Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Moordaanslag door moslimterrorist in Yerushalayim, 5 gewonden

Minstens vijf gewonden in Jeruzalem na terreuraanslag met ramautodader-autoDe beschadigde auto van de dader droeg een Israëlische nummerplaat [foto bron: Arutz Sheva]

(met dank overgenomen van  http://brabosh.com/2015/03/06/pqpct-asl/   )

De krant The Jerusalem Post bericht heden dat deze vrijdagochtend ten minste vijf mensen, waaronder vier vrouwelijke agenten van de grenspolitie, gewond werden toen een auto opzettelijk inreed op een groep wachtenden voetgangers aan een halte van een ‘lightrail‘ binnen de Groene Lijn in Jeruzalem.

Het incident vond plaats in een gebied dat eind vorig jaar een flashpoint was voor geweld tussen Israëliërs en Palestijnen, toen er een reeks aanslagen met voertuigen plaatsvondenwaarbij drie doden vielen en ongeveer een dozijn anderen gewond raakten.

terroristDe Arabische terrorist werd gewond maar overleefde (foto: Ynet News)

De politie beschouwt het incident als een verdachte terreuraanslag. Twee van de gewonde politievrouwen verkeren in redelijke conditie, drie anderen werden slechts licht gewond. Zij werden allen geëvacueerd naar locale hospitalen in de stad.

De politie zei dat de chauffeur van de rijweg afzwenkte en de stoep opreed en de mensen wegmaaide, waarna hij uit het voertuig stapte en met een groot hakmes enkele voorbijgangers trachtte te verwonden.

Hij werd door een agent van de grenspolitie neergeschoten en zwaar verwond. De terrorist bleek achteraf Udaayi Salayma te zijn, een Arabier afkomstig uit Ras al-Amud, één van de Arabische wijken van Jeruzalem.

De aanslag vond plaats in de buurt van een politiebureau aan de grens met ‘Oost’-Jeruzalem, op de Shimon HaTsadik straat.road_cartoon02Via klassieke antisemitisch getinte cartoons, die worden geproduceerd en via het internet worden verspreid onder supervisie van de Palestijnse Autoriteit en zijn ‘gematigde’ president Mahmoud Abbas, worden Palestijnen dagelijks aangemoedigd om met auto’s en camionnettes opzettelijk Israëlische Joden omver te rijden en zo mogelijk te doden.

door Brabosh.com

Navigeer naar andere artikelen

9 Responses to Moordaanslag door moslimterrorist in Yerushalayim, 5 gewonden

 1. Ik had het al gelezen op FB. Blij dat die man meteen neergeschoten is!

  Shabbat shalom,

  Paul

 2. Heeft ‘niks’ met de islam te maken

  • Hi Corrie,
   Deze moslimterrorist was nog niet in militaire dienst in Syrie geweest bij de ISIS kazerne aldaar.
   Dus wat amateuristisch gedoe, wel levensgevaarlijk, zo blijkt met 5 gewonden.
   Maar de ware, goed opgeleide moslim had dat wel beter aangepakt, zich opgeblazen in een bus of zo in Yerushalyim.
   Israel neemt dan ook een gigantisch risico met 1,5 moslims op 6 miljoen Joden binnen de staat Israel, zeker als je nog omringt wordt door moslimburen.
   En Nederland zit ook zodanig in de prijzen met ruim 1 , wellicht 1,5 miljoen moslims, dat Rutte heeft gezegd, dat ze best naar Syrie mogen om daar de ware strijd te strijden en daarbij evt. te sneuvelen .
   Maar dat mag ie natuurlijk niet zeggen van de PvdAllah en ja hoor , ook niet van Slob, CU.
   Loosers van de bovenste plank.
   Shabbath shalom ,
   Ben

 3. Hi @Ben,

  Wij hebben een Grote God aan onze zij en met Hem kunnen wij met een Gideonsbende àlles aan. Bang hoeven we niet te zijn net zo min als dat we onze mond hoeven te houden! Met Hem zijn wij meer dan overwinnaars.
  Wij blijven dus doorgaan met de Goede Strijd!
  God zegene jou!
  We zullen nog versteld staan wat onze strijd voor resultaat zal afwerpen in dit land!!!!!!!
  △△△△△△△△△
  shalom corrie

