Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Hans Jansen: moslims zijn vanuit de koran verplicht niet-moslims uit te moorden !

jansen

Gepubliceerd op dinsdag 19 mei 2015 om 08:39 – door Rik Bokelman
m
et toestemming en dank overgenomen van
http://www.cip.nl/god/mei-2015/49139-De-Koran-roept-op-tot-het-uitroeien-van-christenen

Twee weken voor zijn overlijden spraken we met de bekende arabist Hans Jansen. De buitengewoon aardige intellectueel schreef talloze boeken over hoe de islam volgens hem in elkaar zit en was nauw betrokken bij de totstandkoming van een gezaghebbende Nederlandse koran-vertaling. Sind een klein jaar zat hij voor de PVV in het Europees Parlement. In heel Nederland werd hij als uitgesproken denker en arabist gerespecteerd. CIP.nl vroeg hem naar de verschillen tussen het christendom en de islam. Met een sigaar in z’n mond en een ondeugende glimlach: “Gelukkig zijn er veel moslims die zich van IS weinig aantrekken. Net zoals er veel katholieken zijn die zeggen dat de biecht niks voor hen is.”
 
Wat zijn volgens u de belangrijkste dingen die Nederlanders niet weten ten aanzien van de islam? 
“’Zoals gij wilt dat de mensen u behandelen, behandelt gij hen dan alzo.’ Dat kent men binnen de islam niet. Nederlanders weten dat niet. Die denken dat die regel binnen de islam gemeengoed is, maar dat is niet zo. Er is binnen de islam ook geen gelijkheid. Kijk maar naar de sharia. Daarin worden mannen en vrouwen heel verschillend behandeld, net zoals seksuele minderheden. Mohammed maakte bovendien slaven en verhandelde die.”

“De islam presenteert zich in de ogen van veel Nederlanders als een godsdienst die heel veel op het christendom lijkt. Dat is niet zo. Als christen moslim worden mag wel. Maar draait het maar eens om. Als je als moslim een christen wordt dan hakken ze je kop eraf.”

“De islam stelt ook dat iedere seconde Allah de kosmos herschept. Dus de wetten van de kosmos zijn misschien een kwartier geleden veranderd. Dat maakt de kosmos, het leven hier op aarde, ook minder interessant. Eigenlijk doet het leven hier op aarde er ook niet toe, als  je maar in het paradijs komt. Daarom is het ook een zooitje in veel islamitische landen.”

“Een moslim kan ook niet echt in gesprek gaan met God. Mozes ging volgens Joden en christenen met een beroep op Gods redelijkheid in discussie met God. Voor een moslim is zoiets ondenkbaar. Bij een moslim is Allah de baas en de baas heeft altijd gelijk. Alles wordt van boven opgelegd. Niet met zachte hand. Er is dan ook geen commentaar van de Koran te vinden waarin staat dat de islam vrede is. Iedereen moet zich namelijk onderwerpen.”

Hoe komt het dan dat Nederlanders dit volgens u niet weten? 
“De meeste mensen zijn te lui of willen zich niet verdiepen in wat de islam voorschrijft. Ik snap dat ook wel. Als je dat doet dan ben je geschokt. Vrouwen stenigen, slavinnen verkrachten, kerkdiensten verstoren.. Bovendien, als je je in de islam verdiept en je stelt dat de Koran niet het woord van God niet is, dan is Mohammed een leugenaar. Dan wordt je verdacht van blasfemie.”

In welke mate roept de Koran op tot geweld? Hebben bijvoorbeeld moslims die christenen vermoorden de Koran niet goed begrepen? 
“De Koran jut moslims voortdurend op om niet-moslims te vervolgen. Het roept op tot dingen die volgens het Nederlands strafrecht verboden zijn.” Hans pakt z’n notitieboekje uit z’n borstzak citeert de ene na de andere korantekst op: “Sla ze dood waar je ze maar vind’, ‘vermoord niet-moslims waar je ze maar tegenkomt.”

“Wat IS nu doet in het Midden-Oosten is precies zoals het in de boeken staat. Ik heb ook wel eens geroepen dat ik 500 euro uitloof aan degene die mij iets kan laten zien wat IS nu doet en wat niet in lijn is met de Koran en de sharia. En daarmee bedoel ik ook het overboord gooien van christenen of het verkrachten van vrouwen. Want volgens de sharia mag je een gevangene als seksslaaf gebruiken.”

“Gelukkig zijn er veel moslims die hier anders in zitten. Maar dat wil niet zeggen dat de Koran dit soort praktijken niet voorschrijft. In soera 9:30 staat over wie gelooft dat Christus de Zoon van God is: ‘Moge Allah hem doden in de strijd’.”

