Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

“jouw vrijheid – mijn vrijheid” , NPO Radio 1 , do. 22 jan. 9.00 uur met Ben Kok als gasthoofdredacteur in “De Ochtend”

ZIE DE UPDATES !  Zie ook de foto’s van deze dag in de studio  https://www.flickr.com/photos/radio1sportzomer/

NB: direct terug te luisteren op  http://www.radio1.nl/item/258043-Gasthoofdredacteur%20Ben%20Kok.html  , het uurtje  van 10-11 uur, waarin Sjirk Kuiper (ND) en de redacteur van een moslimkrant uit R’dam, Brahim Bourzik.
Tussen 15.30-16.30 volgt een slotgesprek, waaraan ik deelneem met Sahil en Trudie Coenen.
De hele dag is hier te beluisteren: http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-programma/5919/2015-01-22

Een verrassende uitnodiging van  KRO/NCRV om donderdag rond het thema “jouw vrijheid-mijn vrijheid” met anderen in gesprek te zijn, nalv.  de islamisering en het terrorisme door moslims begaan.
Het programma loopt vanaf 9 uur, zoals het er nu uitziet, mag ik tussen 10 en 11 uur daadwerkelijk “gasthoofdredacteur zijn” en eind de middag is er een  een debat met alle gasthoofdredacteuren van die dag, 15.30- 16.30 uur.
Bovendien mag ik nog een stelling verzinnen en die verdedigen in de “stelling van de dag” en zover ik er nu van weet, ben ik de hele dag bezig met de nadere invulling van die dag.
Ga naar  http://www.radio1.nl/  om het programma te volgen en te reageren en/of zet de radio aan. Praat mee op Facebook en Twitter via de hashtag #Vrijheid.
Per telefoon reageren kan op 0800-1101

En natuurlijk ook op deze site onder dit artikel !  En prive op  bj.kok@planet.nl

Welkom via al deze communicatielijnen, meer info volgt, graag uw gebed voor een uitzending tot eer van onze hemelse Vader.

Shalom,

Ben Kok (joods-chr .pastor)

update 1:  stelling : “De Koran is oorlog, de Bijbel is vrede” ,in gesprek met de hoofdredacteur van een nieuwe moslimkrant, voormalige Rotterdamse gemeenteraadslid Brahim Bourzik van GroenLinks. (zie update 3 hieronder)

We beginnen met een kort introductie-interview bij de El Fathmoskee  , zie update  2,  daarna het gesprek met  Brahim Bourzik.

Mijn vraag was een islamdeskundige, die het thema wil tegenspreken  in de zin van ” de islam is een religie van vrede” ; dat roepen is makkelijk, maar uitleggen aan de hand van koranteksten is inderdaad niet te doen, dus we gaan het zien.
Achmed Marcouch heeft al bedankt, die  wil graag een afgang voor hem en de PvdAllah voorkomen en  jongerenimam Yassin el Forkani was niet bereikbaar, naar verluidt wel bereid, dus dat hopen we later nog es in te vullen.
Imam Alami, die in de moskeeen in Verviers en ook in Helmond sprak, was ook wel leuk geweest, oproep tot moord in zijn preek of het niets is, maar hij zou nu niet meer mogen preken in Nederland, aldus  Yassin el Forkani in het NOS nieuws.
Zie een video van Alami http://nos.nl/artikel/2014576-radicale-imam-verviers-preekte-ook-in-helmond.html

Vervolgens is er in dat uur van 10-11  een “mediaforum” , waarin  mijn kritische vragen worden gesteld aan het ND: waarom niet duidelijker over de islam en ook duidelijker over het Bijbels geloofsleven in het ND ?

Uit journalistieke  hoek komt de hoofdredacteur van het ND,  Sjirk Kuiper. Het abonnement op het ND heb ik net opgezegd, omdat mijn reacties niet politiek correct genoeg waren en niet door de ND-censuur kwamen.
Samen met Pieter Klok (adjunct-hoofdredacteur Volkskrant) praat hij over het thema is: “religie en journalistiek” en ik mag daarin mee praten als gast.

Sjirk zat in het CU-verkiezingsteam toen onze DVD “islam en waarheid” werd gepresenteerd,  zonder  Joel Voordewind , die wel  had mee willen werken aan onze DVD, maar hij mocht niet van Sjirk en zijn team destijds.
Sjirk is lid van de GKV (Geref. Kerken Vrijgemaakt), daarvan heb ik diverse voorgangers gesproken, allemaal met de uiterst God (JHWH) lasterende visie, dat het in Bijbel en koran om “dezelfde God” gaat volgens hen.
Dat betreft Marten de Vries, Lucius de Graaf en een voorganger uit Spakenburg, Ard v.d. Lugt, zie de politiek correcte ellende van de GKV https://tora-yeshua.nl/2013/04/islamiserende-kerkleiders-vormen-gemeenteleden-bewust-als-moslimvriendelijk/
Verder zijn de GKV medeverantwoordelijk voor Ev. en Moslims (Rentier, Takken), die expliciet verkondigen, dat de koranAllah “dezelfde” is als JHWH in de Bijbel, zie
https://tora-yeshua.nl/2013/05/pkn-dominee-cees-rentier-is-supermoslim-zie-onderstaande-uitspraken-vandaag-in-het-rd/

Kees van der Staaij , SGP, was derhalve de enige politicus, die wel meewerkte aan onze DVD,  u kunt  die nog steeds aanvragen, zie
https://tora-yeshua.nl/2010/06/breaking-news-intro-van-de-film-islam-en-waarheid-on-line/

Dagblad Trouw  en ook het RD waren in 2010 een stuk  moediger dan het ND  (liet het liggen)  om onze DVD te promoten met een interview, waarbij Trouw als kop uit een interview met mij haalde: “de koran is gewoon gif“, zie   https://tora-yeshua.nl/2010/07/interview-in-trouw-over-film-islam-en-waarheid-24710/

Het uur (10-11) eindigt dan nog met een stelling, zoals bij  “stand.nl”  “Koran is oorlog, Bijbel is vrede.” Het is de bedoeling dat ik die stelling dan verdedig en luisteraars kunnen dan inbellen om er ook op te reageren.

Lees op http://www.exmoslim.org/index.html  dat de koran/islam inderdaad oorlog is, in koran en ahadith wordt jihad verplicht gesteld voor elke moslim, zie ook de lijst met  460 haatteksten in de koran:  http://ex-moslim.nl/

Update 2 :

Voorbereidend interview bij de El Fath moskee, over mijn bezwaren tegen de islamisering. Martijn, de interviewer, bleef maar overtuigd, dat de islam, zoals dat hier ter plekke oogt, toch geen enkel bezwaar was en vroeg daarover door; we gaan wel horen hoe de eindmontage wordt morgen.
Er kwam nog een bewaker op dagen, die ons op de bewakingscamera’s had zien lopen rond de moskee met een microfoon.
Hij gaf aan dat hij geen vragen mocht beantwoorden, dat ging allemaal via de officiele woordvoerder van de moskee, precies zoals dat al sinds 2004 gaat, met woordvoerder Elkarti; sinds  ca. 2012 is er iemand anders, maar dichtgetimmerd blijft het.
Zie hoe dat is gegaan vanaf de start van de moskee:
http://web.archive.org/web/20130605182832/http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index9549.html?pagina=3294
We mochten ook niet in de moskee, zelfs niet in de hal, een geluidsopname maken, eerst toestemming woordvoerder, die dan wel gebeld kon worden, maar niet meteen zou reageren, aldus de verder vriendelijke moslim.
Los van de microfoon gaf hij nog wel aan , dat de islam “vrede” was en dat er geen haatteksten in de koran staan. Domheid (leek me niet, intelligente man zo te beoordelen),   dus taqiya.
Want AlQaeda, Boko Haram, Al Nusra, Hezbollah, Hamas, IS , dat zij allemaal geen moslims, zo zei hij allervriendelijkst.
En vervolgens roepen ze vanaf de El Fath moskee vrijdag 13 uur, tegelijk met 1,5 miljard moslims wereldwijd, met 500 moskeeen in Nederland alleen al,  hetzelfde als genoemde “niet-moslim” moordenaarsgroepen:”Allah hu akbar en Mohammed is zijn profeet” en hebben ze dezelfde ultieme waarheid als bron: de koran, ahadith, leven Mohammed.

Update 3 :

Van 10-11 ben ik in gesprek met de hoofdredacteur van een nieuwe islamkrant, http://demoslimkrant.nl/   ,een initiatief van het voormalige Rotterdamse gemeenteraadslid Brahim Bourzik van GroenLinks.
Niet nieuw, een moslimkrant, ik zag al dergelijke kranten op islamcongressen in 2012  en hier is een lijstje met soortgelijke kranten/blogs,  digitaal en/of op papier.
http://www.republiekallochtonie.nl/de-moslimkrant-en-andere-islamitische-media

Brahim is ook van het Landelijk Beraad van Marokkanen,  waar Carel Brendel gehakt van maakt, zie zijn verhaal op
http://www.carelbrendel.nl/2010/10/24/mohamed-rabbae-voert-landelijk-beraad-met-alleen-zichzelf/
Maar dat LBM van 5 jaar geleden is inmiddels verder gekomen? Of niet?
Niets van bekend, hetzelfde beeld zoals Brendel aangeeft.

We zien Bourzik van dit LBM op:
http://pauwenwitteman.vara.nl/media/312223 nalv  de gedode criminelen in Deurne, waar de juwelier zichzelf moest verdedigen tegen de gewapende inbrekende Marokkanen.
Pauw en Witteman pakken hem goed aan, al 25 jaar een Marokkanenprobleem, het wordt er niet beter op, Marokkanen scoren nog steeds hoog in de criminaliteitlijstjes.
Wat kun je er aan doen??? Bourzik zegt: ze hebben banen nodig. Radicaal aanpakken. Moet een coordinator  voor komen, dik betaald, moet goed aan de slag.
Ze moeten naar school, volgens Pauw niet ! Velen hangen rond. Kunnen geen stageplek geven. Deels vooroordelen, deels eigen fout gedrag.
Pauw stelt: ze ontsporen al thuis, in jeugdige leeftijd.
De discussie loopt vast, doordat Bourzik niet met een antwoord komt, hij geeft niet aan wat zo’n “landelijk coordinator”  dan voor elkaar moet gaan krijgen en Pauw/Witteman kappen de discussie af, omdat ze zich mateloos irriteren aan de inhoudsloze antwoorden.

