Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

NPO journaal 20 uur ligt plat , man eist zendtijd onder bedreiging met pistool

http://www.nu.nl/binnenland/3982448/gewapende-man-zendtijd-eist-opgepakt-in-nos-pand.html  citaat hier uit:

“Het is niet duidelijk wat de man met de zendtijd wilde doen. Hij zou een briefje met eisen hebben overhandigd.Het zou gaan om een keurig geklede man met Noord-Afrikaans uiterlijk. ”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23617653/__Dreiging_in_NOS-pand_Hilversum__.html  citaat hier uit:

“groot geweer met  geluidsdemper” (bleek later overdreven, was een revolver)

Nog net geen  “Charlie Hebdo actie”, maar hoe lang duurt dat nog?
En komen de landverraders uit politiek en kerk en synagoge dan tot inkeer, gaan ze dan de islam ontmaskeren of worden ze moslim?
Eerst een moslim met machinegeweer in het parlement of iets dergelijks ?
Want hoewel het blijkbaar geen moslim was en dit uit een andere hoek lijkt te komen, zou het ook makkelijk wel islamterrorisme hebben kunnen zijn, gezien het feit, dat het meestal uit die hoek komt.

De vraag is uiteraard, wie hier achter zit(ten), na de moord op Pim Fortuyn is de beveiliging aangescherpt en dat zal nog wel een stapje verder gaan na dit voorval.

Nu, 21.06 uur weer beeld op Ned.1
“eerst een video van de dader, beschaafd ogende man met forse revolver, lijkt voorzien van geluidsdemper,  praat met een man (journalist) in de studio, hoe hij zijn boodschap kan gaan brengen.
“Noord-Afrikaans uiterlijk” is een term van  nu.nl, niet zo heel goed vast te stellen, kan zo zijn inderdaad.
Loopt wat onrustig heen en weer, hij is in beeld en is goed verstaanbaar, spreekt  uitstekend Nederlands,dader zegt, dat “wij” door de inlichtingendiensten zijn ingehuurd om zaken naar buiten te brengen”

na enkele minuten  arresteert de politie (5 man sterk) hem; de dader pleegt geen verzet.”
Dader had een brief *** bij zich, van een hackerscollectief, hij wilde het “groot-kapitaal” ontmaskeren als oorzaak van veel kwaad, NOS is bevooroordeeld, aldus de dader.
Hij zou voor veiligheidsdiensten hebben gewerkt, wij worden voorgelogen. (“we gaan zaken noemen die de huidige samenleving in twijfel trekken”, aldus de letterlijke tekst, die de dader uitsprak vlak voor de arrestatie.
In de brief wordt gerept van “explosieven”, de  toeschouwers moeten buiten op 100 m. afstand blijven. Dader zou zijn binnen gekomen door de portier te gijzelen.

De NPO reporter, die het hele verhaal vertelde, Ron Fresen, vond dat de arrestatie “net een oefening” leek en  op mij  maakte de actie een “onechte indruk”, intuitief.
Dan was er een verslaggever, Martijn Bink, die ca. 4 min. met de dader kon spreken, direct na de arrestatie.
Mijn vraag:”als in zo’n situatie een dader met veel geweld is gearresteerd door een arrestatieteam, krijgt een journalist dan 4 min . (aldus de journalist voor de tv)  de tijd om de dader  zo uitgebreid te bevragen?”
Je zou zeggen, dat de politie zo’n “terrorist” meteen afzondert van de hele omgeving en geen contact met wie dan ook toe staat.

Een kwartier later is Bink voor de tv en vertelt dan, dat hij de dader wel e.e.a. kon vragen, maar dat het op “een warrig verhaal” neer kwam, terwijl hij  toch eerder vrij  specifiek vragen en antwoorden had.

Pand is ontruimd, uitzendingen zijn opgeschort.

Shalom, alleen verkrijgbaar in Yeshua, ” de weg, de waarheid en het leven”.

Ben Kok (joods-chr. pastor)

*** Tekst van de brief, die de dader bij zich had:

B8itMjsCYAA83o_

Nabericht: de burgemeester van Hilversum , Pieter Broertjes, zou volgens Fresen gezegd hebben, rond 22 uur, dat  het om een student uit Delft gaat, die recent zijn ouders heeft verloren.

22.30 spreekt de politiewoordvoerder met Bink, zegt dat ze nog geen idee van de dader hebben, moet nog worden uitgezocht.

Persconferentie: 19 jarige man uit Pijnacker , geboren te Zoetermeer volgens  officier van justitie, Johan Bac.
Beleidsofficier van politie, Andre Wielandt, legt uit dat er verhoogde bewaking was en daarom was men zo snel ter plaatse.
Volgens een kennis van de dader in  NOS journaal 23.50 :”studeerde in Delft, scheikunde, normale jongen, geen idee wat hem bezielde”
De naam is Tarik Z., Turkse achtergrond, moslim, zo bleek uit Facebook berichten. Volgens de NOS een Egyptische vader; ouders gescheiden.

