduid . Voor de moslim zelf kan dit verstrekkende gevolgen hebben als ik naar soera 6.68 kijk waarin word gesteld “luister niet naar kritiek op de islam” maar zou deze persoon op de kritiek in en aan het twijfelen gebracht zou worden dan krijgt hij/zij te maken met Soera 45.32 , wie niet zeker is van de islam gaat naar de hel.
  Bovenstaande kan voor ge-interseerden worden gevolgd in ;http://www.ex-moslim.nl/
  Groetend
  Hans

 3. Geachte heer Kok,

  Mensen zijn geneigd tot groepsvormning. Het is heel prettig om bij een groep te horen. Groepssaamhorigheid wordt verbeterd door andere groepen te bestrijden. Groepsleden zijn minder kritisch naar elkaar en elkaars daden.
  Vergeet niet dat Australie, Noord en Zuid-Amerika nog niet zo lang Christelijk zijn. Bestudeer eens hoe dat gegaan is. Denk bv ook eens aan de heksenverbranding en de vervolging van de ketters in Europa.

  Meneer Kok, u bent een mens!

  Met vriendelijke groet,
  Jan

  • Op 28 januari 2010 @ 22:58 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Beste Jan, wat een apart cryptisch antwoord! Ik begrijp er uit, dat je vind, dat de meeste kuddedieren zijn en sommigen mens; dus dank voor die waardering, maar ik zeg dan Baruch Hashem, eer aan God.
   Want dankzij Hem kun je van kuddedier mens worden.
   shalom,
   Ben
   zie artikel op voorpagina: hoe leer ik de Ene ware God kennen.
   Wat is jouw geloof of levensvisie?

 4. Op 3 februari 2014 @ 01:08 schreef Jan van Eechoud

  Beantwoorden

  Nog even……
  Geachte Ben Kok,
  Ik waardeer u en uw medewerkers steeds meer.
  Toch denk ik wel eens…., vraag ff wat meer en vertel wat minder…!
  Je kunt “beter vrágen “wat betekent Islam” dan dat direct te vertellen!!
  Mensen worden dan opstandig en “geloven” hun eigen leugens.
  “Weet u misschien wat er staat in Soera ** en wat er staat in de Ahadith daar/daar?”.
  Nee? Daar staat nl. dat Aisha 9 jaar, etc, etc……
  Ik heb zelf ook de ervaring dat het erg gemakkelijk is moslims helemaal vast te kletsen, wanneer we tenminste niet luisteren naar onze politici, inclusief Geert W.
  Beter is het te luisteren naar de wereldlijke én geestelijke leiders van de Islam! Wat zeggen zijzélf over de plannen van Hamas? Wat zeggen zijzélf over de plannen voor de Islam? Wat zeggen zijzélf over de straf voor het verlaten van de Islam? Overspel? etc……
  Goed…, ik ga dus toch even zoeken naar een nieuwsbrief.
  Mvg, Jan v. E.

  • Dag Jan,
   Dank voor je waardering. Of de “vraag en antwoord vorm” een succes is, vraag ik me af. Maar misschien kun je een artikeltje schrijven, dan kunnen we zien wat je bedoelt.
   Shalom,
   Ben

 5. Hallo Ben,

  Als de heer Wilders nu aangeklaagd wordt voor de kreet “minder, minder” dan is dat een rechtsongelijkheid t.o.v. degenen die met isisvlaggen rondliepen en met hakenkruisvlaggen. Ook degenen die riepen dat alle Joden dood moeten. Al deze mensen moeten dan ook vervolgd worden. Anders klopt de rechtsorde in Nederland niet meer!

  Shabbat Shalom,

  Paul

  • Hi Paul,

   Nederlanders zouden aangifte moeten doen tegen PvdA-kopstukken Diederik Samsom en Hans Spekman.

   Daartoe riep PVV-leider Geert Wilders donderdag op in reactie op de 5000 aangiften die tegen hem zijn gedaan.

   Volgens Wilders zijn de uitspraken die Samsom en Spekman hebben gedaan over Marokkanen “erger dan zijn uitspraken”. Zo zou Samsom hebben gezegd dat Marokkanen een “etnisch monopolie” op overlast hebben. Spekman zou willen dat Marokkanen die overlast veroorzaken “worden vernederd voor de ogen van hun eigen mensen”.

   Wilders vindt dat de PvdA-kopstukken dergelijke uitspraken best mogen doen. Maar áls het OM besluit om hem te vervolgen, dan de PvdA’ers ook.