Mijn verzoek was een islamdeskundige, zoals bijv.  Yassin el Forkani, jongerenimam, maar die bleek niet bereikbaar en Achmed Markouch wilde niet , zoals gezegd.
Wellicht blijkt Bourzik die deskundige te zijn, maar de info , die ik nu heb , wijst daar niet op en dat heb ik ook aangegeven bij de redactie; antwoord was dat het helemaal goed komt en dat het toch een interessant gesprek kan worden.
Dat zou kunnen, we gaan het zien.
Nog even gekeken op http://www.landelijkberaadmarokkanen.nl/ , daar staat slechts een lege pagina.

Update 4:

De andere gasthoofdredacteuren, die dus elk een uur mogen vullen, zijn:

Trudy Coenen http://www.zuiderlucht.eu/trudy-coenen-aan-medelijden-heb-je-niks/

Peggy Wijntuin(initiatiefneemster Slavernijmonument) , http://www.dichtbij.nl/rotterdam-centrum-noord/regionaal-nieuws/artikel/3698848/peggy-wijntuin-tegen-discriminatie-op-de-arbeidsmarkt.aspx

Fatima Warsame, http://www.thepostonline.nl/2012/07/24/joost-niemoller-moet-de-ramadan-accepteren-als-nederlands-feest/#more-59679

Shirin Musa, http://www.npo.nl/het-vermoeden/08-12-2013/POW_00725510

Hennie van der Most(ondernemer, asielzoekerscentrum Oranjestad Drenthe)  http://www.nrcq.nl/2015/01/09/de-succesformule-van-hennie-van-der-most-werkt-niet-meer

Sahil Achachboun  http://www.npogeschiedenis.nl/grenzeloos-verleden/series/de-nieuwe-lichting/meet-sahil.html
(socioloog, opgegroeid in Schilderswijk, Den Haag, moslim)
Sahil vindt dat de hoofdoorzaak, de voedingsbodem ligt in armoe, onacceptatie in Nederland, de religie speelt veel minder)
Zijn gast is de Azardim Karat, imam van de Es Salaam-moskee in R’dam.
Karat:  er zijn hier geen haatimams. Die uit Helmond , Alami, is dan geen echte, maar misschien zegt hij ook veel goede dingen.Van te voren kun je niet weten, wat hij gaat zeggen.
Yassin el Forkani stelt dat men te weinig kritisch is, te weinig kennis om een spreker te vragen.
Karat: termen definieren, wat is radicaliseren, oorzaak, oplossing.
Oorzaak: onwetendheid over het islamgeloof. En er zijn verschillende opvattingen over de islam.
Problemen van de moslims, intern oplossen, jongeren de juiste leer meegeven. In R’dam doen we het beter dan elders, we geven de juiste leer mee. (toch es vragen wat die dan is).
Maandelijks honderden jongeren, die naar de juiste leer luisteren, prachtige preken volgens Sahil.
Iman Bakali in Den Haag preekt ook heel goed, aan de hand van koran, soenna, profeet.
Veel moskeeen zouden zich tegen geweld hebben uitgesproken (waarom lees of hoor ik dat dan nergens, alleen in de moskee gezegd?)
We moeten laten zien hoe goed de islam is.

Bewijs van het “wonder van de koran”: ijzer komt van andere planeet, niet van de aarde en dat staat in de koran, zie soera “ijzer”,
hadith vers 25.
Wetenschappers bevestigen dat ijzer niet van de aarde komt, dus is het bijzonder dat dit in de koran al staat, aldus Azardim Karat, imam Es Salaam moskee.
(helaas laat een enkele check op internet zien, dat ijzer gewoon op aarde aanwezig is en altijd was).

Probeer met iets vergelijkbaars als de koran te komen of er iets aan toe te voegen of af te halen, het is nooit gewijzigd in die 1400 jaar.
Koran is 1 Goddelijk geheel, er bestaat nergens een vergelijkbaar wonder.

Zo bewijst Mohammed zijn  profeetschap: hij verwoordt de koran als Goddelijk wonder, aldus de imam.

Ik gaf aan , dat de koran voor mij op geen enkele wijze een wonder is, geordend van lange teksten naar de kleinste,  vol haatverzen en de basis van 1400 oorlogvoeren.

Aan het eind van de dag is er een eindgesprek (15.30-16.30) waarin ik met  Peggy Wijntuin en Hennie van der Most nader in ga op wat in hun uren en het mijne is gezegd.

Navigeer naar andere artikelen

55 Responses to “jouw vrijheid – mijn vrijheid” , NPO Radio 1 , do. 22 jan. 9.00 uur met Ben Kok als gasthoofdredacteur in “De Ochtend”

 1. Op 19 januari 2015 @ 22:33 schreef Mat Peeters

  Beantwoorden

  Geachte heer Kok,

  Wanneer u a.s. donderdag als gastredacteur in de ochtend bent, kun u even mededelen dat die Politiek correcte mensen in Den Haag dat u daar eens aandacht aan besteed dat ze eindelijk Wilders gaan begrijpen en dat hij de waarheid zegt.
  En dat ze hem niet altijd moeten afkraken en hem voor alles en nog wat uitmaken.
  Wanneer u eens krachtig uithaalt naar Den haag zal dat denk ik veel los maken.

  God zij met U

  Mat

  • Hi Mat, bidden dat onze hemelse Vader mij gezondheid en wijsheid geeft, dan gaat het helemaal goed komen met de uitzending.
   Het is niet voor het eerst, dat ik dat mag doen en de waarheid zeggen is precies mijn bedoeling.
   Of men dat in Den Haag wil horen, is weer een ander verhaal.
   Shalom
   Ben

 2. @Ben
  Ik ga zeker luisteren en bid dat jij de kans krijgt de Waarheid te zeggen.
  —-
  Btw. Aboutaleb is verkozen tot de beste bestuurder van het land.
  Volgens mij ambïeert hij met min.pres.schap ook al zegt hij van niet. (Jinek 19/1).
  Al is hij schijnbaar nog zo ‘westers’, hij is en blijft moslim, NIET-WESTERSE allochtoon met dubbel paspoort, met dubbele agenda dus.
  Dit land is totaal in de macht van de islam.
  Zum kotsen!
  ——–
  Shalom corrie

 3. Hallo Ben,

  Ik wens jou veel succes toe en dat onze Vader in de hemel het mag zegenen dat het een goed gevolg mag hebben!

  Shalom,

  Paul

  • Ben, kun je misschien inhaken op al die landen die nu de laatste uitgave van Charlie Hebdo lopen te verketteren? Ik zie het net op FB staan dat in veel moslimlanden mensen protesteren tegen de laatste uitgave hiervan. Is dat een idee om mee te nemen in jouw overpeinzingen voor die dag?

   Shalom,

   Paul

   • Hi Paul, dank voor de suggestie, ik heb het ook gezien.
    Afhankelijk van hoe gesprekken lopen zal ik dit of andere punten meenemen, eerst maar es zien, wie met mij in debat wil, Ahmed Marcouch heeft net als bij het EO symposium al aangegeven niet te kunnen/willen.
    De PvdAllah scoort al zo slecht in de peilingen,die vermijden elke afgang; hij weet dat hij ontmaskert zal worden als “taqiya-kampioen”.
    De islam is een religie van vrede, het zijn slechts een paar gekken die onze geweldige religie misbruiken, zo is het mantra, wat een keiharde leugen is en dat weten ze.
    Net als de CU: “de islam is een gelijkwaardige religie” en we zeggen niets op het punt van “dezelfde God” in Bijbel en koran, geven eerder aan, dat het inderdaad “dezelfde God” is, voor de “lieve vrede”.

    Shalom , laten we bidden dat morgen de waarheid voortdurend op tafel komt.
    Ben

 4. Op 20 januari 2015 @ 12:19 schreef Waterlelie

  Beantwoorden

  Ben,
  Ik kan je niet zeggen wat je moet zeggen. Ik ga uit van de tekst: bedenk niet van te voren wat je zult zeggen, als je voor stadhouders of wie dan ook staat.
  Maar de Heilige Geest zal je de Woorden in de mond leggen. Vrees niet. Maar laat je leiden.

  W/lelie

 5. Hallo Ben,

  Ik heb een klein succesje behaald. De FB pagina van “de ware aanbidding” is na rapportage van mij en anderen, verwijderd van Facebook. eindelijke een klein succesje! Hehe!

  Shalom,

  Paul

  • Hi Paul, wat is dat, die “ware aanbidding” die fout was op FB ?
   Shalom
   Ben

   • Hallo Ben,

    Dat was een facebook community pagina van moslims die de ware aanbidding propageerde, het was een en al haat tekst enz. Die heb ik gerapporteerd bij FB en die werd, na een eerdere weigering toch van FB afgehaald. Ook op aandringen van heel veel mensen bij wie ik hen op die pagina opmerkzaam had gemaakt.
    Maar hij schijnt al weer in de lucht te zijn onder dezelfde naam. Het schiet dus niet echt op!

    Shalom,

    Paul

 6. Op 21 januari 2015 @ 22:59 schreef Brandende kaars

  Beantwoorden

  Hallo Ben,
  Tip: Vertel gewoon dat de islam naast het huis van de islam (Dar al islam) ook een huis van de oorlog kent (Dar al harb).
  Dat de jihad (heilige oorlog) hét instrument is om de wereld wijde Dar al islam te vestigen door alle volkeren met geweld te onderwerpen aan de islam.

  ‘Dar al-Salam’ = Huis van Vrede, waarin geen scheiding is van kerk/moskee en staat. Daarom worden verwesterde islamitische landen door strijders van de echte of ware islam aangevallen. Salam (vrede) is volgens de moslims pas mogelijk als wereldwijd alle volkeren zijn overwonnen en onderworpen aan de islam, als de ‘Dar al Islam’ heerst.

  ‘Dar al-Islam’ = Huis van de Islam, waar de sharia is ingevoerd, en niet meer wordt rechtgesproken door ‘kafirs’ (ongelovigen), maar door geestelijken. Dat betekent tegelijk afschaffing van alle wetten incl. de grondwet van het betreffende land.