 4. Op 8 maart 2015 @ 19:22 schreef F. Dijkstra

  Beantwoorden

  * ISIS-terrorist komt tot geloof nadat hij de hemel niet mocht binnengaan
  We kunnen somber en verdrietig worden wanneer we zien dat mensen zich afkeren van het geloof. Tegelijk mag het ons verheugen wanneer anderen de Heere Jezus leren kennen. Zulke getuigenissen leest u vaak in deze rubriek, ter bemoediging. Ook deze week.
  Een ISIS-terrorist is onlangs tot geloof gekomen in de Heere Jezus nadat hij voor dood was achtergelaten bij de oostgrens van Syrië. Daar werd hij gevonden door een zendeling, zo meldt de Aleppo Herald. Deze zwaar gewonde man was door geweervuur geraakt in een treffen met het Syrische leger. Leden van het kerkgenootschap waartoe deze zendeling behoorde, wilden de stervende terrorist een christelijke begrafenis geven. Ze droegen hem 26 kilometer naar hun begraafplaats, maar onderweg kwam hij bij uit bewusteloosheid. Hij vertelde dat hij visioenen had gehad over het leven na dit leven. Dat greep hem zozeer aan dat enkele dagen later deze jihadist tot geloof in de Heere Jezus kwam.
  Hij vertelde dat hem altijd was geleerd dat als hij als martelaar zou sterven, de poorten van de hemel voor hem open zouden gaan. Maar toen hij op begon te stijgen, verschenen er duivelse gedaanten, die hem pakten en hem in de vurige putten van de hel gooiden. Daar beleefde hij opnieuw alle pijn die hij anderen had toegebracht en elke moord die hij had gepleegd. Hij herbeleefde de onthoofdingen van zijn slachtoffers, alsof het hemzelf overkwam. Deze beelden zullen hem zijn hele leven achtervolgen, gaf hij aan, zo verschrikkelijk was het.
  Volgens eigen zeggen hoorde hij een stem die tot hem sprak dat hij vreselijk gefaald had in zijn leven. Als hij nu zou sterven, zou hij de hemel niet binnen mogen gaan, maar als hij weer zou herstellen, kreeg hij nog een kans om zich te bekeren van zijn zonden en Gods te gaan.
  Hij vindt nu dat hij, toen hij nog moslim was, werd misleid door het religieuze leven onder de aanbidding van Allah. In korte tijd herstelden zijn wonden. Hij blijft nu bij de christelijke gemeenschap wonen, die zich over hem heeft ontfermd. Hij hoopt dat zijn getuigenis andere ISIS-terroristen zal helpen de terreur af te zweren en zich te bekeren tot de enige ware God.
  Een bericht van Dirk van Genderen
  Shalom Feike

  • Hi Feike, prachtig verhaal, zeker als het waar is. Heb je de bron voor mij? Dan bedoel ik niet Dirk v. G. , maar waar hij het vandaan heeft.
   Met internet blijft het oppassen voor een hoax.
   Shalom
   Ben

 5. Ik heb Dirk van G. om opheldering gevraagd, hij schreef het volgende:

  Beste Ben,

  Hier heb ik link naar het bericht.
  http://worldnewsdailyreport.com/isis-fighter-converts-to-christianity-after-allah-refuses-him-entrance-to-gates-of-heaven/

  Ik kreeg het toegestuurd van een lezer.
  Gisteren kreeg ik echter van een andere lezer een reactie, met een verwijzing naar een andere site, waarin het bericht inderdaad een hoax wordt genoemd.
  https://ablestmage.wordpress.com/2015/02/28/did-the-aleppo-herald-report-hermann-groschlins-story-of-a-converted-isis-fighter-heres-proof/

  Ik zal nog beter moeten checken vooraf…

  Shalom!
  Dirk van Genderen

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*