   En verder: de rechtsorde van Nederland wankelt al veel langer, zie het geval Demmink.
   Shalom,
   Ben

   PS zie http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/10/wilders-wil-dat-samsom-en-spekman-worden-vervolgd

 6. Op 11 november 2015 @ 14:38 schreef mareille Vlot

  Beantwoorden

  beste meneer de Kok,

  Ik ben op deze site beland via een persoon die op 1001gedichten zijn gedichten heeft staan. Nu moet ik zeggen hij kan prachtige gedichten schrijven, of ik met alles eens ben dat ik een andere zaak. ‘
  nu ben ik is op deze site gaan neuzen van wat dit nu eigenlijk allemaal is. Nu ben ik geen Islamiet, maar Christen, toch vind ik dat u dit op een erg onrechtvaardige manier doet. U laat de men niet eens uitpraten maar praat er dwars doorheen. Hij krijgt zo ook geen tijd om zijn geloof te verdedigen en kan zo ook uw relaas niet weerleggen. Dit vind ik niet eerlijk omdat nu daardoor iedereen zou geloven wat u zegt en denkt dat de islamieten hier niets tegen in hebben.
  Naar ik begreep bent u Joods-Christen. Ik ben Protestands-Christen een van de navolgers van Johannes Calvijn. Ook wij zullen vast op punten verschillen maar neemt dat weg dat ik geloof wat mij geleerd is en wat ik zelf ervaar in mijn leven?
  Nee en dat geldt voor hen net zo. Zoals u het brengt geeft u Wilders nog gelijk ook. sorry dat ik het zeg maar toen ik hem hoorde praten over zijn Kopfodertaks (hoe je het ook schrijf) toen dacht ik: waar ben jij mee bezig mannetje? Het is toch kleinerend als dat door zou zijn gegaan! Waarom wel de hoofddoekjes en niet de hoedjes, keppeltjes, etc.? soms vind ik de hoofddoekjes nog erg mooi staan ook!

  U doet goed werk door mensen te vertellen wat er haakt achter hun godsdienst maar de manier waarop u het doet is niet goed. Heb respect voor de andere godsdienst en laat hen uitspreken zoals u ook graag wil dat men met u doet. Deze jongeman wist beter eerbied en respect te tonen naar de medemens dan u en dat staat u niet goed.

  reactie mag altijd, vragen ook, ik sta overal voor open. ik hoop dat u snapt dat dit uit respect is en niet om vervelend te zijn, want dat is allerminst mijn bedoeling!

  m.v.g.
  Mareille

  • Dag Mireille,
   Je zegt dat je “gelooft wat je geleerd is”. Heb je dat wel es gecontroleerd, of het allemaal klopt?
   Doe regelmatig een “APK keuring” van je geloof, want stel dat iemand met het “nazi-geloof” is opgevoed, dan zou het toch heel nodig zijn om dat geloof eens te controleren en dat geldt voor elk geloof, want mensen kunnen makkelijk iets verkeerd aangeleerd krijgen.
   Zo ook met de islam, als je leert, dat alleen moslims deugen , dat het kalifaat moet worden gevestigd waarin alleen moslims kunnen zijn, de rest is dan uitgemoord, dan ben je ook knap verdwaald.
   Dus ja, met zijn islamkritiek heeft Wilders groot gelijk.
   De “hoofddoekjes” of “kopvodden” zijn alleen maar reclame voor de walgelijke religie, de islam, die als doel heeft de wereld te overheersen en alle anders denkenden weg te werken, wist je dat niet?
   Koran of hadith wel es gelezen? Blijkbaar niet.
   Dus lees verder op onze site over de islam en schrik je te pletter, het is werkelijk duivels en die leer wordt in ca. 500 moskeeen in ons land elk vrijdag onderwezen.
   Daarom dus mijn stevige discussie met die moslim op de video, waar je mogelijk op doelt en zo heb ik er meer gevoerd, ook met zeer deskundige moslims.
   Shalom
   Ben

 7. Op 9 juni 2016 @ 00:41 schreef everyday

  Beantwoorden

  Islam heeft de meeste doden gemaakt tijdens oorlogen en veroveringen van ze ,meer dan alle oorlogen bijelkaar die de wereld heeft gekend,honderden miljoenen!!En al die moslimlanden waren eerst of christenlanden of ze aanbaden andere goden,ze hadden vrijheid,ze hadden alles wat goed was,maar toen kwam de islam,weg vrijheid,weg plezier!

 8. Ben, je wordt politiek. Heb je je verdiept in de PVV achterban? De meesten, zo niet allemaal verketteren ze alle godsdiensten en God en verloochenen Jezus. Ik zou niet achter Wilders aanlopen als ik jou was. ps: Wilders durft openlijk geen stelling te nemen over Jezus. Bang als hij is om stemmen te verliezen! Denk daar maar eens over na.

  • Hi Jerry,
   Om over de politiek een mening te hebben, is noodzakelijk voor een beetje weldenkende burger, dus wat is je probleem?
   En verder is Wilders de enige, die met zijn PVV de islam en de EU ontmaskert, de rest schuift ietsje op naar zijn standpunten naarmate de verkiezingsdatum nadert, daarna is de islam weer “helemaal vrede en een prima religie”.
   Inderdaad missen we bij de PVV een Bijbels geluid, maar dat hoor ik nergens meer, de “gristen-lijken” zijn ruggengraatloos geworden , al heel lang.
   Ik vraag al enkele weken om minimaal 10 mensen, die volgens Luc. 14:25-35 Yeshua willen volgen, duisternis ontmaskerend en Tora praktiserend, maar ik heb er nog steeds geen 10, nog niet de helft.
   Ik heb jouw naam er nog niet bij staan , geen reactie ontvangen.
   Dus als je je alsnog geroepen voelt, dan hoor ik het graag.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*