  ‘Dar al- Harb’ = Huis (staat) van de oorlog. Zolang er geen wereldwijde salam heerst, is de islam in staat van oorlog met alle landen, die niet vallen onder Dar al-Islam. Sterker nog, de islam voelt zich zelfs aangevallen door alle landen die niet islamitisch zijn! Zo verkeert de islam in de Dar al-Harb in staat (Huis) van oorlog. Deze staten verkeren in grote spanning en strijd met de islam. Deze worden verdeeld in 2 groepen:
  – De afvallige en huichelachtige staten, die eenmaal de ‘zegeningen’ van de islam hebben gekend.
  – De kafirstaten die verkeren in wanorde, vanwege hun ‘achterlijke’ cultuur en wetten, ingegeven door hun onkunde en ongeloof.

  ‘Dar al-Kufr’ =Huis van Ongeloof, Kafirlanden met een belangrijke moslimminderheid.

  ‘Jihad’ = Heilige Oorlog, Is een voornamelijk militair instrument om te komen van Dar al-Harb tot Dar al-Islam. Jihad kent 3 fasen:

  1. Religieus: het hart, het denken van het individu, de inspanning van het geloof.
  Het woord ‘Jihad’ betekent letterlijk: worsteling/strijd. Wat is de geestelijke worsteling voor iedere moslim?
  Lees:

  Koran 2:216
  ‘Oorlog is u opgedragen en het wordt door u gehaat.
  En misschien haat je iets terwijl het is goed voor je is, en misschien heb je iets lief terwijl het slecht voor je is. En Allah weet dat, en jij weet dat niet.’

  Koran 9: 73
  – ‘O jullie profeet, voer jihad (heilige oorlog) tegen de ongelovigen en de huichelaars (gematigde moslims) en wees hard tegen hen. En hun verblijfplaats zal de hel zijn en kwaad hun bestemming’.

  – Tabari IX: 69
  ‘ Arabieren zijn de meest nobele mensen op rij, de meest prominente en de beste in daden. We waren als eerste om te reageerden op de oproep van de profeet. Wij zijn de helpers van Allah en de getuigen van Zijn Boodschapper. We gaan oorlog voeren tegen mensen totdat zij geloven in Allah. Hij die gelooft in Allah en Zijn boodschapper heeft zijn leven en bezittingen tegen ons(moslims) beschermd. Als iemand niet gelooft, zullen we deelnemen aan de oorlog tegen hem voor altijd, in de zaak van Allah. Hem te doden is een kleine zaak voor ons ‘

  – Muslim: C9B1N31
  ‘Ik heb bevolen om deel te nemen aan de oorlog tegen mensen totdat ze getuigen van het feit dat Allah de enige god is, en gelooft in mij (dat) ik ben de boodschapper en in alles wat ik heb gebracht’. (streven naar wereldwijde overheersing)

  De koran is als ‘Mijn Kampf’ van Adolf Hitler, alleen dan nog vele, vele malen kwaadaardiger!

  2. Politiek ideologisch: gebruik van woord, podium, pers, boeken, propaganda als culturele invasie met gedachtegoed en begrippenkader van de islam.
  3. Politiek ideologisch: De daad waarmee op vreedzame (babyboom, gebruikmakend van de democratie om vervolgens onze democratie omver te werpen). of gewelddadige wijze de moslimsamenleving wordt verwezenlijkt met invoering van de sharia.

  In fase 2 van de Jihad wordt:

  a. Onderricht in moskee en school om gematigde moslims ‘Oemmabewust’ te maken en ook jihadbewust te maken.
  Zie: Dispatches – Undercover Mosque – The Return – (Part 1 of 5)
  https://www.youtube.com/watch?v=oc7PqjD_S3s
  (Besef dat ook de zogenaamde ‘gematigde’ imam aan het einde van het filmpje aan taqiyya doet.)

  b. Voorlichting naar de ongelovigen toe, door alle activiteiten als religieus voor te stellen (taqiyya!) zodat ze vallen onder vrijheid van meningsuiting en vrijheid van Godsdienst.
  Zie:

  Three Stages of Jihad
  https://www.youtube.com/watch?v=ERou_Q5l9Gw

  Hudna – principe = uitstel van Dar al-Islam, Je klaarmaken voor de strijd door de tegenstander uitstel te bieden, hem zand in de ogen te gooien waardoor zijn waakzaamheid verslapt, om vervolgens de tegenstander bij voldoende aanvalskracht bij verrassing te overwinnen.
  Dat deed ook Mohammed met de mensen van Mekka. Hij verbrak zeer onverwacht het 10 jarig verdrag van ‘staakt het vuren’, omdat hij ondertussen sterk genoeg was geworden om de Mekkanen bij verrassing in de pan te hakken. Moslims gebruiken dit ‘hudna-pricipe’ vaak als islamitisch excuus om overeenkomsten met niet moslims te verbreken (Voorbeelden: Arafat en huidige Palestijnse leiders en Hamas).
  Moslims die nog in de minderheid zijn in een samenleving doen aan ‘Hudna’, ook in ons land! Zij citeren nu vooral uit de meer vriendelijke maar opgeheven Medina teksten.
  Zodra moslims de overhand krijgen, hoor je hen uit de haatvolle- en oorlogszuchtige Medina verzen citeren.

  • Hi Brandende Kaars,
   Je reacties zijn een heel boekwerk, maar wel een goed boekwerk. Als je het ergens uit hebt overgenomen , verneem ik graag die bron, is wel zo correct om die dan te vermelden; blijkbaar veel van Bill Warner.
   Je geeft wel diverse links als bron en het lijkt er op, dat je tussen door zelf commentaar geeft.
   Van harte eens overigens, het klopt allemaal met wat ik er zelf van weten en er is nog wel meer over te zeggen.
   Mag ik je vragen te bidden voor de uitzendingen vandaag, dat mijn inbreng tot eer van onze hemelse Vader zal overkomen, tot zegen van Zijn Koninkrijk en dat luisteraars en lezers hierdoor Yeshua gaan ontdekken als enige weg tot de Vader?
   Shalom
   Ben

 7. Op 21 januari 2015 @ 23:08 schreef Brandende kaars

  Beantwoorden

  Over de verschillen tussen de Bijbel en de koran + Hadith.
  Veel mensen maken de grote denkfout dat de islam verwant is met de joodse- en christelijke Godsdiensten. Zelfs predikanten en zeer veel christenen zijn die mening toegedaan..
  Dat Allah het zelfde is, als de God van de Bijbel.
  Dat de koran ongeveer het zelfde leert als de Bijbel.
  Maar niks is minder waar!!!
  De aard van de maangod Allah staat haaks op de aard van de Bijbelse God.
  De waarden en normen van de islam staan veelal haaks op de waarden en normen van het Jodendom en het christendom. Zelfs waar de moslims dezelfde woorden gebruiken als wij, zoals barmhartigheid, geloofsvrijheid, vrede en vrijheid, geven zij hieraan een heel andere betekenis

  Men weet vaak ook niet dat binnen de islam naast de ‘Dar Al Islam’ (Huis van de islam) ook een ‘Dar Al Harb’ (Huis van de oorlog) bestaat. En dat de Jihad (heilige oorlog) vooral een militair instrument is om alle volkeren te onderwerpen aan de islam, zodat de ‘Dar Al Islam’ kan worden gevestigd en er Dar al Salam (huis van Vrede) zal zijn. (zie uitleg van islamitische begrippen)

  Over de verschillen tussen de Bijbel en de koran + Hadith:

  Bijbel leert: steel niet!
  Koran/hadith leren: steel!

  Bijbel leert: lieg niet.
  Koran/hadith leren : lieg! (Taqiyya)

  Bijbel leert: doodt niet.
  Koran /hadith leren: doodt

  Bijbel leert: Zet op vrouwen van een ander niet je zinnen,
  Koran /hadith leren: Mannen neem je vrouw/vrouwen seksueel wanneer je maar zit hebt. Je vrouw behoort seksueel op elk moment voor je klaar te staan. Zo niet? Dan sla je haar tot dat zij zich geheel aan jou heeft onderworpen.(verkrachting).
  Verkracht de niet-moslim jonge meisjes, tieners en de vrouwen (uit de oorlogsbuit) die Allah jullie moslimmannen als seksslavinnen heeft gegeven. Mannen je mag 4 vrouwen huwen, moslimvrouwen moeten Allah daarvoor danken.
  Moslim mannen ga met een moslimvrouw een huwelijk aan van zeer korte duur voor seks, beëindig daarna het huwelijk en betaal de moslimvrouw daar voor.

  Bijbel leert: wees dienstbaar, heb zorg voor de zwakkere en de zieken, ouderen en ontheemden. Geef hongeren te eten, dorstigen te drinken, kleed de naakten, verzorg de zieken, bezoek de gevangenen.
  Koran/hadith leren: overheers! Minacht! Jullie moslims zijn superieur! Joden en Christenen zijn de meest minderwaardige schepsels.

  Bijbel leert: heb God lief met geheel uw hart, verstand en met al uw krachten. Heb uw naaste lief zoals jij je zelf lief hebt. (Deze 2 geboden zijn gelijkwaardig).
  Koran/hadith leren: haat, ga geen vriendschappen aan met niet moslims. Doe je dat wel dan ben je een van hen en tegen Allah. Glimlach tegen hen en maar vervloek hen in jullie harten. Voer (fysieke) oorlog tegen hen!

  Conclusie:
  Over al het goede wat de Bijbel leert, leert de koran + Hadith het tegenovergestelde.
  Wat voor de Bijbel heilig is, is voor de koran godslastering.
  Wat voor de Bijbel godslastering is, is voor de koran heilig.
  Daarom is de God van de Bijbel ook het tegenovergestelde van Allah.

  Ayaan Hirsi Ali:
  ‘Christenen, alsjeblieft, vertel de moslims over jullie vriendelijke God want zij kennen alleen maar de haatgod Allah!’

  De islam heeft alle kenmerken van de antichrist/duivel zoals deze in de Bijbel worden opgesomd.