In het Oude-Testament zijn ook teksten te vinden waarin God oproept tot geweld.
“Dat klopt. Maar die teksten hadden betrekking op specifieke gebeurtenissen. Het waren opdrachten, geen voorschriften die tot op de dag van vandaag gelden. Soms riep God mensen op om de Amelekieten te doden. Maar zo’n tekst heeft alleen betrekking op toen. Bovendien ken ik geen Amalekiet. Al die teksten zijn nu niet meer van toepassing. In de Koran zijn al de teksten die oproepen tot geweld juist nog wel van kracht.”

Moeten christenen in Nederland bang zijn van de islam?
“Ja, die moeten zich zeker zorgen maken. Mohammed zei dat hij was gekomen om de kruik, de luit en het kruis weg te vagen. Misschien denk je dat het geweld van moslims buiten Europa blijft. Maar iedere keer wanneer ik naar de Mattheus Passion ga denk ik: ‘Hoe lang nog?’ Ik zie een sluipend proces. Synagogen worden al beschermd door de politie. De Koran roept echter niet alleen op tot het uitroeien van de Joden, maar ook van de christenen. Ik verzeker je dat kerken binnenkort ook moeten worden beveiligd. Ach, misschien ben ik een aansteller.”
“Iedere keer wanneer ik naar de Mattheus Passion ga denk ik: ‘Hoe lang nog?'”

Moslims van IS zijn uit op een kalifaat. Christenen verwachten de komst van het Koninkrijk van God. Wat is het grote verschil?
“Het Koninkrijk van God is veel abstracter. Het is meer een state of mind. Daarom zei Jezus ook: ‘Het koninkrijk van God is niet van deze wereld.’ Het is ook in die zin minder gespecificeerd. Er zijn wel geboden om na te streven, maar bij overtreding horen geen gespecificeerde straffen. Binnen het christendom wordt ook veel meer een beroep gedaan op de redelijkheid gedaan: ‘Hoe zou ik zelf behandeld willen worden?’ En liefde is het grote gebod. Het kalifaat werkt anders. Daar is sprake van een land met landsgrenzen dat toebehoort aan het kalifaat. Ook zijn er duidelijke regels. Overspelige vrouwen moeten worden gestenigd en dieven de handen afgehakt.”

Hans Jansen overleed op 5 mei 2015 en werd 72 jaar. 

______________________________________________________________________

Mijn commentaar:

Ik had het voorrecht Hans goed te kennen, hij was een hoofdrolspeler in onze DVD
https://tora-yeshua.nl/2010/06/breaking-news-intro-van-de-film-islam-en-waarheid-on-line/
Deze unieke DVD is nog steeds op genoemde link aan te vragen, eigenlijk gratis, met de mogelijkheid een gift te geven naar eigen goeddunken.
Zie mijn “in memoriam” op  https://tora-yeshua.nl/2015/05/hans-jansen-overleden-72-een-groot-gemis-in-de-strijd-tegen-de-islamisering/

Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

11 Responses to Hans Jansen: moslims zijn vanuit de koran verplicht niet-moslims uit te moorden !

 1. Goed stuk van Hans Jansen! De naakte waarheid. De politiek (regering) is ziende blind en horende doof! Links wil het niet zien want anders raken ze de islamitische stemmen kwijt. Die zijn helemaal hypocriet! We moeten blijven ontmaskeren en waarschuwen. Misschien is het nog niet te laat?

  Shabbat shalom,

  Paul

 2. Op 17 november 2015 @ 12:19 schreef Scarlatti Bombatti

  Beantwoorden

  Dank je wel voor dit geweldige stuk Ben Kok!

  De PO CO partijen mèt al die linxe en rechtse gutmenschen zouden VERPLICHT moeten worden dit te lezen en tòt hen door te laten dringen.

  Heb net deze tweet er van gestuurd aan Geert Wilders;
  @geertwilderspvv #HansJansen:moslims zijn vanuit de koran VERPLICHT NIET-MOSLIMS UIT TE MOORDEN!tora-yeshua.nl: https://tora-yeshua.nl/2015/05/hans-jansen-moslims-zijn-vanuit-de-koran-verplicht-niet-moslims-uit-te-moorden/#.Vkr9WOw43M4.twitter

 3. Gelet op het bovenstaande ben ik blij dat ik de wereld heb leren kennen vlak na de 2de wereldoorlog. Toen was ik een kind, geboren in 1944. Terrorisme bestond toen ook al maar ik wist het niet want ik was een klein kind. Nu ben ik 70 jaar oud. Nu lees ik dagelijks over terreur en weet te veel dingen die ik eigenlijk niet wil weten. Geestelijke vervuiling noem ik dat. Er zijn dagen dat ik jaloers ben op mijn overleden vrienden. Zij maakten de betere tijd mee. En dan denk ik af en toe: Jammer dat ik niet dood ben.

