Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Een van onze Tora-Yeshua vrienden in actie nalv. de 15000 korans

Martin H. ging op pad en zag in Rotterdam 1 van de stands, waar moslims de koran uitdeelden. Uiteraard nam hij een Bijbel mee en op de foto hieronder zien we een goede ruil: een moslim gaat de Bijbel lezen en Martin, die natuurlijk zelf zijn Bijbel heeft en kent, heeft de koran als naslagwerk.
Zo kan hij beter toegerust met moslims in gesprek.

CIMG0695

Verder kreeg Martin van deze moslim een folder mee en zie hoe enorm misleidend en vals de  begintekst al is:

CIMG0698

Moslims stellen Yeshua voor als “een profeet”, uiteraard minder dan Mohammed.
De Bijbel leert ons, dat JHWH in mensengestalte zichtbaar werd in Yeshua als het vleesgeworden Woord en zo voor de zonden stierf van elk  mens, die zijn zonden erkent en belijdt.
Moslims hebben niemand, die voor  hen de doodstraf draagt, net zo min als ieder mens, die niet in Yeshua gelooft.
Geef ze onze folder: gewaardeerde moslimmedemens, geschapen door God.

Zie de tekst van de Tora-Yeshua folder op https://tora-yeshua.nl/2014/12/gewaardeerde-moslimmedemens-geschapen-door-god/

de tekst is als volgt en natuurlijk mag u die uitprinten om uit te delen:

Gewaardeerde moslimmedemens, geschapen door God

Graag willen we met jullie in gesprek zijn over wie God is. Jullie denken dan aan Allah, de Schepper en alles gebeurt zoals hij wil, “ins-Allah”. Verder zijn de moslims verplicht in jihad de aarde voor Allah te onderwerpen en zo het kalifaat te vestigen. De koran is daarin de ultieme waarheid, aangevuld met de soenna en leven volgens de sharia. In het kalifaat is geen plaats voor niet-moslims, die moeten uiteindeijk allemaal worden opgeruimd.

Jullie begrijpen, dat wij dat als niet-moslims een heel kwalijk idee vinden. Wij willen zelf kunnen kiezen en onderzoeken wat de waarheid is en we denken dat jullie dat ook graag zouden willen. Voor ons is er niets aantrekkelijks in de islam, immers een man is er belangrijker dan de vrouw en de moslimman/vrouw is altijd weer belangrijker dan de niet-moslim. Er is geen sprake van gelijkwaardigheid tussen de mensen volgens de islam. In soera 98 staat ook duidelijk dat de moslims de betere mensen zijn en dat accepteren we natuurlijk niet, zouden jullie ook niet doen als wij stelden dat moslims minderwaardig zijn.

Vanuit de Bijbel hebben we ook een idee over God. Hij stelt Zich voor als de God van Abraham, Isaac en Jacob en Zijn naam is JHWH. JHWH is 1, uniek, enig, er is geen God buiten Hem! Bovendien verschijnt Hij een paar keer in een mensengestalte, bij Abraham (Genesis 18), bij Jacob (Genesis 32), bij de ouders van Simson (Richteren 13) en bovenal in Yeshua (Jezus). In Yeshua zien we de liefde van JHWH, want Hij draagt voor ons de doodstraf, die wij verdienen wegens al onze fouten die we maken als we Zijn leefregels in de Tora niet wensen te houden.

In de Tora (eerste 5 boeken in de Bijbel) staan de 10 geboden als kernwaarden voor elk mens, lees maar in Exodus 20. Omdat elk mens fouten maakt of zich zelfs helemaal niets van de God van de Bijbel aantrekt, verdient ook elk mens de doodstraf!
Je ziet: een enorm verschil met de Allah zoals in de koran, want die blijft altijd op afstand, wordt geen mens, draagt niet voor ons de doodstraf, maar eist dat we branden in een hel, totdat we betaald hebben voor alle zonden en niet-moslims worden er voor eeuwig wreed gemarteld! Maar dat branden in de hel helpt niets, want wat er aan zonden gedaan is, kan nooit meer ongedaan gemaakt worden.

De meest grondige opruiming is dat de mens met al zijn zonde sterft. JHWH bewijst Zijn liefde voor ons door in de gestalte van Yeshua voor ons de doodstraf te ondergaan en in Hem sterven wij ook, als we onze schuld belijden. Maar in Hem krijgen we ook een nieuw leven, worden we opnieuw geboren en gaan we leren Zijn Tora na te leven in Zijn Geest.

De vraag is dus: wie is God, de Schepper? JHWH, de God van Abraham, Isaac en Jacob, die ons in Yeshua is verschenen of de totaal andere koranAllah?

Dat ontdek je door te bidden tot JHWH en tegen Hem te zeggen:

“JHWH, (Jahweh), God van Abraham, Isaac en Jacob, ik weet niet of U de ene ware God bent, maar als U mijn zonden kunt en wilt vergeven, omdat U voor mij in Yeshua aan het kruis stierf in mijn plaats, dan wil ik dat graag nu aanvaar- den. Als ik Uw woorden ga doen, dan zal ik weten of het klopt dat het inderdaad Uw woor- den zijn, zo belooft U in Uw verschijning als Yeshua in Johannes 7:17.

Wilt U mij helpen om Uw woorden uit de Bijbel te begrijpen en wilt U mij mensen geven die me goed en oprecht helpen om U te leren ken- nen. Er kan maar 1 God zijn en ik bid dat U mij laat zien dat U de ene ware God bent en ook wat dan de totaal andere koranAllah is.

Dit bid ik in de naam van Yeshua, Amen ”

Op tora-yeshua.nl vind je meer info en kun je elke vraag stellen en bovendien staan er plaatsen in Nederland op waar je regelmatig terecht kunt voor een gesprek.

Shalom,
Ben Kok (joods-christelijk pastor)

Navigeer naar andere artikelen

3 Responses to Een van onze Tora-Yeshua vrienden in actie nalv. de 15000 korans

  1. Hallo Ben,

    Mijn respect voor Martin. Goed gedaan en ik hoop dat die man van dat kraampje de Bijbel goed bestudeert, dan is er ook voor hem redding!

    Shalom,

    Paul

  2. De leugenmachine weer in het nieuws: Het Contactorgaan Moslims en Overheid neemt het op voor de Saudische haatsjeik Aaidh al-Qarni. Aaidh al-Qarni is geen haatimam en zou juist extremisme bestrijden…..(Telegraaf-vadaag) http://www.telegraaf.nl/binnenland/23988831/__Moslimorgaan_steunt_haatsjeik__.html

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*