  Woorden van Jezus over de kenmerken van duivel:

  ‘..hij is vanaf het begin een moordenaar geweest. Hij hoort niet bij de waarheid, omdat er geen waarheid in hem is. Wanneer hij liegt, spreekt hij zoals hij is: een aartsleugenaar, de vader van de leugen.’
  In soera 3:54 vinden moslims de goddelijke toestemming voor hun kunst van misleiding (Taqiyya). Daarin wordt gezegd:

  ”En zij smeedden een list, en Allah smeedde een list; en Allah is de beste listensmid.” Ook hierin is de islam uniek onder de overige wereldreligies: als enige viert de islam hun god als MISLEIDER, LEUGENAAR en BEDRIEGER.
  Niets anders wordt met het begrip ”listensmid” bedoeld

  2 Johannes 1:
  Bestaat er een grotere leugenaar dan iemand die ontkent dat Jezus de christus is? De antichrist is ieder die de Vader en de Zoon niet erkent.
  Iedere geest die dit niet belijdt, komt niet van God; dat is de geest van de antichrist, waarvan u hebt gehoord dat hij zal komen – nu al is hij in de wereld.
  Er zijn veel dwaalleraren in de wereld verschenen die de komst van Jezus Christus als mens niet belijden. Dat nu is de verleider, de antichrist!

  De islam ontkent:
  – Gods Vaderhart.
  – Goddelijkheid van de Zoon. Dat Christus aan het kruis voor onze zonden is gestorven (een plaatsvervanger die op hem leek is voor hem gekruisigd) , Genade door het vergoten bloed van de Zoon. Dat Christus is opgestaan uit de dood en ten hemel is gevaren.
  – Eigen persoonlijkheid van de Heilige Geest. Intimiteit en inwoning van de Heilige Geest tot verlossing.
  Volgens de koran keerde Jezus weer terug tot Allah, omdat Allah dat toestond. Jezus Christus was volgens de koran niks meer en niks minder dan alle andere Bijbelse profeten, slechts een mens. De Bijbelse Jezus is in de islam ontdaan van alles wat volgens de Bijbel bij de Messias hoort. De moslim Jezus zal in de toekomst terug komen en strijd aanbinden tegen alle christenen om hen te onderwerpen aan de islam. De moslim Jezus zal ook alle christelijke kruizen breken. Daarna zal ook deze moslim Jezus zich onderwerpen aan de islamitische Messias.(de Mahdi)

  Woorden van Jezus: Mattheüs 7
  15. Pas op voor valse profeten, die in schaapskleren op jullie afkomen maar eigenlijk roofzuchtige wolven zijn.
  17. Zo draagt elke goede boom goede vruchten, maar een slechte boom draagt slechte vruchten.
  18. Een goede boom kan geen slechte vruchten dragen, evenmin als een slechte boom goede vruchten dragen kan.
  20. Zo kunnen jullie hen dus aan hun vruchten herkennen.

  De vruchten van de boom die islam heeft zijn:
  – Haat, haat, haat! demonische haat tegen alles wat niet-moslim is!
  – Verwerping van democratie.
  – Verwerping van universele rechten van de mens.
  – Verwerping van rechtvaardige, westerse rechtspraak met hoor en wederhoor met weging van achtergronden.
  – Rechteloosheid van niet-moslims.
  – Publieke marteling, afranseling
  – Publieke onthoofding/ ophanging/ steniging.
  – Publiek afhakken van ledematen.
  – Antisemitisme
  – Antichristelijk.
  – Joden vervolging
  – Christenen vervolging
  – Genocide onder de joden.
  – Genocide onder christenen
  – Moord, massale slachtingen onder andere religie’s
  – Kerken en synagogen vernietiging
  – Bijbelverbranding.
  – Ongelijkheid van sekse
  – Onderdrukking en mishandeling van vrouwen,
  – Het ontnemen van de vrouw haar identiteit.
  – Verminking van vrouwen (besnijdenis en eerwraak)
  – Vermoorden van homoseksuelen.
  – Papaverteelt om opium van te maken voor het westen..
  – Wapenhandel.
  – Orgaanhandel van letterlijk (levend) geslachte christenen in Syrië en Bosnië.
  – Liegen en bedriegen.(taqiyya)
  – Verbreken van gemaakte afspraken.(Hudna-principe)
  – Minachting van niet moslims
  – ‘Ik’ gerichtheid.
  – Verkrachting/ mishandeling
  – Slavernij
  – Slavenhandel
  – Pedofilie/kindermisbruik
  – kindhuwelijken
  – Ontvoeringen.
  – Diefstal/plundering
  – Vernietiging/ geweld
  – Onderdrukking
  – Respectloosheid.
  – Intolerantie
  – Uitbuiting
  – Overheersing
  – veelwijverij
  – Ongelijkheid moslim/niet moslim (Ongelijkheid van religie) en
  – Gebrek aan enig zelfreflectie en zelfkritiek
  – Angst, angst, angst voor moslimgelovige voor de ‘Weegschaal der Gerechtigheid’ en glibberige wanden naar de vurige hel.
  – Onzekerheid voor moslimgelovige over hel of de hemel van Mohammed.

  1400 jaar islam staan daar bol van! Dat zien we ook om ons heen waar de islam overheerst en gebukt gaat onder de wrede en onrechtvaardige sharia wetgeving.
  De islam is beslist geen vredelievende godsdienst, maar de islam zo gewelddadig als zijn stichter!

  Luister maar eens de wetenschapper dr. Bill Warner die haarscherp de islam en de gruwelen in haar 1400 jaar bestaan, met kale feiten en achtergrond op een rijtje zet.
  Besef dat vele landen die nu islamitisch zijn, ooit door geweld, moord, verkrachting gedwongen zijn tot de islam. Dat was geen vrije keuze!
  Vele volkeren spraken geen Arabisch, Zij konden de koran dan ook niet lezen.
  dr. Bill Warner behandelt ook de feitelijke waarheid over de kruistochten.
  Zeer verhelderend!

  Why We Are Afraid, A 1400 Year Secret, by Dr Bill Warner.
  http://www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y

 8. Op 21 januari 2015 @ 23:11 schreef Brandende kaars

  Beantwoorden

  Allah is de heidense maangod Sin

  Vragen:
  Weet u waarom er op minaretten, op moskeeën, op islamitische symbolen, op islamitische vlaggen een afbeelding van de wassende maan (maansikkel) te zien is?
  Weet waarom moslims:
  – Vasten gedurende de maand die begint en eindigt met de verschijning van de wassende maan aan de hemel?
  – Pelgrimstochten maken naar Mekka? (Hadj/Hajj)
  – Rond de Kaäba lopen, zonder ondergoed aan?
  – De zwarte steen kussen?
  – Stenen gooien naar de duivel?
  – De rituele wassing kennen?
  – Tussen 2 heuvels heen en weer moeten lopen?
  – Een dier moeten offeren?
  Weet u wie Allah is?

  Nee? Mag ik u dan antwoorden op deze vragen geven?

  De islamitische god Allah is eigenlijk de heidense maangod ‘Sin’ die door veel volkeren in het Midden Oosten (ook door de Arabieren) al vele honderden jaren vóór de geboorte van Jezus Christus werd aanbeden.
  Archeologen/wetenschappers hebben zeer veel archeologische bewijzen gevonden in Arabië en in alle omliggende landen over de maangod ‘Sin’. De maangod ‘Sin’ werd ook ‘Al-ilah’ genoemd. Dat betekent in het Arabisch: ‘dé God’.
  Al voor de geboorte van Mohammed hadden de Arabieren de titel ‘Al-ilah’ al samengevoegd tot ‘Allah’.
  De Maangod ‘Sin’ was rechter van mensen en goden!. Zijn symbool was een maansikkel (de wassende maan). Sin was getrouwd met de godin van de zon. De sterren waren hun dochters. Enkele namen van dochters: Ishtar, al-Lat, al-Uzza en Manat.
  Ook deze dochters werden als goden aanbeden.
  De Arabieren uit de tijd vóór de islam aanbaden wel 360 verschillende goden! Allah was daarvan de voornaamste God. Mekka was voor de Arabieren de belangrijkste plaats van aanbidding van De Maangod ‘Sin’.De Kaäba was de tempel voor Sin.
  Mohammed werd dus grootgebracht in de religie van de maangod Allah.
  Mohammed noemde de 3 dochters van Allah in de koran: de 3 bemiddelaars tussen Allah en de mensen.
  Mohammed besloot later dat Allah niet louter de grootste god was, maar ook de énige god was en maakte van maangod Sin ook nog de ‘schepper van hemel en aarde’, net zoals de God van de Bijbel is.
  In feite zei Mohammed:
  “Kijk, jullie geloven dat de maangod Allah de grootste is van alle goden.
  Alles wat ik jullie vraag is ook te geloven dat hij de énige god is.
  Ik neem Allah die jullie al aanbidden niet weg.
  Maar ik neem wel zijn vrouw, zijn dochters en alle andere goden weg”.
  De moslim geloofsbelijdenis en strijdkreet ‘Allahu Akbar’ betekent niet: “Allah is groot” maar: “Allah is de grootste”, d.w.z. dat hij is de grootste onder alle goden.
  Wat deed Mohammed?
  – Tegen de heidenen zei Mohammed dat hij nog steeds geloofde in de maangod Allah.
  – Tegen de Joden en Christenen zei Mohammed dat Allah ook hún God was (de God van de Bijbel).
  Maar zowel Joden als Christenen wisten wel beter en daarom wezen zij Allah de god van Mohammed af als een valse god!
  Mag ik u iets vertellen over hoe de heidense Arabieren de maangod Sin/Allah vroeger aanbaden?
  De heidense Arabieren aanbaden de maangod Allah door:
  – verscheidene malen per dag in de richting van Mekka te bidden,
  – het maken van pelgrimstochten naar Mekka,
  – te lopen rond de tempel – de Kaäba – van de maangod, helemaal naakt.
  – de zwarte steen te kussen dat in een vorm zit van een vulva (uiterlijke geslachtsorgaan van
  een vrouw),
  – het offeren van een dier aan de maangod,
  – het werpen van stenen naar de duivel,
  – het ritueel wassen.
  – het lopen tussen 2 heuvelen.
  – een maand te vasten van wassende maan tot wassende maan, enz.
  Komt dit u ook bekend voor?

  Conclusie:

  Ook archeologen hebben keiharde bewijzen geleverd dat Allah de Heidense god ‘Sin’ is en helemaal niks te maken heeft met de Bijbelse God, de Bijbelse Jezus en ook niet met de Bijbelse profeten!

  Zie de onderstaande filmpjes!