  • Dag Jan,
   Ik zie “Zeelandnet” in je mailadres, dus neem aan dat je daar in de buurt woont; we hebben van jan. 2015 t/m aug. samenkomsten in Goes gehouden, gestopt wegens gebrek aan voldoende belangstelling.
   Was dat iets voor jou geweest? Geen idee of je je antwoorden in het Bijbelse geloofsleven zoekt, maar zo ja, dan was dat prima voor je geweest.
   Zie verder https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/ voor meer info en tegelijk mijn antwoord om alsnog levensmoed te putten.
   De doden on de je vrienden hebben hun keuze gemaakt, dat is voor of tegen JHWH, zelf koning zijn of Hem als Koning erkennen, als Bron van alle leven.
   Jij kunt nog nadenken en tot een keuze komen.
   Hoor graag hoe je hier in staat, stel gerust je vragen.
   Shalom
   Ben

 4. Ben, lazer op met je geloofsleven. Geloofsleven is voor onwetenden. Een voorbeeld. Maarten ‘t Hart: Wie god verlaat heeft niets te vrezen. En dan dit. Zelfs Epicurus begreep het beter dan jij en dat is toch al duizenden jaren geleden. Hij zei: ” Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent. Is he able, but not willing? Then is he malevolent. Is he both able and willing? Then whence cometh evil? Is he neither able nor willing? Then why call him God?” Heb je er iets aan, ik verwacht het niet.

  • Hi Jan,
   Het trof me, dat je zo depressief reageerde, overigens zo ver ik weet voor het eerst hier en dus reikte ik je de oplossing aan, die mijn leven zinvol maakt, nl de relatie met JHWH in en door Yeshua.
   Na 10 samenkomsten in Goes zijn we gestopt wegens gebrek aan belangstelling en derhalve is er aan je wens voldaan en zijn we “opgelazerd” met ons geloofsleven.
   Men heeft in Zeeland liever de islam, zie https://tora-yeshua.nl/2015/07/gemeenteraad-middelburg-kerken-synagoge-verantwoordelijk-voor-islamisering/
   Of men kiest, zoals jij blijkbaar, voor een totaal oppervlakkige, zinloze leer van Epicures, die niet verder kwam dan “genot zoeken” en “dood is dood”, zie voor zijn gebazel https://nl.wikipedia.org/wiki/Epicurus
   Dat je hier reageert, is jouw keuze, niemand heeft je dat gevraagd, dus als je niet meer inbreng hebt als je eigen depressiviteit en je identificatie met Epicures, dan zijn we verder klaar.
   Maar als je werkelijk een antwoord zoekt op de vraag naar de zin van het leven, blijf je welkom.
   Dat antwoord is er in Yeshua, als je bereid bent jezelf als onvolmaakt mens te zien, die de vergeving en genezing van JHWH nodig heeft, ga je het wonder beleven.
   Steeds als ik Zijn leefprincipes navolg, zoals de Tora leert en zoals Yeshua waarmaakt, dan ervaar ik daar de zegen van en daardoor weet ik dat Hij bestaat en de Enige ware God is, liefde en rechtvaardigheid en genade.
   Andersom is ook waar, als ik Zijn geboden negeer, ervaar ik de negatieve gevolgen.
   Dus ik hoor graag wat je wil: een leven met JHWH of geen leven zonder Hem.
   Shalom
   Ben

 5. Wat mij opvalt in alle berichten in deze reeks dat heil of onheil verbonden wordt met een religieuze overtuiging. Of met kerkgenootschappen die deze overtuigingen uitdragen. Overigens kekrgenootschappen – christelijke, islamitische, boedistische en zo meer – die bij nader inzien niet alleen verkondigers zijn van hun favoriete overtuigingen, maar ook andere belangen: politiek, financieel , economisch? Ik heb gemist in de berichten dat er ook andere mogelijkheden zijn om de kwaliteit van ons leven, onze samenleving na te streven. Zoals onze democratie, het streven om deze beter te laten functioneren, stemrecht te gebruiken om hierin indirect bij te dragen. Direct kan ook door lid te worden van een partij die jouw gedachtegoed het meest representeerd en zo voort. Daarbij kan iemand zich ook laten inspireren dood de Verklaring van de Universele Rechten van de Mens.

  • Dag Ruud,
   Natuurlijk kun je je laten inspireren door allerlei ismes en ideologieën, die geen Schepper/God erkennen.
   Communisme zoals in Noord-Korea, nazisme, egoïsme, om es wat te noemen, dat zijn ook geloofssystemen, maar dan in een idee.
   Humanisme , ook leuk, geloof in het feit, dat de mens van nature goed is, zie het dagelijkse nieuws, barst van de goedheid van de mens.
   Of Hindoeisme, met 3000 afgoden, boeddhisme zonder een godheid.
   Het geloof in een “isme” of in afgoderij levert niets dan ellende op en de Verklaring vd universele Rechten vd mens is deels uit de 10 geboden gehaald, los van God gemaakt, dat dan weer wel en voorziet niet in de zondevergeving van de mens.
   Het geloof in Yeshua als enige weg tot JHWH levert alles op , wat een mens nodig heeft en hem tot mens maakt naar het beeld van JHWH.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*