Zie verder ook verslag op DDS  http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/01/liveblog-man-met-een-pistool-in-het-gebouw-van-de-nos/

Ook: http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/1/Slimme-jongen-maar-wel-een-beetje-apart-wat-dreef-Tarik-Z-1695308W/?masterpageid=158493

Daar heeft men ook diverse vragen,  t/m “overheidstheater” ? We volgen e.e.a. zo ver mogelijk,  signaleren de feiten.

Laatste bericht op NOS journaal: wapen zou een nepwapen zijn volgens de politie.  (toen de dader het wapen liet vallen op bevel van het arrestatieteam, kon je goed horen dat het zwaar was overigens, geen plastic speelgoed geluid, in geval van namaak blijkbaar goede namaak)

Navigeer naar andere artikelen

5 Responses to NPO journaal 20 uur ligt plat , man eist zendtijd onder bedreiging met pistool

 1. Het zijn altijd de ‘rustigste, vriendelijkste, behulpzaamste, meest bescheiden, alleraardigste, liefste, zachtste, sympathiekste en nog veel meer’ jongens die dit soort streken uithalen. Van wie je het nóóóóóóóóóóit zou verwachten.
  Dus hou die en ook de rest in de gaten. Je weet maar nooit.
  …………
  Shalom welterusten en morgen gezond weer op.
  Corrie

  • Hi Corrie,
   In dit geval zijn er meerdere aspecten, zelfs opties.
   Typerend zijn de kanttekeningen die men op DDS maakt.
   Als ik het rijtje “9/11 , Charlie Hebdo , NOS nu ” neem, dan zijn er bij alle 3 meerdere opties/kanttekeningen.
   Ik verneem net van TV (WNL), dat de portier/beveiliger, die zo empathisch sprak met de dader, nog een collega had, die blijkbaar geen rol vervulde, waar we van horen.
   Shalom, hoe het ook zat, we leven onze hemelse Vader tegemoet en alles, wat verborgen is, zal geopenbaard worden.
   Ben

 2. Het was een pistool met geluiddemper. Heel vreemd in zo’n geval want die had helemaal geen nut. Een revolver ziet er heel anders uit.
  De jongeman hield steeds zijn handen op zijn rug. Vreemd als je iemand in gijzeling hebt, en dan laat je hem ook nog uit beeld en naar buiten lopen. Weg gijzelaar en dan komt de politie met 5 man binnen en hij laat het wapen vallen. Het klonk niet metalig en dus dacht ik direct dat dat ding nep was! Zijn lichaamstaal kwam totaal niet overeen met zijn boodschap en het laten lopen van zijn gijzelaar vond ik wel heel erg raar!
  Vreemde actie dus. Wel moedig en goed doordachte actie van de gijzelaar door op de jongen in te blijven praten en zich aldus met hem te identificeren zodat de gijzelaar hem als een soort medestander ging zien. Goed gedaan!
  verder allemaal erg vreemd. Wat had deze actie nou voor nut en voor wie?
  Het enige dat hij bereikt heeft is dat de beveiliging wel weer een tijdje opgeschaald gaat worden. En dan?

  Shabbat shalom,

  Paul

  • Hi Paul,
   Zoals gezegd, meerdere opties.
   -gefrustreerde jongeman, die de waarheid op tafel wil (terecht overigens) :”ik wil 10 min. spreektijd om in opdracht van inlichtingendiensten (?) de samenleving duidelijk te maken, dat men in een verdraaide werkelijkheid leeft”.
   Nou, dat is gewoon waar, Beatrix riep al “de leugen regeert” en ze kon het weten, ook als Bilderberger.
   -optie 2 : gefrustreerde jongeman was wel bekend, men heeft hem gebruikt in het rijtje van “9/11 , MH17, Charlie Hebdo e.d.”, overheden zijn wereldwijd af en toe manipulatief bezig en het resultaat is dan: ” zie je wel, we moeten meer controle via camera’s , politie bevoegdheden, meekijken in computers en telefoons etc.”
   Ik heb het over “opties”, neutraal bewijs heb je pas als je de feiten mag kennen uit directe waarneming zonder eigen agenda en waar is dat nog ?

   Shalomm, de werkelijkheid is van Yeshua ha Mashiach, Col.2:17 en er is niets verborgen, wat niet aan het licht zal komen t.Z.t.,
   Ben

 3. Wij wachten af Ben en zien vanzelf waar e.e.a. toe leidt.

  Tot straks en shabbat shalom,

  Paul

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*