  Zie voor nog meer informatie:
  http://www.verhoevenmarc.be/_allah-maangod.doc
  http://www.biblebelievers.org.au/moongod.htm

  Allah the Moon God
  https://www.youtube.com/watch?v=FZ6RMOcpeHk

  Is Allah the false Pagan Moon God of Pre-Islamic Arabia?
  https://www.youtube.com/watch?v=4zMV-g4aNtk

 9. Op 21 januari 2015 @ 23:18 schreef Brandende kaars

  Beantwoorden

  Over de 7 pijlers van de islam en cijfers over de islam.

  Islam is voor een klein deel religie en voor een groot deel een kwaadaardig, sharia-dragend totalitair politieksysteem dat zeer nauw verwant is met het nazi-systeem en het communistisch systeem. dat ook streeft naar wereld overheersing.
  Zie:
  Islam_What_the_west_needs_to_know
  https://www.youtube.com/watch?v=ywNYoAgLzm4

  The Nazis and the Palestinian Movement
  https://www.youtube.com/watch?v=yasV0tnYF2M

  How Islam is Taking Over The World_ Islamization Explained
  https://www.youtube.com/watch?v=YpM6QKaAgP0

  Islam is een ‘sharia dragend’ politiek systeem dat, m.b.t. de vele facetten van het leven, strikte regels voorschrijft en ook controleert. Dat geldt voor: godsdienst. cultuur, omgang met anderen (met moslims + vrouwen, niet-moslims+vrouwen/slaven), wetgeving, militair, gerechtelijke procedures en politiek.

  In de islam staat dualisme centraal. Dat toont ook de bedrieglijkheid van de islam aan!
  Zie:

  Bill Warner – A Taste of Islam
  https://www.youtube.com/watch?v=YjBDDC4wVxk
  (Tot 5 min. uitleg over zeer goede zelfstudie boeken over de islam.
  Na 5: Min. Een zéér goede wetenschappelijke uitleg over de islam als inleiding.)

  Over de koran.
  In de koran staan de soera’s (hoofdstukken) kris/kras door elkaar heen. Het is een ratjetoe aan losse teksten zonder enige opbouw, zonder enig verband, zonder tijds- of plaatsbepaling. In de koran zijn alle soera’s op lengte gesorteerd.
  Dat alles maakt de koran ook zo moeilijk toegankelijk! Verder staan er in de koran ook zeer veel herhalingen om de boodschap goed in de hoofden te stampen.
  Daarnaast is de koran ook zeer bedrieglijk!

  Zo bevat de koran (alzo sprak Allah) eigenlijk 2 korans:
  1. de religieuze Mekka koran.
  2. de politieke/militaire Medina koran.

  Deze 2 korans zijn volledig anders van karakter. Daardoor zijn er in de koran ook zo veel tegenstrijdigheden te vinden.
  Als je als westers mens met de Joodse/ christelijke normen en waarden, de koran zou nemen als richtsnoer voor je leven, zou je werkelijk volledig schizofreen worden!

  Eerst wat cijfers:
  Er zijn 350 verzen in de poltieke Medina-koran die haat leren.
  In 79 van deze verzen roept Allah op om een fysieke oorlog te beginnen tegen de Kafirs (ongelovigen, de niet-moslims inclusief de mensen van het boek: Joden en christenen), tot dat zij zich bekeren tot de islam of slaaf worden van de moslims en de dhimmi-belasting (‘beschermingsbelasting’ tegen moslims = vergelijkbaar met het afpersen van ondernemers door de Italiaanse maffia) betaal je niet? Dan wordt je door de moslims gedood. Tijdens het Ottomaanse rijk was de dhimmie belasting: 50% van je inkomen en bezittingen.)
  Er is geen enkele vers in de koran waarin Allah zegt: ‘Vecht pas als ze tegen jou vechten! (uit zelfverdediging).
  Het woord ‘liefde’ zul je in de koran niet tegenkomen.

  Over het opheffingsprincipe in de koran
  (al-Nasikh wal Mansoukh – de opheffer en het opgehevene)

  De soera’s (hoofdstukken) in de koran uit de Mekkafase van Mohammed worden bij tegenstrijdigheid (en die zijn er zeer veel in de koran) door de latere soera’s uit de Medinafase opgeheven.
  Daarnaast heeft de laatste soera 9:5 (‘het vers van het zwaard’), die de Mohammed op zijn sterfbed gaf, de 124 verzen in de koran die oproepen tot tolerantie en geduld uit de Mekkafase opgeheven . Daardoor zijn eigenlijk van de 114 soera’s in de koran nog slechts 43 soera’s die nog zeggen wat ze zeggen = 38%. Dit is eigenlijk het best bewaard geheim binnen de islam.
  En toch, en toch…. blijven ook de opgeheven soera’s geldig……(..)
  Immers de koran is toch perfect?
  Deze opgeheven Mekka soera’s worden door de islam gebruikt:
  – ter verhulling van het politieke/miltaire deel van de islam. (taqiyya).
  – Om mensen voor te houden dat islam een vredige Godsdienst is (=beslist niet waar!!)
  – om mensen te verleiden moslim te worden (zie 6e pijler van de islam)
  Vraag: Ziet u de bedrieglijkheid?

  Zie:
  The Quranic deception doctrine of islam
  (Belangrijk om hiervan kennis te hebben!!)
  https://www.youtube.com/watch?v=hxTKbOzl2Nw

  Als je denkt aan de islam en zijn bronnen, dan denk je toch aan de antwoord op de vraag: ‘ Hoe wordt ik een goed moslim?’ (= godsdienst gerelateerd)
  Maar de teksten gaan voornamelijk over u en mij, (de niet-moslims: ‘kafirs’ = de ongelovigen). Over hoe moslims ons dienen te behandelen enz. (= politiek gerelateerd).
  64% van de Koranteksten gaan over kafirs.
  37% verzen In de Hadith (Tradities over Mohammed = Hét perfecte voorbeeld van hét perfecte moslimleven), gaan over kafirs.
  81% van de verzen in Sira: (de biografie over Mohammed) gaan over kafirs.
  Dat is 60% van alle verzen van bovengenoemde Trilogie.
  In de Hadith zijn er ruim 100 verzen te vinden die oproepen tot fysieke oorlog tegen de ongelovigen.
  Islam gaat voor 14 % over Allah en voor 86% over Mohammed.
  Dus Mohammed is invloedrijker dan Allah in de islam.
  Zie:

  Bill Warner speech on Islam
  https://www.youtube.com/watch?v=1uoNOkXj1IE

  Zo heeft de islam niet alleen 5 godsdienstige pijlers maar ook 2 politieke/militaire pijlers.
  De godsdienstige islam bestaat uit 5 pijlers n.l.:
  1. de geloofsbelijdenis (shahada)
  2. de rituele gebeden
  3. het geven van aalmoezen
  4. het vasten tijdens ramadan
  5. de pelgrimstocht naar mekka
  +
  2 politieke/militaire pijlers:

  Pijler nr. 6 is de ‘Al Daawah’ wat uitnodiging betekent. Het uitnodigen van niet-moslims om moslim te worden door te citeren uit de (opgeheven!!) mekka verzen. Dit is een van de instrumenten is om het Westen te islamiseren. Islam betekent immers: onderwerping!
  De Hoogste relatie die je als moslim met de maangod Allah kint hebben is: Meester-slaaf

  Besef:
  Ook al doe je als moslim alle 6 bovenstaande pijlers van de islam nog zo goed, toch zul je als moslim branden in de hel. Allah zal dan zijn ‘grote’ genade tonen en door er enkelen uit te halen….

  Pijler nr. 7 is de ‘Jihad’ (Heilige Oorlog). Dat houdt in: Het vechten en sterven in de fysieke oorlog tegen ongelovigen voor de zaak van Allah.
  Alleen deze pijler geeft de moslim echt de garantie om in de paradijs van Mohammed te komen!
  Zie:
  Islam: What You Need to Know (een zéér goede documentaire!)
  https://www.youtube.com/watch?v=gFgPgPr1mRI

  Islam: Religie camoufleert het politieksysteem.
  Zie nogmaals het bovenstaande filmpje : ‘Bill Warner – A Taste of Islam’

  Weet dat:
  In de islam de religie voortdurend het politieke deel van de islam camoufleert.
  – Zo camoufleren de 5 godsdienstige pijlers de 2 politiek militaire pijlers.
  – Zo is het bouwen van de Al Aqsa moskee op de joodse tempelberg in Jeruzalem niet een godsdienstige- maar een politieke daad.
  – Zo is de actie om van de Hagia Sophia (de oudste oosterse kerk) een moskee te maken niet een godsdienstige- maar een politieke daad.
  – Zo is het bouwen van een megamoskee in een dorp, stadswijk waar praktisch geen moslims wonen (zoals dat in Delft dreigt te gebeuren) geen godsdienstige-, maar een politieke daad.
  – Zo is het collectief bidden op straat door moslims geen godsdienstige-, maar een politieke daad.
  – Zo is het dragen van een hoofddoek door moslima’s in het Westen geen Godsdienstige maar een politieke daad.
  Zie:
  Freedom, equality and THE MUSLIM BROTHERHOOD (full Norwegian documentary)
  http://www.youtube.com/watch?v=zPu6-iZQgaI
  – Zo is het citeren uit de wat vriendelijke Mekka verzen (die zijn opgeheven!) aan niet-moslims door moslims (wanneer ze in de samenleving in de minderheid zijn) niet alleen bedrieglijk (taqiyya) maar ook een politieke daad.
  Wanneer moslims in de samenleving in de meerderheid zijn, hoor je hen reciteren uit de politieke haat- en oorlogszuchtige Medina verzen.
  Zie:
  Three Stages of Jihad (zéér belangrijk om kennis van te nemen!)
  https://www.youtube.com/watch?v=ERou_Q5l9Gw

 10. Op 21 januari 2015 @ 23:29 schreef Brandende kaars

  Beantwoorden

  Ben,
  Ik bidt voor je dat Gods Geest jou de juiste woorden in de mond zal leggen.
  Ga met een rustig hart.
  Op het moment dat jij daar aankomt is God er al.

 11. Op 21 januari 2015 @ 23:45 schreef Brandende kaars

  Beantwoorden

  Islamitische begrippen vervolg:

  Over de ‘Oemma-islam’ (een gevaarlijke slapende reus)
  = is de gemeenschap van de moslims, het wereldwijde moslimbewustzijn.

  Dit is meer dan gevoel van verbondenheid. Het is de voedingsbodem naar wereldwijde Dar al-Islam! Dat verbindt alle moslims (soennieten, sjiieten, orthodoxen, vrijzinnigen, geletterden, ongeletterden, radicalen en gematigden) met elkaar. Hoe groter het Oemmagevoel, hoe groter de (jihad-) aanvalskracht.

  Het zijn dan ook de taken van imams om:
  – bij gematigde moslims het Oemmabewustzijn en de djihadbewustzijn te versterken.
  – naar buiten toe de schone schijn op te houden dat de islam slechts een vredelievende religie is! (Wat het niet is) (taqiyya!).

  Hoor hoe krachtig het ‘Oemmagevoel’ onder de moslims is:
  (zeer verontrustend):

  What a Billion Muslims Truly Think
  https://www.youtube.com/watch?v=uPtIYM8JRwI

  De cijfers: IS en extremisme door groot aantal moslims gesteund
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/09/De-cijfers-IS-en-extremisme-door-groot-aantal-moslims-gesteund

  Brandpunt 21 september 2014 ‘Een ongemakkelijke boodschap’.
  http://brandpunt.incontxt.nl/seizoenen/2014/afleveringen/21-09-2014

  Geert Wilders over jihadisme (debat)
  http://www.youtube.com/watch?v=uYFwm1UNG-E

  Professor Ruud Koopmans is hoogleraar sociologie, maar heeft geen inhoudelijke kennis van koran en de Hadith, zo blijkt uit het interview met Brandpunt.
  Besef dat de regels van de islam zijn gebaseerd op de ‘Soennah’ (destillaat van de uitspraken en handelswijzen uit de koran (woorden van Allah) en Hadith (woorden en daden van Mohammed) zijn samengebracht in de sharia (betekenis ‘De weg’).
  Besef dat voor de moslims Mohammed ‘Het perfecte voorbeeld van het perfecte moslimleven is! Dat Islam voor 14 % over Allah en voor 86% over Mohammed gaat!.
  Wilders heeft de woorden ‘regels volgens de koran’ goed geïnterpreteerd en wat zegt hij ook in zijn redevoering verder ware woorden! Als je de inhoudelijke kennis van de islam mist, verbindt je ‘sharia’ alleen maar met het afhakken van armen en benen en hoofden. Maar sharia is veel en veel meer!

  Moslimbroederschap
  Ook de Moslimbroederschap is staatsoverstijgend actief het Oemma-islam bij moslims aan te wakkeren. Zij zijn het die achter alle rellen en onlusten zaten van de laatste decennia in de West Europese en Noord Amerikaanse steden!

  Bekijk de zeer verhelderende Noorse documentaire over de activiteiten van de Moslim Broederschap in Europa:
  Freedom, equality and THE MUSLIM BROTHERHOOD (full Norwegian documentary)
  http://www.youtube.com/watch?v=zPu6-iZQgaI

  Ook is het de koning van Saoedi Arabië die wereldwijd 90 % van alle moskeeën met oliedollars heeft gefinancierd.

  Tenslotte:
  Hoor wat Brigitte Gabriel een christelijke vrouw uit Libanon. ( in mijn ogen: een kanjer) een zegt over gematigde- en radicale moslims!

  Brigitte Gabriel_ Islam Unveiled (3 of 8)
  https://www.youtube.com/watch?v=GJ6uCAffzZI

  Beluister ook wat voor een fantastisch antwoord Brigitte Gabriël geeft aan een moslima op de vraag: ‘Waarom alle moslims zo zwart worden afgeschilderd, er zijn toch ook vreedzame moslims?
  http://www.youtube.com/watch?v=Ry3NzkAOo3s

  • Brigitte Gabriel is inderdaad heel goed bezig zover ik lees.
   Mag ik es vragen, Brandende Kaars, bij welke kerk je hoort en wat jouw kerk doet aan islamontmaskering en het evangelie aan moslims verkondigen?
   Ik moet helaas nog steeds vaststellen, dat al die 6000 kerken in ons land en 50 synagoges op hun websites niets zeggen over de islam.
   Shalom
   Ben

 12. Ben, wat is een goed, leesbaar, Nederlands boek die ingaat op de oorsprong van de Islam? Is die er?

 13. Op 22 januari 2015 @ 12:34 schreef Jan van Eechoud

  Beantwoorden

  Ben Kok,
  Wat ben jij nou aan het dóen?
  Je praat met mensen alsof het mensen zijn die religieuze inzichten hebben en open staan voor je religieuze boodschap!
  Het is wél oorlog!
  Dan moet je met feit FEITEN komen:
  Wanneer de Imam komt met liefdevolle teksten over ongelovigen dan moet je kunnen verklaren waaróm hij daar mee kan komen!

  Je preekt voor eigen parochie. Daarmee maak je niks duidelijk van wat je écht wil zeggen!
  Het is heel simpel: – jullie beiden hebben gelijk! Hoe kán dat dan? Let op! (En je wéét het wel…, maar je gebruikt je kennis hierover niet…)

  De soera’s in de koran staan niet op chronologische volgorde.
  Het begin is niet het begin. Het eind niet het eind.
  De vredelievende teksten zijn ontstaan in de Mekka periode.
  Mohammed had toen nog geen macht. In de Medina periode was Mohammed wél machtig… en toen hoefde hij niet voorzichtig te zijn met zijn teksten!
  Maar wat vindt allah nou zélf van die tegenstrijdige teksten?

  Hij zegt: “Als teksten elkaar tegenspreken dan telt het láátste (abrogatie) want ik vervang het oude door het nieuwe met gelijkwaardige teksten of bétere”!
  En wie zijn jullie om te denken dat dat niet logisch is! Dat laatste is mijn “vertaling”!
  Ik lees ook dat elke moslim de opdracht heeft de Islam, desnoods met geweld, te verspreiden… totdat het moment komt dat íederéén moslim is…. en dán pas is er “vrede”. Das lekker!?
  En dan vraag ik zulke zaken aan moslims… en die weten van niks. Euh?? -Wanneer nu een moslim zegt dat hij “afstand neemt” van de daden van terroristen, vraagt u hem gewoon even of hij ook wil verklaren dat Allàh zich blijkbaar heeft vergist met die haat- en moordopdrachten. Een soort “duivelsverzen” dus.
  (Ideeën die Satan Mohammed heeft ingefluisterd)
  Of vraag een gematigde moslim even wat volgens Allàh de straf is voor het verlaten van de Islam….. (lees de Ahadith, nóg een heilig boek)

  Ben…, je kunt eenvoudig weg níet met religieuze argumenten komen bij mensen die totaal niet geloven in religie.

  Met vr. groet, Jan van Eechoud

  • Hi Jan,
   Als je het hele uur hebt geluisterd, dan heb je duidelijk kunnen horen dat de koran oorlog is, dat er 460 haatteksten in staan, ik verwees naar ex-moslims.nl.
   De man, die mijn tegenspreker was, is verder helemaal geen imam, maar redacteur van de islamkrant en zijn leugens heb ik 2 keer weerlegt.
   Ik heb ook het verschil Mekka en Medina genoemd en het leek me erg belangrijk aan te geven met de feiten, dat de bron, waar elke moslim uit leeft of zou moeten leven, een haatzaaiboek is.
   Dat verklaart voor een groot deel het islamterrorisme.
   Men probeert dat af te zwakken met” zo’n oud boek is niet meer relevant” en dat is onzin, het is de ultieme waarheid voor elke moslim.
   Er zijn veel naammoslims, die zijn niet actueel het probleem, maar wel het feitelijk draagvlak en degenen, die nooit protesteren als er een islamaanslag plaats vindt.
   Shalom,
   Ben

 14. Goed gedaan, Ben!
  Ik heb geprobeerd op te bellen en mijn mening te geven, maar Standpunt was voortdurend alléén maar in gesprek.
  Wat mij verwonderde was het feit, dat er dus wél vier andere bellers doorkwamen, die het toevalligerwijs alle vier ábsoluut niet met je eens waren en die zich geschokt verklaarden.

  Een lijn kán overbelast zijn…. maar dan vier mensen aan de pro-islam kant die wel voor de radio aan het woord komen?

  Verder kon er dus … door die voortdurende bezet-toon… niet gestemd worden op de stelling.
  Wat de uitslag daarop ook bleek/blijkt te zijn…. die kán dus niet kloppen.

  • Bedankt Gielah; de selectie verbaasde me ook, maar ok, het kan zijn dat de anti’s sneller waren.
   We gaan verder, ik heb buitengewoon interessante gesprekken hier, kom er op terug.
   Shalom ,
   Ben

 15. Op 22 januari 2015 @ 14:15 schreef Jan van Eechoud

  Beantwoorden

  Ok, Ben.
  Maar ik weet dat een niet religieus iemand daar niet naar luistert!
  Die kun je alleen maar uitleggen dat zowel vredelievende teksten én haatteksten in de koran voor komen.
  En een moslim aanvaardt de uitleg van allà dat het dan “gelijkwaardig of beter” is en dat zijn woord “wet” is!
  Druist in tegen iedereen met gezond verstand, maar nu weten ze tenminste dat BEIDE teksten er staan maar dat allà de eerdere teksten “abrogeert” met de oudere teksten, de haatteksten!

  IK heb er nog nooit een tegenargument op gehoord.
  Mvg. Jan v. E.

  • Hi Jan,
   Moslims, die wat menen te weten, hebben een uitleg tussen de oren en die draaien ze af.
   Soms tref je oprecht zoekenden aan, daar kun je mee praten; de meesten weten niets en verwijzen naar imams, die vaak zeer gebrekkig zijn.
   Het kost al moeite om ze te laten bevestigen, dat er veel haatteksten in de koran staan, 2 soorten koran is ook al lastig, maar een beetje deskundige (en die zijn er weinig) , erkennen dat.
   Blijft ongeloofwaardig, een “volmaakt boek” met allerlei tegenstrijdigheden.
   Daarom zeg ik ook gewoon, dat de koran een haatzaaiboek is en 1 grote leugen.
   Shalom
   Ben

 16. Op 22 januari 2015 @ 16:32 schreef Brandende kaars

  Beantwoorden

  Hallo Ben,
  Natuurlijk staan ook hier de beste stuurlui aan wal, ook ik…
  Ik bewonder enorm je vrijmoedigheiden je wel bespraaktheid.
  Je hebt ware woorden gezegd! Toch heb ik wat gemist.
  Ik wens je vanmiddag veel Goddelijke kracht en Zegen toe

  Mag ik je toch enkele adviezen meegeven?

  Geef geen meningen, maar kom met feiten!

  Dat maakt b.v. de redevoeringen van dr. Bill Warner, David Wood en anderen zo ontzettend krachtig!
  Zij komen met feitelijkheden, die meetbaar en verifieerbaar zijn.
  Voorbeeld: gebruik niet woord ‘afgodsbeeld’ wanneer je het hebt over Allah.
  Dat is jou opinie, gezien door jou christelijke bril.
  Hoe waar die visie ook is, dat zegt mensen niks.
  Zij leggen dan gewoon hun visie naast die van jou en dan is het einde gesprek.
  Immers: jij hebt jou mening en ik de mijne… We hoeven het niet met elkaar eens te zijn..
  Typisch postmoderniteit, die van mening is dat de echte grote waarheid niet bestaat, dat alles een stukje waarheid in zich draagt.
  Daarom is de postmoderne mens een sprokkelaar.
  Hij/zij verzamelt van alle religies en levensvisies allerlei stukjes die aanspreken en kneedt daar een eigen religie van.

  Mijn gescheiden advies:
  Benoem Allah feitelijk wie hij is: de al oude maangod ‘Sin’.
  Vandaar dat op moskeeën, minaretten vlaggen en islamitische wapens de maan te zien is.
  Maangod Sin heeft dus helemaal niks te maken met de Bijbelse God, de Bijbelse profeten en de Bijbelse Jezus Christus.
  Daarom staan de woorden en karakter van Allah ook haaks op de Bijbelse God!
  Iedere theologische discussie met moslims over de Bijbel en de koran is met deze kennis overbodig.

  Islam is niet alleen een religie.

  Vertel dat:
  – De islam niet alleen een religie is maar ook een politiek/militair systeem.
  – Dat de religie de achterliggende islamitisch totalitair politiek systeem verhult/ maskeert.
  – Dat de islam een totalitair, sharia-dragend politiek systeem is dat nauw verwant is met het nazi- en het communistisch systeem.

  Daarmee haal je de islam uit de godsdienst discussie, over gelijke rechten enz.
  En til je de discussie ook naar een ander niveau waar ook een andere insteek mogelijk is.
  Daarmee laat je het werkelijke gevaar zien van de islam!

  Vertel dat:
  – Binnen de islam zijn religie en politiek onverbrekelijk met elkaar verweven.
  – De koran een religieuze Mekka koran bevat en een politiek/militaire Medina koran bevat.( Dr Bill Warner)
  – De politiek/militaire Medina koran de religieuze Mekka koran heeft opgeheven.
  – Dat de opgeheven Mekka koran wordt gebruikt voor misleiding van onwetende niet-moslims.(taqiyya)
  – De religieuze Mekka koran ook de politiek/militaire Medina koran verhult.
  – In de moskeeën naast religie ook aan politiek wordt gedaan.

  Over de islam en zijn nauwe banden met de nazi’s
  Vertel dat:

  – De islamitische Palestijnse groot mufti van Jeruzalem Mohammed Amin (Haj) al-Hoesseini de Nazi’s heeft aangezet om alle Joden in Europa uit temoorden.
  – De Nazi’s aanvankelijk alle joden wilden verdrijven naar Palestina, maar de groot mufti dat heeft weten te voorkomen.
  – De groot mufti, mede architect was van de genocide op de joden.
  – Deze mufti met 30.000 Bosnische moslims als de SS divisie ‘Handzar; tijdens de WW2 vreselijk hebben huisgehouden op de Balkan onder de joden, christelijke Serviërs en Roma’s. Ze waren nog wreder dan de nazi’s.
  – Deze mufti nauw betrokken was bij de oprichting van de Moslimbroederschap en de PLO
  – Deze mufti organisator was van het uitmoorden van de Joodse minderheid in Irak.
  – Hitler en Himmler met deze mufti een nauwe band hadden, sympathie hadden voor de islam en zij ook groot een bewonderaars waren van Mohammed en zijn beloning voor krijgers in de hemel.
  – Dat er sterke historische aanwijzingen zijn dat Hitler zelfs een geheime moslim was. Hij financierde ook de Moslim Broederschap.
  – De ideologie/ doelstellingen van de Nazi’s ook allemaal weer terug vindt in bedrieglijke islam.
  – De doelstellingen om alle joden uit te moorden en de staat Israël van de kaart te vegen ook de doelen zijn van de islam.
  – Dat dit dé echte kern van het Midden Oosten conflict is.
  – Daarnaast vindt er in alle moslimlanden over de hele wereld een genocide plaats onder de christenen door moslims op een schaal die zijn weerga niet kent!
  Het was ook Mohammed (het perfecte voorbeeld van het perfecte moslimleven) die het hele Arabische schiereiland joden vrij en christenen vrij heeft gemaakt.
  Vraag: Wat hoor je daar over in de media?
  I
  Vertel dat

  De wereld niet in oorlog is met de islam, maar dat de islam WEL in oorlog is met de wereld!. Al 1400 jaar lang!

  Zie http://www.thereligionofpeace.com/

  Dat de islam naast een huis van de islam (Dar al islam) ook een huis van de oorlog (Dar al Harb) kent.
  Gevolg: Dood en verderf. Oceanen van bloed, Ten hemel scheidend leed.

  Islam wil het recht op vrije meningsuiting beteugelen.
  Vertel dat:
  – De islam ieder kritiek op de islam en de sharia (hoe onbeduidend) ook beschouwt als een aanval op de islam, Mohammed en Allah. Op blasfemie staat de doodstraf. Net zoals afvalligheid van het islamitisch geloof.
  – De islam de vrijheid van meningsuiting, rechten van de mens, gelijke rechten van man en vrouw en democratie verwerpt.
  – Dat in 2009 de VN onder grote druk van de moslimlanden een ‘blasfemiewet’ heeft aangenomen waarmee ieder kritiek op de islam verboden wordt.
  – Dat Brussel nu overweegt om de moslimgroepen hun zin wil geven en kritiek op de islam te verbieden. Zie :
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/01/Het-begint-EU-wil-moslimgroepen-hun-zin-te-geven-en-kritiek-op-de-islam-verbieden
  Toch weer een heel verhaal wat voor ontmaskering van de islam nodig is.
  Helaas het verhaal is niet kleiner….
  Succes vanmiddag!

  • Dag Br.Kaars,
   Dat ik gevraagd werd mee te doen, was al een wonder, maar kennelijk heeft men dan toch een “ander geluid” nodig.
   Als ik er niet was geweest, was het alleen maar pro-islam geweest en begrip voor elkaar en samen door 1 deur etc.
   Dus al met al ben ik dankbaar voor het getuigenis van mijn geloofsleven, wat ik heb mogen geven en ook de ontmaskering van de islam en de diverse goede gesprekken.
   Meer zat daar echt niet in, hopelijk komt er nog het nodige goeds uit voort.
   Shalom
   Ben

 17. Meneer Ben Kok, heb net het laatste stukje van u nog even gehoord op radio 1. Ik wil u nog even een hart onder de riem steken. Soms zijn woorden als ‘paarlen voor de zwijnen gegooid’ . Sommige mensen begrijpen niets van onze materie. Ze zitten op een totaal andere golflengte! Oftewel hun ogen en oren zitten nog steeds potdicht. Weet in ieder geval dat ik u steun met uw belangrijke werk. Zij stellen: er is geen waarheid! Wij weten wel beter………Jezus!

  • Hartelijk dank Diana, je snapt het goed; tragisch dat soms ongelovigen zo lomp reageren, in elk geval deze onderwijzers, blijkbaar geen geloofsleven.
   En ook deze moslim , die volhoudt, samen met de onderwijzers, dat “de waarheid niet bestaat” en dat ieder zijn waarheid heeft.
   Maar o wee, als je hun “waarheid” niet toejuicht, dan is het gebeurd.
   Terwijl we als Bijbels gelovigen de waarheid in Eigen Persoon kennen: Yeshua ha Mashiach, de menselijke zichtbaarheid van JHWH.
   Ik moest aan Hebr. 12:3 denken, “vestig uw aandacht dan op Hem, die zulk een tegenspraak van de zondaren tegen Zich heeft verdragen, opdat gij niet door matheid van ziel verslapt”.
   Dank voor je reactie,
   shalom,
   Ben

 18. Ik constateer, na de uitzending van vandaag, dat onze vrijheid (van meningsuiting) alreeds naar de Filistijnen IS.
  Ik kan even geen buitenlander meer horen of zien… en nee… dat soort gevoelens heb ik normaliter dus niet.

  Ik denk aan een oude psalmregel: ‘ Getrouwe God, de heid´nen zijn gekomen… hebben Uw erfdeel in bezit genomen’.

  Enne… mag ik postuum degenen, die de wereld introkken om overal primitieve gebieden te koloniseren én de beroerlingen, die in onze tijd miljoenen islamieten naar Europa haalden even een virtuele schop onder hun schuldige derrières geven?

  Wij zitten er maar mee!
  Een hele dag Gutmenschliche ( neem die zogenaamd uitmuntende docente Trudy… die intussen ontzettend gemeen bleek) én Surinaamse én islamitische bijdehand-doeners, plús een paar journalisten van wie de honden geen brood lusten…. is goed om woedend en wanhopig te worden.

  • Hi Gielah, dank voor je meeluisteren, je hebt het goed begrepen, hoe het gin; de valsheid loog er niet om, eerst de hoofdredactefur van het ND met 2 leugens (we zouden geen gemeente hebben en op de DVD zou een hond aan de koran likken, beide opmerkingen zijn een keiharde leugen, de hond liep door de kamer en had zijn kop in de buurt van de koran, wat een gewoon boek is en dat was in die context een tegenhanger van het feit, dat een Pakistaans echtpaar jaren gevangenisstraf kreeg omdat ze de koran als boek zonder handschoenen hadden aangepakt o.i.d.)
   De leugens van de redacteur van de islamkrant: er staan geen gewelddadige teksten in de koran!
   En de valse juf met haar scheldwoorden, noemde me “nepJood” en ik kwam aan haar schoolkinderen door de islam te ontmaskeren.

   Ik moest aan Hebr. 12:3 denken, “vestig uw aandacht dan op Hem, die zulk een tegenspraak van de zondaren tegen Zich heeft verdragen, opdat gij niet door matheid van ziel verslapt”.
   Dus gaan voort met goede moed, ziende op Hem, die alles ten goede zal doen meewerken, voor hen die Hem liefhebben.
   Shalom
   Ben

 19. Een land dat God verlaat……….zucht!
  …………………..
  Shalom corrie

  • Hi Corrie, kort maar krachtig, helemaal waar.
   Shalom , wij gaan voort Hem tegemoet, naar de volheid van Zijn Rijk.
   Ben

   • Hi Ben

    Ook ik heb het aangehoord.
    Het was een soort keihard tegen de storm opfietsen.
    Die onderwijzeres, die Trudie Koene, wist het mooi te brengen: Zij, die zo
    haar best doet, en dan kom jij al die arme moslimkinderen, die tòch al zo in de knoei zitten met hun identiteit, hun nog eens even te schande zetten.
    Hahahaha!!!
    Het is ook wel weer duidelijk dat onze monden geheel gesnoerd worden,
    want hoe kun je nu over de islam praten zònder moslims te kwetsen?
    Is onmogelijk.
    Maar OK, ik heb altijd weer respect voor jouw gevatheid, als enige schaap
    tussen de wolven.
    Hopelijk gaat Nederland nadenken (voor zover ze dat nog kunnen).
    Vergeet niet dat Onze Heer Jezus Christus ook als haatzaaier bestempeld
    werd door de farizeeërs. Met alle ggevolgen van dien.
    ……………
    Shalom corrie

    • Hi Corrie,
     Je hebt het goed gehoord, inderdaad was de leegheid en valsheid duidelijk bij diverse personen.
     Er hebben diverse mensen voor gebeden, we gaan zien hoe dat gebed verder verhoord zal worden door onze hemelse Vader.
     Van harte hoop ik ook, dat velen onze site weten te vinden door deze dag.
     Shalom
     Ben

 20. Vreselijk wat je schrijft Gielah,
  Natuurlijk je wordt moe na zo’n dag radio luisteren, maar in je uitspraken van17.36 vind ik weinig terug van t geloof wat jij zegt voor te staan.

  Bertus

 21. Wilt u snel even uw excuus maken, mij totaal onbekende Bertus?

  Zelf schrijft u nota bene helemaal niéts… in uw ‘bijdrage’.
  Lekker goedkoop.

  Als ik iemand zoek, die zonder enige kennis van zaken of verstand een potje wil komen oordelen over het geloof van iemand, die hij totaal niet kent…. dan roep ik u wel.

 22. Hallo Ben Kok, vandaag 22 januari 2015 staat er een intervieuw in Trouw (!) met een radicale Moslim. De moeite waard!

 23. Op 22 januari 2015 @ 23:56 schreef elisabeth

  Beantwoorden

  Dag Ben, ik heb de uitzending op radio 1 gehoord.Wat ik begrepen heb, is dat je in gesprek moet gaan met je (kinder) pubers. Heb je kinderen die pubers zijn (geweest) en hoe ben je in gesprek gegaan met hen. Ik bedoel, over de islam versus christendom en met name hoe de het christendom gestalte geeft in de praktijk. Ze komen tegenwoordig met veel religies in aanraking en stellen vragen van wat de waarheid is.

  • Hi Elisabeth,
   Ik heb diverse groepjes pubers meegemaakt en ik zei al in de discussie vanmiddag, dat ze snel door “nep” heen kijken en zoeken naar echtheid en identiteit.
   Recent nog met een paar groepjes moslims, ca. 10 pubers en later 5 jong volwassenen. Prima gesprek, onze folder uitgedeeld” gewaardeerde moslimmedemens geschapen door God”.
   Ik moedig ze aan de waarheid te zoeken en uiteraard is die door mij al lang gevonden in Yeshua als de enige weg tot de Vader, dus daar vertel ik ze ook van.
   Gaat al jaren prima, in gesprek met jong en oud.
   Vraag de folder aan, ik stuur ze graag.
   Shalom
   Ben

 24. Op 22 januari 2015 @ 23:56 schreef Brandende kaars

  Beantwoorden

  Ben, ook heb ik als docent mij hevig gestoord aan mijn collega Trudie Koene.
  In het onderwijs geldt de regel: je spreekt een leerling aan op zijn gedrag, niet op wie hij / zij is. Gedrag kun je veranderen, wie je bent niet.
  Zij had blijkbaar het gevoel dat je aan de identiteit kwam van haar leerlingen en dat zij die, in haar feitelijke onwetendheid over de ware aard van de islam, moest verdedigen.
  Dat maakt het zo lastig om de islam te ontmaskeren als religie en politiek/staat zó met elkaar verstrengeld zijn! Als de islam zo bedrieglijk is en zó verhullend is!
  Maar dat deze docente tot de uitspraak kwam:
  ‘Ik weiger te accepteren dat…’ getuigt van een gesloten en een zeer slechte leerhouding.
  Immers: Jij Ben, kwam met meetbare en verifieerbare feiten over de islamitische bronnen.
  Dat ze daarna ook nog eens tot een kwetsende, minachtende uitspraak kwam van: ‘ … van die nepjood’, heb ik helemaal als zeer laag bij de grond ervaren.
  Ben, je hebt haar prima gepareerd op een werkelijk Koninklijke Wijze!

  Conclusie:
  Wat moet er nog veel voorlichting over de ware aard van de islam worden gegeven in het land op alle niveaus van de samenleving!!!
  Er moet, over het hele land een heel netwerk komen van goed toegeruste teams en actie groepen die aan kerkelijke gemeenten, synagogen, besloten bobby/sport verenigingen voorlichting geven over de ware aard van de islam.
  Zie: Brigitte Gabriel_ Islam Unveiled (8 of 8)
  https://www.youtube.com/watch?v=YH9GZztH1LE&list=PLB5B62E6C91B7D931&index=9
  Anderzijds moeten ook christenen toegerust worden om op een apologetische wijze gesprekken aan te gaan met moslims, en hen te vertellen wie en wat onze hoog verheven Bijbelse Christus is.
  Dat de Bijbelse God graag een liefdevolle ‘Vader-kind’ relatie met de mens wil aangaan, terwijl een moslim ten hoogste een ‘meester-slaaf’ relatie met de haatvolle maangod Allah kan hebben.

  • Bedankt Br.Kaars, hallelu-Jah.
   Netwerk voor onderwijs aan gemeentes?
   Leuk, maar dat is er al, Ev. en Moslims doet dat (Rentier en Takken) en die vergiftigen de gemeentes met hun JHWH-lasterende onzin, dat het in koran en Bijbel om “dezelfde God” gaat.
   Dan zijn er nog 17 chr. org. die onder moslims werken en die geen van allen naar buiten op hun website communiceren, dat JHWH de enige ware God is , dat we Hem alleen in en door Yeshua kunnen leren kennen en dat de koranAllah derhalve een afgod is en Mohammed een zeer valse profeet.
   En nee, er is geen enkele kerk of synagoge, die dat dan wel doet, ook de zgn. Messiaanse gemeentes niet, wij zijn als Tora-Yeshua gemeentes de enigen.
   Schande dus over deze politiek correcte lauwe gelovigen, koud nog heet, misselijk makend derhalve, ze laten ons land stikken en ook de door moslims vermoorde medechristenen in het MO en elders.
   Niettemin: ik kom graag overal om deze zaken uit te leggen en ook hoe men met moslims prima in gesprek kan gaan.
   Shalom
   Ben
   PS: als je wilt, maak ik graag es een afspraak met je, mail even in dat geval prive bj.kok@planet.nl met je telefoonnummer.

   • Op 24 januari 2015 @ 02:27 schreef Brandende kaars

    Beantwoorden

    Hallo Ben,
    Als je nog eens tijd hebt, raad ik je van harte aan om eens naar de Brigitte Gabriel (‘n kanjer) te luisteren (zie de link in mijn laatste mail), haar verhaal is van een heel andere sterkking.
    (Dit is het laatste deel van de 8 delen, ook in de 7 voorgaande delen zegt ze zeer goede en zeer opmerkelijke dingen, beslist de moeite waard op te beluisteren.)
    Dát is wat ik voor ogen heb!
    Wij hoeven het wiel niet meer uit te vinden, dat hebben ze in Amerika al gedaan.
    De woorden David Wood.tijdens de conferentie over de Jihad heeft mij diep ontroerd. Welke geloofshelden!
    Beluister:
    David Wood – Conference – Islam Jihad In The United States
    https://www.youtube.com/watch?v=QgE45Ug0Oes
    Ben, waar onze ‘kanjers’, onze mede broeders en zusters in Amerika tegen aanlopen, krijgen wij beslit ook in ons land.
    Tot slot: Een aanbeveling:
    Een zeer krachtig, zeer verhelderend, kritisch boekje over de islam, met vlijmscherpe analyses wil ik graag iedereen aanbevelen:
    Het heet:
    ‘Twee gezichten, één islam’ van de schrijver Koen Raadt

    Ben, wij hebben vaker plezierig mailcontact en telefonisch contact gehad. Ik mail je spoedig!
    Ik wens jou en je gezin Gods zegen toe!
    Graag je reactie.

    • Hi Br.Kaars,
     Zie uit naar een telefonisch contact. Ik ken genoemde bronnen, prima, ze komen af en toe langs op onze site.
     Maar mijn vraag blijft: waarom doet niet 1 kerk of synagoge daar wat mee, behalve onze Tora-Yeshua gemeente(s) ?
     Heb jij een kerk die er wat mee doet?
     Shalom,
     Ben

 25. Hallo Ben Kok, Ik heb een site gevonden waar o.a. een goeie documentaire over Islam op is te vinden, weet niet of je hem al kent, de site heet: uitkijk.

 26. Hallo Ben, hier is de link van de door mij genoemde site de uitkijk: http://www.uitkijk.net/islam.php.

 27. Halo Ben, in verband met de door mij eerder genoemde site: http://www.uitkijk.net/islam.php. heb ik nog een aanrader op de site: een (gratis) te downloaden boek genaamd: “De ondergang van Nederland”. Lees en huiver……..

 28. Ha Uitkijk! Een prima site. Dit is de site die ik destijds God zij dank ontdekte toen het gedonder met de islam begon. Een site die positief over Wilders was. Dat d àt nog bestond…………..
  °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
  shalom cornelia

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*